- 18 Ekim 2013
- 16.262
- 32.582
- 598
- 35
- Konu Sahibi Mayflower75
-
Iyi de o çocuğun zamanında kendi rizasiyla evlendiğine ne kadar eminiz ? Ya zorla evlendirildiyse ? Kaldı ki kendi rızası bile olsa suçtur. Cezasını da çekecekler.Bir kadın olarak bir insan olarak tabiki bu durumun savunulacak bir yanı yok. Bir basın çalışanı olarak konuyu araştırdım bunun üzerine Bekir Bozdağ ve Binali Yıldırım'ın açıklamalarını da dinledim. Kendileri küçük yaşta yapılan birliktelikler için bunu çıkardıklarını söylüyorlar. Şöyleki yaşlar küçük birlikte olup dini nikahla evleniyorlar kız hamile kalıyor ya da biri şikayet ediyor bu durumda kıza istismar yapılmış oluyor ya ama evli olduklarını söylüyorlar (dini nikah kıyıp birlikte yaşıyorlar) adam cezaevine gönderiliyor kadın çocuklarla birlikte mağdur kalıyor. İşte bu istismarlar için çıkardıklarını söylüyorlar. Çok fazla kişi var yaşlar küçük evlenmişler adamı yolluyorlar cezaevine, kadın çocuklarla mağdur kalıyor iş yok ev yok. Tabiki bir insan 18inden önce evlenmemeli sakın bu durumu savunduğum düşünülmesin. Kendileri açıklamalarını böyle yapıyorlar he çok tepki aldı da böyle mi dediler orasını bilemem
işte dünden önce bu durumu yaşayanlar için geçerliymişBu kadar masum olduğunu şahsen ben düşünmüyorum.Bu açıktan faydalananlara ne olacak ?
Bu önerge yürürlüğe girerse tecavüz suçu çoğalacak.Amaç belli. Tecavüzü meşrulaştır. Evlenmek istiyorsun ama o seni istemiyor,sıkıştır bir yerde tecavüz et,sonra aman kim ne der namusu kirlendi ayağına aile baskısı sayesinde evlen demiyorda ne diyor bu önerge acaba çok merak ediyorum.
Öte yandan ceza alacağına neredeyse duğününüzü biz yapacağız diyecekler.
Allahım çıldırıyorum okuduğumdan beri.
Iyi de o çocuğun zamanında kendi rizasiyla evlendiğine ne kadar eminiz ? Ya zorla evlendirildiyse ? Kaldı ki kendi rızası bile olsa suçtur. Cezasını da çekecekler.
işte dünden önce bu durumu yaşayanlar için geçerliymiş
Bir kadın olarak bir insan olarak tabiki bu durumun savunulacak bir yanı yok. Bir basın çalışanı olarak konuyu araştırdım bunun üzerine Bekir Bozdağ ve Binali Yıldırım'ın açıklamalarını da dinledim. Kendileri küçük yaşta yapılan birliktelikler için bunu çıkardıklarını söylüyorlar. Şöyleki yaşlar küçük birlikte olup dini nikahla evleniyorlar kız hamile kalıyor ya da biri şikayet ediyor bu durumda kıza istismar yapılmış oluyor ya ama evli olduklarını söylüyorlar (dini nikah kıyıp birlikte yaşıyorlar) adam cezaevine gönderiliyor kadın çocuklarla birlikte mağdur kalıyor. İşte bu istismarlar için çıkardıklarını söylüyorlar. Çok fazla kişi var yaşlar küçük evlenmişler adamı yolluyorlar cezaevine, kadın çocuklarla mağdur kalıyor iş yok ev yok. Tabiki bir insan 18inden önce evlenmemeli sakın bu durumu savunduğum düşünülmesin. Kendileri açıklamalarını böyle yapıyorlar he çok tepki aldı da böyle mi dediler orasını bilemem
Öyle olsa yine iyi, hala gelişmemiş bolgelerimizde 13 14 yaşındaki çocukları koca koca adamlarla imam nikahiyla evlendiren aileler var.tabiki de çekmeli yani bi kız 16sında gelip ben istedim ben gittim o adamla birlikte oldum dese bile bu bir tecavüzdür.
