Cinsel istismar önergesi

Empati yapmanız için herhalde ortaokula giden kızınızın seviyorum diye 25lik koca kazık delikanlıya kaçıp bir de çocuk yapması lazım.
14 yaşındaki çocukla ilişki kuran adam evlilik birliği de olsa suç işlemiştir. Bu değişmez.
Ben hırsızlık ettim çaldığım adam affetti diye ben hırsızlık etmemiş olmuyorum. Ben affedilmiş bir hırsız oluyorum. Eylem değişmiyor yani.

Ya shapes zaten ailenin izniyle falan 16-17 yaşında zaten evleniyorlar bildiğim kadarıyla. Çevremde oldu kızın ailesi imza verdi, resmi nikah falan olmuştu.
17 yaş altı çocuk zaten, 14-15 yaş da evlenmesin zaten. Çocuk oyun oynar, ders çalışır, yaramazlık yapar. Ama EVLENEMEZ. Çünkü bilişsel, duyuşsal ve hatta bedensel olarak yetkinliği yoktur. Olgunlaşmamış bir birey, zaten sağlıklı bir evlilik yürütemez. E o halde bu neyin ısrarı ya?

Son düzenleme:
Ihtimaller sebebiyle bu insanlar 11 yil eslerinden ayri mi yasamali?

Evet bile isteye 14 yaşındaki bir çocuğu bakın ortaokul çocuğunu kaçırıyorsa evet ayrı kalmalı. Çünkü evli de olsa çocuğu da olsa birinin çocuğunu ufacık bir çocuğunu kaçırmış
Bu çirkin eylemi değiştirmiyor.

Allah aşkına yapmayın.
7-8 yıldan bahsediliyor. O zaman değil, şimdi çekilmiş bir resim bu.
14 yaşında kaçarak evlenmiş. Ve şuan çoluk çocuğa karışmış.
Çocukları için, canı için susuyor olamaz mı sizce?
Resime bakınca gerçekten başı dik bir kadın mı görüyorsunuz siz?
Diyelim ki sizin dediğiniz gibi kendi rızasıyla evlenmiş. Cart curt.
14 yaşında bir ÇOCUK! Nasıl sağlıklı karar verebilir?
Ya da gerçekten kendi kararı olduğuna inaniyor musunuz?
Kim ne derse desin, savunulur bir yanı, akla mantığa sığar bir yanı yok, yok işte!

Onu yazdım zaten çiçege cevap olarak.
Aile rızası ile evlenenler zaten evliler, içeri atılan yok.
16 yaş ve altı ile gerçekleştirilmiş
olan eylem adına evlilik te denilse bana göre istismardır.
İçeri atılmaları da son derece doğrudur.

Karar vermiyorum tahmin ediyorum. yada öngörü diyelim.mantık diyelim oda olur.
Asıl anlamayan sizsiniz. Size az önce olası bir örnek verdim.neden itiraz ediyorsunuz?
Neden imkansuz geliyor bu size?
16 yaşında kocaya kaçanı elbette duydum.
Ama aynı zamanda 13 yaşında 40 ina merdiven dayamış bir sübyancı ile kaçarak evlenenide duydum.
13 yaşında kendi iradesi ile ha??

Sizin tavrinizdan yola cikarsak o halde sizin de empati uapmaniz icin 16 yasindaki kiziniz birini cok sevdi, engel olamadiniz birlikte yasiyorlar... yaslari 18 oldu evlendiler ve kocasi hapise girdi ve 11 yil orada kalacak olmasi lazim. Tuhaf...

Yahu cidden yapmayın hanfendi
hiç düşünmediniz dimi?
ne gibi travmatik sonuçları olabileceğini. ne gibi hastalıklı bir topluma dönüşeceğimizi..
hiç düşünmediniz.
artık tecavüzün rahatça bir şahsın yanına kar kalabileceğini düşünmediniz. zaten tecavüze uğrayan kız kirlenmiştir diye düşünebilecek aileler varken, kız istemese dahi "evlen bizi rezil etme" diyeceklerini düşünmediniz.
ya da tecavüzcünün hapise girmek istemeyeceği için tehditle zorla kızı ikna etmeye çalışacağını.
tecavüz vakalarının korkunç artacağını, susan korkan kadınlar yaratacağınızı...
tecavüz gibi bir suçta indirime gidilmenin insanlık dışı olduğunu düşünmediniz...
ya da düşündünüz ve bile isteye yaptınız. korkarım en korkuncu da bu.
parmağı olan herkese bin lanet..

Birincisi benim ailemde 22 yas alti evlenen kimse yok ama bu bunun yasandigi gercegini degistirmez

İkincisi es cezaevindeyken kizin ailesini disarida birakan yasanin adil oldugunu kimse iddia edemez

Ucuncusu ben bir kadinim kizimda var cok sukur ona el uzatanin elini keserim
14 yasinda evlenmek isteyemez ama buna izin verecek kadar zir cahil olursam o yasalar once benim canima okumali

Dorduncusu lutfen benimle arkadasim diye baslayan cumlelerle konusmayin rica ederim

Ben 18 20 yas altina rizasina bakilmadan el surenin en agir cezayi almasi gerektigini savunuyorum
Pedofiliye hic girmiyorum bile zira elim ayagim titriyor

Ayrica yasanin onu kapali
Kac kere yazdim bilmiyorum ama aile onaylasa bile 18 yas artik resmi nikah ki ya ma ya cak

Bu kafalari gordukce deliriyorum birilerini savunucam diye ne hallere dusuyorsunuz. O zaman en iyisi o birilerinin dedigini yapin ve bir kadin olarak susun!
Son olarak haksizlik karsisinda susan dilsiz seytandir diyorum ve bu topigi terk ediyorum zira ban yemeye bile degmeyecek dusuncelere sahip insanlar var.

Üzerinden süre geçmesi bunun bir suç olduğu gerçeğini değiştirir mi? Zaman aşımı denen şey bunu mu kapsıyor yani?
13 yaşında ergenliğe girdi desek, 14-15 yaş grubu tam geçiş dönemi oluyor. Bu yaşlar da çok kolay hata yapılabilen yaşlardır. Burada irade arayamayız zaten bence.

Hanimefendi neden anlatamiyorum? Tasari geriye donuk ileriye degil. Bahsedilen kadinlarin hemen hepsi 18 yasini gecmis durumda. Ve tecavuzden iceride olmamasi gerekiyor kapsama gorebilmesi icin. Durum cok net

Sizin tavrinizdan yola cikarsak o halde sizin de empati uapmaniz icin 16 yasindaki kiziniz birini cok sevdi, engel olamadiniz birlikte yasiyorlar... yaslari 18 oldu evlendiler ve kocasi hapise girdi ve 11 yil orada kalacak olmasi lazim. Tuhaf...

Benim kızım 16 yaşındaysa ben aynı evde yaşatmam yalnız. Çok ısrar ederse savcılığa suç duyurusunda bulunur adamı içeri tıktırırım siz rahat olun.
Flört etsin ama ne alaka aynı evde yaşamak, 18de evlenmek falan.
Zaten baskı yoksa çocuk manyak değil kocaya kaçmıyor emin olun.
Bizim ananemiz bile 20sinde evlenmiş. Annem 30unda
Çünkü biz 18den itibaren dışarı da çıkarız akşam, arkadaşlarımızla tatile de gideriz. Bir nebze özgürlük için kocaya muhtaç olmadığımızdan, flört etmemize anne babamız karışmadığından ihtiyaç duymuyoruz yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…