- 14 Eylül 2014
- 21.085
- 101.347
- 798
- Konu Sahibi Mayflower75
-
Buna neden siz karar veriyorsunuz onu anlamadim. Kadin ben kocami seviyorum diye isyan ediyor ama kesin tecavuze ugramistir diyecegiz yani? Etrafinizda hic 16 yasinda kocaya kacan kiz olmamis cok ilgimc.
Hen roman vatandaslarimizin yogun oldugu bir yerde yasiyorum. Severler erken evlenirler. Onlara tecavuzcu denilmesini kabul etmiyorum
Ya shapes zaten ailenin izniyle falan 16-17 yaşında zaten evleniyorlar bildiğim kadarıyla. Çevremde oldu kızın ailesi imza verdi, resmi nikah falan olmuştu.Yaşı tutmayanların yaptığı evliliklerden dolayı
Yaşanan mağduriyetleri gidermek için bile olsa
ki ortada mağduriyet yok
Yaş zorunluluğu var herkes paşa paşa o yaşı bekleyecek.
Ben yaşı beklemiyorum dersen cezanı çekeceksin.
İsteyerek yapılan eylemin affı olmaz.
Sen affedersen
Çocuk istismarını zaten engelleyemiyorsun
Bu şekilde hiç önünü alamazsın.
18 yaşından önce reşit olmadan evlenmenin yasak olduğunu
bilmeyen var mı?
Yok.
O zaman mağduriyette yok.
Bile isteye işlenmiş suç bu.
Ihtimaller sebebiyle bu insanlar 11 yil eslerinden ayri mi yasamali?
Allah aşkına yapmayın.buyurun bu yalnizca 3 tanesi
http://i.hizliresim.com/6rRoZk.jpg
http://i.hizliresim.com/zaR6gg.jpg
http://i.hizliresim.com/MoYO92.jpg
Ya shapes zaten ailenin izniyle falan 16-17 yaşında zaten evleniyorlar bildiğim kadarıyla. Çevremde oldu kızın ailesi imza verdi, resmi nikah falan olmuştu.
17 yaş altı çocuk zaten, 14-15 yaş altı da evlenmesin zaten. Çocuk oyun oynar, ders çalışır, yaramazlık yapar. Ama EVLENEMEZ. Çünkü bilişsel, duyuşsal ve hatta bedensel olarak yetkinliği yoktur. Olgunlaşmamış bir birey, zaten sağlıklı bir evlilik yürütemez. E o halde bu neyin ısrarı ya?
Karar vermiyorum tahmin ediyorum. yada öngörü diyelim.mantık diyelim oda olur.Buna neden siz karar veriyorsunuz onu anlamadim. Kadin ben kocami seviyorum diye isyan ediyor ama kesin tecavuze ugramistir diyecegiz yani? Etrafinizda hic 16 yasinda kocaya kacan kiz olmamis cok ilginc.
Ben roman vatandaslarimizin yogun oldugu bir yerde yasiyorum. Severler erken evlenirler. Onlara tecavuzcu denilmesini kabul etmiyorum
Yasayı ben okudum gayet acık yazıyor tecavuzcusuyle evlenınce cezası duser diyor.Ihtimaller sebebiyle bu insanlar 11 yil eslerinden ayri mi yasamali?
Empati yapmanız için herhalde ortaokula giden kızınızın seviyorum diye 25lik koca kazık delikanlıya kaçıp bir de çocuk yapması lazım.
14 yaşındaki çocukla ilişki kuran adam evlilik birliği de olsa suç işlemiştir. Bu değişmez.
Ben hırsızlık ettim çaldığım adam affetti diye ben hırsızlık etmemiş olmuyorum. Ben affedilmiş bir hırsız oluyorum. Eylem değişmiyor yani.
Hanimefendi anlasalmayan su; bu tasari geriye donuk ileriye degil. Bu durmda magdur olan insanlarin magduriyetini gidermek icin yapilmis ve bu insanlar aile durumunda. Yani 18 yas alti evlilik yasal degil yine. Ama bu insanlar icin gecici madde eklenmis. Simdi Aile birlikleri bozulmali mi? Magduriyet degil mi bu
Birincisi benim ailemde 22 yas alti evlenen kimse yok ama bu bunun yasandigi gercegini degistirmezarkadaşım 18 yaşın altında çocuğunu evlendiren zihniyet ana baba da olsa sapıktır cezasını çekmelidir.
bu ülkede 18 yaş altında tecavüze uğradığı için devletin de toplumun da bilmeden aileleri tarafından zorla tecavüzcüsü ile evlendirilen zibil kız çocuğu var.
evet 18 yaş altında anneleriniz babalarınız ile evlendirilmiş ise babalarınız sapık aileler de sapıklığa teşvik etmiş anlamına gelir.
18 yaşın altındaki kimsenin kendi rızası olamaz. olursa zaten doğru olmaz.
sen 14 yaşında kızın olursa evlenmek istiyorum ben derse ya benim kızım aklı başında kendi istiyor evlendirmeliyim der misin? dersen kusura bakma da senin zihniyetini de sorgularım o zaman.
devletin görevi vatandaşının hakkını kendi koruyamadığında bile hakkınca hukukunca korumayı bilmektir. ne demek mağdurlar var? tek mağdur 18 yaşın altında evlendirilen kız çocuklarıdır. bu kadar basit.
Yasayı ben okudum gayet acık yazıyor tecavuzcusuyle evlenınce cezası duser diyor.
Üzerinden süre geçmesi bunun bir suç olduğu gerçeğini değiştirir mi? Zaman aşımı denen şey bunu mu kapsıyor yani?Onu yazdım zaten çiçege cevap olarak.
Aile rızası ile evlenenler zaten evliler, içeri atılan yok.
16 yaş ve altı ile gerçekleştirilmiş
olan eylem adına evlilik te denilse bana göre istismardır.
İçeri atılmaları da son derece doğrudur.
Yahu cidden yapmayın hanfendi
hiç düşünmediniz dimi?
ne gibi travmatik sonuçları olabileceğini. ne gibi hastalıklı bir topluma dönüşeceğimizi..
hiç düşünmediniz.
artık tecavüzün rahatça bir şahsın yanına kar kalabileceğini düşünmediniz. zaten tecavüze uğrayan kız kirlenmiştir diye düşünebilecek aileler varken, kız istemese dahi "evlen bizi rezil etme" diyeceklerini düşünmediniz.
ya da tecavüzcünün hapise girmek istemeyeceği için tehditle zorla kızı ikna etmeye çalışacağını.
tecavüz vakalarının korkunç artacağını, susan korkan kadınlar yaratacağınızı...
tecavüz gibi bir suçta indirime gidilmenin insanlık dışı olduğunu düşünmediniz...
ya da düşündünüz ve bile isteye yaptınız. korkarım en korkuncu da bu.
parmağı olan herkese bin lanet..
Sizin tavrinizdan yola cikarsak o halde sizin de empati uapmaniz icin 16 yasindaki kiziniz birini cok sevdi, engel olamadiniz birlikte yasiyorlar... yaslari 18 oldu evlendiler ve kocasi hapise girdi ve 11 yil orada kalacak olmasi lazim. Tuhaf...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?