Cicim ayları

Ne kadar acımasızca yorumlar yapılmış. Görüyorum ki insanlar pek de tutarlı değil. Başka bir konuda "tekrar evlenip mutlu olabilir miyim?" diye soran bayanlara mutluluk tablosu çizilmişken, burada konu sahibinin üstüne gidilmiş. Çocuklu dul adam ya da kadın pek hoş tabirler değil ve burada resmen aşağılanıyor. Hele boşanmanın bu kadar sık yaşandığı bir zamanda çok absürd bir durummuş gibi davranılması da içler acısı. Üstelik bu durumda olan bayanları (hem kendi boşanmış, hem de eşi boşanmış) rencide ediyorsunuz.

Eşinizle tatil planı yaparken konuşabilirsiniz. Kırmaktan çekiniyorsanız bulduğunuz otellerin fiyatını hesaplarkan durum zaten anlaşılır. Sizin de eşinizin de başbaşa tatil yapmaya hakkınız var. Bunda tuhaf olan bir şey de yok. Eşinizin de anlayış göstereceğini düşünüyorum.

Ben de cocuklara cok uzuldum. Zaten babalari evleniyor. Belli etmeseler de bu onlari duygusal olarak etkiliyor. Bir de ustune babalariyla her sene yaptiklari tatili yapamazlarsa ne kadar uzulurler?

Siz zaten evlendikten sonra bas basa balayina gideceksiniz degil mi?

Çocuklar annede kalıyorsa tatili babayla yapabilirler. Anne sevgilisiyle tatile çıksın başbaşa yılda 10 gün. Size ne? Siz de bu yıl 2 kere tatile çıkarsınız. Bu kadar çirkin yerlere sürüklemenize gerek yok olayı. En basit meseleyi çok büyük problem yapmışsınız. Çocuklu adamla evlenmenin daha büyük zorlukları var.

Hayır evde zaten yalnızsınız çocuklar sizle kalmıyorsa. Haftasonları kaçın bi yerlere.

Çocuklu adamla evlenecek olgunlukta olmayan insanlar evlenmesin kardeşim.

Hem eski kadın diye el kadınında hasetten kendinizi yiyeceksiniz, hem çocuklara ablalık yapamayacaksınız sağlıklı bir ilişki kuramayacaksınız, hem de genel olarak böyle bir evliliğe ayak uyduramayacak gördüm sizi konu sahibesi. Siz bu evliliği yürütecek olgunlukta değilsiniz bence. Genç kadınların çoğu bu olgunlukta değil zaten, 35 yaşlarında olgun, anlayışlı kadınların harcı bu tip bir evlilik.

Çocukların varlığını bilerek evleniyorsanız, çocuklarla ilgili bir düzenlemeden şikayet etmeye, mızıldanmaya hakkınız yok zaten. Çocuklar ordalar ve varolmaktalar, işinize gelmezse bu evliliği yapmazsınız olur biter.

Bu arada sizin nişanlınız genç kadınla evleniyor ona lafınız yok ama el kadını hayatını yaşıyor diye lafınız ona mı ??? Daha evlenmeden el kadınına hasete başlamışsınız, o kadın sorumluluğu size de ait çocuklara 7/24 baksın, nişanlınız da sizinle keyif çatsın yok öyle bir dünya. Çocuk sorumluluğu 50-50, anneleri alsın baksın diye bidi bidi yapmakla olmaz. Nişanlınızı tebrik ederim sorumluluklarını bırakmadığı için.

Ben de bunu merak ettm ayrı bi tatil planı vardır illaki?

Nisanliniz hakkında fikir sahibi olamadım anlattiklarinizdan..

Durumumuz benzer ancak esimin çocukları yok.
Kendinizi asla kiyaslamayin eski eşle sonu yok..
Kendimi sizin yerinize koyarak soyluyorum.
Erkekler icin en onemli sey huzurdur.
Cocuklarla iyi anlastiginizi söylüyorsunuz.
Yine de endiseleri coktur duzenlerinin bozulacağından korkuyorlardir.
Imkaniniz varsa once siz balayi yaparsiniz.
Sonra cocuklarla çıkarsınız.
Hem cocuklar da mutlu olur kendilerini sizden sonra dislanmis hissederlerse ister istemez sogukluk yasanabilir ve sorunlar olusabilir.
Bu tur konularda isteklerinizi sakin mutlu anlarda yavas yavas anlatın asla sert tepkiler vermeyin oncr dusunun
Dilerim umdugunuzdan da guzel bir evlilik olur :)

Senin gitmen şart değilki, eşin çocuklarıyla başbaşa bikaç günlüğüne gidebilir. Sen neden gitmek zorunda hissediyosun kendini. Yani eşinin 2. evliliği olacağı için o pek cicim ayı falan diye düşünmeyecektir.

cevap yazarken hepsini düşündüm. belli ki çocuklar babaları ile her sene bu tatil işini bi ritüel haline getirmişler ve sen ya buna uyacaksın ya da evlenmeyeceksin bu kadar basit. bir de nasıl yönlendirebilirim diye soru soruyorsun.. arkadaşım empati kur. sen bi adamdan boşanmış olsan çocukların her sene babaları ile tatile gitse ama sonra bi sene sırf yeni bi evlilik yaptı die gitmese sence hoş olur mu? eğer çocuklu bir adamla evleniyorsan ve çocuklarına düşkün bir adamsa artık ya onların da anaları var o gününü gün edio ben nasıl kurtulurum bunlardan deme hakkın yok. onlar artık senin de çocukların olacak kusura bakma..
evet senin ilk evliliğin ilk heyecanın olabilir ama çocuklar eşek kadar da olsa babaları 1 gün onları unutsa ve onlar bunun için üzülse sen kul hakkına girmiş olursun.
ben 28 yaşındaşım geçen sene babam evlendi. kardeşimin ve benim doğumgünlerimizi unuttu. kazık kadar insanlarız direk evlendi bizi unuttuya bağladık.. senin karşındakilerin biri daha 10 yaşında..
burda evlat sahibi herkes aynı şeyleri diyecektir eminim.
yorum bekliyorsun ama tüm yorumlar senin tarafında olamaz bunu da bil..

