Çift kişilik yalnızlık

Öncelikle eşiniz sizi aldatmış eğer öyle olmasaydı bile daha önemli değerler var. Aynı evin içinde görülmemek duyulmamak değersizleştirilmekte bir ilişkiyi yavaş yavaş çürüten faktörler. Evet özür dilemiş ama gerçekten samimi değil eşiniz sadece konfor alanından çıkmak düzenini dağıtmak istemiyor. Dışarıda tüm çiftler mutlu aile pozu verebiliyor. belki yüksek sesle kavga etmiyorsunuz belki aile içi şiddet yaşamıyorsunuz ama böylesi de psikolojik şiddet. Dürüst olmak gerekirse karşı tarafın size sevgisi kaldığını düşünmüyorum çünkü sevgi bu demek değil. Ayrılık her iki taraf için en iyi seçenek gibi duruyor. Gerçekten ayrılık kafanızda varsa boşanmak istiyorum demenize gerek yok kararlılığınızı gösterip eyleme geçin. Çocuk konusunda da Allah size tekrar bir can armağan etmiş bu sizin inisiyatifinizde olan bir durum. Eşinizden boşanmasanız bu çocuğu doğursanız da asla çocuğunuz sıcak bir aile ortamında büyümeyecek. Eğer canına kıyamıyorsanız kesinlikle kendinize ve hayat standartlarınıza güvenerek evladınızı dünyaya getirin. Aksi takdirde küçücük çocuğunda günahına gireceksiniz. Bana soracak olursanız ben kendime güvendiğim için asla aldıramazdım. Umarım doğru kararlar verip bize de güzel haberlerle gelirsiniz

Konu sahibi sorunlarınız olabilir bunu anlarım fakat çok fazla dramatik bir ruh haliniz var. Okurken bile zorlandım. Bence siz sorunlardan önce şu içinde bulunduğunuz ruhalini değiştirebilirseniz bir çok şey düzelecek gibi.

Sonuna kadar evet anne olmayı isterdim o bebeği dogururdum.

Melankoli bir haliniz var o yüzden biraz seçerek yazmaya çalışacağım. Eşiniz yurtiçi ve yurtdışı olmak üzere bazı aramalar yapmış yani sizi fiziksel olarak aldatmış? Aldatmayı bir şekilde kabullendiniz ve evliliğe devam ettiniz. Ancak diyorsunuz ki eşim prezervatif kullanmayı sevmez ben hapla korunurum. Merak ediyorum, canınızın hiç mi kıymeti yok? Dışarıda cinsel birliktelik yaşayan adam binbir türlü cinsel hastalık getirebilir gerçekten tek risk gebelik miydi sizin için?

Hamilelik mevzusuna gelecek olursak; hamilelik riskini kabul ederek korunmasız ilişkiye girmişsiniz ki bu ilk kez de değil. Benim düşüncem siz bu gebeliğe ikna edilmek istiyorsunuz ancak eşinizden bu kıvılcımı görememişsiniz kararı size bırakmasından içten içe memnun değilsiniz onun istediğini görseniz belki buraya bunlar hiç yazılmayacaktı bile. Bu yüzden eşinizle çocuk mevzusunu tekrar konuşmanızı tavsiye ediyorum.

Merak etmeyin intihara meylim yok, inceliğiniz için sağolun. Soru olarak algıladığım için yazacağım evet arama yapıldığını gördüm hatta ikincisinde sadece bi harfe basmıştım ilk seçenek olarak çıkmıştı karşıma öyle farketmiştim. Elbette bununla yüzleştirdim, hesabını sordum bunun sadece bir arama olduğunu eyleme geçmediğini söyledi.Özürler dilendi o süre zarfında ben uzun zaman evime dönmedim, terapiye de gittik vs.

Hakkınız var ki aldatmak aldatmaktır. İlişkimizin bir şansı hakettiğini düşündüm bu olayın üzerinden 1.5 yıl geçti. Ama tam da bu hamilelikte o yaranın kapanmadığını farkettim. Bu sebep yazdım buraya. Korunma konusunda salaklığımı rutin kontrollerim için yapmıyorum ama; smear, hpv testleri düzenli olarak yaptırırım ailemde çokça kanser öyküsü olduğu için. Herneyse ikna edilmek mi istiyorum birden sihirli bir el mi değecek onu da bilmiyorum. Kendimi ayağa kaldırmam gerektiğini biliyorum sadece.

