Bu ülkede her gün onlarca çocuk babasız kalıyor, kimisi daha doğmadan hatta...Onlarınki çok farklı, senin beş para etmez kocana benzemezler orası ayrı tabii ama örneği vermekteki maksadım "babasız da büyünür"
Varsın sizinki de babasız büyüsün ama mutlu büyüsün,başında manyak bir baba olmadan...[/QUOTE
Sağlıksız ilişkiler kuşkusuz sonlanmalıdır. Çocukların huzuru ve piskolojisi için çiftler boşanmalıdır.
Ama ben bu fikre karşıyım, her ne olursa olsun Baba babadır ve anne annedir, hiç kimse hiç kimsenin çocuğunu göstermemezlik ve yahut görüşme yasağı getiremez.
Pek tabi ki boşanan çiftlerin çocukları hem anne hemde baba ile zaman geçirmeli, hafta iç'i birinde kalıyorsa hafta sonu da diğeri ile olmalı.
Aksi takdirde çocuğun piskolojisi yine bozuk olur ve bir yanı hep eksik olur.
Bakmayın o adamın piskolojisi de bozuk falan değil sadece adam işine geldiği gibi davranıyor.
Ama eğer gerçekten çiftlerin birinden biri piskolojisi bozuksa eğer çocuğu o zaman uzaklaştırmak mantıklı ve yahut gözetim altında baba veya anne ile vakit geçirmelidir.
Bu ülkede her gün onlarca çocuk babasız kalıyor, kimisi daha doğmadan hatta...Onlarınki çok farklı, senin beş para etmez kocana benzemezler orası ayrı tabii ama örneği vermekteki maksadım "babasız da büyünür"
Varsın sizinki de babasız büyüsün ama mutlu büyüsün,başında manyak bir baba olmadan...
ne olur hiç bişey yapma konuşma hiç evini ve çocugunu düşün o adamı da ev arkadası gibi düşün bırak o bişeyler yapsın artık ve hemen yelkenleri suya indirme benimde kuzenim boşandı karsı başkasına kaçtı evliyken bir çocugu var çocukta hep bir hüzün var boynu hep bükük malesef olan çocuga oluyor çocugun için yaşa boşan demek kolayCanlarimm son konum dedikten sonra hemen gelisen bu olay icin tekrar konu actim. Cunku sizden baska akil danisacagim kimsem yok. Ben duygusal yaklasiyorum mantikli dusunemiyorum lutfen kusuruma bakmayin.
Esim geldi elinde cicek.. oturdu biraz dedi ki ablam kalmaya gelmeyecekmis merak etme. Vazgecmis ablam dedi. Bende gelmesin demedim ki ben neden,merak edeyim. Annemin yanindaki konusmalari bu sekilde oldu. Gayet sakin guleryuzlu neseli ve asikmis,gibi pismanmis gibi konustu..
Oturduk cay ictik . Sonra tam kalkarken babama dediki karimi goturebilir miyim konusrak halletmek istiyorum sorunlarimi.
Babamda dediki biz hic bi zaman yikici taraf olmadik keske isteriz duzelin iyi olun ortada bebeginiz,var dedi. Annem de nasil mutlu oldu git bakalim duzelir bak gorumcende gelmiyomus rahatca konusun anlasin dedi.
Peki dedim. Tamam. Insallah hayirlisi olur dedim hazirlandim ciktim geldim.
Eve gelene kadar guluyor konusuyordu buda beni umutlandirdi duzeldi eskisi gibiyiz diye sevindim. Bende mutlu oldum.
Eve girdik sonra ben ciceklerimi vazoya yerlestirdim geldim yanina oturdum.
Bilezikler nerde lan dedi
Bende gecenin birinde napicaksin ki bilezikleri dedim. Yarin satacam borclarim var dedi. Aldi birini sonra birdaha da yuzume,bile,bakmadi.,
Sen,beni,bilezikler icin mi getirdin yani dedim. Hayir,ne alakasi,var seni,seviyorum dedi. Kac haftalardir ayriyiz sordugun ilk sey bielzikler oldu dedim.,uzatma dedi.,
Yine,dirdira,basladin dedi., bana,biraz zaman,ver dedi bir ay iki ay uc,ay... bilmiorum ustume gelme dedi.
