- Konu Sahibi SevdaLinka
-
Merhaba.
23 yaşındayım,üniversiteden geçen yıl mezun oldum.Türkçe öğretmeniyim.Atanamadım,10 gün sonra sınava gireceğim tekrar.Canımı dişime takarak çalıştım,her şey yolundaydı ta ki dün akşama kadar...
Üniversitede 4 yıldan beri arkadaşım olan sevgilimle mezun olmamıza 15 gün kala ilişkimize başladık.O atandı,Erzurum'da görev yapıyor.Bir yıldan beri 3 kez gelebildi yanıma.Buraya kadar sorun yok.
Dün akşam babam eve geldiğinde yüzü sinirden kapkara olmuş.Hiç konuşmadı.Biraz oturdu ve.''X'i tanıyor musun ?'' dedi,soyadıyla beraber...Evet dedim.
Nerden dedi,başımı eğdim.''Ben boşa çalışıyorum,yazıklar olsun.''dedi.İş durumunu sordu.Söyledim.
Babam iltihaplı eklem romatizması hastası.Ellerinde kasılmalar oluyor.Doktor ilaçlarını aksatmamasını söylemiş.Eğer içmezse,kalp spazmına varabilirmiş iş.Ve babam bu olayı duyduktan sonra dün bütün ilaçlarını çöpe attı.
''Dua edin bana öleyim.Ben namusum ve şerefim için yaşadım.Ölürsem istediğinizi yaparsınız.Başımı yere eğdin.''dedi.
Annem kim söyledi dedi,onu da tersledi.Ben başkalarını kınardım el ele,kol kola geziyor diye ama aynı haltı bizimki de yiyormuş dedi.Söyleyenler de ''abi sen beş vakit namazında adamsın,söylemesek olmazdı.''demişler.
Babam dün akşam bana ''damgalandın.''dedi. Ya bu işe son verirsin,ya da bu rezilliğe devam edeceksen ölümüm için dua edeceksin dedi.
Ben çok kötüyüm.Zaten söyleyecektim sınavdan sonra.Ne yapacağım bilmiyorum.
Söyledik.Daha ne yapacaksın dedi ?Ya bu rezillik bitecek ya da devam edeceksen ölümüm için dua et dedi.
Bu milletin işi gücü yok anasını satayım senin bekçiliğini mi yapmışlar yahu..
Şehirde oturmuyor musunuz siz?
Bilmiyorum valla canım.Tam da Ramazan üstü,öyle bir şey olsa nasıl gelecekler ?Ramazan biter bitmez askere gidecek.Çok kötü zamanda yumurtladılar yani.
Baban olayın şoku ile öyle konuşmuş. Yoksa hangi baba kızına yakıştırır böyle bir şeyi? "Namussuz" gibi bir kelimeyi kendine bu şekilde kullanma bir daha Sevda. Baban sana öyleSabredelim,hayırlısı böyleymiş keşke bizden duysaydı dedi.Haklılığına ben bir şey demiyorum ama canımı sıkan başkasının anlattıklarıyla namussuz olmam.
Okudum ve cok sinirlendim. Evlilik çağına gelmişsin. Babana söylesen getirt istesinler demeyecekti zaten . Yine tersleyecekti seni. Bu işi bitirmiş , niye ne için bitiyor. Evlilik cağına gelmiş bir kız eş adayını secmiş kendince. Aile olarak kızınız kimi seviyor hiç merak etmezler. Bitir bu işi. Aynı benim babam. Gel gör ki ben onu dinlemiyorum. Arkadaş olduğumda gördüğüm muamele damgalı olmak veya biriyle yatıp kalktığımızımı düşünüyorlar acaba? Bu ne gerikafalılık.
Sonra da bu kızlar niye kaçıyor, niye yanlış adamlarla evleniyorlar oluyor. Niye acaba!!
Yaş gelince 28 e . şimdi de soruyorlar kızım bulamadın mı birini hiç diye. Annem babam tabi çok severim ama bu anlayışları midemi kaldırıyor. Tanımadan bir erkek arkadasım için bitir demişlerdi. 3 yıl oldu. Bende daha tanımadınız,bi tanışın falan dedim. Ona bile yanaşmadı.
Beni evlatlıktan redettiler bende onlara siz bilirsiniz dedim gittim. O kadar basit bir mesele ki o kadar büyütüp evlatlıktan redettiler. Ben ne yapmıştım bu kadar kötü acaba dedim. Sonra anlaşamadım ve ayrıldım. Onlar kendileri istiyor diye ayrıldığımı düşünüyorlar halbuki.
Buarada sor babana nasıl sevmiş anneni acaba. Benim babam hergün kapısına gidiyormuş. Ne cilveler ne nazlar.
Ben dilliyimdir bu konuda ailem beni bastırmaya ben onları bastırmaya calışırım. En azından 3 yıl önce böyle yaptım.
Gercekten sevdiğine eminsen gercekten evleneceğim adambu diyorsan niye bekliyorsun gelip istesinler seni.
Yani simdi ileride sevgilin evlenmek isterse baban adini soyadini bildigi icin kabul etmez mi?
