cinsellik ve evlilik öncesi birliktelik hakkında ne düşünüyorsunuz?

duramıyorlar sebebide toplumun bakıs acısı bekaret olayına bu kdr dar kafayla bakılırsa kadınlarda daha cok yalan soyler bir insanın gecmisde biriyle yasadıgı ozel anlar neden bu kdr onemlidirki onemli olan benden sonra benimleyken ne yasadıgıdır erkekler bunu bir kavrayabilse..

Ama bunu bile bile yapıyorlar sonunda minareyi çaldım kılıf buldum diyerek. Erkeğe tek suç yüklemekde yanlış çünki onlar canı çektikçe kız bozmuyorlar aksine kız değilim zaten diyen okulda orda burda adı çıkmış kadınlara gidiyorlar modern çağdaş yada nasıl sıfatlandırırsanız şimdi evleneceği kız ben bakire değilim derse ve cidden bir kişi olsa dahi aklına ne gelecektir? Erkeklere bu rahatlığı yine kendimiz sunuyoruz sonuçta erkek direk beni kekliyor diye düşünür o okul yılları vs.ile bağdaştırır. Empati kurmalıyız bence ve suçu karşı tarafa atıp yalan söylemek doğrudur demek en büyük yalandır bence.

Ama bunu bile bile yapıyorlar sonunda minareyi çaldım kılıf buldum diyerek. Erkeğe tek suç yüklemekde yanlış çünki onlar canı çektikçe kız bozmuyorlar aksine kız değilim zaten diyen okulda orda burda adı çıkmış kadınlara gidiyorlar modern çağdaş yada nasıl sıfatlandırırsanız şimdi evleneceği kız ben bakire değilim derse ve cidden bir kişi olsa dahi aklına ne gelecektir? Erkeklere bu rahatlığı yine kendimiz sunuyoruz sonuçta erkek direk beni kekliyor diye düşünür o okul yılları vs.ile bağdaştırır. Empati kurmalıyız bence ve suçu karşı tarafa atıp yalan söylemek doğrudur demek en büyük yalandır bence.

yani ksıaca bence bu tarz ilşkilere girmesin kimse .hayat çok acı .beni seviyor diye güvenmesin .yani banada çok seviyorum diyen oldu ama yatmak aklıma gelmedi hiç.herşeyin bir sırası var .biride bakire olduğumu çakınca bırakmıştı beni niyeti belliydi adamın .aman beni bırakmasın diye gidip yatmadım .allahtan korkarım .allah göstermesin .

cinsellik olarak bakmıyorlar ki aksine hatta .bana bu şekilde saygı duyan adam benim istemeğim şeyler için beni zorlamaz .yani kimse kızı kolundan tutup yatağa götürmüyor ama sevgisini kullanıyor beynini yıkıyor var böle erkekler .hevesi geçince bırakanlar .sonra o kızın piskolojisi çökyor .bu çok kötü bir durum kızın geleceği için.
cinseelik olarak bakanlar zaten evlenmeden yaşamak isteyen ve bunun için kızı zorlayanlardır .

kızın psikolojisi neden cokuyor aman bekaretim gitti kimse beni almıycak ama toplum bu konuda daha ılımlı olsa kızında psikolojisi etkilenmeyecek..erkekler kendi yaptıklarında ben erkegim diye kılıf uyduruyorlar ama kadın yaptıgında adı herseye cıkıyor nasıl bir adaletki bu..evlenmeden once birsey yasamayıp evleniyim evlendikten sonra rahat rahat yasarım deyip evlilik sadece cinsellikmis gibi dusunenler icin soyledim zaten..

kızın psikolojisi neden cokuyor aman bekaretim gitti kimse beni almıycak ama toplum bu konuda daha ılımlı olsa kızında psikolojisi etkilenmeyecek..erkekler kendi yaptıklarında ben erkegim diye kılıf uyduruyorlar ama kadın yaptıgında adı herseye cıkıyor nasıl bir adaletki bu..evlenmeden once birsey yasamayıp evleniyim evlendikten sonra rahat rahat yasarım deyip evlilik sadece cinsellikmis gibi dusunenler icin soyledim zaten..

