Cinsel istismar önergesi

Haklisiniz
Ama bu ailelerin kadinlari kocami istiyorum diye bagirip cagirip agliyor
Benim kocam tecavuzcu degil ben istedim kactim sonra da evlendim diyor
Cocuklarim babasiz ben kocasiz kaldim yasalar beni magdur etti kocami cikarin diyor peki bu zihniyete ne diyceksiniz

Yeni duzenlemede zaten af maf yok
18 yas alti evlendim barklandim diyen cezasini cekecek 17 kasim 2016 ve sonrasi

Peki buna inanmak ne kadar mantıklı ?

İğrenç ötesi... İmzaladık ama boşuna gibi hissediyorum... Umutsuzum hem de çok. Böyle iğrenç bir ülkede yaşamaktan utanıyorum. Çok çok kötü günler bizi bekliyor.

14 yaşındaki çocukların kaçırılmaması için şimdi o ailelerin 11 yıl ayrı kalması gerekiyor. Bugün hukukta kişilere özel kanun çıkarılırsa sorunlar nasıl çözülecek?
Çocuk yaşta evlilikler bitsin istiyorsan bu ailelerin evet ayrı kalması gerekiyor. Gerekiyor ki bir daha çocuk kaçırmadan önce o erkekler de bunu hesaba katsın.
Bugün o adamları affetmek demek 14 yaşındaki kızı nasılsa kaçırırım af gelir zihniyetine yol açar.
Kusura bakmayın ama bu çocuk kaçıran erkeklerin ekmeğine yağ sürüyor.
14 yaşta rıza olmaz. O adam 14ünde kızı kaçırırken bunu hesaba katacaktı katmıyorsa da cezasını çekecek biz buna hukuk devleti diyoruz. Yaptırım olmalı ki insanlar çocuk kaçırırken düşünsün iki kere.
14ünde kızınız kocaya kaçsa ne hisedersiniz? Yazık değil mi o ailelere

13,15,17 yaşında çekilmiş değil yeni çekilmiş resimler bunlar.
Verdiğiniz örnek biraz saçma sanki değil mi?
14 yaşında kaçarak evlendiğini söylüyor mesela bir tanesi.Nerden biliyorsunuz doğru söylediğini?
Artık gelmiş bilmem kaç yaşına çoluk çocuğa karışmış işi gücü mesleği parası ailesi yok.ne yapacak ayrılıpta ?Tabiki mecburen hapisteki kocasının dönmesini isteyecek..
Tecavüz etmiş zorla evlendirilmis olsa bile bunu itiraf edebilecek mi?
Lütfen birazcık mantık. .lütfen. .

13-15 yaşındaki kızı kandırıp kaçırmış dava açılmış kız 18 yaşına gelince nikah kıymış bu yüzden cezası iptal olacak geçmişe dönük olacak hiç sanmıyorum. Tecavüz edecekler kız çocuklarına sonra 18 yaşına gelince kıza ve ailesine baskı yapacaklar nikah kıyacaklar böyle bir yasa vardı şöyle idi böyle idi derken uyanık avukat adamı hapisten çıkaracak.

Hiç çıkarılmasın yasa. Belki mağdur olanlar olabilir ama bu yasa ile mağdur olacak çok kişi var.
Belki kız gerçekten istemiyor adamı mecburiyetten evlendi. Mutlu adamın hapis olmasında içinden iyi oldu diyo dışarı birşey gösteremiyor .

Zorla evlenen bi kadinin ee artik yasi da ilerledigine gore mantikli dusunup kocami hapisten cikarin cocuklarim ben perisan olduk ben kocami seviyorum diye aglamayacagini varsayacagiz bu durumda

Yahu müge anlıda vardı geçen sene öğretmen kızı kandırmış kız seviyorum diyor ama 14 yaşında ortaokul öğrencisi. Kız kendi kaçmış kaçmasına da şimdi sizce bu çocuğun rızası mı olur?
Yahu yeğeninize bakın, benim yeğenim 13 yaşında bir gün bir şarkıcı fanı bir gün başka oyuncuya aşık. O yaşlarda büyüklere hayrnalığı aşk sanıyorlar.
İtin teki gelsin kızımı iki güzel sözle kandırsın alsın benden. Bu cezasız kalsın. O yaşta rıza olmaz. Geçmişte de kalmaz.
Yapmayın Allah aşkına.
Ne olursa olsun bu tacizi affetmektir ve ödüldür. İleride nasılsa yine af gelir diye sizin çocuğunuzu birinin kaçırmayacağının garantisi var mı?