Eşinizle artık hiç sağlıklı iletişim kuramıyor musunuz? Mesela cuma akşamı tüm uyaranları kapatıp bu konuyu derinlemesine konuşamaz mısınız? İhtiyacınız olan sadece biraz motivasyon gibi geldi bana.

Sen de biliyorsun — bu evlilik bir ceset. Yatağın ortasında soğuyan bir boşluk, odaların duvarlarında yankılanan sessizlik. Onun kayıtsız bakışları, adını silen rüzgârlar gibi; her gün biraz daha ufalanıyorsun, deri değil, varlık dökülüyor senden. Drama, elinde kalan tek silah; belki sahnenin ortasında bağırırsan, sana döner diye.

Bebeğe gelince… belki bir sihirli değnek olur diye umut ediyorsun. Belki onun varlığıyla, işlediği tüm günahların üzerinden çekilecek perde, ve o — mucizevi bir dönüşle — hem hayallerindeki adam hem kusursuz baba olacak. Ama gecenin en derin yerinde, bunun olmayacağını biliyorsun.

Yalnız anne olmak, buzun üstünde yalınayak yürümek gibi. Daha da acısı, o buzun altında kendi yalnızlığının siyah suyu; ve sen, hem kendini hem çocuğu o sudan çıkarmaya çalışıyorsun.

inşallah, var mı öneriniz ?

Normal hayatta yada ilişkilerde sorunlar kaçınılmazdır, ama her tepkiyi dramatize etmek hem işleri zorlaştırır hemde karşınızdaki kişiyi sizden soğutur sonrada kaçırır. Varsa bir kırgınlığınız, şikayetiniz karşı tarafı suçlamadan ve çok büyütmeden dile getirin. Birde çok fazla şikayet etmeyin. Her konudan şikayet etmek farkında olmadan ben yetersiz ve memnuniyetsiz biriyim mesajı verir.

Herkesten farklı evlilikle alakalı olmayan bir yorum yazacağım. Genelde hislerimde yanılmam eşinizle mesleğiniz hakim-savcılık diye düşünüyorum. Zira genelde bu meslek grubu yazmaya düşkün ve biraz melankolik oluyorlar. Çok tayin geziyoruz demenizden de tahmin ediyorum. Kardeşim Hakim. Küçük beldelerde kafaı oynatmak üzere şaka değil. Sizin büyük şehir ferahlamasına ihtiyacınız var. Yoksa asosyallikten kırılacaksınız boşansanız da mutlu olmassınız. Ankara-İst-İzmir üçlüsünden birinde Doktoraya başlayıp tayin isteyin.

Son düzenleme:
Buzdolabı taşıdım okurken.

3 yıl sonra 2 yaşındaki bebegime hem anne hem baba olmaya çalışıyorum kocam bosandiktan sonra bekar hayatı yaşıyor tarzı bir konu açacaksın. Ben yorum için onu bekliyorum.

Ne değişti.. hala seviyorsunuz.. belliki çekim devam ediyor.. birbirinize uzun uzun bakabiliyormusunuz...
Ne isterdiniz.. duygularını ifade de yetersiz olabilir mi.. yazı ile aktarım yapabilir mi..
Aksine ben beğendim duygularınızın aktarım halınızı..
İlgi bekleyen ,dikkat çekmek için takla atmaktan yorolan bir çocuk var içinizde . İstiyorsunuz ki anlasin,anladığını aktarsin,ferahlatsin sözleriyle,şefkatiyle sarsın sarmalasin..
Ama işte erkeklerin beyni farklı çalışıyor sanki ,bilmiyorum yıllar yıllar böyle duygusal kalabilen erkek varmıdır bence çok azdır..
Erkek kafası direk söylemekten anlayan,dolaylı olan şeyi asla kafası basmayan bir insan ..
Bence direk söyle.. pat pat pat...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…