Haklısın ama kız değilim nasılsa devam edenler de var ve kimse zorlamıyor kızı sevdin yaptın arkasında dur hata diyorsan evleneceğin adamı bekle devamı nedir ünv.özellikle görürsünüz bu tip kadınları. Ve evlenirken söyle seni sen olduğun için kabul etsin zar için evlenmesin senle ama yok olmaz ailem felanda duyar değilmi ? Benim çevremde var bakire olmayıp evlenen kişilik karakter meselesidir bu. Diktirip sahtekarlık yapmak karaktersizliktir bunu yapanlar kırılacak ama neyse onu söylerim ben.

evliliği cinsellik olarak kimse görmez sanmıyorum bunu .yani buda parçası ama ben öyle düşünüyorum sırf cinsellik olarakk mı düşünmmüş oluyorum anlamadım ben .ben bir erkeğe ait olmak istiyorum onunda kocam olmasını sitiyorum bu yanlış mı şimdi senin bakış açına göre .toplumda genel geçer düşünce bu .toplumu bırak duygusal yöndende kötü birşey benim için .toplumumuz müslüman toplum nasıl bu konuda ılımlı olabilir ki? dinen zaten günah .bence bu değişmeyen birşey .

evliliği cinsellik olarak kimse görmez sanmıyorum bunu .yani buda parçası ama ben öyle düşünüyorum sırf cinsellik olarakk mı düşünmmüş oluyorum anlamadım ben .ben bir erkeğe ait olmak istiyorum onunda kocam olmasını sitiyorum bu yanlış mı şimdi senin bakış açına göre .toplumda genel geçer düşünce bu .toplumu bırak duygusal yöndende kötü birşey benim için .toplumumuz müslüman toplum nasıl bu konuda ılımlı olabilir ki? dinen zaten günah .bence bu değişmeyen birşey .

evlilik ortak bir hayat paylasmak omur boyu aynı kisiyle hayatını devam ettirmek demek sorumluluk demek fedakarlık demek yani bunları es gecip sadece rahat rahat sevisiyim bunu tadayım diye evlenenlerin evlilikleri mutlaka tokezler demeye calıstıgım bu toplumdaki dusunce tam anlamıyla kadınları bu konularda kısıtlayan bir dusunce erkek evlenmedne once her istedigini yapar erkekdir kadın yapamaz madem musluman bir toplumuz bunada karsı olması gerekir bu toplumun bir tarafdan biz muslumanız islamda evlilik oncesi iliski gunah denir bir tarafdan bir erkegin erkekligide evlenmeden once kac kadınla yattıgıyla olculur marifetmis gibi soylerler sakınmadan nerde kaldı gunah..

evlilik ortak bir hayat paylasmak omur boyu aynı kisiyle hayatını devam ettirmek demek sorumluluk demek fedakarlık demek yani bunları es gecip sadece rahat rahat sevisiyim bunu tadayım diye evlenenlerin evlilikleri mutlaka tokezler demeye calıstıgım bu toplumdaki dusunce tam anlamıyla kadınları bu konularda kısıtlayan bir dusunce erkek evlenmedne once her istedigini yapar erkekdir kadın yapamaz madem musluman bir toplumuz bunada karsı olması gerekir bu toplumun bir tarafdan biz muslumanız islamda evlilik oncesi iliski gunah denir bir tarafdan bir erkegin erkekligide evlenmeden once kac kadınla yattıgıyla olculur marifetmis gibi soylerler sakınmadan nerde kaldı gunah..

Erkeğe bu imkanı rahatlığı kim sunuyor hemcinslerimiz. Evlilik konusunda haklısınız yukarıda sizden yaptığın alıntılar ile bu konuda fikrimi beyan etmiştim.

benim kişisel fikrim yinede sadece cinsellik için evlenilmez bunu yapan var mı bilemem .çünkü evlilik için bir sürü kriter gerekir .
evet dinen günah erkeklerin fizyolojisi bayanlardan farklı .erkek için ihtiyacç .kadın için ihtiyaç değil .bide şu var senin tam düşünceni bilmiyorum ama evlenmeden önce ilişki yaşamak isteyen kadınla yaşıyor zaten erkek bunu evlenmeden önce .yani neden erkeğe kızlaım ki bu konuda .alan razı satan razı .aa aç kurt gibi kızları ağa düşüren ziyan edenlerden bahsetmiyorum .

