- 4 Nisan 2014
- 1.931
- 83
- 83
- Konu Sahibi SevdaLinka
-
Merhaba.
23 yaşındayım,üniversiteden geçen yıl mezun oldum.Türkçe öğretmeniyim.Atanamadım,10 gün sonra sınava gireceğim tekrar.Canımı dişime takarak çalıştım,her şey yolundaydı ta ki dün akşama kadar...
Üniversitede 4 yıldan beri arkadaşım olan sevgilimle mezun olmamıza 15 gün kala ilişkimize başladık.O atandı,Erzurum'da görev yapıyor.Bir yıldan beri 3 kez gelebildi yanıma.Buraya kadar sorun yok.
Dün akşam babam eve geldiğinde yüzü sinirden kapkara olmuş.Hiç konuşmadı.Biraz oturdu ve.''X'i tanıyor musun ?'' dedi,soyadıyla beraber...Evet dedim.
Nerden dedi,başımı eğdim.''Ben boşa çalışıyorum,yazıklar olsun.''dedi.İş durumunu sordu.Söyledim.
Babam iltihaplı eklem romatizması hastası.Ellerinde kasılmalar oluyor.Doktor ilaçlarını aksatmamasını söylemiş.Eğer içmezse,kalp spazmına varabilirmiş iş.Ve babam bu olayı duyduktan sonra dün bütün ilaçlarını çöpe attı.
''Dua edin bana öleyim.Ben namusum ve şerefim için yaşadım.Ölürsem istediğinizi yaparsınız.Başımı yere eğdin.''dedi.
Annem kim söyledi dedi,onu da tersledi.Ben başkalarını kınardım el ele,kol kola geziyor diye ama aynı haltı bizimki de yiyormuş dedi.Söyleyenler de ''abi sen beş vakit namazında adamsın,söylemesek olmazdı.''demişler.
Babam dün akşam bana ''damgalandın.''dedi. Ya bu işe son verirsin,ya da bu rezilliğe devam edeceksen ölümüm için dua edeceksin dedi.
Ben çok kötüyüm.Zaten söyleyecektim sınavdan sonra.Ne yapacağım bilmiyorum.
Anlamadığım sevgilin zaten Erzurum da seyrek görüşüyorsunuz, kim gördü de kim söyledi bunu babana. İnsanlar ne kadar densiz. Resmen kötü niyetlilik bu.
Anneni devreye sok, niyetleri ciddi çocuk askere gidecek falan desin yumuşatsın babanı. Kanımca yumuşar senin turşunu kuramayacağına göre alışır olmadı yüzük takarsınız baban baskı yaparsa...
Ama damgalandın falan çok ağır laflar umarım pişman olur baban. Bu devirde insanların birbirini görmeden tanımadan evlenemeyeceğini baban anlamalı...
Aile anlayışlı olmazsa saklanması çok doğal, ben annemden bile saklamıştım, saklamasaydım nereye gittiniz çabuk dön sürekli kontrol ederdi dünyayı kendine de bana da dar ederdi. Şimdi bu konu hakkında bir şey dese anlayışlı olsaydınız saklamazdım diyorum, evleneceğim adamı tanımadan etmeden ilk gece mi görecektim diyorum
Çalışamadım sabahtan beri.Kafam kazan gibi.
kafanı çok bulandırmamaya çalış..sınava girecen haftaya emeklerine yazık....babanı yargılamak bana düşmez..en ii sen tanırsın...sınavdan sonra ona göre bi plan yaparsın ciddiyetiniz noktasında
Orası öyle.Sınava kaldı tüm umudum.O da olmazsa bittim zaten.
Çalışamadım sabahtan beri.Kafam kazan gibi.
bi kız cocugu için helede kötü bişey yapmamış bi kız cocugu için söyledigi laflara bak...
herşey yoluna girdi düzeldi. senin yüzüne nasıl bakıcak acaba
Bu millet neyin pesinde yaa once kendilerine baksinlar onlarami dusmus hayret bisey!!!
Hem sevgilinin adini soyadini nereden biliyorlar ne demisler ki baban bu kadar tepki gosterdi...kizini biriyle gorduk sarmas dolasti falan mi uyuz oluyorum soyle insanlara...
"Edebim el vermez edepsizlik edene,susmak en güzel cevap edebi elden gidene..."
Linkam yapma nolur.Çok ağır konuşuyor baban ama duymazdan gel ne diyeyim bilemedim ki. Sinirleri yatışsın sonra konuşursunuz. Baba işte değiştiremiyoruz. Annen evlenmek istiyorlar falan dese babana? Sen söylesen yine kızacak büyük ihtimalle ama bakalım annene ne diyecek.
