- 30 Mayıs 2020
- 13.059
- 49.305
- 528
- Konu Sahibi Mylittlehoneybee
Kalbimi kırıyorsunValla bu üye diye hatırlıyorum da bende şaşırdım noluyo diye![]()

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kalbimi kırıyorsunValla bu üye diye hatırlıyorum da bende şaşırdım noluyo diye![]()
Siz miydiniz değil mi anlamadım şimdiKalbimi kırıyorsun![]()
Ay değilim tabi kiSiz miydiniz değil mi anlamadım şimdi![]()
Tamam tamam kusura bakmayın o zaman yanlış olduAy değilim tabi ki
Ne münasebet?![]()
Tamam tamam kusura bakmayın o zaman yanlış oldu![]()
Aklıma nerden geldiyseo sipsip ti hatta tersten bile okuduğunda kendini ele veriyordu![]()
Selam hanımlar. Derdim bu ev işleri. Evimiz 3+1. 2 odası boş sayılır tam boş olmasa da. Biz salonu hunharca kullanıyoruz yani yemek vs herşey salonda. Sıkıntım bu ev tam anlamıyla asla temiz olmuyor. Bi de evdeyim şimdi artık moralim bozuluyor dağınıkken ev.. Buzdolabı kirleniyor habire, balkonlar var, banyo var iki tuvalet.. Sinirlerim bozuluyor artık.. Sürekli kıyafet yıkanıyor zaten sürekli çamaşır askısı dolu.. Çalışırken daha rahattım gerçekten en azından ev dağılmazdı.. Şimdi evi böyle gördükçe sinirlerim bozuluyor.. Nasıl yapıyorsunuz siz? Hergün siş süpür mü?banyo hergün mü yıkanır? Buzdolabı yıkamak hele zulüm gibi..yetişemiyorum yardım edin
Maalesrf o dert bizde de var , ama ona bir yol buldum , rossman diye bir magaza var ya orda cam silme toz alma bezi diye gecen boyle alman markasi bir bez satiliyor üstü kadifemsi hafif parlak diğer tarafı bezin tersi oluyor ya bu bez hızır oldu bende yağ çözücuyu duvara aspiratorun ön yüzüne baharatliga hatta ocaga yakin ust dolaba iste ocak hariç nereye sıçradıysa sıkıyorum tek silmede gıcır aşırı tavsiye ederim bu bezi.Kızlar bir de benim ocakta bi yemek piştiyse her yer yağ oluyor yapış yapış. Aspiratör, çaycı, fırının dış yüzeyi bile yağ oluyor. Mutfakta mı bi sorun var malzeme mi kalitesiz anlamadım ya. Hadi ocak kirlenir anlarım da fırının dış yüzeyi nasıl yağ olur ocaktaki yemek sebebiyle![]()
Tesekkur ederim cevabiniz icinşöyle anlatayım oğlum henüz yeni yürüyorken çoraplarının altı sürekli kirli oluyordu (ben ve eşim evde çorap giymeyiz o yüzden fark etmemiştim) hem silva mop hem de diğer döner başlıklı temizlik setinden var ben de. mopu elde sıkmak zor olduğu için kullanmıyordum. oğlumun çoraplarını görünce evi 2 günde bir silmeye başladım. derz aralarını bile diş fırçasıyla temizledim belki ondan oluyordur diye ama nafile. ne zaman ki silvaya geçtim inanın evi 10 günde bir silmeye başladım.
diğer temizlik aparatları ordan alıp başka yere yapıştırmaktan başka işe yaramıyor. silvanın tek eksisi elde sıkması ama zamanla pratikleşiyorsun.
bu arada silva satıcısı falan değilim her kuruşunu hak eden bir ürün.
Sprey mob nedir merak ettimHalilarimin hepsi ince, havsiz, yıkanabilen ve çok kocaman halı yok.
Kurutma makinem de var.
Böylece evde hav, toz birikmiyor.
Halı içine gömüyormus gerçekten.
Yürüdükçe de içinden çıkıyor.
Bir de çocuk varsa hele kosunca havlar uçuşuyor.
Ben böyle biraz daha rahat ettim.
Mutfak için de arada şöyle kapaklari silerim.
Yemek yaparken çok dikkat ederim.
Yağ, salça sicrarsa anında silerim.
Tezgahı boş tutarım üstündekiler ayrıca temizlik istiyor çünkü.
Buzdolabını da tencere tabak vs. koyarken altının temiz olması yeterli.
Kocaman camları çıkarmaya gerek yok bence.
Ayda bir sirkeli suyla silin yeter.
O buhar kapağı açıp kapattikca illaki oluyor.
Evi haftada bir ayrıntılı siliyorum.
Günlük süpürüp sprey mobla iki, üç günde bir silmeye çalışıyorum bu kadar.
