Çıtır Annelerin Diyet Günlüğü

Merhaba kızlar
Böğürtlen Kışı müthiş bi kitapdır lajoba .
Ben şu anda klasiklerden büyük umutları okuyorum.
Ben her gün en az 50 sayfa okumalıyım diye sınır koydum kendime. Daha fazlası da oluyor ama vaktim varsa.
Akşam üzeri balık yemeye gidecektik. Ama hava güzel değil.
Eşim ve oğlum oğlumun derece aldığı sporu yapmaya gittiler ( faceden biliyorsunuz. Yazmamayayım şimdi deşifre olabilirim)
Akşamanohut var yemekte. Yanına bulgur pilavı yapacağım.
Dün yaptığım karın videoları yüzünden heryerim ağrıyor.

Kızlar evet uyudum. Ama suan pişmanım sanki. Kalkmamla oglanın uyanması bir oldu. Suan oturma odasındayız uzandı öyle.
Sabah ki yediğim le duruyorum. Oglan geri dalarsa kalkıp hazırlarım kendime.
Ya bana kitap demeyin. Bekarken ne cok kitap okurdm. Dolmuşta bile kitap okurdum. He bi de hamileyken .. cok boş zamanım olurdu. Şimdi Oglan uyurken spordu yemekti derken Oglan kalkıor.
Yaa evde yarım bıraktgımda kitaplar var.
Siz okuyunca canım cekti ilk fırsatta elime alıcam. Bir de ben bi kitap la yetinmez. Iki üç kitap birden okurdum. Ahhh ahhh

Lajobam ne güzel söyledin haklısın canım benim böğürtlen kışı nı merak ettim netten özete bakim.

Papatyaaaaam hava burda da kötü ..
Menü de güzel

Nasilsiniz kizceler
ben psikolojik olarak iyi degilim sukretmem gerekn okadar cok sey var ams hep eksilere takiliyorum
pelin dur durak demeden agliyor yemk yemiyor o yemedikce ben sinirleniyorum ac diye evde barut gibi geziyorum biri gık dese ne diye bagiriyorum
pelin uyurkn selinle uzandik uzun uzun sarildim optu beni okadar iyi geldi ki sonra ben bi ara bahirdigimda anne dedi sisst sisst sakin ol sinitlerine hakim ol dedi bi guldum ( sarkiyi esiminyegeni ogretmisti onceden ona)
Biraz kndime ceki duzen vermem gerek icten ice esime de kiziyorum belki de cocuklar hasta oldu diye sorumluluk tek benim ustumde cunku neyse diyete gelirsek sabah kahvaltilarinda biraz rahat davrandim ama abartmadim aksamlari erkn kapattim ve bugun slim in 6 yaptim sonra bi dus ve suan cocuklari yatiriyorum uyurlarsa biraz tvye bakarim biraz da kitap okuyorum kan grubuna gore zayiflamayi cok buyuk yanlislar yapiyoruz beslnme konusunda bizler degil sadece tum insanlik nerdeyse

Özgem bende öyleyim malesef. Hele verdigimi yemesin. Bagırıyorum istemeden. Engel olmam gerek kendime ama ben yedirmezsem de yemicek gibi. Önyargım tavan. .
Bu erkekler biraz bencil malesef. Ama geçen şaşırttı beni Oglan ateşli diye sabaha kdr gidio gelip ateşini ölçtü. Bende yarım yarım uyumuştm. Arada oluyor bencilliği ama.

Menüm

Sabah saat10

Öğle 1 bardak form çayı

Ara 3 kucuk gofret (küp)

akşam 17:00

19:00
Form çayım.

