Çıkmazdayım.

Okudum ve cok sinirlendim. Evlilik çağına gelmişsin. Babana söylesen getirt istesinler demeyecekti zaten . Yine tersleyecekti seni. Bu işi bitirmiş , niye ne için bitiyor. Evlilik cağına gelmiş bir kız eş adayını secmiş kendince. Aile olarak kızınız kimi seviyor hiç merak etmezler. Bitir bu işi. Aynı benim babam. Gel gör ki ben onu dinlemiyorum. Arkadaş olduğumda gördüğüm muamele damgalı olmak veya biriyle yatıp kalktığımızımı düşünüyorlar acaba? Bu ne gerikafalılık.
Sonra da bu kızlar niye kaçıyor, niye yanlış adamlarla evleniyorlar oluyor. Niye acaba!!
Yaş gelince 28 e . şimdi de soruyorlar kızım bulamadın mı birini hiç diye. Annem babam tabi çok severim ama bu anlayışları midemi kaldırıyor. Tanımadan bir erkek arkadasım için bitir demişlerdi. 3 yıl oldu. Bende daha tanımadınız,bi tanışın falan dedim. Ona bile yanaşmadı.
Beni evlatlıktan redettiler bende onlara siz bilirsiniz dedim gittim. O kadar basit bir mesele ki o kadar büyütüp evlatlıktan redettiler. Ben ne yapmıştım bu kadar kötü acaba dedim. Sonra anlaşamadım ve ayrıldım. Onlar kendileri istiyor diye ayrıldığımı düşünüyorlar halbuki.
Buarada sor babana nasıl sevmiş anneni acaba. Benim babam hergün kapısına gidiyormuş. Ne cilveler ne nazlar.
Ben dilliyimdir bu konuda ailem beni bastırmaya ben onları bastırmaya calışırım. En azından 3 yıl önce böyle yaptım.
Gercekten sevdiğine eminsen gercekten evleneceğim adambu diyorsan niye bekliyorsun gelip istesinler seni.

Bilmiyorum valla canım.Tam da Ramazan üstü,öyle bir şey olsa nasıl gelecekler ? Ramazan biter bitmez askere gidecek.Çok kötü zamanda yumurtladılar yani.

Babanla iletişimin nasıl bilmiyorum ama ozaman konuşucaksın askere gidicek geldiğinde gelicekler falan diye insanların işi gücü yokmu arkadaş ne istiyolar sizene

Sabredelim,hayırlısı böyleymiş keşke bizden duysaydı dedi.Haklılığına ben bir şey demiyorum ama canımı sıkan başkasının anlattıklarıyla namussuz olmam.
Baban olayın şoku ile öyle konuşmuş. Yoksa hangi baba kızına yakıştırır böyle bir şeyi? "Namussuz" gibi bir kelimeyi kendine bu şekilde kullanma bir daha Sevda. Baban sana öyle
dememiş. Kaldı ki ne demek namussuz sen ne yaptın? Hiçbir şey. Erkek arkadaşın seninle gelecek düşünüyor ve tepkisi olgun. Sessiz sakin biraz daha bekle. Annen belki durumu yumuşatır.

Böyle bir nedenden ötürü sakın sevdiğinden vazgeçme. Yıl oldu 2014 hala ne zihniyette insanlar var ya. bu haberi yetiştirenler de Allah'ından bulurlar umarım. Annen konuşsa babanla?

Sınavım var ve askerlik aradan çıksın istedik.Ben konuşmam,konuşmayı da düşünmüyorum.Kendisi açarsa anlatırım.

Yani simdi ileride sevgilin evlenmek isterse baban adini soyadini bildigi icin kabul etmez mi?

Eder de böyle bir ton tatsızlıktan sonra...

Ah be linkam babana bişi diyemiyorum. Klasik kızını korumaya calısan baba tepkisi vermiş. Tepkisinin siddeti de etraftan duymuş olması.

Bence siz biraz bekleyin, baban sakinleşince annen usulünce anlatsın evlilik yolunda ilerlerdiğinizi

Babanla iletişimin nasıl bilmiyorum ama ozaman konuşucaksın askere gidicek geldiğinde gelicekler falan diye insanların işi gücü yokmu arkadaş ne istiyolar sizene

İyidir ama sınav üstü azar yiyecek gücüm yok Bibi.Akışına bırakacağım.

Bekleyeceğiz zaten.Yok,annemi karıştırmam.Annem de onun yaşı yerinde abartma artık demiş.Çok üstüne giderse de ne biçim çocuk doğurdun deyip çıkıveriyor.

Böyle bir nedenden ötürü sakın sevdiğinden vazgeçme. Yıl oldu 2014 hala ne zihniyette insanlar var ya. bu haberi yetiştirenler de Allah'ından bulurlar umarım. Annen konuşsa babanla?

Yok,vazgeçmem.O öyle yetişmiş ama keşke beni de dinleseydi yargılamadan bu kadar.Söyleyenlere zaten diyecek lafım yok.

Öyle olacak zaten Elmikim.Sabredeceğiz,bu da bir imtihan nihayetinde.

Öyle olacak zaten Elmikim.Sabredeceğiz,bu da bir imtihan nihayetinde.

Ben babama biriyle birlikteyim dediğimde 3 ay konuşmadı benimle Aynı sofraya bile oturmadı aylarca, emdiğim sütü fitil fitil burnumdan getirmişti.

Allah yardımcın olsun

Ben babama biriyle birlikteyim dediğimde 3 ay konuşmadı benimle Aynı sofraya bile oturmadı aylarca, emdiğim sütü fitil fitil burnumdan getirmişti.

Allah yardımcın olsun

Amin canım,benim de başıma gelecek olan o zaten.Yandı gülüm keten helva !

aşırı tepki gibi görünebilir ama sonuçta bir kız babası ve başkasından böyle bişey duyuyor ona söyleyenlere karşı küçük düşüyor o da hak vermek gerekir. her baba bu durumda kalsa tepki gösterir ama tavrı farklı olabilir tabi. sonuçta sen de babanı tanıyorsun ona göre biraz daha tedbirli olsaydın keşke ya da ciddi bi ilişkiyse annene söyleseydin o uygun bir dille babana açardı..neyse geçecektir baba-kızsınız siz sonuçta takma sınavına odaklan ve sakın sonunu bilemeyeceğin bir ilişki için de ailene sırtını dönme. sınavına gir, işlerini yoluna koy sonra da açarsınız konuyu ailelere sevgilin de gerçekten seviyorsa sana ve ailenin görüşlerine saygı gösterir; biraz sabreder.

Öncelikle bir babaya gidip kızı hakkında ileri geri konuşup dedikodusunu yapan adamın adamlığına tüküreyim ben.
Canım annen babanla konuşsa,niyetinizin evlenmek olduğunu söylese,imkan varsa en kısa sürede istemeye gelsinler en azından bir yüzük takın.Böylece babanın da içi rahatlar belki gönül eğlendirme niyetinde olmadığınızı anlar.Olmaz mı?
Allah yardımcın olsun.

Annem aradı az evvel.Konuştular.Annem uzattı telefonu,ben de dinledim.

''Ne ahlaksız,ne terbiyesiz,ne şerefsiz çocuk yetiştirmişiz.Bu kız o...pu olacak.'' dedi.Defalarca...

Annem biliyordu.Sırf anneme yüklenmesin diye bilmiyor dedim.Çünkü arada kalacaktı ve laf yiyecekti.Üzülmesini istemedim.

Amin Rozum amin... Bilmiyorum,hayırlısı,kafam çalışmıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…