Cimri kayinvalidemle ben!! OFF OFF

Suanda onceden diyemediklerim icimde kaldi ve beynim yanacak gibinoluyor hereey zamaninda soylenince yapilinca guzel ozmn kotude olmazsin . Suan ters giden hersyi duzelt evlenince hersey bitiyor seni sahiplenip kensilerinin goruyorlar simdi yaptiramiyorsan ilerde hic bisi olmicak bole dusun. Ben olsam ayrilirdim . Ayriliga tesvik degil bu ama ona gore tavrini kesin net koy ve hatta ayni evde oturmam ben bukdr seyden sonrs de. Onlar dusunsn okdr degerliysen onlar icin . Degiksen biraksinlar. E ozmnda degern olmayan inssanlara omur adamaya gerek yoj

Evet ayatacigim dogru bildin. O kisi "gelin ata binmis ya nasip demis"teki gelin ben oluyorum.

Konu sahibi asla asla evlenmeyin derim. Annesi olmasada ablasi sebep attim bende nisani. Aileperest erkekler cok zor. Ve nisanlandik millet ne der ayagina hayatinizi karartmayin. Karsinizda alli şalli kinadan kacan gelin duruyor. Ben yaptiysam herkes yapabilir.

Eger bu nisanliligi evlilikle sonuclandirirsaniz psikolojiniz mahvolacak. Daima kv ultimatomlariyla hareket edeceksiniz. Hayatinizi o yonlendirecek. Ha tabi sinik biriyim, hayatima mudahalesini onemsemem derseniz de gul gibi gecinir gidersiniz ama siz bu ultimatomlardan hosnut degilsiniz olmasi gerektigi gibi.

Korkmayin, nisani atin. Anasi da alsin paralariyla oglunu pamuklara sarsin sarmalasin.

Ogullarinin dibinden ayrilmayan kadinciklar evlenince hic ayrilmazlar. Simdi bunu sakinan yarin oglunu sakinacak senden her halta maydonoz olacak unutma. Sabah kalktiginda oda na girmis olacak sizi merwk edecek cunku. Gittiginize karisacak aldigina karisacak. Vallahi skinti. Bu tipleri Allaha havale ediyorum . Benim icimde cok doluda patladim vuraya bende

Pamuklara sarsin haklisin . Ztn birtek erkek annelerinin oglullari altindandir birde onlarin analari. Bitek onlar ana kiz anneleri bostankorkulugu. :)

Her 21 yaşında olan aynı değil Canım

sizler genç evlenenlersiniz sanırım :) evlenmek için 21 yaş erkendir. istisnalar kaideyi bozmaz. sizin hayatınız düzgün olabilir şanslısınız demek ki. ama 20 yaşında evlenip 2 sene de 2 çocuk yapıp 3. sene boşananlar cok fazla.
ayrıca 20 yaşında ne erkek ne kadın evlenmemeli. biraz daha hayattı yaşamalı görmrli bazı şeyleri tcrube etmeli. ayaklarının üzerinde durmayı öğrenmeli, maddi manevi gücü kendinde bulmalı vsv.s.vs.
insanlar bunu da 20 li yaşlarda elde edemezler.
kaldı ki ileri yaşta bile evlilik sürecine girdiğinde veya evlendiğinde bile donanımlarının, ögrendikleirnin bildiklerinin etkisiz + yanlış olduğunu fark ediyor. çözümsüz kalabiliyorsun. 20 de hiç düşünemiyorum...

bu arada ben 36 yaşındayım.
eşimden cook önce (20 li yaşlarımda ) bir sözümsü nişanlılık gecirdim allah yüzüme güldüde aklım başıma geldi bir anda ayıldım attım nişanı. o güne kadar suratıma bakmayan anası babası oğulları cok uzulmuş ne oldu kızım diye beni aramışlardı. bende bağırmıştım onlara şimdi mi kızınız oldum kapayın teli beni de bir daha aramayın dedim.
sonra baya yıl geçti ben evlenmicem manyak mıyım? derken eşimle tanıştım pis sağlam kandırdı beni :)

Son düzenleme:
Dediginiz gibi bu aksam bulusdugumuzda ya sözünü tutarsin ayri evde otururuz yada benden bu kadar derim. Bakalim ne dicek
davetiye gelinlik bir evlilik bedeli değildir. ayrıl kurtul. evlendiğinde ve boşandığında ödeyeceğin bedel üzüntü vs. birde çocuk olursa mıctın zaten daha daha fazla.
hem sana ne düğünü yapan erkek tarafıdır. gelinlik parasıda davetiye parasıda verilmişse giren çikan onlara :)
ayıp da değil. eger sen kötü olduğunu bile bile sadece ayıp diye evlenirsen kendine sıfatına seni sevenlere ayıp etmiş olacaksın. çünkü seni seven önem veren hiç kimse senin mutsuz olmanı istemez.