Sana,zaten,zaman vermistim bende,ailemin yaninda kaliyordum cok da iyiydim niye,getirdin beni madem boyle yapacaktin dedim. Hayir,orda deil burda,kalacaksin burda benim duzelmemi bekleyeceksin dedi. (Utu camasir bulasik mecbur biri,lazim eve) sanirim bunlar icin getirtti.
Haa bu arada dedi ablam gelmiyor rahat et dedi (annemlerde boyle konusmuyordu ablamin isi cikti gleemyecek demisti )
Ben,zaten rahatim neden boyle konusuyorsun dedim senin suratini gormeye merakli degilmis daha sonra gelip baska biyerde,kalacakmis haberin olsun dedi.
Daha fazla dayanamadim bitaraftan mide bulantilarim bitaraftan bu adamin igbe gibi acitan sozleri.. kalktim ben yatiyorum dedim gel opmeden,yatmayim dedim bunun yuzune bi guzel,tukurdum. Hadi iyi geceler dedim.
Gittim ve,uyudum .,sinirden,aglaya aglaya uyudum. Kendimi cok aptal,hissediyorum.
Az once de ise gitti giderken ne yuzume,bakti,ne,gunaydin dedi,ne konustu.
Hatta,normal,gittigi saatinden,yarim saat erken cikti..
Annemi aradim anlattim şok oldu. Ama dun oyle,degildi,dedi. Oda,agladi benim icin.
Kizmayin bana olurmu bnm ablamin ilk esinden,bi oglu var babasiz buyuttu onu bosandiklari,icin. O cocugu gorunce onun pskolojisini gorunce yuzunun gulmedigini gorunce benim cocugum oyle buyumesin diyorum oyuzden geliyorum her defasinda bu adama. Acaba duzelirmi diye.
Acaba anlar mi aile oldugumuzu diye.
Bebegi aldir,aldirma konusuna lutfen girmeyin kesinlikle dusunmuyorum onun sucu yok.
Icimde bi umut vardi. O umut bitene kadar mucedelemi surdurucem sonra zaten bukadar duygusal olmam.
Bundan,sonra ne yapayim sizce
Aksam eve geldiginde de yuzume bakmayacak tv izlicek konusmucak yemegini yiyip uyucak bi nevi beni cezalandiriyo guya. Ne yapayim
Akillandim canim bukez akillandim. Dediklerinde okadar haklisin ki bu kez aptallik yaptigimin farkina vardim. Cok sagol yazin icin .hamilesiniz kusura bakmayin bu diyeceklerim agir gelecekse de okumayin. ama bu saatten sonra basiniza gelecek herseyin sorumlusu sizsiniz. Hatta evladinizin da mutsuzlugunun ve bozuk psikolojisinin de sorumlusu siz olacaksiniz. Bir hikaye vardir' adamin birinin sehrini sel basmis ve herkes catilara kosmus. Bu adam da cok dindarmis, Surekli Tanrim beni kurtaracak deyip dua edip duruyormus. Bir bot gelmis bunu almaya ama beni Tanri kurtaracak deyip binmemis. Bir helikopter gelmis onu da ayni sebeple geri cevirmis. en sonunda sel sulari iyice azip adami bogmus. Adam olunce Tanriyla karsilasmis. Beni neden kurtarmadin ey Tanrim ben sana inandim guvendim demis. Tanri da Bre ahmak o botu ve helikopteri sana kim gonderdi saniyorsun demis.' Ozetle, Allah size kurtulmaniz icin onca secenek sunuyor, aklini basina al bu adamdan yar koca baba olmaz diyor ama siz inatla yine yine gidiyorsunuz. Bosanmis anne babanin cocuklari mutsuzmus, boyle psikopat bir adamin yetistirecegi cocuk sevgi kelebegi mi olacak gunahsiz sabii?
