Çift kişilik yalnızlık

Size belki yardımı olur diye bunu da paylaşmak istedim.

Bana göre bu yazının gereksiz depresif gelmesinin birkaç nedeni var:
  1. Enerjinin tek yönlü olması – Yazar sürekli kendi duygusal sıkışmışlığını ve eşinin eksik yanlarını anlatıyor, ama çözüm arayışı ya çok yüzeyde ya da hep başkasından bekleniyor.
  2. Dilin dramatik ve yorucu olması – Sık tekrarlar (“rasyonel”, “hiç olmadı ki”, “hep böyle”), uzun paragraflar, sürekli olumsuz ton.
  3. Okuru yükleyen detaylar – Gereksiz ayrıntı bolluğu (regl tarihi, doğum kontrol yöntemi vb.) hikâyeyi ilerletmekten çok ağırlık katıyor.
  4. İçtenlik + sahnelenmişlik karışımı – Bir yandan gerçekten üzgün, ama bir yandan da sanki okuyanlardan “haklısın” onayı alma ihtiyacı var gibi yazıyor.
Senin “hayatındaki adam bu kadar depresif birinden sıkılmıştır” yorumun bence çok da uç değil.

Çünkü metin boyunca eşin de iletişimde sorunlu biri olarak anlatılsa da, yazarın kendi ruh halini toparlamaya hiç enerjisi kalmamış ve bu hal uzun süredir devam ediyor gibi görünüyor.

Bu da karşı tarafın uzaklaşmasına sebep olabilir — haklı ya da haksız, sonuçta insanlar kronik olumsuzluk yayan ilişkilerde yoruluyor.

Kısacası: yazı hem duygusal yoğunluğu hem de “ben kitap okuyorum, analiz yapıyorum” havasını veren kelime tekrarları yüzünden okurken yorucu.

Okuyucuya “yardım et” demekten çok “haklı bul” dedirtiyor.

Kaynak: ChatGPT

Sizinki bir yuva degil zorla suren bir evlilik adam sizi aldatmis gereken tepkiyi bile vermemissiniz bu boktan evlilige bir cocuk getirmek onu daha iyi hale getirmez nice guzel evlilikler cocuktan sonra bitiyor cocuk cok zor cunku ve daha emin bile degilsiniz bir daha cocuk sahibi olamayabilirim diye bu cocugu dogurmakta sonradan babasi anasi ayri olacagini bile bile bu cocuga yapilan cok buyuk bir haksizlik olur

Kendi vücudunuza verdiğiniz tahribatı geçtim gerçek bir korunma yöntemine başvurmadan sürekli hamile kalıp kürtajı çözüm olarak görmeniz çok cahilce. Geri çekilme bir korunma yöntemi değildir. Ilac kullanamıyorsanız iğne olun aylık. Veya eşiniz korunmadan birlikte olmasın. Prezervatif kullanmayı sevmiyormuş paşamız! Kürtaj kararında da son derece size saygılı maşallah. Ne kadar da iyi (!) Bir adam. Hanımefendi önce bi kendinizi toparlayın lütfen, bi silkelenip kendinize gelin. Çok depresifsiniz, çok her şeyi kabullenmiş ve sürekli kendinizde hata arayan birisiniz. Azıcık gözünüzü açın, kendinize gelin, aldatıldığınızı, eşinizin size sevgisinin bittiğini, evliliğinizin sadece ev arkadaşlığına döndüğünü fark edin ve gerekeni yapın. Sürekli hamile kalıp bu mutsuz hayatınıza yeni birini de dahil etmeyi bırakın veya doğuracaksanız da psikolojinizi bir an önce toparlamaya gayret gösterin. Haa çocuğun evliliginize iyi geleceğini de düşünmeyin. İlişkiyi daha da sarmala sokacak. Çocuk oldu diye eşiniz size sihirli değnek değmiş gibi bağlı olmayacak, sevgililik dönemine dönmeyecek.

