Çıtır Annelerin Diyet Günlüğü

88 li bıcırlarla senin bir foto nu istiyorum. Halinizi merak ettim cidden.
Ben biriyle vakit bulamazken sen nasıl ayırıcaksın ki. Oyy Kıyamam .. burdaysan süper o zaman.. hoşgeldin tekrardan

Hawarım hayırlı yolculuklar .. girebilirsen arada yaz bize. Hadi güzel günler sizinle olsun allaha emanet olun

Günaydın kızlar
88'li senin hayatını ben de cidden merak ettim. 5 çocukla nasıl organize ediyorsun. Yemek yatak oyuncak kitap ders. Maşallah sana..
sabah namazdan sonra yatmayıp jillian yapıyorum, kızım uyanıyor emziriyorum, uyuyunca internete....
sonra çocuklar kalkıyor, kahvaltı hazırlıyorum beraberce yiyoruz. saat 11:30 olmuş oluyor kahvaltıdan sonra. beslenme hazırlıyorum, bebiş durmadıysa çocuklara para veriyorum (ikisi ilkokulda beraber gidiyorlar). çocukları gönderiyorum. kızım uyandıysa yürütece bindirip, evde kalan iki ufaklığa onu sürmelerini, ağlarsa biberondan su vermelerini söyleyip mutfağa giriyorum. yemek yapmaya çalışıyorum arada kızıma bakıyorum. hiç öğlen uykusu olmadığından bazen kucağımda iş yaptığım oluyor. vaktim olursa öğlen onunla yatıyorum, o emerken bi yarım saat dinlenirsem iyi geliyor. eğer yemek yapabildiysem 3 küçükle yürüyüş yoluna gidiyorum. çocuklar geliyor, eşyalarının herbiri bi yerde. onları toplatıyorum bazen, bazen önce ödev, bazense her yer darmadağın kalıyor. yemek yiyorlar. eşimle bi film seyrediyoruz genelde. çocuklar odalarında takılıyorlar. arada biri gelip(aslında sık sık) '' anne o bana vurdu'' tarzı bir şey söylüyor. ''git söyle bi daha yapmasın'' diyorum, rahatlıyor :)) işte akşam oluyor. namazı kıldıktan sonra eşimle bebeği alıp yürüyüşe gidiyoruz 4ü evde. eskiden çizgi film açıyordum, şimdilerde geç oluyor, yatıyorlar. eve telefon bırakıyorum bir şey olursa arayın, kimseye kapı açmayın falan. evin yakınlarında 1 saat kadar yürüyoruz. eve geldiğimizde yorgunluktan bitmiş oluyorum. kızım durursa namaz kılıyorum, durmazsa emzirip uyutup namazı öyle kılıyorum.

genel olarak böyle. ama evin darmadağınık olduğu, yemek yapamadığım, sinirden deliye döndüğüm zamanlar da oluyor tabi :) dışarıdan yemek söylüyoruz bazen, bazen anneme ya da eşimin teyzesine gidiyoruz, bazen çocuklarla avm ya da sahile... özellikle eminönüne bayılıyorlar. vapurla üsküdara gidip, birer dondurma yiyip geliyoruz.

çok sıkıldığımda çocuklara okul çıkışı anneme gitmelerini söyleyip ufaklarla gezmeye gidiyoruz, bazen 2 küçüğü de anneme bırakıp geziyoruz.

haftada 2-3 gün gezeriz genelde. face de foto paylaşmıyorum eşim çok korkar nazardan ama buraya koyarım belki bi tane :)

