Ben yorum yapmayacağım artık hepinizin kalbını kırabılırım pes bu kadarına.Bırde normal bırşeymış gıbı konuşmazmısınız.onun için aile kavramı yok oluyor.
Gerçekten içten cevap veriyorum ve sizin de öyle verdiğinizi düşünüyorum. Ben zaten burda bir daha olmaz gibisinden bi söz versem ne siz inanırsınız, ne de ben inanırım kendime. Yalan söylemiyorum öyle birisi olmak istemiyorum, ama dediğiniz gibi bir durumda kalsam içimden ne geçerdi ben de bilmiyorum. Siz öngörüde bulunuyorsunuz ve bunun yanlışlığını belirtiyorsunuz, kendine hakim ol dikkat et diye. Toplum konusunda haklısınız zaten, başka bir toplumda olsa derken örneğin cinselliğin tabu olmadığı bir toplumda, sanırım bunu normalize etmem bu kadar yadırgamazdı demek istedim. Dediğiniz gibi toplum biziz zaten, ve o kandırılmışlıklara ezilmişliklere pek tahammül edemiyorum ben. Kendimi öyle bir konuma sokmam, kendi irademle yaşarım bunu. Suçun erkeğe atılması, erkek öyle görüyor demek tamamen bahane.İnsanlık hali olabilir dediğim gibi alttan laf sokmam direk yani anladın mı ? :)
Açıkcası en ufak tahrik oluşunda birlikte olucak gibisin geliyor bana çünki tutamamışsın kendini bir dahakinde tutabilirmisin bilmiyorum. Aile konusunda içten cevap verdiysen ne güzel helal olsun diyorum şimdi bak. Adam ile de hiç bağın yok zevk için yapmışsın yine kusura bakma.
Benim çevremde senin gibileri çok oldu bidaha yapmam diye diye okulda kimseyi bırakmadılar neredeyse :) Şimdi o yüzden sana da ne kadar doğru söylüyor gözü ile bakıyorum.
Toplum demişsin arkadaşın yorumunada ya bu Toplum dediğiniz olgu biz bireylerden oluşuyor sen ben o ya :) Kadın herşeyi yaşar sonra kekler mantık bu bizde yani kadın kendini eziyor et parçası gibi görüyor işte Toplum dediğimiz olgu bu şekilde oluşuyor bizde. Genitale bak çoğu üniversiteyi bitiren insanlar sorsan kandırılmışlar bilmem nedir kadın bu yüzden ezik. Toplummuş erkekmiş saçmalık yalana bahane uydurmadır.
Kimse kimsenin kalbini kırmıyor ki, konuşmazsak nasıl fikir paylaşımı yapacağız. Bakın Nihali arkadaşımla günlerdir yazışıyoruz ve kendisi açıkça yaptığım şeyde yanlış ve doğru bulduğu şeyleri açıklıyor. Kimse kimseyi kırmadı burda paylaşımda bulunuyoruz. Keşke herkes benim gibi sorsa da daha çok fikir sahibi olsa, ister olumlu olsun ister olumsuz her insanın yorumu bana farklı bir bakış açısı sağlıyor. Normalmiş gibi değil, zaten normal olduğunu düşündüğümden konuşmak istiyorum ben zaten.Ben yorum yapmayacağım artık hepinizin kalbını kırabılırım pes bu kadarına.Bırde normal bırşeymış gıbı konuşmazmısınız.onun için aile kavramı yok oluyor.
arayıp aramama konusunda tam olarak ne karar verdiniz merak ettim
bu arada cinsellik yaşamak bireyin hür iradesindedir isteyen evlenmeden yaşamaz ,isteyen yeme içme gibi doğal olarak algılar ve cinselliği yaşar
bizler sadece arkadaşa fikirimizi söyleyebiliriz ,onunda bu konuda vereceği kararada saygı duyabiliriz
eleştirmek yermek bence çok saçma
dini boyutta bakarsakta bizler karşımızdaki kişiye doğruyu yanlışı belirtebiliriz kişinin sonraki kararınada sadece saygı duyabiliriz eleştiremeyiz yargılayamayız ,eğer dini yönünden bakıyorsan yargılamakla daha büyük günaha gireceğimizi ve ölmedende aynı şekilde sınanmaktanda ölemeyeceğimizi bilmeliyiz
Toplumsal açıdan bakarsakta neden erkeklere cinsellik anlamında anlayışlıyızda kadınları hemen taşlıyoruz ,neden adil davranamıyoruz ,
Erkek evlilik öncesi tek gecelik ilişkiler yaşıyor beraber olabileceği kadının kimin kızı karısı diye bakmadan her fırsattı değerlendiriyorlar , ama evlenirkende el değmemiş kızları istiyorlar
işte bu noktadada kızlar kızlık bozulmasın diye diye diğer her türlü cinselliği yaşayıp sonrada bakire ile evlenmek isteyen bu tarz erkeklere kendilerini kızım diye kakalıyorlar ( tabir yerindeyse tabi)
buradaki arkadaşımız en azından dürüst davranmış yaşadım demiş akıl istemiş
canım şimdi nacizhane benim fikrim ben olsam aşık olmadan cinsellik yaşamazdım herhalde ama sen beraber olduktan sonra adamdan hoşlanmaya başlamışsın bence aşıkta olmuşsun en azından ileride keşke arasaydım diye üzüleceğine bir ara şansını dene derim
Benim sende gördüğüm, dayanamayıp yine birlikte olacağın çünki tanımadığın adam ile yaşamışsın ki tahrik olmuşsun gerisi gelmiş yine öyle bir durum olur ise ki sen olmasını sağlayacak bu izini erkeğe vereceksin.
