Cinsel istismar önergesi

Ne yazık ki bu önerge yasalaşırsa bir çok kız çocuğu (genellikle ailenin namus anlayışı sebebiyle ) tecavüzcüsüyle evlenme zorunda kalıp , yaşadığı travma yetmezmiş gibi hayatı karartılacak.Bazı hanımlar "kanun geriye dönük işleyecek" anlamına gelen mesajlar yazmışlar...da hiç bir kanun geriye dönük işlemez,işleyemez..Bu konuda internette arama yaparsanız yargıtay kararlarını görebilirsiniz..

Nerede yaziyor tecavuzcusuyle evlenince ibaresi. Ben kacirdim sanirim?
Cebir ,tehdit,hile veya iradeyi etkıleyen başka bır neden olmaksızın 16 kasım 2016 tarıhıne kadar işlenen cinsel istismar suçundan magdurla failin evlenmesi durumunda ceza mahkemesı kanunununm 231ıncı maddesindeki koşullara bakılmaksızın hukmun açıklanmasının gerı bırakılmasınna,hukum verılmıs cezanın ınfazının ertelenmesıne karar verılır...
işte gayet açık yazıyor siz başka şey okudunuz sanırım.

Başbakanın açıklaması ...

"Olay şudur. Yaşı tutmayan, erken yaşta evlenenler var. Bilmiyorlar yasaları, dolayısıyla çocukları oluyor. Baba hapse giriyor. Çocuklar anasıyla yalnız başına kalıyor. Bu şekilde 3 bin aile olduğu tespit edildi. Bir seferliğine bu mağduriyetin giderilmesine yönelik bir çalışmadır. Seçim kampanyalarında herkes bu sorunu çözmek için söz vermişti. Her şey ortada. Bu bir tecavüze af değildir. Tecavüze en ağır cezayı AK Parti getirdi. Tecavüzle ilgili bir konu değil."

Çocuk gelin kaçırmanın suç olmadığını bilmiyorlar demi..
Hadi canım elini kolunu sallayan kız kaçırsın o zaman..

Anlatabildik sonunda

Osmanlı resmı koymus napsın zihnıyetı o zamandan kalma

peki hanımefendi hitabım rahatsız ettiyse ben özür dilerim.

mevzu siz veya sizin aileniz değil. aynı fikirleri paylaşırken biraz önce alıntıladığım ve tepki gösterdiğim yazınızda bu yasalaşması muhtemel yönergeyi nasıl savunduğunuzu öğrenebilir miyim? ya da nasıl masum olduğunu düşünebildiğinizi?

Cebir ,tehdit,hile veya iradeyi etkıleyen başka bır neden olmaksızın' ibarwsinden bunu mu anladiniz? Zorla tehditle ve kendi iradesi disinda olmamasi sartiyla diyor. Tekrar okuyun lutfen

Hanimefendi neden anlatamiyorum? Tasari geriye donuk ileriye degil. Bahsedilen kadinlarin hemen hepsi 18 yasini gecmis durumda. Ve tecavuzden iceride olmamasi gerekiyor kapsama gorebilmesi icin. Durum cok net
10 sene sonra da geçmişe dönük yasa çıkar nasıl olsa bir kere emsali çıkmış diyecek aymazlarla dolu bu ülke... Nasılsa af çıkacak diye vergi sgk ödemeyip af bekleyen işveren dolu bu ülkede... Nitekim de o yaslar çıkıyor 50 takside bçlüp ödüyor adam. Zamanında ödeyenler enayi çünkü... Ya da yasalara riayet edip 18 yaşını bekleyenler de salak oluyor bu durumda...

KDV yi Ötv yi hatırlatalım o zaman şunlara

Cebir ,tehdit,hile veya iradeyi etkıleyen başka bır neden olmaksızın' ibarwsinden bunu mu anladiniz? Zorla tehditle ve kendi iradesi disinda olmamasi sartiyla diyor. Tekrar okuyun lutfen
Yani adam tecauzu edecek ısteyerek yaptım dıyecek ama evlenırım dıyecek hakım de evlendırecek.

Bekleyecek efendim bekleyecek.
Benim kuzenim ve o zamanki sevgilisi lise birden beri beraberdirler.
Tam on sene beklediler.
Çok seviyorlardı ama araya üniversite girdi atama girdi ve beklediler.
Kimseyi üzmediler.
Gerçek sevgi çoluk çocuğu kaçırmak değildir, beklemektir.
Reşit olmasını bekleyecekti.

Sizin tavrinizdan yola cikarsak o halde sizin de empati uapmaniz icin 16 yasindaki kiziniz birini cok sevdi, engel olamadiniz birlikte yasiyorlar... yaslari 18 oldu evlendiler ve kocasi hapise girdi ve 11 yil orada kalacak olmasi lazim. Tuhaf...
Sizin 16 yaşında kızınız var mı ?
Benim var
Değil bir adamı "sevmek" giydiği kazaktan bile ertesi gün sıkılıyor.
Şu yazdıklarınızı tekrar okuyun lütfen
Yasanın geriye dönük olması zamanında istismara uğranıldığı gerçeğini değiştirmiyor.
Yuvaları dağılacakmış.Zamanında 14 yaşındaki kız çocuğuna göz diken adam yarın birgün başkalarınada göz diker.
Bu iş bu kadar basit olmamalı...

hanımefendi artık biraz lütfen beyninizi çalıştırıp 18 yaşın altındaki ÇOCUKların kendi iradesinin olamayacağını, olabileceğini düşünmenin mantıksızlık olduğunu idrak edebilir misiniz lütfen??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…