Cimri Koca !!!

bunun yabancılıkla alakası yok Canım. sağlam bir konuşma yapman lazım .

Bende dogma buyume hollandadayim, insanlarini cok iyi bilirim, tanirim. Normalde ev arkadaslari boyle yapar, veya evlenmeyenler. Sizinki ciddi ciddi cimri ha.

Haklısın canım ben o anlamda söylemedim ve asla öyle bir kız olmadım hayatım boyunca. Kendinin borcu var taksit taksit ödüyor benim birikmişim vardı onunda vardı gel birleştirip kapatalım demiştim yanaşmadı hala o borcu ödüyor. Ben asla esirgemem ama yoksa da yok işte kırıyor eşimin benden istemesi yani tamam vereym de senin erkekliğin nerde ozaman onu demek istedim. herşey beraber ödenir mi borcun şu kadar denir mi hala kırgınım konusmuyoruz

Türk ile evlenseydin keske

Ya kadın ya da erkek fark etmez benim mentaliteme göre kimde varsa o kapatır açığı yada ortak hesap açılıp oradan halledilmeli. Bu durumda çok kazanan o olduğu için süpürgeyi vs mevzu etmemesi gerekirdi tabii haklısın

Öncesinde böyle değildi. Ayrı şehirlerdeydik benim için haftasonları yol katedip gelirdi görmek için ben bazen giderdim beni alırdı götürürdü ozamanlar ne benzin parası ne bişe istemedi yemeğe götürürdü eglenmeye giderdik biseler icerdik asla ödetmedi. evlendikten sonra bu huyu çıktı malesef. Şuan ayda yılda gidiyoruz eglenmeye o da iş arklarıyla falan asla o ve ben başbaşa biyere eglenmeye gitmedik evlendikten sonra yemege de anca yıldonumumuzde cıkarız

o zaman kızmakta haklısınız. resmen evlenene kadar rol yapmış. huyunun böyle olduğunu bilseydiniz belki evlenmezdiniz bile.

Gerçekten çok zor ya, hayretle okudum. Kültürleri mi böyle diyeceğim ama öyle bir şey yok diyorsunuz. Eşinizin durumu gerçekten çok rahatsız edici boyutta.
Bunu aşabilceğinizi pek düşünmüyorum açıkçası. Bence konuşmak fayda etmez ki zaten bunu bi çok defa yapmışsınızdır. Ya onu böyle kabul ediceksiniz yada destek alıcaksınız çünkü gerçekten karı kocadan ziyada ev arkadaşı gibisiniz şu an.

Merak ediyorum Allah korusunda hasta falan oldunuz diyelim yada başka bi sebepten işten çıktınız ve bi süre çalışmıcaksınız, böyle bi durum olsa ihtiyaçlarınızı karşılıcak mı acaba? Yada çocuk olduğu zaman onun masraflarını nasıl bölüşüceksiniz. Çile resmen ya siz ailesniz yani yaptığı çoook saçma

o zaman kızmakta haklısınız. resmen evlenene kadar rol yapmış. huyunun böyle olduğunu bilseydiniz belki evlenmezdiniz bile.

Bilseydim inanın evlenmezdim. Tamam çok seviyorum ama sevgi de biryere kadar. Ben okulumu bitirir çeker giderdim ülkeme. Ailemi bırakıp geldim hayat kurdum kendisi çok iyi bir insan ailesi de öyle annesi dünya tatlısı dedesi nenesi hep sakınırlar bizi yani dayısı teyzesi asla esirgemezler bişeyi. Çok iyi bir insan eşim, diğer konularda cidden mutluyuz çok, beni çok seviyor beni yormaz sürekli öper sarılır hep, yaptığım yemeği yedkten sonra teşekkür eder aşığız birbirimize çocuğu gibi davranır sürekli iltifat etmesede sürekli güzel sözlerle hitap eder bana, bazen işlerde bana yardım eder ütüsünü kendi yapar ama maddi konuda sanki iki kat yabancı oluyor çözemiyorum gerçekten. Para kelimesini duyunca sartellerim atıyor cunku tek tartıstıgımız konu bu

