- 12 Mart 2016
- 2.310
- 1.268
- 133
- Konu Sahibi Mylittlehoneybee
-
Ben yemek yapmıyorum hergün Allahtan bi yemek yapsam ortalık kendinden geçiyor zaten.. Valla çok zor.. Bi de o dağınıklığı kafama da takıyorum yani sinirlerim bozuluyor bir yer kirli olunca. Çok düzenli vs değilim ama..Merhaba.ben de yemekten muzdaribim.her gün ne yapsam diye düşünüyorum.yemek yapma vakti gelince moralim bozuluyor.5.5 aylık gebeyim üstüne bir de depresyondayım sanırım.ev işi yapmak içimden gelmiyor.ancak sevdiğim bir programı açıyorum onu dinlerken bi yandan iş yapıyorum.internetim falan bitse ev işi eziyet gibi geliyor
Bakacam ona şuan pek durumum yokta.. Allah yardımcımız olsun vallaBenim bi de arkamdan dağıtıp döken saçan bi çocuk var. Bn çok yıldım. Zaten ev işini hiç sevmem. Durumun olursa mutlaka silen süpüren robot süpürge al. Robot süpürge olmasa ben bitmiştim
Valla al benden de o kadar.yemegi ne yapıyorsun peki dışardan mi söylüyorsunuz.ya ben hergün farklı yemek yapmaktan bunaldim artık.ot gibiyim kalk ortalığı topla bulaşıkları yıka çamaşır vs.tam oturuyorum bi bakıyorum yemek saati yaklaşmış.ah diyorum bekarlık...Ben yemek yapmıyorum hergün Allahtan bi yemek yapsam ortalık kendinden geçiyor zaten.. Valla çok zor.. Bi de o dağınıklığı kafama da takıyorum yani sinirlerim bozuluyor bir yer kirli olunca. Çok düzenli vs değilim ama..
Aslinda calisirken de kirleniyor ev ama yogunluktan biz takmıyorduk yani benim icin oyle..Mesela bugun uzunca aradan sonra spor salonuna gittim iki saat gecirdim..Yoruldum kafam dagildi.Eve gelince sadece mutfagi toplayip atistirmalik birseyler yaptim..Ve ev gozume hic kirli gelmedi..Tum gun evde oldugumda mutfagi topla sonra halilar yerler tuvalet banyo camasirlar derken hep bir is oluyor..Kafamixi dagitacak birseyler bulmak iyi geliyor..Aslında su pandemide keske elimden orgu gibi biseyler gelseydi.Hem oyalanirdim hem satardim diye düşünüyorum..Bosluktan ev işiyle kafayi bozuyoruzSelam hanımlar. Derdim bu ev işleri. Evimiz 3+1. 2 odası boş sayılır tam boş olmasa da. Biz salonu hunharca kullanıyoruz yani yemek vs herşey salonda. Sıkıntım bu ev tam anlamıyla asla temiz olmuyor. Bi de evdeyim şimdi artık moralim bozuluyor dağınıkken ev.. Buzdolabı kirleniyor habire, balkonlar var, banyo var iki tuvalet.. Sinirlerim bozuluyor artık.. Sürekli kıyafet yıkanıyor zaten sürekli çamaşır askısı dolu.. Çalışırken daha rahattım gerçekten en azından ev dağılmazdı.. Şimdi evi böyle gördükçe sinirlerim bozuluyor.. Nasıl yapıyorsunuz siz? Hergün siş süpür mü?banyo hergün mü yıkanır? Buzdolabı yıkamak hele zulüm gibi..yetişemiyorum yardım edin
Evet açıkçası pratik değilim yani çok fena temizlik yaparım ama dağınığımda o dengeyi kuramadımsanirim pratik ve duzenli degilsiniz. ilk kural yeterince dolabin olacak.. yoksa her sey ortalarda ve ust uste oluyor. ikincisi aldigini yerine koyacaksin. ucuncusu toplarken oyalanmayacaksin hizli olacaksin. esiniziden dagitmamasini rica edeceksiniz bu arada..