20:00 1 greyfurt , yarım armut

Nasılsınız arkadaşlar.ben Pazartesi sendorumuna oglumu uyuturken girdim bile Spor yApıcaktım şuan çoktan biterdi.Ama boş boş oturdum öylece Oğluma doyamadım çık şımardı bugün ama Uyuyunca özledim bile.Yemeklerimi yapıp işlerimi bitirip oyun oynadık sonra teyzeme gittik.10 gibi geldik masal ve uyku.Hiç bişi yapmayıp tv karşısında uyumak istiyorum
Bugün
11:30 : 2 dl yaptıgım ekmekten,1 dl peynir ,4 zeyîtn ,4 çatal lor peynirli omlet,2 kaşık tahin pekmez
Ara: Türk kahvesi,1 nescafe
18:00 : 4 yk barbunya,4 yk kereviz,4yk bulgur pilavı ,1 dl çavdar,4 kare kabak tatlısı

Teyzemde yemege kalınca böyle oldu malesef.sabah tam buğday unuyla ekmek yaptım nefis olmuş.pazea günleri hep beyaz yapıyordum eşim çok seviyor.bu sabah hem beyaz hem tam buğdayılı yaptım.

ah ben ahhhhhh.Eşim yarın iş grüşmesine gidicekmiş ütü yaptım.Traş oldu banyoyu bugün sildim mahfetmiş sildim tekrarSinirden agladım içim daralıyor nedense.Namazımı kılarken baktım eşimde kılıyorBana başkaları öncülük etti inş oda bende etkilenip böyle yavaş yavaş alışırtelden albüm yapacaktım yapamadım.pc atınca albüme foto koyarım.
Araser canım ben sana baktım eklemeyi unutmuşumAz önce ekledim.
Hikomm menün güzel.Olsun uyu dinlen canım arada yapmak lazım.Bak ben tv karşısında yatıcam diyeli 1 saat olmuş ben hep iş peşindeyimİçim durmuyor.Nolurda rahat geniş bir insan olsaydım.
Özgem hepimizde oluyor.Bugün oglum oynamadım mutfakta yemek yapıyorum diye arabasını kırmışBak anne dinazorum kırmış sen onunla oyanmadın diye ve şimdi aglıyor dedi.Sarıldım öptüm tabi kızdıktan sonra.Anladım ki o oynamak istiyor ama yemekte yapmam lazım.İşte böyle herşey bizim sırtımızda yüklü eşlerde pek yardımcı olmayınca sinirler geriliyor.Olur arada öyle canım.
papatyam lajobam kitap okuyorlar.Bende netten elif şafak okumaya başladım.Ama 30 sayfa kadar okuyabiliyorum.Hep nete bakıyor demesin patron kameradanAma bu kitap ruhumu dinlendiriyor maneviyatımı temizliyor resmen.Diger kitaplarıda mesnevi tarzında mıdır ki?Sizin dediginiz kitabada bakayım varsa okurum netten.Aslında normal kitaplar alıp mis gibi kitap kokusu ve ogluma büyük bir kitaplık bırakmak isterdim ama yerdeki çöp ay çm bm evde okuyamam ki

zuzumm btlkbra nerdesiniz?
hadekam nasıl oldun iyileştin mi canım?

Netten gözden ağrıyabilir belki evde de zaman yok. Kitabın kendisini alsan elif şafak. iskender pala,nazan bekroğluda güzel dinlendiriyor tavsiye edrim . aslında her kitap derya deniz.

Günaydın .. oğluşla anneanneye gidiyoruz. Otobüse binmeyeli baya oldu. Oglum suan pür dikkat dışarıyı izliyor. Rakam görünce başlıyor bir iki üç diye. Sabah tartıldım 71.6 cıktım. 07:00 ydi tartıldıgımda. Annemde cok dikkat etmem gerekiyor. Lastiği aldım annemde ebru yapucam. Inşallah
Evi derli toplu bıraktım. Bulaskları makineye attım yıkanıyordur hala. Eşim evde o bitince kapatır.
Bugün kalabiliriz annemde. Bayadır görmüyorduk şehir dışındaydı.
Süslendm püslendim cıktı dışarı.
Annecigimi aradım cay koy dedim. Mis gibi kahvaltı yaparız.
Oglan da öglen uyudugunda kırsatiye ye giderim. Cumartesi Dogum gününü yapabiliriz bakalım kısmet.
Benden böyle. .
Mutlu gün ve haftalar kızlar
Öpüldünüz