Babanla iletişimin nasıl bilmiyorum ama ozaman konuşucaksın askere gidicek geldiğinde gelicekler falan diyeinsanların işi gücü yokmu arkadaş ne istiyolar sizene
Baban olayın şoku ile öyle konuşmuş. Yoksa hangi baba kızına yakıştırır böyle bir şeyi? "Namussuz" gibi bir kelimeyi kendine bu şekilde kullanma bir daha Sevda. Baban sana öyle
dememiş. Kaldı ki ne demek namussuz sen ne yaptın? Hiçbir şey. Erkek arkadaşın seninle gelecek düşünüyor ve tepkisi olgun. Sessiz sakin biraz daha bekle. Annen belki durumu yumuşatır.
Böyle bir nedenden ötürü sakın sevdiğinden vazgeçme. Yıl oldu 2014 hala ne zihniyette insanlar var ya. bu haberi yetiştirenler de Allah'ından bulurlar umarım. Annen konuşsa babanla?
Ah be linkam babana bişi diyemiyorum. Klasik kızını korumaya calısan baba tepkisi vermiş. Tepkisinin siddeti de etraftan duymuş olması.
Bence siz biraz bekleyin, baban sakinleşince annen usulünce anlatsın evlilik yolunda ilerlerdiğinizi
Hmm OCAK ayına kadar bi şekilde sabret bakalımm...Ocak'ta askerden gelecek,söyleriz diyorduk.Yaza nişan,sonraki yaza da evlilik demiştik ama artık hayırlısı.
Evet,çok kıskançtır babam.
Şehirde,Batı'nın göbeğinde hatta...
Hmm OCAK ayına kadar bi şekilde sabret bakalımm...
Burcu ne kız babanınn
Geriden geliyor baban ozaman :26:
Öyle olacak zaten Elmikim.Sabredeceğiz,bu da bir imtihan nihayetinde.
Öyle olacak canım...Koç burcu...
Ben babama biriyle birlikteyim dediğimde 3 ay konuşmadı benimleAynı sofraya bile oturmadı aylarca, emdiğim sütü fitil fitil burnumdan getirmişti.
Allah yardımcın olsun
Ben koç burcuyummm
Oğlak zannetmiştim ben...
Neysee üzülme kuzum tamam mı sabredeceksin gizli gizli görüşün artıkk..
Erkek arkadaşında sabırlıysa sıkıntı yok...
Merhaba.
23 yaşındayım,üniversiteden geçen yıl mezun oldum.Türkçe öğretmeniyim.Atanamadım,10 gün sonra sınava gireceğim tekrar.Canımı dişime takarak çalıştım,her şey yolundaydı ta ki dün akşama kadar...
Üniversitede 4 yıldan beri arkadaşım olan sevgilimle mezun olmamıza 15 gün kala ilişkimize başladık.O atandı,Erzurum'da görev yapıyor.Bir yıldan beri 3 kez gelebildi yanıma.Buraya kadar sorun yok.
Dün akşam babam eve geldiğinde yüzü sinirden kapkara olmuş.Hiç konuşmadı.Biraz oturdu ve.''X'i tanıyor musun ?'' dedi,soyadıyla beraber...Evet dedim.
Nerden dedi,başımı eğdim.''Ben boşa çalışıyorum,yazıklar olsun.''dedi.İş durumunu sordu.Söyledim.
Babam iltihaplı eklem romatizması hastası.Ellerinde kasılmalar oluyor.Doktor ilaçlarını aksatmamasını söylemiş.Eğer içmezse,kalp spazmına varabilirmiş iş.Ve babam bu olayı duyduktan sonra dün bütün ilaçlarını çöpe attı.
''Dua edin bana öleyim.Ben namusum ve şerefim için yaşadım.Ölürsem istediğinizi yaparsınız.Başımı yere eğdin.''dedi.
Annem kim söyledi dedi,onu da tersledi.Ben başkalarını kınardım el ele,kol kola geziyor diye ama aynı haltı bizimki de yiyormuş dedi.Söyleyenler de ''abi sen beş vakit namazında adamsın,söylemesek olmazdı.''demişler.
Babam dün akşam bana ''damgalandın.''dedi. Ya bu işe son verirsin,ya da bu rezilliğe devam edeceksen ölümüm için dua edeceksin dedi.
Ben çok kötüyüm.Zaten söyleyecektim sınavdan sonra.Ne yapacağım bilmiyorum.
aşırı tepki gibi görünebilir ama sonuçta bir kız babası ve başkasından böyle bişey duyuyor ona söyleyenlere karşı küçük düşüyor o da hak vermek gerekir. her baba bu durumda kalsa tepki gösterir ama tavrı farklı olabilir tabi. sonuçta sen de babanı tanıyorsun ona göre biraz daha tedbirli olsaydın keşke ya da ciddi bi ilişkiyse annene söyleseydin o uygun bir dille babana açardı..neyse geçecektir baba-kızsınız siz sonuçta takma sınavına odaklan ve sakın sonunu bilemeyeceğin bir ilişki için de ailene sırtını dönme. sınavına gir, işlerini yoluna koy sonra da açarsınız konuyu ailelere sevgilin de gerçekten seviyorsa sana ve ailenin görüşlerine saygı gösterir; biraz sabreder.
Öncelikle bir babaya gidip kızı hakkında ileri geri konuşup dedikodusunu yapan adamın adamlığına tüküreyim ben.
Canım annen babanla konuşsa,niyetinizin evlenmek olduğunu söylese,imkan varsa en kısa sürede istemeye gelsinler en azından bir yüzük takın.Böylece babanın da içi rahatlar belki gönül eğlendirme niyetinde olmadığınızı anlar.Olmaz mı?
Allah yardımcın olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?