cinsellik ve evlilik öncesi birliktelik hakkında ne düşünüyorsunuz?

haklısın arkadaşım. cinselliği evlenmeden sonra yaşarsan evliliğin uzun sürücek diye bi mantık olamaz.
bu iki kişinin karşılıklı yaptıkları fedakarlığa bağlı ama artık kimse kimseye katlanamıyor.

Kim ne derse desin malesef hala çoookk büyük bir TABU.. Ben bunun bu ülkede yıkılamayacak bir tabu olduğunu düşünüyorum.. Bi kere bu cinsellik olayından sonra "ortada kalma" gibi bi şeyi tartışıyoruz hala.. Cinselliğin kadınlar erkeklere lütfettiği veya erkeği memnun etmek için yaptığı bişey değil de kendi en doğal ihtiyacı olduğunu anlayabilsek belki de garip gelmiycek sevdiği erkekle kendi istediği ve hazır olduğu zaman bunu yaşamak istemesi...
Konuya dönecek olursak bana kalırsa çok normal hele de evlilik yaşının 30lara dayandığı şu günlerde... Ama dediğim gibi topluma karşı biraz kör sağır olmak gerekiyor

yorumuna bayıldım hayat görüşünden dolayı seni tebrik ediyorum bütün insanlar sizin gibi düşünse keşke

Ben bu üyenin erkek olduğunu düşünmeye başlamıştım, ikinci üyelikten banlanmış bile. Cinsiyetini bilemem ama gerçek yüzünü görmüş olduk.
Bazı yanlışlarını da düzeltmeden edemeyeceğim...

Kadın-erkek fiziksel açıdan elbette farklı ama bu fark kadın ile erkeğin eşit olmadığını iddia ettirecek kadar uçurum bir fark değil.
İki cinsin de cinsellikte artıları eksileri var, hatta kadının artıları daha fazla bile diyebilirim. Kadının arka arkaya orgazm olabilme şansı varken, erkeğin yok. Kadınların kuruluk dışında erken boşalma, sertleşme gibi cinsel hayatı etkileyen problemleri yok denecek kadar. Kuruluk problemi kayganlaştırıcılarla halledilebiliyor.
Kadınlar cinsel açlıklarını kontrol edebiliyorlar ve toplum içinde saklamalarını gerektirecek kadar belli etmiyorlar.
Bir erkek karşısında onu cinsel yönden etkileyecek bir durum varsa ondan başka bir şeye odaklanamıyor, karşısındaki çekici kadını dinlerken konuşmaya değil kadına odaklanır. Ama akıl yönünden eksik olan(ironi!) kadının böyle bir problemi yok. (bu araştırılmış ve kanıtlanmış bir şey)

Kadınların erkekler gibi aklı şeyinde dolaşmaması onun cinsel yönden eksik olduğunu gösteriyorsa varsın eksik olsun.

Cinsellik konusunda kadını bu kadar aşağıda görmeyelim lütfen. Ne demek erkeğe ihtiyaç, kadına değil. Bu 'kadın erkeğin ihtiyacını gidermek içindir' demekten farksız. Cinsellik kadın için de erkek için de ihtiyaçtır. Kadınlar cinsellik konusunda çocukluklarından itibaren fazla korkutuldukları için cinsel isteklerini bastırıyorlar. Bu konuda araştırmaya, bilgi sahibi olmaya bile çekiniyorlar. Çünkü biliyorlar kadın için bu konuda çok şey bilmek faydalı değil aksine zararlı. Onlar put gibi olmalı ilk gecelerinde, bir şey bilmemeli, erkekleri(?) öğretmeli onlara her şeyi. Bu durumda kadınların bu tür konuları erkeklere nazaran daha geç öğrenmeleri çok doğal.
Ama buna bakarak erkeğe ihtiyaç, kadına değil demek saçmalığın daniskası, doğaya aykırı. Bu mantığa göre kadın bir bakıma tecavüze uğruyor her ilişkisinde, böyle bir şey olabilir mi arkadaşlar? Cinsel hayatı olan hangi biriniz ihtiyaç hissetmiyor, isteksiz oluyorsunuz bu konuda?

Bu arada kırmızı cümleye ithafen; haklısın erkeğe kızmayalım kadına kızalım değil mi? Kadın suçlu zaten, erkeğin ihtiyacını karşıladı, erkeğin hiç suçu yok...(!)
Bir de tam tersi bakış açısıyla düşünelim; erkek kadının cinsel ihtiyacını karşıladı, kadına niye kızalım ki şimdi? Erkek suçlu, kadının hiç bir suçu yok onun da ihtiyacı sonuçta...
İki bakış açısı da bana uymuyor. Cinsellik gözümde suç değil. Zaten başkalarını bakış açılarına ve yaşam tarzlarına göre suçlu olarak itham etmek kimsenin haddine değil. Kimse kimseyi bu konularda yargılamamalı.