Camlara ellemiyorum.
Dışarıyi görmeyene kadar durabilir.
Yaşıyoruz ev işi bitmez neticede.
Ben de sevmem ama mecbur ipin ucunu kaçırmamaya calisiyorum.
Ayy o arkadaştan bende de var çok severim kendisini ama gerçekten hijyene hic dikkat etmez. Çocuğu da çok yaramaz gerçi yetişemiyor ama şimdi yazacağım şeylerin meşguliyetle pek alakası yok gibi.Bi arkadaş var yemek yaptığında heryer yağ içinde kalıyordu dağıtarak yağlı ellerle her yere dokunuyor sonrası daha yorucu o şekilde bende tam tersi kirletmemeye çok özen gösteririm çıkan bulaşığı eğer yağsızsa hemen durulayıp kaldırırım şimdi minimal yaşamla ilgili video lar izliyorum araştırıyorum zaten çok eşyam yoktu ama kullanmadığımız kıyafetler eşyalar ve evde süs eşyası kalmadı gibi bişey hepsini evden ya sattım ya verdim az eşyalı ev temizlemek düzenlemek çok daha kolay hele temizlik yapmayı sevmiyorsan bende böyle bi çözüm buldum![]()
Sipsipi unutmam mumkun degilValla bu üye diye hatırlıyorum da bende şaşırdım noluyo diye![]()
Sipsipi unutmam mumkun degilhatta is yapmayip yaprak dokumu izliyordu ne zaman denk gelsem diziye aniyorum
![]()
Ayy o arkadaştan bende de var çok severim kendisini ama gerçekten hijyene hic dikkat etmez. Çocuğu da çok yaramaz gerçi yetişemiyor ama şimdi yazacağım şeylerin meşguliyetle pek alakası yok gibi.
Çocuğun tuvalet eğitimi öncesi altını halinin üstünde açıyordu, kaç kere tanık oldum. Altına hiçbir şey yaymiyor baya kakali kakali. Bebeğin poposunu sildiği ıslak mendilin arkasını çevirip öylece halıya koyduğunu gördüm, insan benim yanımda yapmaz bari diyorum. Söyledim de kızım altına bi sey yaysana kakalar halıya değecek diye. Ayy dedi acele oldu şimdi normalde yayıyorum. Hiç de acele olmamıştı halbuki, birden fazla kez yaptı bunu. Bir keresinde evleri çok dağınık yine, ben de oradaydım eşinin gelme saati yaklaşmış diye telaş ediyordu. Dedim biraz ortalığı toplayayım eşi aşırı titiz çünkü. Salondan oyuncakları topluyorum koltuğun altına girmiş bir tanesi. Eğildim almak için, koltuğun altında bebek beziyle burun buruna geldimkullanılmış, sonra alırım diye oraya koyulmuş (muhtemelen biri gelmiştir acil) ve unutulmuş. Kız dedim bu ne? Ay dedi ben de onu arıyordum ashshsh
Salon ve mutfak kapıları buzlu cam ve bilirsiniz aşırı iz belli eder. Artık o camlar leopar deseni falan olmuş yağlı ellerle dokunmaktan. Ben her gittiğimde deli gibi onları silme isteği geliyor içime ki temizlik takıntım yoktur ama inanılmaz rahatsız edici onlarca yağlı parmak izi. Hele mutfakta mutfak bezi adı altında bir canlıyla karşılaştım ki evlere şenlikhayır eşi de gerçekten titiz. Adam izin günlerinde hep temizlik yapiyor. Tipik bir Başak burcu ama artık üzüm üzüme baka baka kararır hesabı bir haller olmuş ki o bez orada hala duruyordu.
Kiz dedim bu ne? Mutfak bezi dedi. Hani çok amaçlı bezler var ya, sarı beze göre görece daha pahalı olan, o bezlerden. (arkadaşım biraz da cimri, çocukken cok yokluk çekmiş gerekçesi bu) ona daha çok para verdi diye herhalde fosilleşene kadar her zerresinden yararlanmak istemiş. Kusura bakma attim ben bunu dedim. Abartiyorsam ne olayım. Bir gram mübalağa yok az bile anlattım. Bez sümük gibi olmuş böyle yosunlasmis, rengi zaten ishal sarısı ve iğrenç kokuyordu. Onunla tezgahı falan siliyordu düşündükçe tuhaf oluyorum.
