çeyizimize aldıklarımız ile ilgili uyarıııı

kesme tahtası olayına ben de kendi açımdan parmak basayım
oktay ustan'nın kitabında etlerde bakteri çabuk türediği için keserken cam kesme tablası kullanın yazıyordu. ben de salı günü deneyeyim dedim ama tavuk eti hep kaydı :44: bambuda sebzelerin sakıncalı olmadığını ama etlerin tahtadaki çizik aralarından bakteri türeteceği gibi şeyler okumuştum. gerçi bambu antibakteriyel yaratılışta bildiğim kadarıyla. gerçek bambu olduğuna dikkat etmek lazım sanırım :44:

çağlacığım sana katılıyorum nasılda çabuk paslanıyorlar anlamış değilim ucuz ürünlerde değilki ablamda makinede değil elde yıkamalısın diyor ee sadece tabakları makinede yıkayacaksak ne anladım ki ben bu isten

çeyiz topikimde yazdım ama birde burdan yazayım silikon kek kalıbımdan çok memnunum kullanması çok kolay kekim çok güzel kabardı ve kalıbın içinden çok kolay çıktı tavsiye ederim kızlar

ayrıca ay yıldızdan çelik tencere seti almıştım onunda içinden paslandığını gördüm acaba ben mi yanlış yapıyorum makineye atmakla yoksa:44: garantisi olan iyi mallar aldım ama makinede yıkıyorum diye mi paslanıyorlar anlamadım

englishhome dan aldığım havlulardan memnun değilim çabuk bozuldular annelerimizin tabiri vardır ya ağzı burnu kaydı diye aynen öyle oldular

gamze ben bıçakların ve tahta eşyaların makinede yıkanmaması gerektiğini duymuştum. tahta eşya konusunda zaten kılavuzda yazıyordu. diğeri yazıyor muydu hatırlamıyorum. ve bu şekilde uyguluyorum. paslanma sebepleri de makine tam soğumadan kapısını açtığından olabilir ama aryıldız da iyi marka ve paslanmaz olması lazım. ilginç geldi..

Burası çok faydalı olmuş...
Kek kalıbının markasını öğrenebilir miyiiim
MAlum her silikona güvenilmiyor
English homedaki havlulardan da alacaktım sonra vazgeçtim. Çok sevindim şimdi almadığıma

ah cnm ya bende okudum da işte elimde yıkayacaksam ne anladım makine den diyenlerdn olduğum için önüme geleni atıyorum makineyetahta kaşıklarım kararmaya başladı bile hisar çkb takımımı kullanıyorum %100 paslanmazlık garantisi var ve maşallah hiç bişi olmadı artık tercihimi hisardan yana yapıcam gittiği kadar kullanıcam onlarısonra yenilerini hisar alıcam

Burası çok faydalı olmuş...
Kek kalıbının markasını öğrenebilir miyiiim
MAlum her silikona güvenilmiyor
English homedaki havlulardan da alacaktım sonra vazgeçtim. Çok sevindim şimdi almadığıma

cnm teşekkür ederim faydalı olduysa ne mutlu bana daha sık bişiler yazıcam artık buraya englishhome mutfak havluları diye eklemeyi unutmuşum banyoya englishhome nin bambu havlularından almıştım onlardan memnunum ve yüz havlularımda güzel çıktı ama küçük mutfak havlularım hiç iyi çıkmadılar silikon ne marka inan hiç hatırlamıyorm cnm markafonide bir kampanyadan almıştım ama hiçbir fikrim yok hangi kampanya olduğundan

ar yıldıza ben de cok sasırdım

ben de tencere seti var kayınvalidemin hediyesi pek kullanmıyorumonları tantitonilerden sıra gelmiyor kullanırsam dikkat edeyim :44:

krizcim tahta esyaların yıkanmadıgını biliyorum hep elimde yıkıyorum onları zaten silikonları da atmıyorum onları da hep elimde...