Arkadaş sitede yeterince saçmalamıştı zaten, bu konuyu da es geçmemiş. Neyse kimin ne olduğunu gördük sonuçta...

evlilik öncesi birliktelik seviyeli ve düzeyli olması kaydı ile gerekli görüyorum. evlilik bir gereklilik değil topluma olan yükümlülüğü yerine getirmektir. insanlar iyi niyetli ve ne istediğini bilen sorumluluk sahibi olduktan sonra bazı şeyler imzaya bakmaz. evli insan aldatmaz diyebilirmisiniz evli insan iyidir diyebilirmisiniz evli insan doğru yaşar diyebilirmisiniz. bu özellikler en başta dediğimiz şeylerden ötürüdür yani iyi niyet sorumluluk alabilme ne istediğini bilme düzgün yaşam. benim düşüncem bu ..fakat günümüz koşullarında dini baskılardan dolayı bu olayın biraz kötü manalara geldiğini ve insanların hayatlarıyla ödeyecek bu konuyla namus kavramı oluşturabilecek kadar ciddi boyutlara gidebiliyor gidiyorda. işte orda konu başka yere gidiyor bende oralara gitmeyim. ama şunu söyleyim her canlı eşini bulunca mutlu oluyormuş. eşinizi bulunca nikah kıyın kıymayın yeterki eşinizi bulduğunuza emin olacak kadar sevin.

bayılırım böyle "ezbere konuşma" gibi laflarasen uzmansın herhalde bu alanlarda.
buradan ne kadar "ezbere konuşmadığını" gördük.kadın-erkek elbette farklı ama cinsellik erkek için olduğu kadar kadın için de ihtiyaç.her ülkenin kadını cinsel açıdan birbirinden farklı değil. sen araştırdıysan, bi zahmet o kaynakları paylaş, biz de öğrenelim.değişen fizyoloji değil, toplum sebebiyle insanların cinselliğe bakışıdır.
ayrıca sen avrupayı yozlaşmakla suçlamadan önce kendi ülkene bak. bunları o yozlaşmış avrupadan mı aldık: küçük yaşta kızları evlendirme, kız kaçırma, kadın cinayetleri, dayaklar, töre cinayetleri, tecavüzler, kuma geleneği... bu liste daha da gider.

erkek için ihtiyaçmış kadın için değilmiş, saçmalıklarını kendinize saklayın

ben evlenmeden önce cinselliğe karşıyım ama atıyorum 27 28 yaşıma gelincede daha fazla sabredeceğimi pek düşünemiyorum

açık olcam kusura bakmayın, cinsellik her iki taraf içinde ihtiyaç, ama bunu herkes uygulamaya dökmez

hem kızların geneli, hem erkekler tatminlerini kendi kendine sağlamışlardır, o olay 1 kere olduktan sonra yine istendiği için ihtiyaçtır işte

ama sen bunu başkalarıyla yaşarsın yada kendi kendine yaşarsın, artık bu senin tercihin, senin hayat görüşlerin,

Birde bir söz vardır bu söze cok gulerim
Kimi yalnıs yerde kullanır k..şar olur kımı dogru yerde kullanır kadın olur '' Bilmem duydunuzmu
Belkı herkesle yatıp kalkıyorsa bu söz dogru, lakın sırf evlendıgı adamla yapmadı dıyede bır kadına bu sekılde ıtam edemezsın
İşte bu toplum hep bu düz mantıkla yola cıkıyor.
Bu başlığın açılmasına sebep olan mantık ...

Aslında toplumun kanayan yarası olduğu için bu soruya cevap vermek istiyorum.

Kendinize güvenen, yaşadıklarınızın bilincinde ve arkasında duracak güce sahipseniz, belli bir olgunluğa ulaştıysanız, ciddi bir ilişkiniz varsa bunun size bir zararı olmaz. Bunu kabul edecek kişileri hayatınıza çekersiniz. Hatta bir yerde okumuştum, bir kızın gerçekten bakire olup olmadığını bekaretini kaybettikten sonraki davranışları ve tutumu belirler diye, kısmen hak veriyorum.

Fakat bu forumu eminim 14-18 yaşlarında genç kızlarımız da okuyordur. Onlara cevabım "yapmayın" olacak, çünkü o yaşlarda çok mantıklı kararlar alamayız, ve işin kötüsü deneyimlerimiz ve hayata karşı duruşumuzun mantığa bağlandığı yaşlar daha çok 24-25 lerde başlar. Yani 16-18 yaş arası kafa yapısı ile 25 lerde olan kafa yapısı bir değildir. İlerde yaşadıklarınızı kaldıramayabilirsiniz.

