Çıkmazdayım

Hep laf olur diye korkuyorlar tipik aile ama ben eğer gerçekten bir gün tamamen ipleri koparırsam kadın sığınma evine gideceğim başka çarem yok
Durma çık git elaleme sığınma evine gitti diyemezler madem bu kadar elalemden korkuyorlar , en azından yanlarına alırlar seni sahip çıktık derler millete de .

Ne kadar konuştunuz siz bu herifle hiç mi belli etmedi kendini yani suan kılık kıyafetinize karışıyorlarmış ya sevgiliyken de karışıyor muydu hıc konuşmadınız mı evlendıkten sonra şöyle böyle die

Sizi çok iyi anlıyorum doğulu bir ailem var benimde. Değişmiyorlar maalesef. Buradaki tek suçlu eşin olacak o kişi. Resmen seni kandırmış. İnşallah atanıp da ondan kurtulursun
Allah razı olsun inşallah en yakın zamanda olur bunlar çoçuğumu da alır giderim ben bakarım yeter ki maddi gücüm olsun

Asla karışmadı ki hemde zaten öyle açık giyinen biri değilim ama daha özgürdüm ya yemin ederim her Allah’ın günü çiçekler alırdı altın yüzükler pandoralar seni annemden babamdan bile çok seviyorumlar vallahi şuan bir yılda hiç çıkmadık ya dısarıya nişanlıyken yada sevgiliyken her hafta illa şehir dışına çıkar gezer alışveriş yapardık en son 50 mesaj üst üste atardı ben çocuğunu okuyamazdım bile yani evlenince bilmiyorum ne oldu 360 derece değişti benim yerimde kim olsa bu adam beni seviyor beni sayıyor derdi ama hepsi boşmuş bak şimdi o yatıyor ama ben üzüntüden yatamıyorum bile

Valla ben şüphe ederdim ya bu kadar mükemmel olamaz die cidden üzüldüm hamileliliği istediniz mi yoksa sırf kayınvalide ve eş baskısı yüzünden mi oldu ? yanlış anlamayın şu an hani size onu bunu sorayım derdinde değilim böyle anlatırsanız rahatlarsınız die sohbet mahiyetinde soruyorum .
Hamileymiissin kanaman varmış daha da üzülme ağlama

Valla ben şüphe ederdim ya bu kadar mükemmel olamaz die cidden üzüldüm hamileliliği istediniz mi yoksa sırf kayınvalide ve eş baskısı yüzünden mi oldu ?
Tamamen bana kısırmışım gibi davrandıkları için yaptım yani belki de düzelir diye . Kendisi ilk geceden hamile kaldı diye ben neden kalamıyor muşum diye laf ediyordu

Tamamen bana kısırmışım gibi davrandıkları için yaptım yani belki de düzelir diye . Kendisi ilk geceden hamile kaldı diye ben neden kalamıyor muşum diye laf ediyordu
Oy oy okumuş etmişsin de cahil de değilsin ki ya düzelmez yavrum kişisel gelişimini ve ruhani yolculuğunu tamamlamamış adam çocukla falan düzelmez

Oy oy okumuş etmişsin de cahil de değilsin ki ya düzelmez yavrum kişisel gelişimini ve ruhani yolculuğunu tamamlamamış adam çocukla falan düzelmez
Eğer cıngar biri olsaydım böyle yapamazlardı ama öyle değilim sessiz sakin kendi halimde biriyim hiç kimseye bir kötülüğüm yok benim için dua eder misiniz bu gece vakti derdimi dinlediğiniz için bile Allah hepinizden razı olsun ben kendimi öldürmek istemiyorum inşallah bir kapı açılır bana

Hatanın en büyüğü annesinin her sözüne aldırış edip evliliğinize müdahale ettiren eşinizde . Umarım bir gün atanıp boşanarak kendi hayatınızı kurarsınız. Kayınvalidenizin erkek kardeşi de bir tuhaf, her şeyi yetiştirmiş anlatmış size .

Evet eğer beni önemseseydi burdan taşınacak gücü var kiraya geçmeye de razıyım ki bir çok daireleri var ama annemde annem dediği için bu haldeyim . Kaynanamın erkek kardeşinin eşi idi bana onları söyleyen ki o söylemeseydi belki de hala onları iyi bilecektim kaynanam şusn onunla görüşmüyor beni de görüştürmüyor niye çünkü dedikoduları ortaya çıktı

Bu dedikodular ortaya çıkmadan önce iyi miydiniz ?

uzun uzun yazmıştım ama sonra yorumları okumaya başladım. asıl eziyet 2 kişilikmiş meğer, kaynana ve koca işbirliğinde.
başkalarının senin hakkındaki düşüncelerini bu kadar umursayıp gönüllü esaret altına girmiş ve bir de sana değer vermediğini bildiğin adamdan çocuk yapmışsın.
kendi kendine etmişsin ve buna denecek bir şey yok artık. şimdi bunu düzeltmenin ve huzurlu yaşamanın tek yolu boşanmak.