gecen seramiklerinde makineye atılamamsı gerektigini duydum deterjanı emiyormus...

buradan da su cıkıyor eve makine almak cok gereksiz o zaman... zira ne var ne yok elimizde yıkıyoruz makine her şeyi bozuyor sanırım

aa seramiklerde mi yani neden önceden kimse bilgilendirmedi bizi bilseydim makine almazdım annemin evi küçük makine koyacak yer yoktu elimizde yıkıyorduk bulaşıkları alışkındım yani şimdi rahata alıştım nasıl yapacam anlamadım sadece tabakları ve bardakları mı atacaz makineye:44:hem benim teflon tava mı ve teflon tenceremide makine cizdi sanırım geçenlerde fark ettim
evet ar yıldız çok büyük fiyaskoymuşablam fark etti saolsun ben dikkat etmemiştimderinlemesine değil paslar senin dediğin gibi iyice elde yıkayınca geçiyor ama insan sağlığı sonuçta

kızlar bence tencere paslanması ilginç kaliteyle de alakalı değildir. ben kınaya gelen ancak 50 lira edebilecek, gülsan marka minik tencere setimi kullanıyorum ama paslanmadı. bir tuhaflık var ama ne, çözemedim; ablamın takımı da aryıldır ve o memnundu, hiç şikayet duymadım :44: aryıldız el değiştirmiş olabilir mi acaba? genelde o zaman kalite düşüyor.. ben seramikleri atıyorum. gereksiz bulmuyorum makineyi, çatal kaşıkları, tabakları, camları yıkıyor işte ne güzel en önemlisi tezgahta dağınıklığı toparlıyor. ben de sürekli su israfı konusunda makine daha iyi falan dye reklam yapıyorlar. ama zaten öncesinde kaba kirlerini çıkaracağım diye bir sürü su harcıyorum :44: bir de makine niye çizer anlamıyorum, sadece su püskürtüyor :44: bir keresinde çalışırken açmıştım, üstüme su fışkırmasını göze alarak dizmeyle mi alakalı bilemiyorum.

ben de cizme değilde böyle leke leke yapıyor sanki sirke önerdiler simdi onu kullanıyorum azalıyor giderek...

evet canım ya seramiklerde... benim migrostan aldıgım seramik fırın kaplarım var gecenlerde fırın patates yaptım ama fırını ve patatesleri resmen deterjan kokusu sarmıstı... sonra arastırayım dedim ve meger bu durumdan sikayetci ne cok insan varmıs... sanırım KK da da bir konu var bununla alakalı...

aldıkları yer uyarmıs sabunu emer seramik makineye atmayın elde yıkarken bile fazla sabun kullanmayın diye... sen bir de beni bulasık yıkarken gormelisin sunger kopuk kopuk olmadı mı temizlemiyo gibi hissediyorum o yuzden bu seramikler pek bana gore deilmiş

zaten takıntılıyım ya su deterjan konusuna nedense makinede yıkanan bulasıkta deterjan yiyormusum gibi hissediyorum ve hep de beni buluyor boyle abidik gubidik seyler... yazık olmustu o kadar patatesi cope attım :26:

o konuda haklısın... tasarruf kelimesi tamamen yalan makineyle daha cok su harcanıyor. Makineye atmadan ön yıkama yapıosun cunku resmen...

hele yumurtalı seyler... yumurta kokusundan tiksiniyorum ve makine yumurtalı bişey yaptıgımda o bulasıkların kokusunu tam olarak cıkarmıyor mesela once bi kendim yıkıyorum duruluyorum sonra bi de makineye atıyorum ancak cıkıyor o koku bulasıklardan :100:

yoksa bardaklarıma bile bulasıyor sanki kokusu su bile icemiyorum o bardaklarda

krizim o çizme olayı genelde makine tuzsuz kalırsa oluyor ben hiç tuzsuz bırakmadım makinemi ama anlamadım neden teflonlarım çizildiar yıldız ise garantili cnm garantisini bulsam geri gönderecem ama kimbilir hangi torbanın içinde

