Cinsel istismar önergesi

Aile onayı ile evlenenler zaten evliler.
İçeri atılanlar demek ki 16 yaş grubu ve altındakilerle
istismar gerçekleştirenler dil mi?

Ya bu yasa 16-17 yaşı kapsamıyor ki zaten resmen 12-13-14-15 yaşındaki minicik çocukları kapsıyor.
Kimse boşuna korumaya çalışmasın korunacak yeri yok. Ne demek 14 yaşındaki kızla evlenmek be. Sübyancıdır o hiç ananenelerimizi karıştırmaya kalkmasın kimse

Burada bu mesajınızı kib'leyen kadın varsa aklından zoru vardır ancak!

Resmi nikah kiyabilme yeterliliğine sahiplerse zaten suç değil bu. Aile izniyle 16 yaşına kadar evlenilebiliyor. Bunlar suç değil ki. Sizin bahsettiginizin dışında bu.

Şu iğrenç yasanın bir teklif olarak bile önümüze sunulması ve bunu konuşuyor olmamız bir trajedidir.Büyük bir utançtır.
Yurt dışındayım.yandaki komşum bana bu yasayı alay edercesine soracak.Ben ne cevap vereceğim?
Bir Türk vatandaşı olarak Türk yasalarını nasıl savunacağım?Bu zihniyeti haklı çıkaran herhangi bir neden varmı?
Utanıyorum cidden..

Aile onayı ile evlenenler zaten evliler.
İçeri atılanlar demek ki 16 yaş grubu ve altındakilerle
istismar gerçekleştirenler olmuş oluyor dil mi?
Hayir ortada bi tecavuz veya kizin bi sikayeti yok
Kacmis ya da istemis aile onaylis evlenmis ( asla onaylamiyorum)
Disaridan birinin sikayetiyle ya da bu durumun tespitiyle bile mahkeme acilip es iceri atilabiliyordu

Bu durumda aslinda evli mutlu ve sikaytci olmayan hatta evliliginin uzerinden uzun yillar gecmis kadin ve ailelerin dilekceleri uzerine gundeme gelen bisey

Yeni yasayla aile rizasina bakilmayacak ve 18 yas doldurulmadan resmi nikah kiyilamayacak bu da olumlu birsey

Tasari ileriye donük degil. Gecici madde. Yani aman Allahim cocuklar evlenecek diye bir durum Yok.

Kadin 25 yasinda. 16 yasindayken kacarak evlenmis. Kocasina istismar davasi acilmis. Dava surerken yasi dolmus; resmi nikah da kiymis; 2 cocugu olmus. Kocasini hapise atmislar sonucta. 11 yil iceride kalacak.

Bu durumda 3000 kisi hapiste oldugu icin ve kadinlar magduruz diyerek meclise basvurdugu icin yapiliyor bu calisma.

Bu kadinlar ailemiz dagiliyor diye feryad ediyor.

Bu insanlara tecavuzcu demek ne kadar mantikli?

Hali hazırda evli olanlardan bahsediliyor. Çocuk yaşta evlendirilmis, kocasi hapse girmiş. Onlar icinmis yani.

amaç gündem değiştirmek.

bi de sanıyorum hapishanelerde doluluk oranı çok yüksek. yer açmaya çalışıyolar.

Nolursa olsun kimse bu yasaya iyi tarafından
bakabilecek bahaneler bulmaya çalışmasın. İyi tarafı yok çünkü.
Kadın kadar erkekleri de korumamak demek bu.
Dogu gibi bir çok yerde zorla evlendirilmek istenen
erkek çocukları da var. Onlar da mağdur ediliyor.
Şuan en azından 18 yaşı bekleyen insanlar var iken
onları tutan ipi açmak demek bu.
14 yaşında evlendirelim nasıl olsa evlenmiş oldular
der geçerler.

Bu yasanın son oylaması 22 kasım.
Bu tarihe kadar herkes sosyal medyada olabildiğince
sesini yükseltsin.
Tepkilerden çekinmeleri şart.

Arada kaynayan asıl tecavüz suçluları da bu yasadan faydalanacak mi?Evet..
Konuşulacak birşey yok bu konuda o zaman.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…