Bilmiyorum belkide bu konuyu kapatacaksınız..
Bugün öğrendiğim bu haber maalesef beni insanlığımdan utandırdı.
Cinsel istismara uğrayan mağdur tecavüzcüsü ile evlendirilsin önergesi sunulmuş..
Ben böyle bir önergeyi mide bulantısı içinde okudum.ve sonuna kadar karsisindayim sizlerde karşı iseniz şu https://www.change.org/p/cinsel-istismar-mağduru-tecavüzcüsüyle-evlendirilemez-tecavüzmeşrulaştırılamaz?recruiter=234535846&utm_source=share_petition&utm_medium=twitter&utm_campaign=share_twitter_responsive linkten imza ile katkıda bulunabilirsiniz.
Teşekkür ederim.
Aynen ya.Bu önerge yürürlüğe girerse tecavüz suçu çoğalacak.
Bir kız ile evlenmek isteyen her mahluk kız redediyorsa tecavüz ederek evlenmeye hak kazanacak.
Şu geldiğimiz hale bak!
Her ne olursa olsun 18 yaşından ufaksa bunda rıza aranmaz. Ufak yaştakilerin evlendirilmesine yönelik çirkin bir şey.
15-16-17 yaşındaki kıza aşık olan o koca koca adamlar suç işliyor. Bu gerçek değişmez. 15 yaşında bir kızı çok rahat kandırabilirken neyin rızası?
Burada bile erken yaşta kaçıp evlenenlerin hali ortada, dayak yiyip annemleri çiğnedim dönemem diyorlar. Bunu şimdi devlet eliyle teşvik mi edeceğiz?
Çok seviyorsa kızın reşit olmasını bekleyecek yada 17sinde ailelerin de rızasıyla resmi nikah kıyılacak, cinsel ilişkiye girmeyecek.
Öbür türlü mağara kuralı oluyor o. Gör kandır, ikna et, seviş, aileleri bak kızınız artık bakire değil de ve zorla evlenmeye çalış. Bu zorladır. İyi niyetli değildir.
Geçmişte küçücük kıza cinsel ilişki için yanaşan adam da sapıktır.
Tecavüze uğrayan erkek çocuklarını kimle evlendirecekler ...!!!
Zaten bu istismara ugrayani değil istismarciyi kurtarmak için yapılmış bir şey. Ayrıntılarına bakarsanız , istismar yüzünden hapiste olanların serbest kalması ya da hapse girmemesi için, çocuk gelinleri kocasiz kalmasin baslarinda beyleri olsun diye yani.Türkiye'de yaşamak her geçen gün daha da zorlaşıyor.
Sadece kız çocukları mı istismara uğruyor ? erkek çocuk istismara uğradığında ne olacak ?
Burası Türkiye 40 kişinin bir çocuğa tecavüz ettiği zamanları gördük, hangisiyle evlendirilecek çocuk ?
İstismarı yapan pislik evliyse ne olacak ?
Bu önerge açıkça suça teşviktir, çocuğu kaçır, tecavüz et, sonra evlenirsin nasılsa...
Doğmamış çocukları, küçücük bebekleri düşündükçe çıldırıyorum...
sabahtan beri yönergeyi on kere okudum belki iyi bir şey görmek istediğimden ben de bi ara bunu anladım ama bunun alenen belirtilmesi lazım. bu zihniyetten iyi niyet beklemediğim için kesinlikle açıklıktan bir çok pislik faydalanacak. koskoca devlet istismar ile bu düşündüklerimizi ayırt edecek bi yasa tasarısını net olarak yazacak kapasitede milletvekili barındırmıyorsa içinde yazıklar olsun öyle devlete..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?