Aileniz arkanizda ne kadar guzel size destek oluyorlar, siz gidince geri cevirmiyorlar, bu sartlarin yuzde birine sahip olamayan ve boyle adamlari cekmek zorunda olan kadinlar var. siz onlardan bir degilsiniz. Bi silkinin eger aldirmayacak ve doguracaksaniz da ona gore bir hayat cizin kendinize. Dengesiz bir herifin pesinde acaba bugun iyimiyiz kotu mu diye dusunerek omur curutmeyin.
Canlarimm son konum dedikten sonra hemen gelisen bu olay icin tekrar konu actim. Cunku sizden baska akil danisacagim kimsem yok. Ben duygusal yaklasiyorum mantikli dusunemiyorum lutfen kusuruma bakmayin.
Esim geldi elinde cicek.. oturdu biraz dedi ki ablam kalmaya gelmeyecekmis merak etme. Vazgecmis ablam dedi. Bende gelmesin demedim ki ben neden,merak edeyim. Annemin yanindaki konusmalari bu sekilde oldu. Gayet sakin guleryuzlu neseli ve asikmis,gibi pismanmis gibi konustu..
Oturduk cay ictik . Sonra tam kalkarken babama dediki karimi goturebilir miyim konusrak halletmek istiyorum sorunlarimi.
Babamda dediki biz hic bi zaman yikici taraf olmadik keske isteriz duzelin iyi olun ortada bebeginiz,var dedi. Annem de nasil mutlu oldu git bakalim duzelir bak gorumcende gelmiyomus rahatca konusun anlasin dedi.
Eve gelene kadar guluyor konusuyordu buda beni umutlandirdi duzeldi eskisi gibiyiz diye sevindim. Bende mutlu oldum.
Bende gecenin birinde napicaksin ki bilezikleri dedim. Yarin satacam borclarim var dedi. Aldi birini sonra birdaha da yuzume,bile,bakmadi.,
Sen,beni,bilezikler icin mi getirdin yani dedim. Hayir,ne alakasi,var seni,seviyorum dedi. Kac haftalardir ayriyiz sordugun ilk sey bielzikler oldu dedim.,uzatma dedi.,
Yine,dirdira,basladin dedi., bana,biraz zaman,ver dedi bir ay iki ay uc,ay... bilmiorum ustume gelme dedi.
Sana,zaten,zaman vermistim bende,ailemin yaninda kaliyordum cok da iyiydim niye,getirdin beni madem boyle yapacaktin dedim. Hayir,orda deil burda,kalacaksin burda benim duzelmemi bekleyeceksin dedi. (Utu camasir bulasik mecbur biri,lazim eve) sanirim bunlar icin getirtti.
Haa bu arada dedi ablam gelmiyor rahat et dedi (annemlerde boyle konusmuyordu ablamin isi cikti gleemyecek demisti )
Ben,zaten rahatim neden boyle konusuyorsun dedim senin suratini gormeye merakli degilmis daha sonra gelip baska biyerde,kalacakmis haberin olsun dedi.
Daha fazla dayanamadim bitaraftan mide bulantilarim bitaraftan bu adamin igbe gibi acitan sozleri.. kalktim ben yatiyorum dedim gel opmeden,yatmayim dedim bunun yuzune bi guzel,tukurdum. Hadi iyi geceler dedim.
Gittim ve,uyudum .,sinirden,aglaya aglaya uyudum. Kendimi cok aptal,hissediyorum.
Annemi aradim anlattim şok oldu. Ama dun oyle,degildi,dedi. Oda,agladi benim icin.
Kizmayin bana olurmu bnm ablamin ilk esinden,bi oglu var babasiz buyuttu onu bosandiklari,icin. O cocugu gorunce onun pskolojisini gorunce yuzunun gulmedigini gorunce benim cocugum oyle buyumesin diyorum oyuzden geliyorum her defasinda bu adama. Acaba duzelirmi diye.
Bebegi aldir,aldirma konusuna lutfen girmeyin kesinlikle dusunmuyorum onun sucu yok.