Merhaba arkadaşlar
Acayip dağılmış durumdayım bu sabah tartıda 63.9 U gördüm bunun üstünde bide yarım ekmekle Ballı Çikolatalı kahvaltı Yaptım çok pişmanım ama , moda giremiyorum ne olur beni toparlayın kızlar

merhaba kızlar
dün akşam eşim hadi dışarıda yiyelim dedi.
uzun zamandır çıkmıyorduk. tamam dedim.
gittiğimiz yerin patlıcan kebabı çok güzel oluyor. yedim valla. ve sabah yine 64 lü bi rakam çıktım.
yani geriye döndüm yine.
sabah 15 dk kardiyo, 20 dk karın hareketi yaptım.

Gunaydin kizlarr kac gundur gelemiyorum yine cumatedi misafirim vardi aksamina kizim hastalandi ateslendi butun gece uyumadik dun sabahtan doktora gittik bigazi cok kotu olmus bademcikler kocaman kocaman bide atesi yuksek olunca hemen soguk uygulama yaptilar eve geldik uyuttum evi toplarken uyandi aksama kadar hic durmadi aksam 8.30 du uyudugunda ama benimde halim kalmadi hemen bende yattim sabah iyi uyanmadi cok yemekte yemiyo agzina sutten baska bisey koymuyo son 2 azi disi kaldi sanirim onlar cikicak hayirlisyla ciksaydi bi simdi evi topladim utu yapicam diyete ve tramboline devam sadece cumart3si pazar yapamadim ama bugun yaparim bi reql oldum onun agrisuni cekiyorum anlicaginiz hic halim yok kizlarr

Selam canlarım hafta sonları yoğunluktan pek bakamıyorum topiğe özlemişim sizi nasılsınız kızlar keyifler yerindedir umarım...
Dun oğlumun arkadaşının dogum günü vardı oraya gittik sabah iyi bir kahvaltı yapmadığım için sanki hiç kilo fazlalığım yok hiç diyette değilmiş gibi yedim de yedim mideyi actın mı da kapatması zor oldu bunları utanarak da olsa yazıyorum vicdan yaparım yoksa size yazmazsam çünkü sabah tarttı da +1 görünce gözlerim yuvalarından fırlayacaktı hemen ılık limonlu suyumu içip atıp kendimi sokağa 45 dk tempolu yuruyus yaptım... Dönerken kendime lıght ürünler aldım bugun sırf yağsız protein beslenecegimmm .....

Sabah kahvaltımda : 2 yumurta, sekersiz cay
Yeşil cay iksirimi hazırladım gun içinde ondan içiçeğim...

Cok geçmiş olsun canım boğaz salgını var yine bu aralar üstüne gitme yiyebildiği kadar benim de oğlum iki hafta once olmuştu şimdi bu sabah yine biraz şişmiş boğazlar sesi kısık tı antibiyotik daha yeni kullandı şimdi nasıl geçirsem bilmşyorum sabah bal limon verdim ama bakalım artık tekrar cok gecmiş olsun canım..

hadeka nasıl oldun canım umarım iyisindir

osge1989 canım inan bende senin gibiyim, ben eskiden çok sinirliydim gençken, göreve başlayınca azaldı biraz, anne olunca dahada azaldı, ama bazen şartellerim atıyor ufacık bebeğe bide dün akşam bağırdım sanki anlıyormuş gibi 2 saat uğraştım uyutmak için ve uyumadı

ebruli1820 canım geçin gazetede bir yazı okudum bırak evi b. götürsün diye yorma kendini o kadar yani evin düzenli temiz olsun tamam ama kendi,ni parçalama, o kadar, eşinde maden tıraş oluyor o temizlesin banyoyu , ben bu aralar çok dertliyim bu ev işleri konusunda geçen eşim arkadaşlarla kahvaltı yapacağız sendikada dedi ki bal la tereyağı götürelim bende dedim doldur kaba götürelim ben kızları giydiriyordum, diyor saklama kabı nerede tere yağı nerede, dolapta temiz kap yokmuş, bir sinirlendim dedim dolapta değilse aç makinayı çıkar makinadan yıka kurut koy içine ne koyacaksan durdu suratıma bakıyor dedim sanki uzaydan geldin bu evde yaşamıyorsun aslında onun mesajı sen yaptı ama ben kızınca durdu bir tamam dedi

