Çıtır Annelerin Diyet Günlüğü

88 li ben ikinci kez anneligi yaşamak istedigimde çocuk yapmak yani tekrar anne olmak isterim canım.Ogluma kardeş yapmak için değil.Çünkü çok örnek gördüm bu haytatta bazen dostun kardeşten öte olabiliyor.Krdeşler arası kıskançlık ergenlikte başlayıp evlilikte eşlerle beraber kat ve kat artıyor.Senin araban var benim yok şöyle böyle bir sürü çekememezlikler gördüm.Ama bazı ailelerde gördüm sımsıkı darılsada ortamda belli etmeyen,Sırlarını ortaya dökmeyip kenetlenenleride gördüm tabi...Ama kopuk kardeşler yogunlukta şimdki zamanda!Ve bunun en büyük nedeni aile bence.Önceden çok çocuklu ailelerdi herkes hiç böyle şeyler yaşanmazdı.Şimdi böyle ise bizlerde sorun bence.Evlatlarımıza kardeşligin önemini paylaşmayı ögretmeliyiz.Hayırsız bir kardeşi olmaktansa tek kalsın derim.Ama tekrar anne olmak 2-3 çocugum olsun istiyorum ama kardeşlik konusu kafamı kurcalıyor?Geçen gün bir yerde forumda okudum annem kardeşimi dünyaya getirmemiş olsaydı şimdi ruh halim olmaz ve çocuklarıma daha iyi bir ANNE DAHA SIKINTISIZ BİR ANNE OLABİLİRDİM.hERŞEY ANNEmin suçu yazmış Eşimle özlüyoruz zaman zaman elele yürümeyi vakit geçirmeyi aslında.Akşam onu uyutup film izleycektik üçümüzde uyuyakalmışız.Bu tempoya yorulmamak kendine eşine vakit ayırmak ne güzel tebrik ediyorum seni

Nelson face ceketine bayıldım

Lajoba çok uzamıştı boşver normal davranmış.Canım ne güzel menüler paylaşıyrduk Bende misal yemekten çok başka şeyler ama az yiyiorum.Eksi çıkıyorum.Yaz geldi karpuz peynir yemeyi özledim.
Hadekam sağol canım.Ogulların çok tatlı.Büyügü sana benziyor.Eşin geçte olsa adım atmış

2 yaş gerçekten çok zor. 2,5 yaşında oğlum var benim de. biraz büyüdüğü zaman geçer canım. şimdi sen sadece onun bu en tatlı zamanlarının tadını çıkartmaya bak. büyüdüklerinde o kadar sevimli olmuyorlar

88li bizim bu haftaki gundemimiz sutten kesme ins cuma gunu son kez emecek ve bitecek ins sorunsuz atlatiriz ikimizde bu donemi, fotona yorum olarak da yazdim boyun uzun kilo problemi ben goremedim gerci ferace var uzerinde, melekler cok tatli mutlu gorunuyorlar Allahim dertlerini kederlerini gostermesin

Ebrum evet ya ne guzel menuler paylasiyorduk ama ben menulerimde cisslar olunca paylasnak istemiyorum ve makesef hergun bi ciss mutlaka var, aman canim bosver evin isi dursun yemek dursun kendinize zaman ayirin mutlaka birlikte vakit gecirmek evliligi tazeliyor onun mutlulugu yemek olmasinin da evin tertemiz olmasinin da ustunde

Hadeka esin yine gec de olsa dilemis ozrunu benimki haftalar sonra bile hersey normale donse senden ozur bekliyorum o gunki olay icin der yag gibi uste cikar bosver sende uzatma anin tadini cikar boyle sadece fotografla olmaz gerceklerini de isterim yazsaydin keske

canım öyle anne babalar var çocukları küçüklükten itibaren kıyaslıyor, abin/ablan şöyle vs, sonra çocukların yanında dedikodu yapıyor onun şuyu var buyu var diye. bunları dinleyerek büyüyen çocuk da büyüdüğünde de kardeşi hakkında konuşuyor/çekemiyor bence. bi de kadın kardeşim olmasa demiş, bence tamamen suçu başkasına atmak için. bi başkası da annem babam boşandığı için, annem veya babam öldüğü için de diyebilir. yaptıklarımıza mazeret uydurmak içinmiş gibi geliyor bana. RABBİM hepimize hayırlı evlat versin inşallah

ben 4. hariç hepsini salçayla kesmiştim canım. teşekkür ederim boydan göstermiyorum evet ama 70in üstündeyim. ferace yokken de inanmıyorlar kiloma ama yine de zayıflamak istiyorum işte... amin canım..