bendede aynı koku takıntısı var cnm bende bildiğin elimde yıkıyorum öyle makineye atıyorum

hım benim makinenin tuzu bir seneye yakın gidiyormuş, ilk koyduğumda duruyor :44:
bulaşık makinesi temizliği de cabası, çok zor geliyor bana temizlemek
teflonlar dayanıklı şeyler değil, belki ondandır belki elinde alırken çizilmiştir canım :26: yeni iki yüzeyli bulaşık süngerleri çıkmış, bir kısmı teflonlar için yazıyordu. ben kullandım da köpürmüyor ya, teflondaki o kaygan tabaka gitmeyince de rahatsız oluyorum :26:

bir de çeyiz dizen kızlara tavsiye:
* döküm tencere merakınız varsa benim gibi kullanırken dikkat edin. ben lava döküm aldım, çok da beğendim. dökümleri nemli tutmamak gerekiyor, görünmeyen küçük gözeneklerde paslar oluşabiliyormuş... kullanma kılavuzunda makineye atabilirsiniz; fakat iyice soğumadan açmayın yazıyordu. ben nerdeyse bir gün beklettim. açtığımda sanki kenarlarında oluşmuş gibiydi :44: ya da ben pimpirikleniyorum.

* mutfak sandalye takımınızı yer sıkıntınız olmadığı müddetçe kırma takım almayın. kırma sandalyeleri bir yere uzanmak için merdiven niyetine kullandığınızda, ön tarafa değil de arkaya bastığınız an yerde buluyorsunuz kendinizi ben hemen farkedememiştim bunu.

cnm teflonlarda kardeşimdende şüpheleniyorum 1 hafta kadar bende kalmıştı bişi ısıtırken metal kaşık kullandıysa olabilir cnm ben ilk başta teflonun içine su koyuyorum ya ocağın üstünde ısıtıyorum yada ketılda sıcak su kaynatıp döküyorum hemen çalkalıyorum teflon soğumadan sıcak sıcak deterjanlı süngerle güzelce sabunlayıp tekrar sıcak suyla çalkalıyorum başka türlü yağlı tabaka çıkmıyor malesef

Harika bir topik olmuş yaaa kızlarrr sağolun wallaa. İnşallah herkes yazar.

Galiba bazı şeyler de şans işii.Kimi memnun oluyor kimi olmuyor.
Peki silikon kek kalıbı almak istiyorum bende ama şimdi okuyunca korktum hangi marka almak gerekir acaba?
Çağlaa yaa o bıçaklar paslandı mı üzüldüm yaaa. Nette okumuştum başkalarının da paslanmış, arkadaşım da rooc kullanıyor bıçaklar süper walla.

aynen cnm tamamiyle şans işi ama keşke şanslı olan taraf olsaydık bizdesonuçta para veriyoruz ve aldıklarımız iyi çıkmayınca büyük hayal kırıklığına uğruyoruz
kek kalıbımın markasına markafonide eski siparişlerim arasında buldum nihayetmarka değilde kampanyasını ACR kampanyasından almışım denk gelirseniz tavsiye ederim ben çok memnun kaldım

rooc da kısa süre sonra köreliyor haberiniz olsun. sürmene bıçakları süper, sürbisa marka ben roocumu aylardır kullanmıyorum, çıldırıyorum zira

malesef benimde kötü anım var kırmızı kapanan sandalyelerimiz vardı arasına sıkışmıştım küçükken

canım gülsem mi üzülsem mi bilemedim :26: ben çocuk olunca postalayayım en iyisi

Son düzenleme:

cnm ben çok ağlamıştım ama hatırlayınca gülüyorumbir anda ne olduğumu şaşırıp arasında kalmıştım cnm ya çocuğa göre ayarlamaya kalkarsak evimizi ooo daha ne tehlikeler var şimdiki prizler mesela hem yere yakın sanki çocukların boyuna göre yapmışlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…