Cinsel istismar önergesi

Çocuk yaşta evlendirmenin suç olduğunu bilmiyorlar napsınlar abla, çocukların(!) çocuğu olmuş babasız mı büyüsün.

Hayır sanki bütün sorunları çözdük de bi sübyancıları hapiste kurtaralım çocukları var yazıktıra geldik helal(!)

Az önce başka bir forumda bu konunun tartışıldığını gördüm.Ama orada çoğunluk erkek hatta neredeyse tamamı.

Burada tartışma görmeyeceğimden emindim oysaki...
Yazık,çok üzüldüm şuan gerçekten.Eğer kadınlarımız bile 13-14 yaşındaki kızların zamanında severek evlendirildiğini rızalarını falan konuşuyorlarsa cidden çok yazık.

Pardon? Sizi neden ilgilendiriyor profil resmim? Polemik yapacak baska konu bulun. Profilimdeki armanin Ne anlama geldigini ogrenin veya....

Profildeki armanız az çok zihniyetinizin göstergesi belki de, arkadaş ona takılmış olmalı, hala şu konu altında tartışabilip AK'lamaya çalışabiliyorsunuz ki biz bu senaryoları çok daha öncede gördük! Yasayı onaylamaya çalışanların zihniyetlerini de bildiğimizden artık pek şaşıramıyoruz! ama sizin gibi KADIN şahsiyetlerin AK'lamaya çalışmalarına daha çok şaşırıyoruz ne yazık ki!

Yukarida yolladigim ornekler 25 yas ustu. Eslerini istiyorlar nikahlanmislar. Ama kocalari tecavuzcu statusunde ceza aliyor. Adalet bu da degil

Cebir ,tehdit,hile veya iradeyi etkıleyen başka bır neden olmaksızın' ibarwsinden bunu mu anladiniz? Zorla tehditle ve kendi iradesi disinda olmamasi sartiyla diyor. Tekrar okuyun lutfen
Yahu allah aşkına 9 yaşında tecavüze uğrayan çocuklara kendi iradesi ile evet demişti denildi.
O yaşlarda yada hadi diyelim 14 yaşında bir kız çocuğunun kendi iradesi ile evlendiğini düşünmeniz korkunç gerçekten.
Tecavüze uğradım kandırıldım ama başka kaçış yolum yok diye içlerinden sessiz çığlıklar atıyorlar belkide..

Aynen terör almış basını gıtmıs sokaga cıkamıyoruz heryerde bolba patlıyor ınsanlar şehit oluyor.asıl bunlara dur demek varken.ılk gorev tecavuzculer mukafatlandırılsın.çok gereklı gercekten.

eee erkek çocuğu var kedisi köpeği var o zaman kediyle de evlensin, saçma saçma şeyler
adam kafasına göre çocuğa tecavüz etsin, evlensin 5 sene süründürsün kızın hayatının üstüne beton atıp boşansın
yani maduriyete 1001 kat daha maduriyet katacak bişey

hayır işin kötü tarafı kimse burda kızı için bunu kabul etmez, ama yani ülkede kızı için bunu kabul edecek ya da iyiki böyle bi yasa varmış diyecek binlerce aile var, o çocukları kim kimden koruyup kollucak, kız ailesine güvenemez, tecavüzcüsüne güvenemez kime güvenecek hayatını kim kurtaracak o çocukların...

zamaninda bir haber izlemistim 18 yasindan Kücük bir kiz ve bir bir genc kacmis Imam nikahiyla evlenmisler ardindan cocuklarida olmus ama dava acildigi icin zamaninda Adam hapse girmis kadinda disarda cocuklarimla magdurum calisacak durumum yok kocam bana tecavüz etmedi gayet mutluyduk iyi bir koca iyi bir babaydi biz simdi ne yapacagiz cocuklarima kim bakacak diye agliyordu

sanirim bu tür ailelerden bahsediliyor...

Yukarida yolladigim ornekler 25 yas ustu. Eslerini istiyorlar nikahlanmislar. Ama kocalari tecavuzcu statusunde ceza aliyor. Adalet bu da degil

İstismar şudur siz tanımı bilmiyorsunuz sanırım.
18 yaş altı çocuk 18 yaş üstünde ergin bir insan tarafından cinsel anlamda kullanılıyorsa bu istismardır.
Ki sizce bu yasada olsa da olmasa da 25-30 yaşındaki kazık kadar adam 14ündeki minicik bir kız çocuğuna o gözle bakıyorsa bu istismardır aşk değildir.
Yani 14lük bir kızla 30luk bir adam ne paylaşabilir, bunu nasıl normal görürsünüz?
Benim 13lük yeğenim var oturup muhabbet edemiyorum. Çocuk o daha çocuk.
Bunun nesini koruyorsunuz gerçekten pes.

