- 8 Temmuz 2011
- 33.185
- 39.289
- 798
- Konu Sahibi SevdaLinka
-
canım benım babamda senınkı gıbı hatta daha da anlayıssız. ablam kacarak evlendı sevdıgıyle ben ıse evlenmeden once babamla küsmustuk ve annemde terk etmıstı onu.. sonra annem dondu ama bn onunla bır hayat ısmemıstım .. bılıyordum kı gıtsem evlılıgımede manı olacak.. senın durumuna gelınce eger sevgılın ıle cıddı ısen omur boyu anlasabılecek pısman olmam dersen babana ıstemeye gelıcekler de ve onune bak. ama degmezse kı bunu anca sen bılırsın babanın gonlunu al bı sekılde ama unutma kı kus kalmakta kolay degılhakkında hayırlısı olsun arkadasım..
Ahh bu kafalar ah...
Damgalandın derken sanırsın kızı ailesinin şerefini iki paralık etti..
Çok ayıp
Ama bu babalar genel olarak aynı..Hepsi aynı prototip
Sen duadan vazgeçme canım benımmm.
Hak etmediğinide biliyorum az çok tahmin edebiliyorum uslubundan kişiliğini.
Sen yinede zorda olsa konuşmaya çalış babanla anlat ciddi olduğunu
yanlış bişey yapmadığını eminim ikna olacaktır.
erkek arkadaşının haberi varmı olaydan...yorumlarda göremedim:26:
Büyük konuşmayayım ama zaten kaçacak yaşı geçtik.Allahım yardım etsin,bize bir kapı açsın.
Dua et bana Kontes...Çok zor durumdayım.
Tansiyonu yükselmiş,revire kaldırmışlar.İlaçlarını da içmiyor,göz göre göre intihar resmen.
gerçekten üzüldüm babanızın söylediklerine! yetişkin meslek sahibi birisiniz size nasıl bu yakıştırmaları yapabilir. sonuçta sizde evlenip yuva kuaracaksınız babanız ne bekliyordu ömrünün sonuna kadar yanaında mı oturacaktınız. kız abbaları böyledir yakıştırmaz kimseyle kızlarını ama biraz abartmış sanırım. sevgilinizle ciddi bişeyler düşünüyorsanız gelsinler adını koyarsanız babanız bir nebze olsun rahatlar belki. ama ona laf taşıyanlar adam olmaz edepsizlik yaptıkları. onların üstüne vazife mi babanıza söylemek!Merhaba.
23 yaşındayım,üniversiteden geçen yıl mezun oldum.Türkçe öğretmeniyim.Atanamadım,10 gün sonra sınava gireceğim tekrar.Canımı dişime takarak çalıştım,her şey yolundaydı ta ki dün akşama kadar...
Üniversitede 4 yıldan beri arkadaşım olan sevgilimle mezun olmamıza 15 gün kala ilişkimize başladık.O atandı,Erzurum'da görev yapıyor.Bir yıldan beri 3 kez gelebildi yanıma.Buraya kadar sorun yok.
Dün akşam babam eve geldiğinde yüzü sinirden kapkara olmuş.Hiç konuşmadı.Biraz oturdu ve.''X'i tanıyor musun ?'' dedi,soyadıyla beraber...Evet dedim.
Nerden dedi,başımı eğdim.''Ben boşa çalışıyorum,yazıklar olsun.''dedi.İş durumunu sordu.Söyledim.
Babam iltihaplı eklem romatizması hastası.Ellerinde kasılmalar oluyor.Doktor ilaçlarını aksatmamasını söylemiş.Eğer içmezse,kalp spazmına varabilirmiş iş.Ve babam bu olayı duyduktan sonra dün bütün ilaçlarını çöpe attı.
''Dua edin bana öleyim.Ben namusum ve şerefim için yaşadım.Ölürsem istediğinizi yaparsınız.Başımı yere eğdin.''dedi.
Annem kim söyledi dedi,onu da tersledi.Ben başkalarını kınardım el ele,kol kola geziyor diye ama aynı haltı bizimki de yiyormuş dedi.Söyleyenler de ''abi sen beş vakit namazında adamsın,söylemesek olmazdı.''demişler.
Babam dün akşam bana ''damgalandın.''dedi. Ya bu işe son verirsin,ya da bu rezilliğe devam edeceksen ölümüm için dua edeceksin dedi.
Ben çok kötüyüm.Zaten söyleyecektim sınavdan sonra.Ne yapacağım bilmiyorum.
Babanın düşünce tarzına, söylediği laflara inanamıyorum
Sanırım seni görücü usülü , eski tarz evlendirmeyi düşünüyordu. Hani eskiler aile arasında bir kere görüşüp , sonra nişan ve düğün için hemen tarih alınırmış.
Ne yazıkki artık günümüzde kimse böyle evlenmek istemez. O adamla nihayetinde bi ömür aynı yastığa baş koyacaksın. Nedir , ne değildir, neleri sever, nelere tepki verir, nasıl bi eş olur bunları insan kendisi yaşayarak öğrenmek istiyor.