Günaydın kızlar
88'li senin hayatını ben de cidden merak ettim. 5 çocukla nasıl organize ediyorsun. Yemek yatak oyuncak kitap ders. Maşallah sana..
bu arada büyük oğlum tam bir kitap aşığı. ne zaman baksam kitap okur. beni deli ediyor bazen. benim ona ihtiyacım oluyor çoğu zaman, bakıyorum kitap okuyor, seslendiğimde gelmiyor. derslerini kendi yapıyor zaten. takıldığında ve araştırma ödevlerinde yardımcı oluyoruz. bi küçüğü de takıldığında abisine soruyor.
yemek genelde yetmiyor hep bi makarna kurtarıcım oluyor, yoksa onu da çocuklar alıyor :)
oyuncakların hepsini attım, toplayamıyorum diye. birbirleri yetiyor. okul çıkışı kapı önüne gidiyor 4ü beraber.
güvenlikli iyi bir sitede oturuyoruz aklım kalmıyor pek. :)

aklıma geldikçe yazıyorum. arada çocuklarla sohbet falan da ediyoruz. sınavlarını kontrol edip yanlışlarını anlatıyoruz. şu saatler dışında kendime pek vakit ayıramıyorum. bi de akşam yürüyüşleri çok iyi geliyor

8 88li valla ne dicegimi bilemedim. Sadece alkşlıyorum seni..
Ben bi oglanla başım kalabalık diyorum. Harikasın ya
göründüğü kadar zor değil anlattım yukarıda :) genelde birbirlerine bakıyorlar. şimdi büyük kızım küçüğüyle konuşup ilgileniyor, erkekler odalarında konuşuyorlar. ben dereotlu yumurta kırdım 11 tane :) şimdi hazırlayım da yesinler

Hadeka bazen eşler anlayışsız oluyor. Yani anlayışsız değilde tam olarak bizim gibi düşünemiyorlar zaten çogu duygusal değil. bazen bende eşime diyorum'ben sana Allah'ın emanetiyim iyi bak bana' diye hemen karşılık ben de sana emanetim sende iyi bak der. Olur falan bile demez.
Ebruli aldıklarını güle güle kullan.
Wisdom oğlunla ilgili şüphelerin bitmiş . İyi kafan rahatlamıştır.
Lajoba umursama boş ver küs küs otursun.Bazen bizim burda bir arkadaşta küser aradan bir zaman geçer konuşmaya başlar.Niye küsmüş ne demiş ben bi şey mi yaptım diye sormam. Konuşursa konuşurum Yapacak bir şey yok. Sınavlarına odaklan.Kpss düşünüyormusun
88 li sana diyecek bir şey yok tek kelimeyle harikasın. Yinede her çocukla ayrı ayrı 10 ya da 15 dk ayrıyeten ilgilen istersen özel olduğunu hissetsin gerçi benim ki tavsiye sen çözmüşün olayı
Ben de bu sabah 64.5 gördüm 2 haftadır bildirim yapamadım.İnşaah cuma iyi olur.

@88'li sen yazmışsın ben okurken yoruldum ama sonradan düşündüm de bizim çocukların en büyük problemi evde yalnız olmaları. ondan bize sarıyorlar. en azından benim ki öyle bi kardeşi olabilseydi belki farklı olurdu herşey...
allah bağışlasın yavruların pek tatlı....
seni ayakta alkışlıyorum...

Gece çocugun düzenini tekrar oluşturmka için uyuycaz biz deyip ışıkları kapattık.O da inadı bırakıp aramıza yattı.Ve bir baktım sabah olmuşAma iyide olmuş uykumuzu aldık.Gerçi duş ve namazda kaldıSabah - 400 ile uyandım cumaya kadar regl ragmen eksilmek 53 lerde kalmak istiyorum.