Hanimefendi anlasalmayan su; bu tasari geriye donuk ileriye degil. Bu durmda magdur olan insanlarin magduriyetini gidermek icin yapilmis ve bu insanlar aile durumunda. Yani 18 yas alti evlilik yasal degil yine. Ama bu insanlar icin gecici madde eklenmis. Simdi Aile birlikleri bozulmali mi? Magduriyet degil mi bu

Yahu yapmayın savunacak nereyi tutuyorsunuz sonuçları çok kötü olur
alın size detay
Rapor, çocukların cinsel istismarının “rızaya” dayalı olabileceğini ama yine de suç olarak kalması gerektiğini söyledikten sonra, çocuk istismarcısının tecavüz ettiği çocukla 5 yıl boyunca “sorunsuz” ve “başarılı” bir evlilik sürdürmesi halinde denetimli serbestlikten yararlanmasını öneriyor.

Eğer istismarı gerçekleştiren de 15 yaşın altında olursa istismar suç olmaktan çıkarılıyor. Bu, ailelerin 15 yaş altı çocuklarını (şimdilik resmi nikahla olmasa bile) fiilen “evlendirmelerinin” yolunu açıyor.

arkadaşım 18 yaşın altında çocuğunu evlendiren zihniyet ana baba da olsa sapıktır cezasını çekmelidir.
bu ülkede 18 yaş altında tecavüze uğradığı için devletin de toplumun da bilmeden aileleri tarafından zorla tecavüzcüsü ile evlendirilen zibil kız çocuğu var.
evet 18 yaş altında anneleriniz babalarınız ile evlendirilmiş ise babalarınız sapık aileler de sapıklığa teşvik etmiş anlamına gelir.
18 yaşın altındaki kimsenin kendi rızası olamaz. olursa zaten doğru olmaz.
sen 14 yaşında kızın olursa evlenmek istiyorum ben derse ya benim kızım aklı başında kendi istiyor evlendirmeliyim der misin? dersen kusura bakma da senin zihniyetini de sorgularım o zaman.
devletin görevi vatandaşının hakkını kendi koruyamadığında bile hakkınca hukukunca korumayı bilmektir. ne demek mağdurlar var? tek mağdur 18 yaşın altında evlendirilen kız çocuklarıdır. bu kadar basit.

Geçmişe dönük de olsa tacize af çıkıyor.
Bu sapık biri için şu anlama gelir.
14ünde çocuk kaçırdı, çocuk gelin aldı af edildi.
E bende kaçırırım nasılsa on sene sonra bir af daha gelir diyebilir.
Bu olay ne olursa olsun bir teşviktir neden anlamıyorsunuz?
Şimdi size on yıl önceki tüm dolandırıcıları affettik şikayetçi olmamışlar nasılsa dese, yada evinizi soyan hırsızları affetseler bir kerelik der misiniz?

Buna neden siz karar veriyorsunuz onu anlamadim. Kadin ben kocami seviyorum diye isyan ediyor ama kesin tecavuze ugramistir diyecegiz yani? Etrafinizda hic 16 yasinda kocaya kacan kiz olmamis cok ilginc.

Ben roman vatandaslarimizin yogun oldugu bir yerde yasiyorum. Severler erken evlenirler. Onlara tecavuzcu denilmesini kabul etmiyorum

Bunu bu kadar savunanlarin tecavuzcu kocalari mi hapiste acaba?

Bir gun kiz cocuklarini 13 - 14 yasinda, sapigin biri kandirir da istismar ederse sevmis iste diyip tecavuzcu damadi da hapisten cikartacaklar. Hmmm...

Ben bu konudan defolup gidiyorum...
Insan aklina hakaret sayilabilecek yorumlar var. Sinirden cumlelerimi toparlayamiyorum bile. Düzgün ifade edebilen arkadaslar var sukur ki benim de söylemek istediklerimi. Kendime sabir, inatla anlatmaya calisan arkadaslara kolaylik, inatla anlamak istemeyenlere de akil fikir diliyorum...

Ihtimaller sebebiyle bu insanlar 11 yil eslerinden ayri mi yasamali?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…