Tabi olgunluk tam olarak yaş ile ölçülmese de "doğru zaman" ı yakalamak önemlidir.

Bu işe girişmeden önce düşünün: bunu ne kadar kaldırabilirim?

Ben kafamdaki düşünceyi örnekle açıklamak istiyorum.

Diyelim benim adım AYŞE. Bakireyim. Ama iş vajinayla ilgili kısma gelmeden önüme gelenle herşeyi yaptım. Daha sonra birgün evlendim. Ve kocama daha önce hiç birşey yapmamışım gibi davrandım.

Benim adım da FATMA. Bakire değilim. Daha önce birisini gerçekten sevdiğimi düşündüm. Genç kızlığımdaki saf duygularımla hareket ettim ve bir hata yaptım. Ama hala duygularım var. Yine birini seviyorum. Ama ondan böyle birşeyi saklamak istemiyorum.

Sizce bu durumda bakire olan mı yoksa olmayan mı daha iyi hareket ediyor? Demek istediğim her zaman o bakire iyi insanmış, o bakire değil iyi insan değilmiş demek çok da mantıklı gelmiyor bana. Bir zardan daha önemli şeyler de var. Karşınızdaki kişiye duyduğunuz sevgi ve saygı gibi.

çok dogruuu ama birde erkeklere anlatabilsek arasındaki farkı. onlar işe bu noktadan bakmıyo.

yorumunu sevgilimle okuduk. ikimiz de aynen sana katılıyoruz. durumu çok güzel belirtmişsin.

Anal ve oral iliski yasayip kendilerine bakire diyenler var...
Ciddi ciddi düşünceleri bu, ben bakireyim diyor gönül rahatlığıyla.
Bunları düşününce toplum mü suçlu bunu dusundurtmekte, yoksa biz kadınlar mı cevabı siz verin...

Dün benimle evlenmek isteyen sevgilime bakire olmadığımı söyledim. Aşırı derecede canı yandı, ağladı. Kaç kez yaptığımı sordu, doğru söylememi istedi, ben sadece yıllar önce 1 kere yaptığımı söyledim,dayanamadım. Ama aslında ondan önce 4 sevgilim oldu ve onlarla bir kaç kez ilişkiye girdim, ama bunu söyleyemedim, sizce ne yapmalıyım?

ettzmra, bir kere yaptigini soylemekle en iyisini yapmissin. bakire degilsin iste eger olay bir baskasiyla fiziksel olarak yakin olmaksa, ne fark eder kac defa yaptigin? sevgilin uzuntuden ne soracagini sasirmis. Iliskinin basindasiniz sanirim. Bence onunla yakinlasma. Yani opusme falandan sonra sana dokunup beraber olmaya calisirsa izin verme. Boylelikle gecmiste yalnizca bir kere yapmis olduguna belki ikna olur.

ben dayanamadım arayıp söyledim yaa. Çok büyük bi yük gibi geldi, taşıyamadım. Önce bi daha bana güvenemeyeceğini söyledi, sonra da tmm için rahat olsun, akşam geldiğimde konuşuruz seni seviyorum dedi. Ne olucağını bilmiyorum, korkuyorum galiba ama pişman deilim fazla saklayamazdım bunu ve evet ilişkimiz yeni. İleride söylesem ve ayrılsak daha çok canım yanardı. Bilmiyorum doğru mu yaptım ama çok rahatladım. Aynı zamanda da korkuyorum ayrılıcak diye ama yapıcak bi şey yok sanırım.

ben sahsen evlilikden once olan cinselige karşıyım. En onemliside insan bedenine saygı duymazsin gerekiyor. Ben Zadece evlenecigim erkekle ancak beraber olabilirim.

benim ne yaptığım ilgilendirir beni

her insanın kendi hayatı
kendi
yaşam şekli

saygı duyarım çünkü, eleştirmek ne haddime ...

bende evlilik öncesi iliskiye karsiyim. ayni evde yasiyorsan ve cinsel iliskide bulunuyorsan daha ne diye evleniyorsun ki?

İnsanlar sadece cınsel ılıskı ıcın mı evlenıyor.Ayol bu nasıl bir sığ mantık böyle şaşa kaldımEvliliği bundan ıbaret goruyorsanız ılıskıden sonra sogucaksınız o zaman evlılıkten.Lütfen boyle yazuıpta mılletı yalnıs yonlendırmeyın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…