Aslında şuan yazdıkların var ya arkasındayım gibi senin kendini psikolojik olarak kandırma, telkin etmektir. Çünki yaşadınıj ağırlığı var ama yansıtmamaya çalışıyorsun.
Tercihine saygım var ama seninde kendine saygın olsun yaşayacağım herşeyi diye kendini çıkılmaz durumlara sokma en kuzu erkeğin an geldiğinde kurt olduğunu bilirim. Arkadaş çevren hızlı yaşayan tipler ise mesafeni de korumanı tavsiye ederim.
Aslında telkin falan değil, mesleğim gereği o konuda bilgi sahibiyim. Yani telkin edecek bir durum olabilir ama olmaya da bilir. Ben duygusal bir ağırlık yaşamıyorum ki, tam tersi zaten o yüzden eleştiri alıyorum belki de. Hani bu duygusal yükü kaldıramayanlar vardır, pişmanım derler. O zaman niye yaşadın bunu diye öyle konu sahiplerine de kızılıyor. Pişman değilim dersin benim gibi, o zaman da vurdumduymaz olursun. İşte kesinlikle son paragrafınızda o kadar güzel anlatmışsınız ki, yaptığım şey iyi veya kötü olsun, ben sana ne benim cinselliğimden demek isterim evleniceğim adama. Yok efendim senden önce sadece 1 kişi oldu şeklinde yalanlardan zaten bahsetmişsiniz. Oysa ki çok kişi olmuştur, erkek de inanmaz. Benim karşımdaki erkek de inanmaz haliyle.Erkek her fırsatı değerlendiriyor ama kimler ile ileride kızım diye kakalayanlar ile af etsin arkadaşım beni konu sahibi üzerine alınma tanışdığı gün yatan ile eğlencesine zegk için takılanlar ile evlenirken böyle rahat bir kadını hangi erkek kabul ederki bir defa yapmıştır kadın hata demiştir ama hayatta inanmazlar klasik çünki sadece bir kişi oldu ve tecavüze uğradım yine keklemeye çalışanların yalanlarındandır.
Kadın aslında sanane senden öncesinden diyebilse benimde hayatım vardı diyebilse yaptığının arkasında dimdik durabilse erkek çenesini bile açamaz ama biz de adettir toplum şöyle erkek böyle demek. Erkekte yalanları biliyor sonuçta genital bölümümüz kaç defa basıldı buralardan o kadar alıntılar yapıldı başka forumlarda. En modern kadınlar bile evlenince diktirmeye koşuyor şöyle mi kandırsam bu tutmazsa kesik atarım biz böyle oldukça erkeklere hiç bir şey diyesim gelmiyor ki ne yapıyorsa kadın kendine yapıyor ailem öğrenmesin diye koşa koşa gidiyorlar tehdit edene ailenden korkuyorlarda böyle karaktersizden korkmuyorlar işte bu tür insanların cinsellik yaşamaması lazım bence tabi.