PAPATYAM evet olabilir.Akşam oglum keşke kardeşim olsa bir tane kız bir tane erkek oynardık dedi.Ve son zamanalrda bunu sıkça söylüyor.
88Lİ tanıştıgımıza gördügümede çok sevindim.Maşallah dal gibi ince uzunsunHelal olsun onca kişiye yemek ilgi ve kendine Ben 4 senedir 1 gece evde film izleyebildimOgğlum kreşe gidince kv gelmek zorunda kalmıycak.Oglum bizimle gidicek akşama bizimle dönücek hem ev batmaz temiz düzneli kalır.Hemde sabah dagınıkta olsa toplayayım derdi kalmaz kapıyı çeker giderimÇok rahatlıycam o zmana inşallah.Sende bırak dagıtıyorlar arkandan dagınık kalsın.Bırakıp yürüyüşe gidiyorsun ben uyurken bile kv bırakıp gidemiyorumEşimde öyle tam karar veriyoruz bu gece başbaşa gezelim vs o uyuyunca kıyamıyoruz.İyi mi kötü mü yapıyoruz bilemedim şimdi.Yaşlanıncada o eşiyle gezerken bizde tv karşısında sıkıntıdan uyuyakalan nene dede olucaz Kim bilicek ki bu fedakarlıgımızı hassasiyetimizi unutulup gidicek
WİNNN CANIM OHH Çektim bende valla.ÇOK sevindim iyiymiş ogluş kafanda rahatlamıştır
Seher sağol canım daha sık ugra

Menüler yok sporlar yokBen busabah çok değişik bir kahvaltı ettim akşamı bekleyin kızlar

yapamaya çalışıyorum ama her gün olmuyor ki... zaten benden çok çizgi film ve park istiyorlar genelde büyük olan ikisi.. küçüklerde her dk yanıma gelip konuşuyorlar zaten özel zamana ihtiyaçları kalmıyor. bebiş desen onu öpmeye sevmeye doyamıyorum uzun uzun vakit geçiriyorum büyümeden :)

teşekkür ederim canım. ben tek çocuktum anneme sarardım genelde. hep kardeşim olsun isterdim nasip değilmiş olmadı. ne teyze olabildim ne hala çocuklarım öyle olmasın istedim hep, dertlerini anlatabilecekleri, ihtiyaç anında arayabilecekleri.. özellikle kızım tek kalmasın istedim

[QUOTE="ebruli1820, post: 40922758, member: 249961
88Lİ tanıştıgımıza gördügümede çok sevindim.Maşallah dal gibi ince uzunsunHelal olsun onca kişiye yemek ilgi ve kendine Ben 4 senedir 1 gece evde film izleyebildimOgğlum kreşe gidince kv gelmek zorunda kalmıycak.Oglum bizimle gidicek akşama bizimle dönücek hem ev batmaz temiz düzneli kalır.Hemde sabah dagınıkta olsa toplayayım derdi kalmaz kapıyı çeker giderimÇok rahatlıycam o zmana inşallah.Sende bırak dagıtıyorlar arkandan dagınık kalsın.Bırakıp yürüyüşe gidiyorsun ben uyurken bile kv bırakıp gidemiyorumEşimde öyle tam karar veriyoruz bu gece başbaşa gezelim vs o uyuyunca kıyamıyoruz.İyi mi kötü mü yapıyoruz bilemedim şimdi.Yaşlanıncada o eşiyle gezerken bizde tv karşısında sıkıntıdan uyuyakalan nene dede olucaz Kim bilicek ki bu fedakarlıgımızı hassasiyetimizi unutulup gidicek[/QUOTE]
ebrucum çocukların anneye babaya bağlı olması sorumluluk duygularını da köreltir diye düşünüyorum ve oğlun hazır küçükken kardeşi olması daha iyi bence. büyüdüklerinde kıskançlıklar olduğunu söylüyorlar( bu benim deneyimim değil, benimkiler kıskançlığı pek bilmez. sadece büyük ikisi arasında var biraz çekememe. onun dışında çocuklar konuşurken duydum 4 kardeşimiz daha olsa diye hesap yapıyorlardı) benim büyük oğlum 7,5 yaşında olmasına rağmen çok sorumluluk sahibi mesala. bu aralar biraz şımardı, yaramazlıklar yapıyor ama onun dışında bi 14-15 yaşın olgunluğu var bence.