Haftalar da kalsa evlenme derim ben. Nisanlimla bi sorunum yok diyosun da bunlar da sorun.
Ha dese ki benim annem babam atsam atamam satsam satamam,evlat olarak gorevlerimi yapicam ama senin yerin de ayri seni de ezdirmem herseyi istedgn gibi yapabilrsin dese. Bi denge kursa yani tamam. Ama simdiden annesinin istekleri hakimiyet kurmus sizin yuvanizda. Sonra nolucak,sen kocandan birsey bile istesen goze batacak hersey. Cunku sen onlarin yasamina sonradan dahil olmus,burnunu sokmus olcaksn. Ailesiyle yasamaya devam ederken sen aralarina sonradan katilmis olcaksn. Duzen bozmaya hakkin olmycak.
Halbuki evleniyosan sen ve kocan olacak adamin ikinizin bir duzeni olmali ortak. Baska 3.kisi katilmamali o duzene. Disardan nudahale etmemeli. Eksik olur esyalar,ama gene yalnz ben ve esim olurum o evde tamam...
Simdiden boylelerse ilerde kotu olcak isler. Benmklerle de sorunlar yasadik,gorusmuyoruz suan. Konuma bakabilrsin bi ara yazmistim. Cook uzulursun. Simdi koltuga uzulmussun,devede kulak kalir bunlar ilerde...
Kendn ilc bic tart otur annenle falanda konus kararini ver.

Nişanlınız ile konuşmanın neticesi ne oldu?

Aman Aman sakın birlikte yaşama , ha dersen ki " Ben şimdi birlik yaşıyim , bi kaç ay sonra nasılsa bi yolunu bulup ayrılırım " bu imkânsız , bence nişanlınla sakince güzellikle konuş ayrı eve çık , yok " Nişanlım beni dinlemez " diyorsan , evlendikten sonra her gün buraya bir konu açar çözüm yolu ararsın , benden söylemesi . Kvaliden ipleri çoktaaaan eline almış geçmiş olsun kardeşim .

aynen, nimet nimet, sen bol bol takıl b.d.v.'de, anlarsın iyice zaten
zaten evlendikten sonra "nasıl da yok yere üzülmüşüm kınaya gelmemesine" de dersin mutlaka

aynen, nimet nimet, sen bol bol takıl b.d.v.'de, anlarsın iyice zaten
zaten evlendikten sonra "nasıl da yok yere üzülmüşüm kınaya gelmemesine" de dersin mutlaka
Kesin derim bak hatta diyorum galiba dedim bile yani valla böyşe şeyleri görünce arkadaşlara üzülüyorum tabi ama bi yandan da şükrediyorum bak

ben şu 21 yaş olayını da görünce iyice üzüldüm gerçekten..
nasıl evleniyorsunuz bu yaşta gerçekten anlamıyorum arkanızdan kovalayan mı var?
Benim 25'inden önce evlenen ne kadar akrabam eşim dostum arkadaşım varsa hepsi sancılı süreçlerden geçerek boşandı.. Tabi evlenenin de yuvası hep bir olsun temennimiz ama... neden böyle oluyor diye de düşünmek lazım.. akıllar çok değişiyor bir kere, hele ki 27-28 yaşından sonra kadınlar bambaşka bir bakış açısına sahip oluyor. Erkekler de genelde 30-35ten sonra. sonra bakıyorlar yanındakine, neden evlenmişim ki ben bu adamla-kadınla diyorlar.. aşkları bile yeterli gelmiyor.. boşanamasalar bile her gün hır gür sonra...
Her 21 yaşındaki aynı değil, tamam da en fazla kaç yaşında gibi olabilir ki o yaşta bir insan, sosyalleşme süreci denilen bir sosyal gerçeklik var ki bu süreç ancak 27-28de tamamlanıyor, hatta bazısında 30'unda... dünyanın en olgun insanı bile olsa kişi, değişiyor, dönüşüyor...

1 kere kv cimri değil cadaloz cimri olsa kızınada zırnık koklatmazdı, siz o evde ömür boyu mutsuz yaşarım herşeye rağmen diyorsan buyur evlen mal meydanda zatende gözünün içine sokar gibi hareketleri nişanlının sözü asla geçmediği hatta geçiremeyeceği belli anasıda ben ne dersem o havasında. erkek adam söz verdiğinin arkasında durmalı durmayı bilmeyendende adamlık bekleme ondan kendine hayrı yokki ne şimdi nede sonrası hayrı olsun onun için sözünde dursun ayrı ev tutsun yada bırak yol yakınkene yazan (bir dost )

Son düzenleme:
Reactions: anu
Bundan hariç sorunum yok demişsin daha ne olsun kız eğer anlattigin gibi hiçbir konuda söz hakkın yoksa yol yakinken kaynanan oh işin yolunu bulmuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…