lajoba ay imrendim sana bende eskiden okurdum da şimdi okuyamıyorum 1,5 aydır kitap söyledim akşamdan akşama 20-30 sayfa ancak okuyabiliyorum zar zor oda, çoğu zamanda okuduğumu anlamıyorum kızlarla uğraşmaktan, bu arada tavsiye ederim kızlar Çocuğunuza Sınır Koyma kityabın adı 2.cildide var ben birinciyi yarıladım ama inanın ders çalışır gibi dikkatli okumak lazım ve tabi ki uygulamak lazım, M maviduvar1 nın psikiloğunun geçen gün dediğine değiniyor kitap yani diyor asıl olan davranışlardır, örneğin çocuğunuz sofraya gelmiyor mu çağırıyorsunuz tamam diyor ama hala gelmiyor siz tekrara çaığıyorsunuz, sonra gidip nasihat ediyorsunuz yada kızıyorsunuz bu süreç böyle her zaman devam edip gidiyor, diyorki sofraya çağırın gelmiyorsa gidip tv yi kapatın, tv yi kapatacam diye tehtit etmeyin, kapatın

Ben huzursuzlugu üzerimden attım.Ama uykusuzlugu atamadım.Sanki oglum anlıyor ve gece saat başı bir babasını bir beni yanına çagırdı hiç dalamıyor gibiydi.Bugün resim çekiyorum herşeyi degişiklik olsun diye resimli menü paylaşayım dedim.
Hikommm yazdıkların ne güzel şeylermiş atlamışım kusura bakma.Ama oglumun hala alışamaması çok üzüyor zaman zaman beni.Dün kahvaltıda eşim sordu.Oglum babannen seni seivyor her dedigini alıyor neden sevmiyorsun kötü davranıyorsun agşıyorsun arkamızdan diye.Çünkü o benimle oyun oynamıyor ama ananem baksa hiç aglamam dediCumartesileri annem çalışmadıgı zaman bakıyor ve uyanıkken el sallıyor bana arkasına dahi bakmıyor.aNNEM yatıp savaş yapar balık temizlerken balıkları verir eline oynasın yıkarız ellerini der,yemek yesin diye içeri kedi sokup yiyecek bişiler verir.Yani pnun parayla degil arkadaş gibi oldugu için gönlünü yaptıgı için annanesinde kalınca bana sen git annecim der.Ama annem çalışmak zorunda malesef.Ya nasip diyelim belki okulda da aglamaz diye umut ediyorum.Güzel düşüneyimki güzel olsun dimi HİKOMMMMM

SEHER kitap önerilerin için sağol canım
ARASER güne bnim gibi moda girmiş olarak başlamışsın ne güzel
HİKOM anneciginde dinlen keyif yap bakalım.
HAWAR bırakırım anca ikinci çocuk oldugunda herhalde bu huyumuDedigin kitabı merak şimdi canım benimde bu konuda video izlemem yada kitaptan yardım almam lazım çocuk için.
BTLKBRA geçmiş olsun canım kızına.
PAPATYAM güne spor ile başlamış harika

Canım oğlun cok tatlı maşallah Allah sağlıklı uzun yıllarını görmeyi nasip etsin...bu arada arnavutmusun bizde göçmeniz.