Olacak belli değil.10,15 sene korunmasız sevişip hamile kalmayanlar var.

Anlatım tarzınıza takılanlar olmuş ama ben çok beğendim.güzel anlattı diye bu kadar yerden yere vurulan üye de ilk defa görüyorum.herkesin yaşadığını şiirsel anlatmışsın diyorlar? Eee kötü birşey mi bu? Tavsiyeme gelince asık surat erkekleri delirtiyor resmen.ne yapacaklarını şaşırıyorlar.üstüne bir de ağlayınca tam kontrollerini kaybediyorlar.yaptığı şey çok adice ama belli ki ayrılmak istemiyorsunuz.bence güzel bir ruhsal tedavi planı oluşturun.sonra da alın karşınıza konuşun.birşeylerin kıymetini bilemedik.ben bu durumdaydım sen de büyük hatalar yaptın ama birlikte çabalamak istiyorum.sen de istiyor musun deyin.ama aynı hatayı tekrar yaparsa affetmeyeceğinizi de çok net hissettirin.herkesin affedecek sınırlar farklıdır.ben bu kadar yargılayamıyorum.benim yüzüm gülmeye başlaya ak eskisi gibi sen de karşılık vermeye odaklanırsan bir şansımız daha olabilir diyebilirsiniz.çocuk konusuna gelince ben kürtaja karşı olan biri değilim.doğanları da görüyoruz yani.can can dedikleri canlar alıyor şimdi.doğanin kim olacağini kimse bilmiyor.ama açık açık aldır ya da aldırma diyemem.orasini sen bileceksin.

sperm ve yumurta birlestiginde döllenme gerceklesir bunun icin 1 sperm yeterlidir. ayrica bosalmadan once uretilen zevk sivisinda da sperm olma ihtimali gayet yuksektir. biyolojiye hos geldiniz. eger cocuk istemiyorsaniz korunacaksiniz pasa pasa 10 - 15 sene sevisip hamile kalmayanlar bakmissiniz 15.5 yilda YANLISLIKLA hamile kaliverir. kurtaj bir korunma yontemi degildir. sevisip sevisip kendi sorumsuzlugunuzdan olusturdugunuz CANLIYI aldirmak yetiskin, akli basinda, saglikli dusunen bir insanin yapacagi is degildir

okurken içim daraldı. çocuk evliliğinizi kurtarmayacak. olan çocuğa olacak. bu kadar dram yaratmayın. birbirinize uygun değilmişsiniz hepsi bu. üstelik adam aldatmış ya da teşebbüste bulunmuş. nereden tutsanız elinizde kalıyor.

korunma yönteminizin saçmalığını hiç söylemiyorum bile.

kürtaj psikolojisini bilmiyorum, eminim çok kötüdür. ama bu şartlarda doğurmak çocuğu harcamak demek olacaktır. anne olmaya çok da hevesli değilseniz sonlandırmalısınız bence.

Bir çoğunuz beni linçlediniz buraya yazmanın da bir bedeli olacaktı sanırım. Eyvallah. Entel görünmek için uzun uzun yazmadım valla aynen söylenilen gibi bu sıkıcılıkta bir insanım bu beni güldürdü sağolun belki de başına diğer konu açanlar gibi bi özür-uyarı ile başlasaydım daha iyi olacaktı. Her neyse sonra kısalttım zaten. Yine de özellikle hakaretle yazanların hayatında bir şeyleri tetiklediğimi düşündüm okurken. ChatGPT çözümlesine de gülümsedim çok yaşayın Ben oradan da kendi payıma düşenleri aldım, dostlar hep acı söylemez malumunuz. Bazen kırmak istemezler, bazen çıkar için o arkadaşlığı sürdürmezler bilemiyorum belki ne kadar adi bir insan olduğumu bilirler. Hakaret diliyle yazanların da kendi hayatlarından vardır bir bildikleri. Anladım ben, eyvallah.