Okadar vaatlerde bulundu ki evimi ayrı yerde yapacağını
Mesela bu ev işi olana kadar evlenmeyecektiniz. Şart koşup diretseydiniz zaten çıkardı ortaya ak koyun kara koyun. Anne babanız, kızım atansın atanmasın çalışacak, olmuyorsa da gelip başımızın üstünde oturacak diyecekti. Okumuş meslek sahibi olmuşsunuz bir de. Yani bu kadar emek veren maddi manevi harcayan bir aile kızlarına nasıl böyle kapıyı kapatıyor anlayamıyorum. Adam ha dağa kaldırmış ha şehir merkezinde eve tıkmış, ne farkı var? Anneniz üzülüyor ama elinden bir şey gelmiyor, siz üzülüyorsunuz ama bir şey yapamıyorsunuz. Üstüne masum bir can getiriyorsunuz dünyaya. Çocuğumu da alır giderim kısmına kendiniz inandınız mı? Kısır demesinler diye çocuk yapan zihniyet babasız büyüsün istemedim de der. Yani o meslekle her yerde iş aş bulurdunuz ama yok iyice elinizi ayağınızı bağlayın.

Bu kadar alttan alırsanız eşiniz hiçbir şey yapmaz . Hiç kavga da mı etmediniz ? Dışarı çıkacağım nefes alacağım diyip vurun kapıyı markete falan çıkın , dönün . Bu şekilde o sizi anlamaz . Siz boyun eğmeyi seçiyorsunuz. Eşimde ilk zamanlar çıkarmak istemezdi beni tek başına . Ben neler neler yaptım ona . En sonunda kavga edip giyiniyordum üstümü ,vurup kapıyı çıkıyordum . Bu ne saçmalık . Kabul edilebilecek bir şey değil. Üzgünüm ama birazda siz kabullenmişsiniz . Saçma sapan bahanelere lütfen sığınmayın yok atama bekliyorum kurtulmak için falan . Biraz cesur olun . Korkak olursanız sizi harcarlar ….

Ben konuyu anlamakta zorlanıyorum.
Evlenirken nasıl oldu da kaynananızla birlikte yaşamayı kabul ettiniz, neden eşinizle bir sosyal hayatınız olmadığı halde çocuk yapmayı düşündünüz.
Dünyaya bir can getirmek birilerine nispet yapmak için hamile kalmak sizcde doğru bir davranışmıdır.

Yargılamak ne kadar kolay dimi . Ben kabul etmedim yasamayı zorla diretildi haberim olmadan evin yapımına başlamışlardı öğrendiğimde aradım nişanı atmak istiyorum dedim engel oldular her şey güzel olacak dediler ama öyle olmadı kimse iyi davranmadı eşim annesinden başkasının sözünü dinlemedi çalışıp işin başında olduğu için eşimin uzakta olmasını istemediler çünkü parayı kazanan o . Çocukta gerçekten yaşayan bilir ki doğuda o baskılara dayanmak çok zor elimde değildi artık yumurta pişirip çamaşırıma koyup gece öyle yat dediler sırf bir hastalığım varsa gitsin diye sırtıma bilmem ne macunlar dökeceklerdi yani anlatabiliyor muyum gelde sen dayan cocuksuzluga dedim belki düzelir bunu herkes düşünür ama öyle de olmadı şimdi her gün intiharı düşünen ağlayarak uyuyup ağlayarak uyanan ben sizce ne yapsın ha soruyorum bir kız kardeşiniz olarak

Okumus etmis kadinsiniz daha ilk basta disari cikarken izin mi istedinizde cikamazsin dedi esiniz niye izin aliyorsunuz ise giderken kapiyimi kilitliyor ustunuze ne yapıyor hayatinizin iplerini kendi elinize alin

Arkadaşım her gün ağlıyorsunuz ama korunmuyor çocuk yapıyorsunuz,neden?1 yıldır dışarı çıkmamışsın,kaş aldırmaya koca nezaretinde gitmişsin,sen hala korunmuyorsun. Çocuğunu da bu esaret içine doğuracaksın farkında mısın acaba?

Hiç bir şey için geç değil. Ayrılın yolunuza bakın derim. 1 yıllık evli olmanıza rağmen çok zorlanmışsınız. Ya bu deveyi güdeceksiniz,ya da bu diyardan gideceksiniz. Aileniz destek olucaksa onların yanına gidin destek olmayacaklarsa da bebek doğana kadar bekleyin. Sonra kendinize bir düzen kurarsınız .

Neden bukadar acele ettinizki bebek icin. Evlendikten sonra en azindan 2 yil cocuk dusunmeyin ya. Hem evliliginizin tadini cikarin hem bakin bakalim hersey beklediginiz istediginiz gb mi gidiyor. Simdi hamile olmasaniz alir basinizi gidersiniz tak dedigi yerde. Gerci ben olsam yine giderim ama cogumuzun cesareti kiriliyor. Ya kalip sartlara uyum sagliycaksiniz yada donuo arkanizi gidiceksiniz. 1 yil olmus bu saatten sonra kimse degismez gecmis olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…