Icimde bi umut vardi. O umut bitene kadar mucedelemi surdurucem sonra zaten bukadar duygusal olmam.
Aksam eve geldiginde de yuzume bakmayacak tv izlicek konusmucak yemegini yiyip uyucak bi nevi beni cezalandiriyo guya. Ne yapayim
Canlarimm son konum dedikten sonra hemen gelisen bu olay icin tekrar konu actim. Cunku sizden baska akil danisacagim kimsem yok. Ben duygusal yaklasiyorum mantikli dusunemiyorum lutfen kusuruma bakmayin.
Hayatta en nefret ettiğim insan tipi: Kendi basiretsizliği yüzünden boşanamayıp, çocuğunu bahane ederek boşanmayan anne babalar...
Ben de sırf "bizi" düşündüğü için boşanmayan anne baba ile büyüdüm 24 yıl. Hala da öyle büyüyorum.
Ve psikolojim boşanmış aile çocuklarından daha kötü.
Ne istiyorsunuz siz?
Babasının annesine davranışlarını görüp babasından nefret ede ede büyüyen bir çocuk mu?
Annesiyle babasının kavgalarına şahit olan bir çocuk mu?
Annesinin eziklenmesine üzülen kahrolan bir çocuk mu?
Seviyorum diyin, it gibi davranmaları hoşuma gidiyor diyin, ne derseniz diyin ama bebeğinizi bahane etmeyin.
Nolmuş ablanızın çocuğuna?
Bir kolu mu eksik? Gözleri mi kör? Nedir yani? Babasız diye bir şey mi olmuş?
Yeterince ilgi ve sevgi verilseydi o çocuğa ya da profesyonel yardım alınsaydı bozulmazdı hiçbir şeyi.
Psikolojisinin bozulduğunu nereden biliyorsunuz? Pedagog yada çocuk psikoloğuna gitti mi? Teşhis kondu mu?
Yoksa her türlü huysuzluk ve yaramazlığına kendi kendinize mi teşhis koyuyorsunuz?
konu sahibinin çekeceği sıkıntılar konusunda evet doğru söylüyorsunuz haklısınız ama yine de o adama katlanmaktan ailesiyle uğraşmak iyidir . yanlış yönlendirme yapıyorsunuz o evde o sıkıntılar içinde mutlu olmak için ne sebep bulacak biraz gerçekçi olmak lazım konu sahibi zaten gaza gelmeye çok meyilli hiç bişey yapma ne demek kusura bakmayın dane olur hiç bişey yapma konuşma hiç evini ve çocugunu düşün o adamı da ev arkadası gibi düşün bırak o bişeyler yapsın artık ve hemen yelkenleri suya indirme benimde kuzenim boşandı karsı başkasına kaçtı evliyken bir çocugu var çocukta hep bir hüzün var boynu hep bükük malesef olan çocuga oluyor çocugun için yaşa boşan demek kolay
bu kadın nasıl geçinir ?
dünyada bu kadar şeyinin peşinde adam müsveddesi varken kendini evladını nasıl korur ?
kira çocuk dedikolar nasıl gögüsler ?