Şuan yapacağın en mantıklı şey görüşmediğinizi söyleyip , bi süre bu olayı unutturmak. Biliyorum babanı kandırmış olacaksın ama ne yazık ki bu duruma kendisi getiriyor seni. İlerisi için de o zamanın şartları neyi gösterirse o şekilde davranırsın .
bana yapacağınız tek şey hemen bir söz kesmek gibi geldi eğer niyetiniz ciddi ise bu konuda sıkıntı olacağını düşünmüyorum. erkek arkadaşına durumu açık açık anlat ve ne yapıcaz gibi konuşup bi ağzını ara istersen bakalım o ne dicek..
Bilmiyorum....
Bitti desem de inanmaz.Tek duam inşallah atanırım.
Allah kahretsin.Ne diyeyim....
47.... Söyleyemem.Yerin dibine sokar hepten.
Söylesem de aynı şey olacaktı.Annem de üzüldü,arada kaldı yazık.Ne olacak bilmiyorum.
bence konusman babana ne kadar kararlı oldugunu gösterir ..olmadı tanısırlar ..
ne kadar sert olabilir ki bir baba .. kızının mutlu olmasını bekler ..
çok yanlış davranıyor çok bu kadar büyük tepki nedennn yaaaaa Tee Allahımmm yaaaa valla başıma agrı girdi şimdi.
gerçekten üzüldüm babanızın söylediklerine! yetişkin meslek sahibi birisiniz size nasıl bu yakıştırmaları yapabilir. sonuçta sizde evlenip yuva kuaracaksınız babanız ne bekliyordu ömrünün sonuna kadar yanaında mı oturacaktınız. kız abbaları böyledir yakıştırmaz kimseyle kızlarını ama biraz abartmış sanırım. sevgilinizle ciddi bişeyler düşünüyorsanız gelsinler adını koyarsanız babanız bir nebze olsun rahatlar belki. ama ona laf taşıyanlar adam olmaz edepsizlik yaptıkları. onların üstüne vazife mi babanıza söylemek!
Var canım.Hayırlısı böyleymiş dedi.Ne yapsak diye düşünüyoruz şimdi.
O....pu olacak bu kız dedi az evvel anneme.Ne şerefsiz,ne haysiyetsiz çocuğum varmış dedi.
Şu durumda işi ciddiyete dökmek nasıl söylenir bilmiyorum.Söyleyenler zaten ayrı olay,Ramazan üstü,sınav öncesi on numara oldu.
Bazı babalar neden böyle ya, senin baban bende olsa beni vurmuştu galiba.Kuzum sen yanlış bişey yapmadın kendini biliyorsun sonuçta. Şu an yapman gereken tek şey sınavına odaklanmak bak 10 gün kaldı emeklerin boşa gitmesin. Şu sınavı hayırlısıyla bir atlat, atan istediğin yere sonra bakarsın bir çaresine. Senin için dua edeceğim.
bence konusman babana ne kadar kararlı oldugunu gösterir ..olmadı tanısırlar ..
ne kadar sert olabilir ki bir baba .. kızının mutlu olmasını bekler ..
Bilmiyorum...
23 yaşındaki kizin tursusunu mu kuracaklarmis.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Bilmiyorum ki canım.
Asıl suçlu olan babana senin dedikodunu yapanlar canım,peki bunu babana kim söylemiş olabilir adına- soyadına kadar bildiğine göre senin çevrenden arkadaşlarından kuzenlerinden birisi söylemiş olabilir hani yolda sokakta görüp söyleseler adını soyadını nereden bilecekler.
Kuzenlerim el gibidir,kimse bilmez.Hiç arkadaşım yok desem yeridir,çözemiyorum.
bence olay bi yatışsın .saonrada eğer anneni dinlerse annen yok dinlemezsede dinleyeceği bi büyüğünüzle görüştürün babanı...neticede her baba normal bakmıyor erkek arkadaşı olayına yaş kaç olursa olsun....
Kesinlikle.En iyisi beklemek.
bizimkiler o bu ne der diye yaşıyor.
aman aynı şeyleri bende yaşadım.
akşam al karşına ben yanlış bişey yapmadım
ciddiyim evlenicem de.
dahada bişey deme sanada yazık valla ya
Çalışamadım sabahtan beri.Kafam kazan gibi.
Bilmiyorum...
Bilmiyorum ki canım.
Kuzenlerim el gibidir,kimse bilmez.Hiç arkadaşım yok desem yeridir,çözemiyorum.
Kesinlikle.En iyisi beklemek.
kafanı çok bulandırmamaya çalış..sınava girecen haftaya emeklerine yazık....babanı yargılamak bana düşmez..en ii sen tanırsın...sınavdan sonra ona göre bi plan yaparsın ciddiyetiniz noktasında
O....pu olacak bu kız dedi az evvel anneme.Ne şerefsiz,ne haysiyetsiz çocuğum varmış dedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?