Ocak zaten allahlik, o ocağın yanındaki yaglik yag içinde yüzüyor. Oturduklari ev sıfırdi ama ev kan ağlıyor arkadaslar. Gel gelelim dünya iyisi bir insan o ayrı. Geçen bri sey paylaşmis hatta hayat felsefesiyle ilgiliben artık evde is güç temizlik bunu değil güleryüzü hoş sohbeti önceliğim yaptım gibi bir şeydi. Esasında doğru, biri gelecek diye kendini paralamasin kimse zaten ben de hoşlanmam ama halinin üstünde de kakali bez bırakmazsin arkadaş
Konu sahibi size de ibretlik olsun fazla kasmayın bence![]()
Bi tek burun olsa iyi, gözleri de görmüyor herhalde. Zaten bez her duyuya hitap edecek yakında haberleri yokburunları kokuda mı almıyor o bez orda dururken masumlar apartmanındaki gülben gibi biriktirsin![]()
Ayy o arkadaştan bende de var çok severim kendisini ama gerçekten hijyene hic dikkat etmez. Çocuğu da çok yaramaz gerçi yetişemiyor ama şimdi yazacağım şeylerin meşguliyetle pek alakası yok gibi.
Çocuğun tuvalet eğitimi öncesi altını halinin üstünde açıyordu, kaç kere tanık oldum. Altına hiçbir şey yaymiyor baya kakali kakali. Bebeğin poposunu sildiği ıslak mendilin arkasını çevirip öylece halıya koyduğunu gördüm, insan benim yanımda yapmaz bari diyorum. Söyledim de kızım altına bi sey yaysana kakalar halıya değecek diye. Ayy dedi acele oldu şimdi normalde yayıyorum. Hiç de acele olmamıştı halbuki, birden fazla kez yaptı bunu. Bir keresinde evleri çok dağınık yine, ben de oradaydım eşinin gelme saati yaklaşmış diye telaş ediyordu. Dedim biraz ortalığı toplayayım eşi aşırı titiz çünkü. Salondan oyuncakları topluyorum koltuğun altına girmiş bir tanesi. Eğildim almak için, koltuğun altında bebek beziyle burun buruna geldimkullanılmış, sonra alırım diye oraya koyulmuş (muhtemelen biri gelmiştir acil) ve unutulmuş. Kız dedim bu ne? Ay dedi ben de onu arıyordum ashshsh
Salon ve mutfak kapıları buzlu cam ve bilirsiniz aşırı iz belli eder. Artık o camlar leopar deseni falan olmuş yağlı ellerle dokunmaktan. Ben her gittiğimde deli gibi onları silme isteği geliyor içime ki temizlik takıntım yoktur ama inanılmaz rahatsız edici onlarca yağlı parmak izi. Hele mutfakta mutfak bezi adı altında bir canlıyla karşılaştım ki evlere şenlikhayır eşi de gerçekten titiz. Adam izin günlerinde hep temizlik yapiyor. Tipik bir Başak burcu ama artık üzüm üzüme baka baka kararır hesabı bir haller olmuş ki o bez orada hala duruyordu.
Kiz dedim bu ne? Mutfak bezi dedi. Hani çok amaçlı bezler var ya, sarı beze göre görece daha pahalı olan, o bezlerden. (arkadaşım biraz da cimri, çocukken cok yokluk çekmiş gerekçesi bu) ona daha çok para verdi diye herhalde fosilleşene kadar her zerresinden yararlanmak istemiş. Kusura bakma attim ben bunu dedim. Abartiyorsam ne olayım. Bir gram mübalağa yok az bile anlattım. Bez sümük gibi olmuş böyle yosunlasmis, rengi zaten ishal sarısı ve iğrenç kokuyordu. Onunla tezgahı falan siliyordu düşündükçe tuhaf oluyorum.
Ocak zaten allahlik, o ocağın yanındaki yaglik yag içinde yüzüyor. Oturduklari ev sıfırdi ama ev kan ağlıyor arkadaslar. Gel gelelim dünya iyisi bir insan o ayrı. Geçen bri sey paylaşmis hatta hayat felsefesiyle ilgiliben artık evde is güç temizlik bunu değil güleryüzü hoş sohbeti önceliğim yaptım gibi bir şeydi. Esasında doğru, biri gelecek diye kendini paralamasin kimse zaten ben de hoşlanmam ama halinin üstünde de kakali bez bırakmazsin arkadaş
Konu sahibi size de ibretlik olsun fazla kasmayın bence![]()
Pardon siz nevresimler iki gündür makina da duruyo diye konu açan bayan değil misinizdemek yorumlar işe yaramış baaya hızlanmışsınız
Ay hanımlar gülürek okudum bazı yorumları. Şipşipi kınamıyorum gerçekten insan bazen gerçekten bıkıyor ev işlerinden.. Mesela şuan benim bulaşık makinesi içini bi kere silmem lazım, tabaklar dağıldı dolaplara düzgün yerleştirmek lazım, nevresim ütülemem lazım, daha kendi çamaşırlarımı katlamadım.. Mesela hangisinden başlayım cidden.. Bi odayı bitirmeden diğeri başlıyor ya