Şahsen ben erkek olsam, evleniceğim kadın bakire olsa bile inanmam daha önce bir şey yaşamadığına, kızlık bozulmasın diye başka şeyler yaşıyor insanlar. En azından yapılanın arkasında durulsa, iyi veya kötüye kişi kendi karar verip saygı görmeyi beklese daha iyi olurdu. Sürekli bir erkeğe kendimizi kanıtlama çabasındayız. Ben yaptıklarımın arkasındayım derken işte bu konuda çok hassasım.arayıp aramama konusunda tam olarak ne karar verdiniz merak ettim
bu arada cinsellik yaşamak bireyin hür iradesindedir isteyen evlenmeden yaşamaz ,isteyen yeme içme gibi doğal olarak algılar ve cinselliği yaşar
bizler sadece arkadaşa fikirimizi söyleyebiliriz ,onunda bu konuda vereceği kararada saygı duyabiliriz
eleştirmek yermek bence çok saçma
dini boyutta bakarsakta bizler karşımızdaki kişiye doğruyu yanlışı belirtebiliriz kişinin sonraki kararınada sadece saygı duyabiliriz eleştiremeyiz yargılayamayız ,eğer dini yönünden bakıyorsan yargılamakla daha büyük günaha gireceğimizi ve ölmedende aynı şekilde sınanmaktanda ölemeyeceğimizi bilmeliyiz
Toplumsal açıdan bakarsakta neden erkeklere cinsellik anlamında anlayışlıyızda kadınları hemen taşlıyoruz ,neden adil davranamıyoruz ,
Erkek evlilik öncesi tek gecelik ilişkiler yaşıyor beraber olabileceği kadının kimin kızı karısı diye bakmadan her fırsattı değerlendiriyorlar , ama evlenirkende el değmemiş kızları istiyorlar
işte bu noktadada kızlar kızlık bozulmasın diye diye diğer her türlü cinselliği yaşayıp sonrada bakire ile evlenmek isteyen bu tarz erkeklere kendilerini kızım diye kakalıyorlar ( tabir yerindeyse tabi)
buradaki arkadaşımız en azından dürüst davranmış yaşadım demiş akıl istemiş
canım şimdi nacizhane benim fikrim ben olsam aşık olmadan cinsellik yaşamazdım herhalde ama sen beraber olduktan sonra adamdan hoşlanmaya başlamışsın bence aşıkta olmuşsun en azından ileride keşke arasaydım diye üzüleceğine bir ara şansını dene derim
İşte ben de böyle düşünüyorum ve iyi mi kötü mü bilemiyorum =( Bazı arkadaşlar "tanımadığın biriyle nasıl birlikte oldun bu sadece cinsellik" gibisinden söylüyorlar (ki o da olabilir, yadırgamıyorum), ama ben de hoşlandığımı düşünüyorum. Dedikleriniz doğru yani ben burda başlık açıp onu düşünüyor isem bir hissim var. Bir yandan iyi çünkü bunları hoşlandığım adamla yaşamak güzeldi diyorum. Bir yandan da sonu nereye varacak şeklinde. Evet canı isteyince arıyor sürekli konuşmuyoruz.Sonunda üzülen sen olacaksın gibime geliyor
Kadınlar duygusal.. Kendine ne kadar da takmıyorum desen adamdan hoşlanmışsın ve birlikte olmuşsun.. Bence birlikte olduktan sonra da duygusal olarak biraz daha bağlandın.. Bir olacak, iki olacak.. sen büyük ihtimalle aşık olacaksın. Ama erkekler bizim gibi duygusal değil genelde. Senmiş öbürüymüş farketmez onlar için.
Tezimi şöyle savunayım.. Bak sen buraya konu açmışsın, fikir danışıyorsun, merak ediyorsun, çözüm bulmak istiyorsun, çok ince düşünerek çıkarımlar yapıyorsun. Değer vermesen, ilişkiden sonra duyguların oluşmasa bunları yapmazdın. Sence o kişi senin düşündüğün kadar bu meseleyi düşünüyor mu canım..Hiç zannetmiyorum.
Aramasını bekliyorsun.. Sence o bu kadar düşünüyor mu? Canı isteyince arıyor istemeyince aramıyor.
Yol yakınken vazgeç derim..Seninle evlenme niyetinin olacağını zannetmiyorum. Bu durum da seni üzer bence. Her kadını üzer..
Sonu olmayan birşeye başlayarak kendine zarar verme..
Sağlıcakla..
Sadece başlığa bakarak yorum yazacaksanız zahmet etmeseydiniz keşke, zira hemen 3. cümlemde yaşımı belirtmiştim.cinsellikten sonra siz bir şey değilsiniz. siz kaç yaşındasınız ?
Mesleğinizi öğrenebilirmiyim zira aklımdaki ise bir arkadaşım adına yardım isteyebilirim :)
Ya telkinden kastım şu, şuan yaptığın tasvip edilebilir bir eylem değil sende bilincindesin bu yüzden güçlü duruyorum ben imajı çizdiğini düşünüyorum. Ayrıca ikincisi demişsiniz ben bile inanmıyorum ki bun hu kadar rahat olmanızdan.