Ya ben olaya direk çocuklar açısından baktım nedense.. Evet baş başa tatil geçirmek istemeniz doğal, ilk evliliğiniz sanırım. Ama çocuklar açısından da bir düşünün. Tamam sizin için bir senede annesiyle tatile çıksınlar demek kolay ama o çocukların psikolojileri için o kadar kolay bir şey değil. Biri tam ergenliğin içinde diğeri de ergenlik başlangıcında çocuklar. Sizi ne kadar sevselerde, iyi anlaşsanız da içlerinde bir ''acaba babam ile aynı düzende devam edebilecek miyiz, babam bizi ihmal edecek mi'' sorusu olacaktır. Evlilik olayını yeni sindirmişken çocuklar bir de her sene babalarıyla yaptığı aktiviteden, tatilden uzaklaşınca farklı düşünceler oluşabilir. Belki çocuklar kendi içlerinde sizi dahi suçlayabilirler. Onunla tatile gitti bizi bıraktı diye.

İmkanınız varsa 2 tatil yapın. Birinde eşiniz ile baş başa bir tatil yaparsınız diğerinde de çocuklarla birlikte bir tatil yaparsınız.

Ve ayrıca siz gerçekten dul ve 2 çocuğu olan bir adamla evliliği sürdürebileceğinize inanıyor musunuz? Daha evlilik hayatı başlamadan bir şeyleri sorun etmeye başlamışsınız.. Düğün daha olmadan bir kez daha iyice düşünün bana kalırsa...

Balayinizi basbasa yapabilirseniz eger bu büyük bir sans..
esinizin anlayisi cok onemli bu noktada. ergenlige girmis cocuklariyla yeni evli bir cift olarak gitmek istemwyebilir.

İmkanınız varsa 2 ayrı tatil planlayın. Sizi anlamaya çalışıyorum öncelikle bunu belirteyim. Benimde eşimin ikinci evliliği ve 7 yaşında bir kızı var. İnsanlar bazen karı koca başbaşa kalmak için kendi çocuklarını bile anneanneye yada babaanneye bırakıp ufak kaçamaklar yapabiliyorlar. Hani çocuklar olmadan tatile çıkmak istemeniz bana çok anormal gelmedi.

Fakat, olaya çocuklar açısından bakarsak. "Her sene gittiğimiz tatile sırf babam evlendi diye gidemiyoruz" fikri yerleşirse çocukların aklına bu ilerideki ilişkinizi olumsuz etkileyebilir. Çocuklarla aranızda ki iletişimin olumsuz olması evliliğinize de sirayet eder. Eğer nişanlınızın çocuklarını benimseyemeyecekseniz, kafanızda sorunlar yaratacaksanız dikkatli adım atın. Boşanmış anne babaya sahip olan çocuklar fazlaca hassas oluyor. Hiç ummadığınız yerden kırılabiliyorlar.

Umarım 2 tatil planı yapabilir ve çocukların alışkın olduğu düzenin bozulmasına sebebiyet vermezsiniz.

Çocuk sahibi bir adamla nişanlanmanın sorumluluğu elbette büyük ancak bence tek taraflı olmamalı hiçbir şey. Çocuklu olup evlenmemiş veya çocuk sahibi olmayan bir hanımla evlenmenin de o bayana karşı bir sorumluluğu olmalı. 10 ve 16 yaşındaki çocuklar birlikte tatili ertelemeyi anlayabilecek yaştadır diye düşünüyorum. En azından 16 yaşında olan. Herşeyi düzgünce ve ılımlı şekilde konuşursanız çözülür ..

size ne annesinin sevgilisiyle yaptigindan sizde nisanlinizla bir ara sevgiliydiniz unuttunuz mu ayrica burda neden kiziyorsunuz ki nisanliniza diyin alismissin ama ESKI KARIN SEVGILISIYLE GIDECEGINE BU YAZ COCUKLARLA GITSIN" desenize bizzat adama o aklinizdaki tum sorularin cevabini verecektir.ayrica 16 yasinda bir gencin kiz ya da erkek cici ablayla ilk ay tatile gitme istegi pek olmaz.ki oldu ayni odada yatmayacaksinizdir. siz cicim ayi yakinliginizi odanizda yapsr sonra d3nize havuza girer gezer yemek yersiniz ha 2 kisi ha 4 kisi

düğününüzü öne çekin veya erteleyin.
madem cicim aylarınızı yaza denk getirmeyin.

İki çocuklu bir adamla evliyim
Bu duruma alış
Hiç bir zaman öncelik sen olmayacaksın
Buna cicim aylarında dahil
Teklif etsen daha dakika bir gol bir çocukları istemiyor derler
Sabırlı olman lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…