Saldirgan tutumunuza sasirdim. Sizin hakkimizda bir niyet okumasi yapip ben de sizin gibi gonderme yapabilirim tabi ki ama konu ile ilgili bildiklerimi paylasmayi saldirganliga tercih ediyorum

Yasayı önerenlerden çok kabul etmeye ve savunmaya geçen kadınların tavırları beni irite ediyor.
Adamlar resmen ekranda çocuk gelinlere çözüm üretmek yerine onları evlendirenleri aklamak derdindeler..
Hadi tamam kabul edelim sizin için böyle bir mevzu söz konusu olmadı.Biz size kanıtlayamadık ya peki o kanıtladığımız diğer tecavüzler ne olacak ? Hani aklamak için neler neler yapılan o malum vakıf ve diğerleri..
O parti bu parti hangisi olursan ol eğer bir çocuğun sesi olamazsan ben insanım diye ortada dolaşmasın.Çocukların sesi olmayan konuşmasın.Eğer bu özellikle bir kadın ise mümkünse üremesin..Üredi ise de bir çocuk yetiştirmesin.
Toplumu değiştirecek olan biz kadınlarız biz buna susar ve gözlerimizi kapatırsak o vicdanlarımızın bedelini çok ağır öderiz.

Artık siyasetçiler çeksin ellerini çocuklardan ve kadınlardan..Huzur vermek yerine böyle bir toplumda yaşadığımız için pişman ediyorlar bizi...Vallahi yıkılsın dünya kahrolsun insan evladı benim sabrım kalmadı...

İmzaladım. Çok güzel bir katılım olmuş, çok sevindim.
Bu kanunun gerekçesi olarak şunu söylemişler, Birileri tecavüzcüsüyle evleniyor, çocuk yapıyor, sonra bu tecavüzcüler yıllarca hapis yatıyor ve tecavüz ettiği eşi ve çocuğu mağdur oluyor?! Ve ek olarak geçici bir kanun olduğunu savunmuşlar. Yani amaç hapisteki tecavüz ettiği kadınla evlenmiş 3-5 bin kişiyi salmak, çünkü cezayı hafifletici kanunlar geriye dönük uygulanabiliyor.
Dışarıda eşi çocuğu da olsa bir suç varsa bunun cezası çekilmeli. Sonuçta hapisteki insanların hepsi bekar değil. Neden böyle iğrenç bir suçta eş ve çocuk düşünülüyor. Yok mu kimsenin canına ırzına kastetmemiş hükümlüler, ille cezaevlerini boşaltacaksanız onlardan başlayın, kadınlar çocuklar için ciddi bir risk grubunda bulunan insanda neden bunu uyguluyorsun.
Hadi birileri belki anlayabilir bu kanunun sebebini, ama bunun yansıması ve verilmek istenen amaç söylediklerinden çok çok farklı. Tecavüzün yaptırımı azaldı gibi bir algı var. Şimdi bu tecavüzleri azaltıcı mı yoksa artırıcı bir uygulama olacak göreceğiz.

evlendiklerinde 25 yaşında değillerdi.. hadi bi kere yanlış okudunuz dönüp tekrar okuyunuz lütfen. o zaman şöyle olsun bak örnekle açıklıyorum: 15 yaşında birini kaçırdı ayının teki. çocukları felan da oldu. 5 sene geçince devlet fark etti. ay nasılsa kız 20 yaşında artık çocukları da var ceza vermeyelim mi desin? işte bu rezilliği yasal hale getiriyor.
umarım artık anlamışsınızdır.

Cebir ,tehdit,hile veya iradeyi etkıleyen başka bır neden olmaksızın' ibarwsinden bunu mu anladiniz? Zorla tehditle ve kendi iradesi disinda olmamasi sartiyla diyor. Tekrar okuyun lutfen
18 yaş altına bu yüzden çocuk diyoruz işte! Kendi iradesi olmadığı için. Kandırılan çocukların sırf rızaları var diye evlenmeleri doğru size göre öyle mi?

Hanimefendi neden anlatamiyorum? Tasari geriye donuk ileriye degil. Bahsedilen kadinlarin hemen hepsi 18 yasini gecmis durumda. Ve tecavuzden iceride olmamasi gerekiyor kapsama gorebilmesi icin. Durum cok net

O tecavüzü yaparken düşünecekti bu hayvan herifler..
Sonrada karısı çocuğu neymiş yanlızmış hadi oradan..

Nasıl bir dünyada yaşıyoruz artık,tecavüzün bile normal sayıldığı verilen iyi hal indrimlerinden belli değilmi..

Saldirgan tutumunuza sasirdim. Sizin hakkimizda bir niyet okumasi yapip ben de sizin gibi gonderme yapabilirim tabi ki ama konu ile ilgili bildiklerimi paylasmayi saldirganliga tercih ediyorum

Ne saldırganlığı? Şöyle bir konuda bile tartışmalar yaratarak baltalamaya çalışmak ne kadar mantıklı? Şu zihniyetin her yaptığını aklamaya çalışmayın bir Kadın'sınız. Ona göre düşünün.
Her yerde bu konular var, her herden tepki var neden acaba bir düşünün!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…