- 7 Mart 2015
- 2.244
- 2.857
- 63
- Konu Sahibi sevcankubra
-
Evet doğru aslinda hamilelik öncesinde falan bağışıklık var mi diye bi baktirilabilir. Marul çilek vb yerdeki herseyden geçebilir dediğin gibi iyi yikamak lazimCa
Canım eğer hayvan asiliysa birşey olmaz ki o virus tek kediden geçmiyor yikanmayan sebzede bile var diye biliyorum. Böyle düşünen insanlara gıcık oluyorum.
Anneye, bilgi dağarcigina ve hamile kızına verdiği bu korkuya hayran kaldım!Arkadaslar hamileliginde ciger yiypde dogum yapan bayanlarin bebeginin her hangi bi yerinde leke varmi ben ciger yemistim iki hafta once annem lekeli olur cocuk dedi ole bisi yasayan varmi
Hiçbir kediyle diye bir cümle kurmadım canım benim. Kedilerle hiç temas etmeyin dedim. Ayrıca bildiğim kadarıyla aşı olması ile ilgili değil, daha çok neyle beslendiği ile ilgili bir konu.
Ya konu hayvanın aşılı olması değil. Önemli olan anne adayının aşılı ve bağılıklık kazanmış olmasıCa
Canım eğer hayvan asiliysa birşey olmaz ki o virus tek kediden geçmiyor yikanmayan sebzede bile var diye biliyorum. Böyle düşünen insanlara gıcık oluyorum.
Arkadaşım sanki kedini sokağa at dedik. Nasıl bir manyalık insanlardaki ya. konuyu nereye getirdiniz.
Bunu bana söyleyen kendisi profesör olan kadın doğum doktorum. En yakın arkadaşlarımdan biri de kendisi kedi besleyen, iş yerindeki bütün kedilere sahip çıkan birisi. O bile aynı şeyleri söyledi.
Ben de bunu diyorum. Sokağa atın dedimmi? Nefret edin bıçaklayın dedimmi? Kedielre dokunmayın, genel bir cümle. Bu kadar büyütüp hayvan katiliymişim gibi algılamak neden...Hayir saptirmadim siz dediniz ki kedilere dokunmayın. Deseydiniz ki aşısız kedilerin yanına pek fazla sokulmayin valla bisey demezdim ama genelleme yaptınız için kendimi tutamadim
Alakası yok bu kadın sokaktaki kediyle oynayıp eve gelince elini yüzünü yikamicaksa zaten anne olmasın. Kediye gelene kadar evde nerdeyse her gün yediğiniz malzemelerden geçer.Ya konu hayvanın aşılı olması değil. Önemli olan anne adayının aşılı ve bağılıklık kazanmış olması
Şu an benim söylediğimden farklı olarak ne söylediniz gerçekten çok merak ettim. İlk açıklamamı okuyun, bulaşabileceği yerleri zaten yazdım. Sanki kediler üretiyor dedim ya Allah Allah!Onu diyen profesörün adını rica ediyorum lütfen, kendisini şikayet edeceğim
Güzel arkadaşım, ev hayvanları parazite karşı aşılanırlar, dolayısıyla dışkıları tehlike arz etmez, yedikleri içtikleri mesele değildir yani sen mevzuyu yanlış anlamışsın, biz de sana bunu izah etmeye çalışıyoruz. Sokak hayvanlarından bile tokso alma riski evindeki mutfaktan alma riskinden düşüktür. Mutfağına giren her türlü çiğ ette, sebzede tokso olabilir, ihtimal olarak kediye dokunmaktan daha büyük bir risktir. Sizin gibi kulaktan kulağa tevatür yayan, o doktor bu profesör dedi diye illan eden insanlar yüzünden biz sürekli atılmış hayvan topluyoruz, gösterdiğimiz hassasiyet bundandır.