Ya kendim yiyorum sadece ya o yüzden kasmıyorum.. Bazen kahvaltılık, bazen bi yemeği iki gün fln.Valla al benden de o kadar.yemegi ne yapıyorsun peki dışardan mi söylüyorsunuz.ya ben hergün farklı yemek yapmaktan bunaldim artık.ot gibiyim kalk ortalığı topla bulaşıkları yıka çamaşır vs.tam oturuyorum bi bakıyorum yemek saati yaklaşmış.ah diyorum bekarlık...
Katılıyorum benim sıkıntım dağınıklık.. Yani aslında ev kirli değil ama bi misafir gelecek durumda da olmuyorevi günlük süpürürüm hem toz oluyor hem de karınca sorunu var kırıntı olunca toplaşıyorlar hemen. onun dışında 10 günde bir silerim silva mop kullanın inanılmaz güzel temizliyor temizliği de 10 gün gidiyor. (günlük süpürülürse tabi)
her gün tuvalet banyo yıkamıyorum sonuçta kamu binası değil kullanan ben ve eşim.
aldığınızı yerine koyarsanız dolap içlerine organizer kullanırsanız düzeninizi korursunuz aslında evi pis gibi gösteren dağınıklık bence.
Kurutma mk modelini yazabilir misiniz? Çekme ve solma yapıyor diyorlar dogru mu?Temizliği düzene koyarsanız önünü alırsınız. Bulaşığa dağınıklığa çözüm yok,yaşanan ev muhakkak dağılır. Aldığınızı yerine koyun,dolap,çekmece,sık kullanılan ne varsa haftalık sıraya koyum,muhakkak fazla batmadan,dağılmadan el atın,ozaman başını alıp gitmez. Fazla eşya varsa elden çıkarın. Çamaşırı kuruyunca hemen toplayın mesela. Varsa maddi durum kurutma makinesi ve robot süpürge edinin. Kurutma makinem var büyük rahatlık.
Ben misal asla bir yerin dağılıp batmasını beklemem,sıra sıra mutlaka elim üzerlerinde olur. Her hafta nevresimleri değişir,dip köşe temizlerim evi.onun dışında hergün silmem ama süpürürüm,toz alıp,banyo wcyi temizlerim. 3tane çocuk var ev 3+1. Günlük yapınca ne zaman alıyor nede yoruyor.Sıraya koyun ve günlük yapın,ozaman birikmez.
ben gebe degilim ama aynen boyleyimMerhaba.ben de yemekten muzdaribim.her gün ne yapsam diye düşünüyorum.yemek yapma vakti gelince moralim bozuluyor.5.5 aylık gebeyim üstüne bir de depresyondayım sanırım.ev işi yapmak içimden gelmiyor.ancak sevdiğim bir programı açıyorum onu dinlerken bi yandan iş yapıyorum.internetim falan bitse ev işi eziyet gibi geliyor
Ben de hep aynı şekilde söyleniyorum, çalışırken daha az ev işi derdi vardı ve bi düzendeydi. Çamaşır günü, süpürge günü yemek yapma günlerim vb. Şimdi ise 2 güne bir gerçekten banyoları temizliyorum, covidden dolayı devamlı renkli çamaşır, havlular birikiyor daha sık çamaşır yıkanıyor ve yine covidden dolayı eve giren her şey dezenfekte ediliyor bu bile ek bir iş oldu başıma. Süpürge desen en fazla 2. Gün açıyorum ve 10 gündür süpürmemişim gibi... yemek desen her gün kahvaltı hazırla, aksam yemek düşün valla bu covid çökertti biZiSelam hanımlar. Derdim bu ev işleri. Evimiz 3+1. 2 odası boş sayılır tam boş olmasa da. Biz salonu hunharca kullanıyoruz yani yemek vs herşey salonda. Sıkıntım bu ev tam anlamıyla asla temiz olmuyor. Bi de evdeyim şimdi artık moralim bozuluyor dağınıkken ev.. Buzdolabı kirleniyor habire, balkonlar var, banyo var iki tuvalet.. Sinirlerim bozuluyor artık.. Sürekli kıyafet yıkanıyor zaten sürekli çamaşır askısı dolu.. Çalışırken daha rahattım gerçekten en azından ev dağılmazdı.. Şimdi evi böyle gördükçe sinirlerim bozuluyor.. Nasıl yapıyorsunuz siz? Hergün siş süpür mü?banyo hergün mü yıkanır? Buzdolabı yıkamak hele zulüm gibi..yetişemiyorum yardım edin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?