Kizlar nasilsiniz sabah selini servise verdim geldim kahvaltimi yaptim esim gec gelip uyumustu uyandiramadim uzandim elimde kitap okurkn uyuya klmisim esim giderkn optu de oyle uyandim saat 12 olmus ama iyi geldi valla cok dinlenmis uyandim
Hkmetcim ohh felekten bi gun cal oglusla annenle hasret gider ama yemeyi abartma emi sonra pismn okuyoruz bak
HAWarcim canim senin yasadigin suanki yeme krizlerini hepimoz yasadik
benim nacizane tavsiyelerim sunlar
1.batti balik yan gider asla deme sabahtan aksama kadar yesdin diyelim aksam yemkten sonra tatliya gitti elin nasilsa bugun bosa gitti deyip o tatliyi da yeme nerde kesersen bunu o derece iyi
2.suyu hic ihmal etme yedigin gun de suyu icki kabizlik yasama ve tartida cok cikip uzulm
3.balli ekmekte cikolu ekmekte kacmiyo inan ye yinr ye ama az ye abartmadan ben de haftasonu simit yedim ciko yedim ama vicdan azabi cekmedim cunku aksamini dengeledim ve zaten yiyeceklere ocu gibi bakmiyoduk bu strese sokuyo bizi beynimizi ona gore yerknde kilo yapmaz bu bana diye yiycez
sen burda nerdeyse tek basina her hafta 1 1.5 kilo vererek 2 cocukla spor yapa yapa verdin baya da bi kilo verdin toplamda bunu yapan bi insan 2 dlm balli ekmegemi yeniliyo bakim bizim yememiz psikolojik canim o kismi halletmemiz gerek
papatyacim afiyet olsun yemissin artik geriye bkma sporla verirsin hafta boyunca
btlkubra cok gecmis olsun kuzucuga kiyamam ya ins cabuk toparlar
araser telafiye baslanmis bile yesilcay gerckten beni psikolojik olarak bile etkiliuo onu icince zayifkicagima inaniyorum kan vrubumda Allahtan bans sifaymis bunu gorunce altin bulmus gibi sevindim daha bi icim rahat iciyorum
Ebrucum oglun okadar hskli ki benim selin de oyle annem babam geldimi etrafinda fir donerler elleri dolu gelirler selin ne isterse oyarlar ve onlar giderkn birdaha gelin der
cocugun tek istedigi bu yasta oyun zaten
Eger sen dogum yapmadan okula gonderirsen oglunu sorun cikcagini sanmiyorum canim severek gidecektir okula

Merhaba kizlar
Bende haftasonu fazla yedim simdi cezami cekiyorum ins cumaya kadar bu fazlaliklardan kurtuluruz hepimiz..

M maviduvar1 evetcanim cok guzeldi bogurtlen kışı, disarda yemissiniz ama sporla telafi ediyorsun ne guzel
hawar canim bende cocuk oldugundan beri zamanim yok, cocuktan anlamam, elimden almaya calisir yirtar diye hep okumak isteyip okumadim tabi esimin de bi suru payi var bunda ama su son bi haftada 3. kitaba basladim bugun ve aklimdaki hicbir sorunu yasamadim aksine oglum benim elimde kitap gorunce kendi kitaplarindan aldi kendince okudu, ben okudugum icin mutlu oldum ve aslinda kendi yasamimdan bi nebze uzaklasip romandaki karakter gibi dunup hissettim bu bile bi farklilik getiriyor insanin hayatina.. soyledigin kitaba bende bi bakayim, bende hic tehdit etmem iki uc kere soylerim baktim olmuyo dedigimi yaparim demek dogru yoldaymisim sevindim buna
ebruli1820 oyun caginda cocuklarimiz canim ins seneye krese yollayinca butun bu sikintilarin gececek takma kafana..
wisdom01 ohh miss annenle oglunla keyufli zamanlar gecir, fazla kacirma ama emi canim
areser yesil cay hic icmedim tadini nasil ki, lipton 7 otlu cay almistim ayyy ne menem bisey icebilene askolsun ondan sonra ihlamur haric butun otlar degerini yitirdi gozumde
seher60 favorimdir iskender pala ama elif safak ve nazan bekiroglunu da severek okurum
osge1989 canim sinirlerine hakim ol sen deneyimli bir annesin biliyorsun gececek bu zamanlar geriye sadece anilari kalacak ve bence tatli bir ani olarak kalmalilar.. birak yemezse yemesin hem kendi sinirlerini harap etme hem de bebegine yemegi kotu bisey gibi algilatma guzellikle yemedigi her lokmanin inan faydasindan cok zarari var.. Allahim tuum annlere ve bizlere kolaylik versin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…