bunları düşünen yok boşan derken
Allah yardımcın olsun bol bol la havle çek
mutsuz oldugun anda niye mutsuz olayım ki bundan sevinecekleri sevindirmek için mi diye düşün ve mutlu olmak için sebebler yarat
haklısınız ben defalarca kuzenimide ailesini de uyardım bir uzmandan yardım alındiye ama malesefçocuğun her hareketini ailesinin bosanmis olmasına bağladıklari için öyle düsünüyorlar
bizim milletimizde çoğunlukla böyle degil midir zaten
gerçekten çocuk psikolojisini anlasalar doğru düzgün boşanmayi becerebilseler
o çocuklar mutsuz evde buyumektense daha mutlu olur
kocası için hiç bişey yapmasın diyorum konu sahibi boşanamayacak bu aşikarkonu sahibinin çekeceği sıkıntılar konusunda evet doğru söylüyorsunuz haklısınız ama yine de o adama katlanmaktan ailesiyle uğraşmak iyidir . yanlış yönlendirme yapıyorsunuz o evde o sıkıntılar içinde mutlu olmak için ne sebep bulacak biraz gerçekçi olmak lazım konu sahibi zaten gaza gelmeye çok meyilli hiç bişey yapma ne demek kusura bakmayın da
Kacirilanin kacirana asik olmasione kiz
ne olur hiç bişey yapma konuşma hiç evini ve çocugunu düşün o adamı da ev arkadası gibi düşün bırak o bişeyler yapsın artık ve hemen yelkenleri suya indirme benimde kuzenim boşandı karsı başkasına kaçtı evliyken bir çocugu var çocukta hep bir hüzün var boynu hep bükük malesef olan çocuga oluyor çocugun için yaşa boşan demek kolay
bu kadın nasıl geçinir ?
dünyada bu kadar şeyinin peşinde adam müsveddesi varken kendini evladını nasıl korur ?
kira çocuk dedikolar nasıl gögüsler ?
bunları düşünen yok boşan derken
Allah yardımcın olsun bol bol la havle çek
mutsuz oldugun anda niye mutsuz olayım ki bundan sevinecekleri sevindirmek için mi diye düşün ve mutlu olmak için sebebler yarat
Hayatta en nefret ettiğim insan tipi: Kendi basiretsizliği yüzünden boşanamayıp, çocuğunu bahane ederek boşanmayan anne babalar...
Ben de sırf "bizi" düşündüğü için boşanmayan anne baba ile büyüdüm 24 yıl. Hala da öyle büyüyorum.
Ve psikolojim boşanmış aile çocuklarından daha kötü.
Ne istiyorsunuz siz?
Babasının annesine davranışlarını görüp babasından nefret ede ede büyüyen bir çocuk mu?
Annesiyle babasının kavgalarına şahit olan bir çocuk mu?
Annesinin eziklenmesine üzülen kahrolan bir çocuk mu?
Seviyorum diyin, it gibi davranmaları hoşuma gidiyor diyin, ne derseniz diyin ama bebeğinizi bahane etmeyin.
Nolmuş ablanızın çocuğuna?
Bir kolu mu eksik? Gözleri mi kör? Nedir yani? Babasız diye bir şey mi olmuş?
Yeterince ilgi ve sevgi verilseydi o çocuğa ya da profesyonel yardım alınsaydı bozulmazdı hiçbir şeyi.
Psikolojisinin bozulduğunu nereden biliyorsunuz? Pedagog yada çocuk psikoloğuna gitti mi? Teşhis kondu mu?
Yoksa her türlü huysuzluk ve yaramazlığına kendi kendinize mi teşhis koyuyorsunuz?
Sağlıksız ilişkiler kuşkusuz sonlanmalıdır. Çocukların huzuru ve piskolojisi için çiftler boşanmalıdır.
Ama ben bu fikre karşıyım, her ne olursa olsun Baba babadır ve anne annedir, hiç kimse hiç kimsenin çocuğunu göstermemezlik ve yahut görüşme yasağı getiremez.
Pek tabi ki boşanan çiftlerin çocukları hem anne hemde baba ile zaman geçirmeli, hafta iç'i birinde kalıyorsa hafta sonu da diğeri ile olmalı.
Aksi takdirde çocuğun piskolojisi yine bozuk olur ve bir yanı hep eksik olur.
Bakmayın o adamın piskolojisi de bozuk falan değil sadece adam işine geldiği gibi davranıyor.
Ama eğer gerçekten çiftlerin birinden biri piskolojisi bozuksa eğer çocuğu o zaman uzaklaştırmak mantıklı ve yahut gözetim altında baba veya anne ile vakit geçirmelidir.
bakın yanlış anlaşıldım biz ne dersek diyelim konu sahibi boşanmayacakAlın size boşanmayıp da huzursuz bir evde yetiştirilmiş bir çocuğun büyüyünce gelen cevabı:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?