Cinsel istismar önergesi

+1 +10 +100 +1000

Öyle olsa yine iyi, hala gelişmemiş bolgelerimizde 13 14 yaşındaki çocukları koca koca adamlarla imam nikahiyla evlendiren aileler var. suçtur, istismardir. Kocaları hapiste diye de aciyamayacagim.

orada yine olan kadına oluyor aile sahip çıkmıyor. koca hapiste kadın çocuklarla kalıyor yine olan kadına oluyor.

Burada magdur kim ? Hapisteki istismarci. Ay Kiyamam, kurtaralim tabi.

okuldayım ve az önce imzaladım. sırf duyurmak amaçlı konu açmak için 2 dk'ka kadınlarkulübüne gireyim dedim ama siz açmışsınız. Çok teşekkür ederim
Bir kadın olarak bir anne olarak herşeyden önce de bir insan olarak bu önergeye sonuna kadar karşı çıkmalıyız. sizlerinde benimle aynı fikirde olduğunuzu görmek benim içimi birazçık ta olsa rahatlattı.

O iyi niyeti neden başka konulardaki mağduriyetlere kullanmıyorlar da hep uçkur işlerine iyi niyet anlamıyorum.
17 yaşında zaten aile rızasıyla yasal olarak evleniliyor, bebek varsa da 16da mahkeme kararıyla yine oluyor diye biliyorum. O zaman bu yasa hiç öyle imam nikahlı çocuklu ailelere yönelik değil. Gayet 15-16 yaşlarında ailesi tarafından birilerine satılan kız çocukları için çıkarılmış.
Ayrıca hala Türkiyede imam nikahını bilip resmi nikahı bilmeyen olduğunu da hiç sanmıyorum.
Geçen bir imam da belge veriyordu nikah kıydıklarına.
Bu işlerin sonu nereye varacak düşünmek bile istemiyorum ama iyi niyet bile olsa çok çirkin. Koskoca devlet çocuk gelin olayını çözeceğine daha çocuk gelin olsun diye teşvik ediyor. Bu hiç iyi niyetli değil kimse kusura bakmasın.
Aksine erken yata çocuğunu evlendirene devlet ceza vermeli. Anca böyle durdurulur.
Ayrıca o yata çocuk evlendirilemez çünkü rızası olamaz. Hala tecavüzdür bu düğünü olsa da tecavüz olmasa da tecavüz

13 yaşındaki bir kızın dinen evlenmesinde bir sakınca yoktur. Evlenen erkeğe de pedofili diyemeyiz açıklaması yapan bir zihniyet tabi ki mağdur ile değil tecavüzcüyle empati kuracak... Allah sizi de, sizi destekleyenleri de kahretsin....
KIB 'leyin beni... Banlasınlar yeter bu ne ?

Yaşı tutmayanların yaptığı evliliklerden dolayı
Yaşanan mağduriyetleri gidermek için bile olsa
ki ortada mağduriyet yok
Yaş zorunluluğu var herkes paşa paşa o yaşı bekleyecek.
Ben yaşı beklemiyorum dersen cezanı çekeceksin.
İsteyerek yapılan eylemin affı olmaz.
Sen affedersen
Çocuk istismarını zaten engelleyemiyorsun
Bu şekilde hiç önünü alamazsın.

18 yaşından önce reşit olmadan evlenmenin yasak olduğunu
bilmeyen var mı?
Yok.
O zaman mağduriyette yok.
Bile isteye işlenmiş suç bu.

Aynen oyle
Yani ailenin rizasi var kizin rizasi var resmi nikah var ama koca hapiste
Bu durumun tespit edildigi 3000 4000 aile icin bir seferlik geriye donuk bisey

Tecavuzun tecavuzcunun t si yok
Konu nasil buraya cekildi anlamiyorum

Bundan sonra 18 yas alti evlenen nolursa olsun ceza alacak ondan kacis yok

Buradada cok kisinin annesi kucuk yasta evlenmistir o zaman babanizda tecavuzcu
Bu durumda once bu insanlar kendi babasini mi sikayet edecek

Tecavuze tecavuzcuye cocuk istismarina idamin gundemde oldugu gunlerde kamuoyu bu kadar tepkiliyken boyle bir yasa cikar mi Allah askina

En çok da tepkilerin altına bunu yazan hemcinslerimden nefret ettim, lanet ettim.
Bunlar bir de çocuk büyütecekler. Sonra kızlarını 13ünde birine verecek demek ki.
Yazıklar olsun be ülkemiz ne hale geldi. Kahroluyorum gördükçe.
Kadın pilottan kadın doktordan geldiğimiz nokta kocaya erken varması gereken kızlar için yasa çıkarma. Yazık çok yazık

Velevki dedikleri gibi iyiniyetli olsun. Yine de kimseyi korumaz bu yasa.... Daha ziyade teşvik eder....

18 yas alti aile onayiyla evlenebilirdi eski yasaya gore
Buna da bi duzenleme getiriliyor

tecavüz mağduru zorla evlendirilebilir
(doğuda özellikle gücü yeten yetene olduğuna göre ve namus önemli olduğuna göre hemen kızın ailesine gidip bak evlensinler zaten alan da olmaz üstüne kzıının adı çıkar sana şu kadar para hadi evlendirelim sonra mı sonrasında dayak dayak tecavüzle evlendiği için belkide diğer erkeklere peşkeş ne olacak ailesinin sahip çıkamadığı devletin sahip çıkmadığı kadına, zulüm ömür boyu devam edecek )

en kötü evlenirim diyen sapık insanlar çoğalabilir

ve en kötüsü bu sapık zihniyetli insanların çoluğumuzun çocuğumuzun etrafında çevresinde elini kolunu sallayarak geziyor / gezecek olması mide bulandırıcı

16 sinda olanlar bile aile rızasıyla evlenir olmustu zaten resmen bunlar 13 14 yaşında ki kizlardan bahsediyorlar

Çocuk bu ya, çocuk, hayatına yeni başlamış, daha ömrünün ilk baharında, daha önünde koskoca bir yaşam var ve sen onu hiçe sayıyorsun !

Aklım almıyor hakikaten, bir insanın hayatını karartmak bu kadar kolay mı ?

Tecavüzü meşrulaştırmak, bir canavarla bir çocuğu aynı eve, aynı yaşama koymak nasıl bir zihniyet ?

Çocuğu evlendirerek kime ceza kime ödül veriyorsun ?

Artık 'kocanızla nasıl tanıştınız?' sorusuna,
'bana tecavüz etti, hapis yatmasın diye de evlendi.' diye cevap verilicek bir ülke haline geldik. Ne acı.

Bu önergeyi öne sunanların, onaylayanların kızları yok mu? Çok merak ediyorum.
Rezalet!
Tabi ki imzaladım.
İmzalamak işe yarasa keşke.
Keşke elimizden birşey gelse, ama bu ülke de kimseye söz hakkı yok, onlardan başka maalesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…