Teşekkür ederim, tavsiyeleriniz kıymetli bunu kendim için yapacağım. Çünkü tek tarafla yürümüyor iki tarafın çaba göstermesi gerekiyor. Terapi sürecimi tekrar başlatacağım hamilelik ve sonrası için. Yeterince anne-baba var zaten kendi yaşayamadığı hayatı dayatan ben çabalamam gerektiğini biliyorum.

Tavsiyeler için teşekkür ederim. Haklısınız.

Tıbbi sorunu olmayan çiftlerin 1 yıl içerisinde hamile kalma olasılığı %85 resmi kaynaklara göre ferhanscığım. Korunmadan 10-15 sene sevişip hamile kalmayan insanların tıbbi bir sorunu vardır. Ya erkekte vardır sorun ya da kadında. Tıbbi sorunu olmayan insanların korunmadan sevişmesinin sonucunda olacak olan bellidir evet. Bu kadar “kendini yetiştirmiş” bir insanın geri çekilmeyi korunma yöntemi zannetmesi komik. Kürtaj konusunda seninle hemfikir değilim maalesef çünkü kürtaj masum bir operasyon değil kadının ilerleyen zamanlardaki sağlığı için. Tabi kişiyi ilgilendirir bizi değil.

Gerçekten de geri çekilme ve kürtaj gibi şeyleri korunma yöntemi olarak görmek cahilce.

Kürtaj doğum kontrol yöntemi değildir ama geri çekilme kişiden kişiye göre değişir.kişi kendi vücudunu tanıyor zamanla.benim mesela aklımda soru işareti bile kalmaz.kişiden kişiye değişir diyemedikleri çin genel kanaate göre yorum yapılıyor.bir kişi bir ilaç alıyor hiçbir şey olmuyor amq başkası ölüyor mesela.kürtaj olmak da benim bildiğim sonradan sorun yaratan bir durum değil.manevi açıdan tartışılır ama fiziksel olarak kalıcı bir durum yok.

Dünya sağlık örgütüne göre geri çekilme yöntemi güvenli bir korunma yöntemi değilmiş, önerilmiyormuş

Çocuk istemeyen çiftlerin bu yöntemi garanti görüp risklerini gözardı etmesi mantıklı gelmiyor bana.

Çok sert yazılıyor maalesef.oysa ki buraya konu açmak bir zorunluluk değil.bu kadar sert yazmaya hakkımız yok bence.sonuçta biz de burada açılan konulardan çok şey öğreniyoruz.dediğiniz gibi çok saçma konulardan linç edileni gördüm ama anlatım tarzı güzel ve etkileyici diye linç edileni de ilk defa gördüm

Öncelikle kendinizi suçlamayın sizin ilişkinizin miadı dolmuş. Bunun farkına vardınız ancak kabul etmekte zorlanıyorsunuz. Sizin için de eşiniz için de şu an konfor alanında çıkmak zor. O yüzden eşiniz arayışa girmiş hemen. Siz de öğrenmenize rağmen dile getirmediniz. Bildiğinizi bilse buna rağmen devam ediyor gibi görünmek sizin için zor olurdu. Bu eşikten sonra ilişkinizin eski mutlu günlerdeki gibi canlılığını yakalayacağını zannetmiyorum. Evlilik terapisti ile şansınızı deneyebilirsiniz en azından bazı gerçekleri kabul etmeniz daha kolay olur. İlişkinizdeki bu problemleri halletmeden çocuk yapmayın. Cocuklar evlilikleri canlandıracak bir arada tutacak araç değil.

Ay içim şişti bu ne sıkıcılık bacım entel görünecem diye. He haklısın biz uzun yazı okuyamıyoruz. Sen okumuşsun sen kültürlüsün. Bir de laf sokuyor
Size de yazı beğendiremiyoruz.uzun yazan, ayrıntılı yazana laf ediyorsunuz, kısa yazana anlatmayı becerememiş diyorsunuz.üslup diye birşey var bilir misiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…