- Konu Sahibi Mayflower75
-
Cebir ,tehdit,hile veya iradeyi etkıleyen başka bır neden olmaksızın 16 kasım 2016 tarıhıne kadar işlenen cinsel istismar suçundan magdurla failin evlenmesi durumunda ceza mahkemesı kanunununm 231ıncı maddesindeki koşullara bakılmaksızın hukmun açıklanmasının gerı bırakılmasınna,hukum verılmıs cezanın ınfazının ertelenmesıne karar verılır...Nerede yaziyor tecavuzcusuyle evlenince ibaresi. Ben kacirdim sanirim?
Cebir ,tehdit,hile veya iradeyi etkıleyen başka bır neden olmaksızın 16 kasım 2016 tarıhıne kadar işlenen cinsel istismar suçundan magdurla failin evlenmesi durumunda ceza mahkemesı kanunununm 231ıncı maddesindeki koşullara bakılmaksızın hukmun açıklanmasının gerı bırakılmasınna,hukum verılmıs cezanın ınfazının ertelenmesıne karar verılır...
işte gayet açık yazıyor siz başka şey okudunuz sanırım.
Osmanlı resmı koymus napsın zihnıyetı o zamandan kalmaYahu cidden yapmayın hanfendi
hiç düşünmediniz dimi?
ne gibi travmatik sonuçları olabileceğini. ne gibi hastalıklı bir topluma dönüşeceğimizi..
hiç düşünmediniz.
artık tecavüzün rahatça bir şahsın yanına kar kalabileceğini düşünmediniz. zaten tecavüze uğrayan kız kirlenmiştir diye düşünebilecek aileler varken, kız istemese dahi "evlen bizi rezil etme" diyeceklerini düşünmediniz.
ya da tecavüzcünün hapise girmek istemeyeceği için tehditle zorla kızı ikna etmeye çalışacağını.
tecavüz vakalarının korkunç artacağını, susan korkan kadınlar yaratacağınızı...
tecavüz gibi bir suçta indirime gidilmenin insanlık dışı olduğunu düşünmediniz...
ya da düşündünüz ve bile isteye yaptınız. korkarım en korkuncu da bu.
parmağı olan herkese bin lanet..
Birincisi benim ailemde 22 yas alti evlenen kimse yok ama bu bunun yasandigi gercegini degistirmez
İkincisi es cezaevindeyken kizin ailesini disarida birakan yasanin adil oldugunu kimse iddia edemez
Ucuncusu ben bir kadinim kizimda var cok sukur ona el uzatanin elini keserim
14 yasinda evlenmek isteyemez ama buna izin verecek kadar zir cahil olursam o yasalar once benim canima okumali
Dorduncusu lutfen benimle arkadasim diye baslayan cumlelerle konusmayin rica ederim
Ben 18 20 yas altina rizasina bakilmadan el surenin en agir cezayi almasi gerektigini savunuyorum
Pedofiliye hic girmiyorum bile zira elim ayagim titriyor
Cebir ,tehdit,hile veya iradeyi etkıleyen başka bır neden olmaksızın 16 kasım 2016 tarıhıne kadar işlenen cinsel istismar suçundan magdurla failin evlenmesi durumunda ceza mahkemesı kanunununm 231ıncı maddesindeki koşullara bakılmaksızın hukmun açıklanmasının gerı bırakılmasınna,hukum verılmıs cezanın ınfazının ertelenmesıne karar verılır...
işte gayet açık yazıyor siz başka şey okudunuz sanırım.
10 sene sonra da geçmişe dönük yasa çıkar nasıl olsa bir kere emsali çıkmış diyecek aymazlarla dolu bu ülke... Nasılsa af çıkacak diye vergi sgk ödemeyip af bekleyen işveren dolu bu ülkede... Nitekim de o yaslar çıkıyor 50 takside bçlüp ödüyor adam. Zamanında ödeyenler enayi çünkü... Ya da yasalara riayet edip 18 yaşını bekleyenler de salak oluyor bu durumda...Hanimefendi neden anlatamiyorum? Tasari geriye donuk ileriye degil. Bahsedilen kadinlarin hemen hepsi 18 yasini gecmis durumda. Ve tecavuzden iceride olmamasi gerekiyor kapsama gorebilmesi icin. Durum cok net
Başbakanın açıklaması ...
"Olay şudur. Yaşı tutmayan, erken yaşta evlenenler var. Bilmiyorlar yasaları, dolayısıyla çocukları oluyor. Baba hapse giriyor. Çocuklar anasıyla yalnız başına kalıyor. Bu şekilde 3 bin aile olduğu tespit edildi. Bir seferliğine bu mağduriyetin giderilmesine yönelik bir çalışmadır. Seçim kampanyalarında herkes bu sorunu çözmek için söz vermişti. Her şey ortada. Bu bir tecavüze af değildir. Tecavüze en ağır cezayı AK Parti getirdi. Tecavüzle ilgili bir konu değil."
Çocuk gelin kaçırmanın suç olmadığını bilmiyorlar demi..
Hadi canım elini kolunu sallayan kız kaçırsın o zaman..
Osmanlı resmı koymus napsın zihnıyetı o zamandan kalma
Yani adam tecauzu edecek ısteyerek yaptım dıyecek ama evlenırım dıyecek hakım de evlendırecek.Cebir ,tehdit,hile veya iradeyi etkıleyen başka bır neden olmaksızın' ibarwsinden bunu mu anladiniz? Zorla tehditle ve kendi iradesi disinda olmamasi sartiyla diyor. Tekrar okuyun lutfen
Buna neden siz karar veriyorsunuz onu anlamadim. Kadin ben kocami seviyorum diye isyan ediyor ama kesin tecavuze ugramistir diyecegiz yani? Etrafinizda hic 16 yasinda kocaya kacan kiz olmamis cok ilginc.
Ben roman vatandaslarimizin yogun oldugu bir yerde yasiyorum. Severler erken evlenirler. Onlara tecavuzcu denilmesini kabul etmiyorum
Sizin 16 yaşında kızınız var mı ?Sizin tavrinizdan yola cikarsak o halde sizin de empati uapmaniz icin 16 yasindaki kiziniz birini cok sevdi, engel olamadiniz birlikte yasiyorlar... yaslari 18 oldu evlendiler ve kocasi hapise girdi ve 11 yil orada kalacak olmasi lazim. Tuhaf...
Cebir ,tehdit,hile veya iradeyi etkıleyen başka bır neden olmaksızın' ibarwsinden bunu mu anladiniz? Zorla tehditle ve kendi iradesi disinda olmamasi sartiyla diyor. Tekrar okuyun lutfen
bakınız FATMA GULUN SUCU NE?savunmada şu, 5 sene boşanmamak şartıyla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?