Dediğim gibi gönül bağı kurmayın o erkek sizin ile ileri ye dönük bir şey düşünmex zira belirtmişsiniz evlilik olsun demiyorum diye sadece eğlenceli vakit geçirirsin o kadar arkadaşım.
Yok kırıcı değil, aştık o konuyu =) Özelden yazacaktım size ama mesaj sayısını doldurmam gerekiyormuş, yazamadım o yüzden. Yine mesleğim gereği özel hayatımı burada bu kadar dökmem hoş karşılanmaz sadece, yoksa arkadaşlarım ne düşünecek şeklinde değil. Zira onlarla özel yaşamımızda bunların paylaşımını yapıyoruz. Mesaj sayısını doldurunca yazacağım size mutlaka.Çok değerli bir arkadaşıma yardımcı olmak için sormuştum mesleğinizi.
Telkin mevzusu şu çevremde gördüklerim hep böyle çünki otomatik olarak mantığım oraya çekiyor.
Çelişki diyorsunuz ama sizinde öyle reelde ki arkadaşkarın bilse ne olacak ki sonuçta yaptığınızın bilincinde olduğunuzu arkasında dduğunuzu söylüyorsunuz siz onlara sana ne diyemiyecekseniz bu çelişkidir asıl. Tartışma yaratmak değil benim niyetim de ne ise söylerim ben gördüğüm hepsi bu kırıcı oluyorsam kusura bakmayın.
Ben bile bir bayan olarak inanmıyorsam erkek ne düşünür anlayın işte hemde tanışır tanışmaz yani hoşlandınız tamam ama boşa kürek çekmektir bu. Bu insana odaklanmayın bu şekil demek istiyorum.
Aramış bulundum, ama şimdi o kadar büyük adım atmıyorum, zamana bağlı artık.sizi kınamak ya dayadırgamak istemiyorum. Bu dünyanın çivisi çıkmış. 23 yaşında bu kadar rahat olabiliyorsunuz. Tanımadığınız biriyle cinselliğe kadar varabilecek konuşmalar . Sonrasında anlık bir birliktelik. Üzüldüm doğrusu. Keşke gerçektende size değer veren bir insanla yaşasayışsınız. Bence o kişiyi hiç aramayın. Size değer veren birini bulun.
Yok kırıcı değil, aştık o konuyu =) Özelden yazacaktım size ama mesaj sayısını doldurmam gerekiyormuş, yazamadım o yüzden. Yine mesleğim gereği özel hayatımı burada bu kadar dökmem hoş karşılanmaz sadece, yoksa arkadaşlarım ne düşünecek şeklinde değil. Zira onlarla özel yaşamımızda bunların paylaşımını yapıyoruz. Mesaj sayısını doldurunca yazacağım size mutlaka.
Aramış bulundum, ama şimdi o kadar büyük adım atmıyorum, zamana bağlı artık.
Evet yazmıştım ama sayfalar çoğaldı baya. Kısaca özetlersem, o arada yazıyordu, ben de ondan cesaret alarak buluşma teklif ettim ve görüştük. Şimdi yine ara ara yazıyor, bir daha buluşmadık ama.ben de bakıyorum bakıyorum anlayamadım bi türlü naptı aradı mı acaba diyodum aramışsınız :) sonra noldu dicem de acaba yazılı mı geçmişteki mesajlarda?
ben aslında karşınızdakinin sosyokültürel durumuna göre arayın ya da aramayın diyecektim aramışsınız zaten, hayırlısı artık :)
Asıl ben teşekkür ederim anlayışınıza, özelden konuşmaya devam etmek isterim sizinle, tabi mesaj sayım dolunca. Paylaşımlarınızın bana katkısı olduğunu düşünüyorum.Teşekkürler anlayışınız için mesaj sayınız dolunca özelden görüşürüz sadece arkadaşım için değil genel olarak söylüyorum bunu.
Hayır öğretmen değilim ama size de yazarım özelden. Şimdi çok esrarengiz bir hava sergiliyor gibi oldum ama sadece meslek etiğine aykırı o yüzden belirtmek istemedim. Sonuçta üye olmayanlar da görebiliyor yazılanları.sizin mesleğiniz öğretmenlik mi.
" Şahsen ben erkek olsam, evleniceğim kadın bakire olsa bile inanmam daha önce bir şey yaşamadığına, kızlık bozulmasın diye başka şeyler yaşıyor insanlar ". En azından yapılanın arkasında durulsa, iyi veya kötüye kişi kendi karar verip saygı görmeyi beklese daha iyi olurdu. Sürekli bir erkeğe kendimizi kanıtlama çabasındayız. Ben yaptıklarımın arkasındayım derken işte bu konuda çok hassasım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?