Baban başkasından duyduğu için böyle çok sert bir tepki vermiş sanırım. Nasıl ki anneler oğullarını paylaşamıyor baabalar da kızlarını.. söylediği laflar çok sert olmuş. Sen babana tatlı tatlı başını öne eğecek birşey yapmadım diye anlat. Elbet bu da geçer sınava odaklan. Eğer babanı ikna edebilirsen de sevgilinle tanıştır ciddi olduğunuzu bilsin içi rahat eder diye düşünüyorum. Babalar kızlarına ne kadar kızsa da elbet affeder üzülme...
Mevlam görelim neyler, neylerse güzel eyler...
Büyük konuşmayayım ama zaten kaçacak yaşı geçtik.Allahım yardım etsin,bize bir kapı açsın.
Dua et bana Kontes...Çok zor durumdayım.
Tansiyonu yükselmiş,revire kaldırmışlar.İlaçlarını da içmiyor,göz göre göre intihar resmen.
edicem canım sana böyle konuşmasının sebebi bana göre arkadaşlarından duyması ve o an onlara verecek cevabı olmadıgı için tükürdügüm erkeklik gururuna dokunmasıdır..
Çok fazla takma kafana,geçecektir.
Geçecek de...Benimki de benden gidecek.Hayırlısı artık.
Valla bilmiyorum Depresifim.Düşünüyorum,düşünüyorum.Iııh,çıkar yolunu bulamıyorum.Gelmişim 23 yaşına,ne geçti eline söyledi de,zaten söyleyecektim ben.Ramazan üstü huzur falan kalmadı.
Orası öyle.Sınava kaldı tüm umudum.O da olmazsa bittim zaten.
Erkek arkadaşının haberi var mı?
Baban o kadar hakaretler ederken annen ne yapıyor?
Ciddiyim annenle konuş sen, yumuşatsın babanı...
Üzüldüm, sınav üstü moralin alt üst oldu, o ispiyoncuyu bulup suratına tükürmek lazım...
seni çekemeyen birirllerinin yaptığı yada yaptırdığı belli.Öyle konuşur ki babam,ağzını açamazsın.Susuyor.Çünkü laf ona da dokunuyor,ne biçim çocuğum var deyince. Allah kahretsin onu,kına yollamak lazım.
çok kötü olmuş..söyleyen daha neler ekleyip söyledi acaba((((((( sakın onun arkadaşlarından biri olmasın..bence en güzeli ne duydu ise duydu artık..sen kendin yada annen bir şekilde bunun masum bir arkadaşlık olduğunu,söylenen her ne ise doğru olmadığını söyle...erkek arkadaşında ciddi ise..en azından bir ön görüşme yaptırarak niyetini belli etsin
seni çekemeyen birirllerinin yaptığı yada yaptırdığı belli.
ADını soyadını söylediğine göre sizi ve ilişkinizi bilen birisi yada birileri.Ya sevgilim burada olsa tamam.Burada da değil.3 kez geldi.Nasıl oluyor,aklım almıyor.
Merhaba.
23 yaşındayım,üniversiteden geçen yıl mezun oldum.Türkçe öğretmeniyim.Atanamadım,10 gün sonra sınava gireceğim tekrar.Canımı dişime takarak çalıştım,her şey yolundaydı ta ki dün akşama kadar...
Üniversitede 4 yıldan beri arkadaşım olan sevgilimle mezun olmamıza 15 gün kala ilişkimize başladık.O atandı,Erzurum'da görev yapıyor.Bir yıldan beri 3 kez gelebildi yanıma.Buraya kadar sorun yok.
Dün akşam babam eve geldiğinde yüzü sinirden kapkara olmuş.Hiç konuşmadı.Biraz oturdu ve.''X'i tanıyor musun ?'' dedi,soyadıyla beraber...Evet dedim.
Nerden dedi,başımı eğdim.''Ben boşa çalışıyorum,yazıklar olsun.''dedi.İş durumunu sordu.Söyledim.
Babam iltihaplı eklem romatizması hastası.Ellerinde kasılmalar oluyor.Doktor ilaçlarını aksatmamasını söylemiş.Eğer içmezse,kalp spazmına varabilirmiş iş.Ve babam bu olayı duyduktan sonra dün bütün ilaçlarını çöpe attı.
''Dua edin bana öleyim.Ben namusum ve şerefim için yaşadım.Ölürsem istediğinizi yaparsınız.Başımı yere eğdin.''dedi.
Annem kim söyledi dedi,onu da tersledi.Ben başkalarını kınardım el ele,kol kola geziyor diye ama aynı haltı bizimki de yiyormuş dedi.Söyleyenler de ''abi sen beş vakit namazında adamsın,söylemesek olmazdı.''demişler.
Babam dün akşam bana ''damgalandın.''dedi. Ya bu işe son verirsin,ya da bu rezilliğe devam edeceksen ölümüm için dua edeceksin dedi.
Ben çok kötüyüm.Zaten söyleyecektim sınavdan sonra.Ne yapacağım bilmiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?