Dokunmayın da deyip algı yaratamassin.Ben de bunu diyorum. Sokağa atın dedimmi? Nefret edin bıçaklayın dedimmi? Kedielre dokunmayın, genel bir cümle. Bu kadar büyütüp hayvan katiliymişim gibi algılamak neden...
Ben birbir çeşit şey yiyorum. Çocuk o zaman benek benek olacak
Şaka bir yana hamilelikte, tam pişmemiş et, salam sosis gibi ürünler, sakatat, kendinizin yıkamadğı sebze yemeyin. Kedilerle asla temas kurmayın. Toksoplazma virüsü bulaşabilir. Bağışıklığınız yoksa 7-8 aylarda bebeğin gelişimini durduruyor
Evinde kedi besleyecek kadar bilinçli bir insan biliçsizce kedisini neden sokağa atsın. Onları yapan sadece gösteriş meraklıları. Heves edip kedi köpek besleyen, azıcık büyünce sıkılıp, veya tatile gideceğiz bakacak kimse yok diye sokağa bırakan zavallı insancıklar...Dokunmayın da deyip algı yaratamassin.
Belki hamile bayanın kedisi var ve senin bu kadından dolasıyla eve alışmış bi hayvana sokağa atacak veya dışarıdan bi üye bu konuyu okurken yorumunuzdan etkilenecek!
Bilgi edinin asılı kediden hastalık bulasmaz
Onu diyen profesörün adını rica ediyorum lütfen, kendisini şikayet edeceğim
Güzel arkadaşım, ev hayvanları parazite karşı aşılanırlar, dolayısıyla dışkıları tehlike arz etmez, yedikleri içtikleri mesele değildir yani sen mevzuyu yanlış anlamışsın, biz de sana bunu izah etmeye çalışıyoruz. Sokak hayvanlarından bile tokso alma riski evindeki mutfaktan alma riskinden düşüktür. Mutfağına giren her türlü çiğ ette, sebzede tokso olabilir, ihtimal olarak kediye dokunmaktan daha büyük bir risktir. Sizin gibi kulaktan kulağa tevatür yayan, o doktor bu profesör dedi diye illan eden insanlar yüzünden biz sürekli atılmış hayvan topluyoruz, gösterdiğimiz hassasiyet bundandır, doğru bilgiyi sizde bilin istedik ne var bu kadar gerilecek
Okadar varki inanamassiniz .Evinde kedi besleyecek kadar bilinçli bir insan biliçsizce kedisini neden sokağa atsın. Onları yapan sadece gösteriş meraklıları. Heves edip kedi köpek besleyen, azıcık büyünce sıkılıp, veya tatile gideceğiz bakacak kimse yok diye sokağa bırakan zavallı insancıklar...
Aynen. İş yerinde nasıl yıkandığını bilmediğim için yiyemiyorum salata falanBen de hamileyim. Dışarıdaki kedileri seviyorum baslarini oksuyorum vs. Ki bagisikligim da yok, ödüm kopuyor yakalanirsam diye.Maalesef bu toxo olayi hep yanlis anlasiliyor. Kedilere dokunmakla degil kedi diskisina dokunmakla gecebiliyor. Ki benim de bilmedigim noktalar vardi, mesela hayvanda parazit varsa bile kumu her gun degistirilirse parazit yumurtalarinin enfekte hale gelme suresi dolmadigi icin bulasici olmuyormus. Ama bi yandan gercekten yesilliklerde daha buyuk tehlike var. Ilk gebeligimde disarida hicbir yesillik turevi,pistiginden emin olmadigim et yemedim, bunda bir kere mecbur kaldim ama hala icim icimi yer. Sonuc olarak gercekten direkt kedi diskisindan bulasma ihtimali, diskiyla temas etmis yesilliklerden bulasma ihtimaline gore cok cok daha düşük. Ama ihtiyaten insan yine de bilmedigi etmedigi hayvanin agziyla burnuyla poposuyla oynamamali:):)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?