2 sene önce bi akrabaya gittik. 12 yaşında oğlu var. ''anne karnım acıktı yemek hazırla'' diye bağırdı. benimki duydu bunu ''anne, ben küçük olmama rağmen kendim alıp yiyorum yemeğimi. abime bak kocaman olmuş hala annesinden istiyor'' dedi. o zaman doğru yaptığımı farkettim. ben her ne kadar tembellikten bir takım şeyleri yapmasam da, çocuklar onları yaparak sorumluluk kazanıyor. odalarını hiç ben toplamam mesela ya da eşyalarını.

bi de çocukların başkalarının yanında kalması da iyi bence. senin psikolojin de önemli. 4 yılda 1 film seyredememek ne demek ben hamileyken çocukları evde bırakıp gittim sinemaya( annemin evi yakın olduğundan bi aksilik olursa onu gönderirim dedim.) onun dışında kızım da 2 aylıkken anneme süt bırakıp işlerimi halletmiştim(. hava çok soğuktu hastalanmasın dedim)

kızlar maaşallah diyin çok anlattım. ALLAH kimseye çekemeyeceği yükü vermez ben de böyle idare ediyorum işte

seher haklısın canım
dün o kadar kırdı kalbimi
bi de özür dilemeye hiç yanaşmadı ben de umrumda değil gibi davrandım
yine tık yok
gece sarılır konuşur dedim o da yok
sabah okula gidince okuldaki güllerin fotosunu atmış bu gülleri gönderiyorum sana özür olarak kabul eder misin demiş
teşekkür ederim yazdım geçtim
bu da bi başarı ama zamanında olmuyor

ben tez canlıyım herhalde

lajoba canım kv küssün boşwer derim ben de
hiç suçun yok
görümcenin ayakları var yürüsün gelsin
hiç değilse arasın sorsun.
sen de yengesin sonuçta

88li canım sen gerçekten 88li misin ve az zamanda çok işler başararak beş çocuk sahibi mi oldun
ve o çocuklara bakarken eşinle tv yürüyüş mü yapabiliyorsun
şoklardayım bende iki tane ve ben hayattan bezmişim
biz de beş kardeşiz annem çok rahat bi kadındı
herkes birbirine bakardı
çoğu konuda annem gibi davranmışsın
ama ben şuanki bakış açımla anneme kızdığım çok nokta var.
yanlış yaptığını düşündüğüm
o nedenle dikktli olmakta fayda var
çocuklarını güle güle büyüt
ben neden foto göremedim
profil sayfana da baktım göremedim

ebruli papatya ve araserle arkadaş oldum facede
hepsi de incecik görünüyor maşallah
kızlar çok az kilonuz var yada benim gibi takıntılısınız
çok güzel fit görünüyorsunuz
sürekli ortada kilo vereceğim diye dolaşıyorum bende ama icraat yok
ebrulim haklısın menü yok spor yok
bu ara saldım ben
o nedenle paylaşmıyorum ama
kılo da almıyorum sanki
bu arada tartılmayı da bıraktım :)

evet 88liyim canım. elimden geleni yapmaya çalışıyorum. benim tembelliğim ev işlerinde falan. çocuklarımı pek ihmal etmem. nerdeyse hergün istedikleri bir şey alırım, beraber yaparız ya da gezeriz. annenin olumsuzlarını söylersen kendime göre önlem alırım

88`li bende 88 dogumluyum ve 2 yasinda tek cocukla basedemiyorum diye kizdim seni okuyunca, demekki Allah dagina gore kar veriyor canim masallah size, fotonu goremedim bende merak ettim sizi

Hadeka benide ekle canim facede ozelden yazarim sana
Kv dun gittik kus gibiydi basta ama sonra nirmale dondu bisey soylemedi, giderken cok gergindim eltimin anlattiklarindan dolayi onun gazina mi geldim bilmem ama cok da takmiyorum herkes kendinden sorumlu kapim herkese acik gelmek isteyen gelir kimseye laf anlatacak degilim heleki boyle basit bi konunun bu kadar uzamasi hic hosuma gitmemisti dun rahatladim sukur

Kizlaar bugun 59.3 gordum, son zamanlarda aksam yemegi pek yemiyorum ama abur cubur yiyorum malesef dun gece mesela cips yedim aylaaar sonra ve ona ragmen eksi gordum mutluyum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…