- 14 Ağustos 2011
- 28.729
- 4.500
- 448
Çok saçma
Evlendıkten sonra yasayanların ılıskısı uzun mu suruyor.
Bence bu ondan değil
Bence ınsanların evlılıgı cocuk oyuncagı gıbı gormelerınden kaynaklanıyor.
Yda artık zamanın herseyı gıbı ınsanlarında bozulmasından kaynaklanıyor.
Gunumuzde zorakı evlılıkler cok ...
Hayata zar tarafından bakanlar için ben bunu düşünüyorum..Bana göre hayatını bekaret üzerine kuran kişiler bunu hayatının merkezine koymuşsa,daha önemli birşey yoktur onlar için..İnsan ilişkileri o kadar geniş çerçeveden bakılması gereken bir konu ki.
Elbette ki herkes kendi bakış açısı ile yetiştirecektir.Örneğin ben"-çocuğum karşındakinin ilk önce yüreğine,kalbine,hayata bakış açısına ve insanlığına bakmalısın"diyerek yetiştireceğim..Siz ise"Çocuğum sen ilk önce kaç kişi ile yatmış ve bakire mi ona bakmalısın"diyerek yetiştirebilirsiniz..
Zihniyete gelince;sorgulanacak bir durum yok,aynı şeyi ben de size sorabilirim bu nasıl bir zihniyettir diye?Toplum denen şey çeşitli renklerden oluşur,zaten hepimiz aynı olsak hayat sıkıcı olurdu.
Bayanlara yegane tavsiyem kendinizi metalaştırmayınız,kendinizi kullanılacak bir varlık olarak görmeyiniz ve o psikoloji içerisine girmeyiniz.Hepiniz birer bireysiniz ve özgün birer varlıksınız.
benim kişisel fikrim yinede sadece cinsellik için evlenilmez bunu yapan var mı bilemem .çünkü evlilik için bir sürü kriter gerekir .
evet dinen günah erkeklerin fizyolojisi bayanlardan farklı .erkek için ihtiyacç .kadın için ihtiyaç değil .bide şu var senin tam düşünceni bilmiyorum ama evlenmeden önce ilişki yaşamak isteyen kadınla yaşıyor zaten erkek bunu evlenmeden önce .yani neden erkeğe kızlaım ki bu konuda .alan razı satan razı .aa aç kurt gibi kızları ağa düşüren ziyan edenlerden bahsetmiyorum .
bilmiyorum yaşamadığım için belki. ama erkeklerin fizylojisi daha farklı olduunu biliyorum .bu benim şahsi fikrim .o dediğin kiişiler kötü konuşuyorlarsa kendileri bilir ayıp tabi .ama insanların değer yargılarına göre yanlış kendide yapıyor diyeceksin bende ama o erkek diyeceğim kızıcaksın .ama benim için öyle .bazı durumlarda erkek-kadın eşit değil .
her yerde farklı tabi istersen bu konu hakkında nette araştırma yap .ezbere konuşmaylım .erkek-kadın yapısı farklı.dediğim gibi biraz araştırmalısın .avrupadaki yozlaşmayı değil de farklı şeyleri örnek alsak keşke daha güzel olurdu .
her yerde farklı tabi istersen bu konu hakkında nette araştırma yap .ezbere konuşmaylım .erkek-kadın yapısı farklı.dediğim gibi biraz araştırmalısın .avrupadaki yozlaşmayı değil de farklı şeyleri örnek alsak keşke daha güzel olurdu .
buradan ne kadar "ezbere konuşmadığını" gördük.kadın-erkek elbette farklı ama cinsellik erkek için olduğu kadar kadın için de ihtiyaç.her ülkenin kadını cinsel açıdan birbirinden farklı değil. sen araştırdıysan, bi zahmet o kaynakları paylaş, biz de öğrenelim.değişen fizyoloji değil, toplum sebebiyle insanların cinselliğe bakışıdır.benim kişisel fikrim yinede sadece cinsellik için evlenilmez bunu yapan var mı bilemem .çünkü evlilik için bir sürü kriter gerekir .
evet dinen günah erkeklerin fizyolojisi bayanlardan farklı .erkek için ihtiyacç .kadın için ihtiyaç değil.
Ben kafamdaki düşünceyi örnekle açıklamak istiyorum.
Diyelim benim adım AYŞE. Bakireyim. Ama iş vajinayla ilgili kısma gelmeden önüme gelenle herşeyi yaptım. Daha sonra birgün evlendim. Ve kocama daha önce hiç birşey yapmamışım gibi davrandım.
Benim adım da FATMA. Bakire değilim. Daha önce birisini gerçekten sevdiğimi düşündüm. Genç kızlığımdaki saf duygularımla hareket ettim ve bir hata yaptım. Ama hala duygularım var. Yine birini seviyorum. Ama ondan böyle birşeyi saklamak istemiyorum.
Sizce bu durumda bakire olan mı yoksa olmayan mı daha iyi hareket ediyor? Demek istediğim her zaman o bakire iyi insanmış, o bakire değil iyi insan değilmiş demek çok da mantıklı gelmiyor bana. Bir zardan daha önemli şeyler de var. Karşınızdaki kişiye duyduğunuz sevgi ve saygı gibi.
Diyelim benim adım AYŞE. Bakireyim. Ama iş vajinayla ilgili kısma gelmeden önüme gelenle herşeyi yaptım. Daha sonra birgün evlendim. Ve kocama daha önce hiç birşey yapmamışım gibi davrandım.
Benim adım da FATMA. Bakire değilim. Daha önce birisini gerçekten sevdiğimi düşündüm. Genç kızlığımdaki saf duygularımla hareket ettim ve bir hata yaptım. Ama hala duygularım var. Yine birini seviyorum. Ama ondan böyle birşeyi saklamak istemiyorum.
Sizce bu durumda bakire olan mı yoksa olmayan mı daha iyi hareket ediyor? Demek istediğim her zaman o bakire iyi insanmış, o bakire değil iyi insan değilmiş demek çok da mantıklı gelmiyor bana. Bir zardan daha önemli şeyler de var. Karşınızdaki kişiye duyduğunuz sevgi ve saygı gibi.
ettzmra, bir kere yaptigini soylemekle en iyisini yapmissin. bakire degilsin iste eger olay bir baskasiyla fiziksel olarak yakin olmaksa, ne fark eder kac defa yaptigin? sevgilin uzuntuden ne soracagini sasirmis. Iliskinin basindasiniz sanirim. Bence onunla yakinlasma. Yani opusme falandan sonra sana dokunup beraber olmaya calisirsa izin verme. Boylelikle gecmiste yalnizca bir kere yapmis olduguna belki ikna olur.
ben dayanamadım arayıp söyledim yaa. Çok büyük bi yük gibi geldi, taşıyamadım. Önce bi daha bana güvenemeyeceğini söyledi, sonra da tmm için rahat olsun, akşam geldiğimde konuşuruz seni seviyorum dedi. Ne olucağını bilmiyorum, korkuyorum galiba ama pişman deilim fazla saklayamazdım bunu ve evet ilişkimiz yeni. İleride söylesem ve ayrılsak daha çok canım yanardı. Bilmiyorum doğru mu yaptım ama çok rahatladım. Aynı zamanda da korkuyorum ayrılıcak diye ama yapıcak bi şey yok sanırım.
bende evlilik öncesi iliskiye karsiyim. ayni evde yasiyorsan ve cinsel iliskide bulunuyorsan daha ne diye evleniyorsun ki?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?