Son düzenleme:
Yazını okurken kesin hollandalı dır demiştim, nitekim de oyleymis. Tatlım bende Hollanda da yaşıyorum maalesef buranın insanı aynı bu anlattığın gibi. Benim tanıdığım hollandalı çiftler ortak bir hesap açıyorlar eşit miktarda para koyup evin ihtiyaçlarını oradan karşılıyorlar, ama kisisel ihtiyaçlarını kendi hesaplarından karsiliyorlar maalesef.
Türk gibi olmasını bekleme olamaz çünkü anne babasından da öyle gormusler ne yazıkki degismezler

Ya adam farklı bir milletten. Olabilir. Değiştirmeye çalışma bence. Yumuşak bir geçişle alıştırmaya çalış. Kızma, öyle yaşamış normal yani.

Ailesiz ve kardessiz buyudugu icin ortak harcama olayini kavrayamamis. Yani yanlis egitilmis bir cocuk. Kendisiyle bunu konustunuz mu?

İdeal kocaya bak hele. Yok herseyi iyiymiş de bir bu huyu kötüymüs de .Bir paragrafta iyi demişsiniz bir paragrafta cimri.Kendinizi inandirmaya çalışıyorsunuz ama gerçek şu ki adam cimri pinti varyemez.İdeal koca falan değil. Annesinin yemek parasini ödemeyen adamdan ne hayır gelir. Benden tavsiye; derhal tenekeyi bağlayın.

Annenize üzüldüm. Aynı benim annem gibiymis ben öderim kızım . Sizinki de terbiyesizlik yapmış doğrusu. Ben olsam demedigim laf kalmazdı .

Siz konustugunuzda ne dedi? Sizi hakli mi buldu yoksa kendini mi savundu?
Kendisini haklı buldu tabiki ama bana da hak verdi. Çok sakin uzun bir konuşma yapmıştık birkaç ay önce, yine böyle bir tartışma sonrası iki gün konuşmamıştık. Neyse bana demişti ki, durumum ortada ne kadar kazandığımı biliyorsun benim elimden gelen bu. İstersen sana vereyim her ay sen hesabını tut. Benden bekleme herşeyi sen de katkıda bulunmalısın her aldığımıza yaptığımıza hayat müşterek. Durumum iyi olsa ben sana hiç ödetir miyim? Hiçbirşeyin hesabını yapmam ama böyle olmak zorunda şuan vs vs. Ben de dedimki ben zaten ödemicem demiyorum gelirim kadar yettiği kadar elbette katkıda buluncam ihtiyaclarımızı beraber karsılayacağız ama kusura bakma herkes kazandığı kadar, erkek herzaman daha çok öder dedim. Ki böyle düşündüğümü de biliyordu. Yine aynı şeyler oluyor. Ozaman da tatile gidecektik anlaşamamıştık. Ozaman benzine ve daire kirasına ortak olmuştum geri kalan ordaki masrafları o karşılamıştı. ne bileyim kafam karma karışık.. Annesi de bunun normal olduğunu hayatın müşterek olduğunu söylüyor ama üslubu ve para istemesi konusunda beni haklı buluyor cunku ben onun kdr kazanmıorum.

evet esiniz cimri.. ve cimriligin avrupali olmakla alakasi yok insanin aileden gorduguyle alakasi var..
benim esimde yabanci..
ev kredisi,apartman aidati,su elektirik,alisveris,benzin hepsi onun ustunde..
ben sadece oglumuzun ihtiyaclarini aliyorum,annelik izninde oldugum icin suan sadece oglum icin devlet yardimi giriyor hesabima.
ama calisirken de ben hep kenara para attim,hep..evi alirken de o paralarin hepsini pesinata vermistik..tabi ozamanlar buyuk mutfak alisverisleri benim uzerimeydi,bide cok sIk hediye alirdim,kiyafet ayakkabi gibi butun ihtiyaclarini seve seve karsilardim..

esinizin huyu degisir mi bilmem..ama belki aranizda guven ve aile olma bilinci arttikca biraz daha yumusar..
kavga etmeyin,kirildiginizi belli edin yeter..
bide sIk sIk turkiyeye gitmeye calisin.ordakileri gordukce tepkilerinizi anlamlandirabilir..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…