Erkeğe bu imkanı rahatlığı kim sunuyor hemcinslerimiz. Evlilik konusunda haklısınız yukarıda sizden yaptığın alıntılar ile bu konuda fikrimi beyan etmiştim.

evet sunuyor .ben sanmıyorum yani asla ben evlenmeden yaşamam diyen bir kadını zorla yatağa atmaya kalksın .bunu farklı yöntemlerle yapan duygu yoksunu insanlar var tabi kızın sevgisini kullanarak onlar ayrı .ben genelden bahsediyorum .hanım kızımız üniversiteye geldim hadi bakalım hayatımı yaşayım moduna giriyor .e erkekte bunu kullanıyor .kızımız özgürüm şöleyim böleyim diye hava atıyor ortamalrda.yani daha fazla ilgi görüyor haliyle buda hoşlarına gidiyor .sürekli sevgili değiştiriyolar sanıyolar ki erkekler paylaşamıyor halbuki niyet aynı bunu göremiyolar .

benim kişisel fikrim yinede sadece cinsellik için evlenilmez bunu yapan var mı bilemem .çünkü evlilik için bir sürü kriter gerekir .
evet dinen günah erkeklerin fizyolojisi bayanlardan farklı .erkek için ihtiyacç .kadın için ihtiyaç değil .bide şu var senin tam düşünceni bilmiyorum ama evlenmeden önce ilişki yaşamak isteyen kadınla yaşıyor zaten erkek bunu evlenmeden önce .yani neden erkeğe kızlaım ki bu konuda .alan razı satan razı .aa aç kurt gibi kızları ağa düşüren ziyan edenlerden bahsetmiyorum .

cinsellik kadın icinde bir ihtiyac kadınında durtuleri var yokmu yani hangi kadın cinsel iliskiye arzu duymaz istekli olmaz bu karsılıklıdır ama buna dini karıstırırsak bu ihtiyacları bir kenara atıp sabretmek zorunda kalırız demekki bir iradeye sahibiz erkek ve kadın olarak kimisi bu iradesine sahip cıkar kimiside cıkmaz olay bu erkek kadın olarak degil insan olarak bakmak lazım..bir erkegin bakire bir kadınla birlikte olup olmaması degil dedigim suan gunah dedinizya dinen bende erkegede gunah bu dedim..ha bakireyle ha bakire olmayanla ne farkedecek gunahsa gunah yani..benim sevmedigim sey gidip orda kadınla birlikte olur sonra o kadın icin ileri geri konusur o kadına kotu gozle bakar bu erkeklige yakısmaz bu musluman bir topluma yakısmaz insanlar islerine geldigi gibi herseyi cevirmisler nedense

Kesinlikle karşıyım !
İstendiği gibi geri kafalı yada başka birşey denilsin,bir kız evlendikten sonra kendine dedirtmemeli(o kadar meraklı olmasaydın diye)insanlar ciğ süt emmiş her ne kadar aşık ta olsak deli gibi de sevsek bazen yetmiyo.Ve bir insan sadece kendini değil ailesini ve onları düşürecegi durumuda düşünmeli..(benim fikrim böyle genede Rabbim şaşırtmasın)

ya yetistirilmede bir yanlıslık var aslında erkegin sanki nefisi yok iradesi yok gibi davranılıyor kadın istiyorsa erkek yapar nerde kaldı o erkegin kisiligi her onune gelen adamla yatan kadınlardan ne farkı var ozamanki oda aynı oda..

cinsellik kadın icinde bir ihtiyac kadınında durtuleri var yokmu yani hangi kadın cinsel iliskiye arzu duymaz istekli olmaz bu karsılıklıdır ama buna dini karıstırırsak bu ihtiyacları bir kenara atıp sabretmek zorunda kalırız demekki bir iradeye sahibiz erkek ve kadın olarak kimisi bu iradesine sahip cıkar kimiside cıkmaz olay bu erkek kadın olarak degil insan olarak bakmak lazım..bir erkegin bakire bir kadınla birlikte olup olmaması degil dedigim suan gunah dedinizya dinen bende erkegede gunah bu dedim..ha bakireyle ha bakire olmayanla ne farkedecek gunahsa gunah yani..benim sevmedigim sey gidip orda kadınla birlikte olur sonra o kadın icin ileri geri konusur o kadına kotu gozle bakar bu erkeklige yakısmaz bu musluman bir topluma yakısmaz insanlar islerine geldigi gibi herseyi cevirmisler nedense

bilmiyorum yaşamadığım için belki. ama erkeklerin fizylojisi daha farklı olduunu biliyorum .bu benim şahsi fikrim .o dediğin kiişiler kötü konuşuyorlarsa kendileri bilir ayıp tabi .ama insanların değer yargılarına göre yanlış kendide yapıyor diyeceksin bende ama o erkek diyeceğim kızıcaksın .ama benim için öyle .bazı durumlarda erkek-kadın eşit değil .

bilmiyorum yaşamadığım için belki. ama erkeklerin fizylojisi daha farklı olduunu biliyorum .bu benim şahsi fikrim .o dediğin kiişiler kötü konuşuyorlarsa kendileri bilir ayıp tabi .ama insanların değer yargılarına göre yanlış kendide yapıyor diyeceksin bende ama o erkek diyeceğim kızıcaksın .ama benim için öyle .bazı durumlarda erkek-kadın eşit değil .

herkesin fikri neticede birsey diyememki yok insanlar hep dini boyutunu karıstırıyorlar dinde kadına gunah erkege gunah degil diye yazmıyor demekki esit bu konuda kadın erkek..onemli olan kisilikler saglam olsun erkek erkek gibi olsun ilişkileri hakkında sagda solda konusmasın cenesini tutsun..

