- 16 Ekim 2012
- 32.409
- 95.793
- 598
- Konu Sahibi Mayflower75
-
Şimdi bu önerge, 18 yaş altı evliliklerde, hapse giren erkekler var ya hani onları mağdur etmemek adına o halde?"Kendi rızasıyla evlenen ÇOCUK " diye bir ifade okudum haberlerde. Sabahtan beri okuyup duruyorun aynı cümleyi bir türlü anlamadım.
Ah evrt 20 yıl öncesinin suç dosyaları tak diye önünüze çıkıyor ve ülkedeki adalet had safhada..Kesin ayrim var. adam tecavuzden iceri girmisse bu kapsamda degil. Okumadiniz sanirim
Tastamam böyle şimdilik gündem değiştirmek ilk ayakta.... Zaten tamamen iyi niyetli bir çaba ise bu kadar gündem olmadan geçer gider, diğer partilerden de tepki almazdı... 2. ayakta da bu bir kamuoyu yoklamasıdır.. Kendi tecavüzcülerini aklamanın yol yapım çalışması... Burada tepki ölçüp orada sessiz sedasız bitirecekler... Net... Kendilerinin hayrına hizmet etmeyecek hiç bir şeyi halk için yapmadılar bugüne kadar...amaç gündem değiştirmek.
bi de sanıyorum hapishanelerde doluluk oranı çok yüksek. yer açmaya çalışıyolar.
Peki bunun ayirdina nasil varmayi dusunuyor pek sevgili devlet buyuklerimiz ? Sizin akliniz kesiyor mu o yasta bir "cocugun" cok mutlu olarak rizasiyla evlenebilecegini?Hayir ortada bi tecavuz veya kizin bi sikayeti yok
Kacmis ya da istemis aile onaylis evlenmis ( asla onaylamiyorum)
Disaridan birinin sikayetiyle ya da bu durumun tespitiyle bile mahkeme acilip es iceri atilabiliyordu
Bu durumda aslinda evli mutlu ve sikaytci olmayan hatta evliliginin uzerinden uzun yillar gecmis kadin ve ailelerin dilekceleri uzerine gundeme gelen bisey
Yeni yasayla aile rizasina bakilmayacak ve 18 yas doldurulmadan resmi nikah kiyilamayacak bu da olumlu birsey
Ornegin kacmislar 15 yasinda sonrada nikah kiyilmis cocuklari var 16 yas dolunca da aile onay vermis nikahlanilmisResmi nikah kiyabilme yeterliliğine sahiplerse zaten suç değil bu. Aile izniyle 16 yaşına kadar evlenilebiliyor. Bunlar suç değil ki. Sizin bahsettiginizin dışında bu.
17 kasim 2016 tarihinden sonra 18 yas alti evlilik yokNolursa olsun kimse bu yasaya iyi tarafından
bakabilecek bahaneler bulmaya çalışmasın. İyi tarafı yok çünkü.
Kadın kadar erkekleri de korumamak demek bu.
Dogu gibi bir çok yerde zorla evlendirilmek istenen
erkek çocukları da var. Onlar da mağdur ediliyor.
Şuan en azından 18 yaşı bekleyen insanlar var iken
onları tutan ipi açmak demek bu.
14 yaşında evlendirelim nasıl olsa evlenmiş oldular
der geçerler.
Bu yasanın son oylaması 22 kasım.
Bu tarihe kadar herkes sosyal medyada olabildiğince
sesini yükseltsin.
Tepkilerden çekinmeleri şart.
Kesin ayrim var. adam tecavuzden iceri girmisse bu kapsamda degil. Okumadiniz sanirim
Kesinlikle. Yine kim bilir hangi yandasin pacasini kurtarmaya calisiyorlar.Tastamam böyle şimdilik gündem değiştirmek ilk ayakta.... Zaten tamamen iyi niyetli bir çaba ise bu kadar gündem olmadan geçer gider, diğer partilerden de tepki almazdı... 2. ayakta da bu bir kamuoyu yoklamasıdır.. Kendi tecavüzcülerini aklamanın yol yapım çalışması... Burada tepki ölçüp orada sessiz sedasız bitirecekler... Net... Kendilerinin hayrına hizmet etmeyecek hiç bir şeyi halk için yapmadılar bugüne kadar...
çok tepki geldiği için kıvırıyorlar diye düşünüyorum ben
Ben de diyorum ki ya severek kacmadilarsa zorla evlendirilmislerse ? Ayrıca damat 15 yasinda değil ki çocuk istismarindan hapse girmiş değil mi ? Koca adamla küçücük kızı evlendirmisler besbelli. Ben mi yanlış düşünüyorum?Ornegin kacmislar 15 yasinda sonrada nikah kiyilmis cocuklari var 16 yas dolunca da aile onay vermis nikahlanilmis
Malesef anadolu da cogunlukla olmak uzere heryerde olan bisey bu
Su sevdim kactim olayi bi bizde var galiba
Bana sorarsaniz ben 18 20 yas altina rizasina bakilmaksizin cinselligin yasaklanmasini istiyorum
20 yasindan sonra isteyen istedigi gibi yasasin ama 16 yas cok kucuk
Bircogunun babaannesi dedesi 15 16 yasinda evlenmis ama resmi nikahi yillar sonra yapmistir
Bu durumda cogumuzum dedesi yasalar onunde tecavuzcu oluyor
Mutlaka duzenlenmesi gereken taraflar vardir ama sosyal yasamimizi duzenlememiz gerekiyor once
Sapıklara gun dogdu neye dayanarak boyle birsey kabul edilirBilmiyorum belkide bu konuyu kapatacaksınız..
Bugün öğrendiğim bu haber maalesef beni insanlığımdan utandırdı.
Cinsel istismara uğrayan mağdur tecavüzcüsü ile evlendirilsin önergesi sunulmuş..
Ben böyle bir önergeyi mide bulantısı içinde okudum.ve sonuna kadar karsisindayim sizlerde karşı iseniz şu https://www.change.org/p/cinsel-istismar-mağduru-tecavüzcüsüyle-evlendirilemez-tecavüzmeşrulaştırılamaz?recruiter=234535846&utm_source=share_petition&utm_medium=twitter&utm_campaign=share_twitter_responsive linkten imza ile katkıda bulunabilirsiniz.
Teşekkür ederim.
Zaten bir birini seven yirmili otuzlu yaşlarda ki insanların birbiriyle sevismesi zina ülke de
Baska hic bir sey zina degil
Küçük kızı zorla kacir al kendine kuma yap istersen istersen 60 yaşında bir tarafin kılı agarmis olsun o zina değil nasil olsa evlenilecek ya sonunda
Ah evrt 20 yıl öncesinin suç dosyaları tak diye önünüze çıkıyor ve ülkedeki adalet had safhada..
Okudum merak etmeyin.okumadan bu yasaya karşı çıkacak kadar salak mi görünüyorum ordan bakınca?
Hicbir dayanağı olamaz böyle iğrenç bir yasanın.Sapıklara gun dogdu neye dayanarak boyle birsey kabul edilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?