Bak ne güzel söyledin insan olmak önemli cinsiyetten ziyade. Yapan kadın arkasında dursun o zaman sahtekarlığa yalana girmesin toplumun çevrenin yapısını bile bike yapıyor sonuçta. Ünv. vs. kucaktan kucağa atlıyan hemcinslerimiz oldukça hiç bir erkek o kadına temiz gözü ile bakmaz ki. O atlayan kadınlar evliliğe gelince pişman oldum ay kandırıldım şu bu der gider diktirir namus timsali kesilir ben buna karşıyım işte kendimize en büyük zararı kendimiz vermiyormuyuz bu kadınlardan dediğim gibi forumumuzda da var denk gelip görmüşsünüzdür bide akıl veriyorlar ağla şöyle yap resmen prof.insanlar.

Büyük konuşmak istemem..
Rabbim korusun ve şaşırtmasın inşaAllah..
Ama evlilik öncesi cinsel ilişkiye karşıyım...

herkesin fikri neticede birsey diyememki yok insanlar hep dini boyutunu karıstırıyorlar dinde kadına gunah erkege gunah degil diye yazmıyor demekki esit bu konuda kadın erkek..onemli olan kisilikler saglam olsun erkek erkek gibi olsun ilişkileri hakkında sagda solda konusmasın cenesini tutsun..

onu yapanlar zaten olgunlaşmamış duyguları körelmiş insanlar .günah boyutu eşitttir heralde bu konuda bilmiyorum .

Bu konu hakkındaki tek düşüncem kimin ne düşündüğünün bir önemi olmadığıdır. Çünkü tamamen kişiye özel bir konu. Her koyun kendi bacağından asılır derler ya, bu durumun sebepleri de neticeleri de sadece kişiyi ilgilendirir. Kim kiminle ne zaman birlikte olmuş, evli miymiş, bekar mıymış, bana ne, kime ne? Ne ahlak bekçisiyim, ne herkes için en doğrusunu ben bilirim diye bir iddiam var. Şahsen insanların bu konu hakkında ne düşündüklerini bilmenin de kimseye bir şey katacağını düşünmüyorum.

O erkektır yapar gıbı bır dusunce yuzunden bız suan ataerkıl bır toplumda baskı göre göre yasıyoruz.
Anneler ogullarını el ustunde tutar boyle bır olay oldunmu oglunda degılde hemen butun yuku kıza yukler.
Böyle sacma bırsey olur mu erkekte kızda yaparsa gunahtır.Bana gore bır kızla bırlıkte olduktan sonra onu yarı yolda bgırakan erkek afedersınız o kaldırımlardakı kadınlar onun yanında melek kalır.Çünkü bu herıfın namussuzluk kafasında bakıre arasa nolur aramasa nolur.
Bırlıkte olup yarı yolda bırakırsa sevmıyordur.Ama bırakmayıp evlenıcekse kendınden emın bır erkekse kımse yok sevmıyordur gıbı bır itamda bulunamaz.
Bunca sey yasanıyor hala kafalar aynı ya sınır oluyorum ben boylelerıne.
Bunun sonu erkek aldatırsa erkek kadın yaparsa afedersınız bilmem ne.
Bu ulkedekı kadınlar bu kafayı degıstırmedıkce bızım cocuklarımız daha cok töre cınayetıne gider.
Namus kafadadır kafada.
Her haltı dusunup yapar kadın ama ıs oraya gelınce ay bakıreyım kocama saklıyorum
EE nerde kaldı senın namusun ? Bu şimdi namusmu yanı gozunuzde
Gunahsa el tutmakta opusmekte gunah.

Kimseye zerre hesap vermem benı bu cahıllıklerle dolu toplum yonetemz.Kendımden ve karsımdakınden emınsem yaparım.Değilsem yapmam.Yanı tamamen öznel bırsey.Yok o erkek ne der bu neder.Ne derse desın o erkek cokmu namuslu.Bır kızı yolda gulerken gorunce bu kıza damgayı yapıstıran bır erkek mılletının ıcındeyız. ben bırde bu erkeklerın ne dusundugunu onemsıyecegım HAHHH :ssz:

Back
X