wisdom01 sevindim canım önemli bir şey yok muş bak çok şükür
8 88li canım Allah sana kolaylık versin zordur 5 çocukla uğraşmak Rabbim kullarına kaldıramayacağı yük vermezmiş büyüdüklerinde ne güzel kalabalık bir aile olacaklar....yaşları kaç cocuklarının?
lajoba ne güzel eksileri görmüşsün ben cumaya kadar tartılmayacagım bakalım
hadeka çım sende fotolarda cok kilolu durmuyorsun diğer kızlar gibi gerçi benim fotolarda öyle çıkıyor yoksa var kilo gerçi abartılacak gibi cok değil ama takıntı yapıyoruz dedğin gibi bakıyorum da bizim grupta öyle aman aman cok kilosu olan yok
ebruli1820 canım sende ne güzel eksi görmüşsün kahvaltını da merak ettim dogrusu bekliyorum fotosunu

Bende bugun kızı doktora götürdüm gece biraz ateşi vardı bogazları kızarmış antibiyotik verdi şimdi de oğlan başladı öksürmeye ne versem kızlar öksürük için bu gece cok uyanacak gibi habire öksürüyor yarın da önemli bir sınava girecek resim yetenek sınavına napcam bilmiyorum

Bugun ki menüm

Sabah ılık limonlu su
1 dilim lıght ekmek, peynir, 3 zeytin

Ara : 1 avuç fındık, ceviz

Öğlen : 2 dilim lıgt ekmege peynirli tost

Aksam : 3 küçük kıymalı biber dolması, 3 kasık yogurt

2 litrede su içmişimdir bugun hiç spor yapamadım başım cok ağrıdı kızımla oturup Mahsun Kırmızıgülün Mucize filmini izledik...

yani düşününce tek de olsa büyüyecekti ve o zaman da laylaylom bir hayat geçirmeyecektim. hepsi geçti bitti çok şükür. büyüdüler sayılır. kalabalık aileyi çok severim zaten. RABBİM herşeyden önce hayırlı evlat versin inşallah. 7,5-6,5-4,5-2,5 ve 5 aylık canım.
geçmiş olsun canım. istersen bal zencefil çörekotu karışımı dene. bi arkadaşım söylemişti çok işe yaradı bende

günaydın kknın en güzel çıtır anneleri
bitmiş durumdayım. bittimmm.. jillian yaptım. ölüyorum. kan ter içindeyim....
hazır gelmişken menü de paylaşayım artık dünkü menüm:
hiç aklıma gelmedi iyi mi
neyse genel olarak sabah kahvaltı öncesi 2-3 hurma 3 kaşık yoğurt yedim sanırım
kahvaltı standart zaten 10:00 gibi 2 yumurta, 1 domates, kk peynir
aralarda 3 ceviz, belki 5 hurma, 2 bardak ayran
17:00 1 tabak ıspanak, 1 kase yoğurt, 1,5 dl kadar tam buğday ekmeği

sonra birşeyler daha atıştırırım dedim, unuttum hayatım hep birşeyleri unutmakla geçiyor zaten

suyum 3lt den belki de fazladır
spor da 25dk jillian ve 1,5 saat kadar yürüyüş. yarım saati yürüyüş yolunda, 1 saati de bebek arabasını ittirerek ve yokuş inip çıkarak yolda. hiçbiri jillian ın yarısı kadar yoramaz beni öldüm yaa

Gunaydin kizlar kizim henuz iyilesmedi atesi hala cikiyo ve cok huzursuz uyku yok gunduz oturmak yok ya agliyo ya mizirdiyo dun gece saat basi kalktik hayirlisiyla yabrum iyilesseydi baska bisey istemiyorum simdide grip oksuruk basliyo gibi kizim 2.5 yasinda hic bu kadar hasta oldugunu bilmiyorum walla

geçmiş olsun canım. öksürük için bal zencefil çörekotu verebilirsin. benimkilere iyi geliyor

slm kızlar
btlkübra geçmiş olsun canım
araser çok kararlı başladın tatlım
menü çok harikaydı

kızlar dün doktora gittim idrar yolu enf başladı
sanırım
vajinamda ciddi bir batma hissi var.
yanma da var.
sanki içerde bi tel ya da başka bişey var bana batıyor.
yarın tekrar doktora gideceğim ama bu günü nasıl geçireceğim

dünkü menüyü paylaşayım
sbh otlu gözleme

öğle yeşil mercimek bi tabak yanında yoğurt

ara bi porsiyon kiraz

akşam tarçınlı sütlaç bi kase

papatya annen yanındayken elinde tlf olmasın zaten kıymetini bil tadını çıkar :)))
en çok ihtiyacım olan şey
eşime dedim 4 günlüğüne memlekete gideyim pztesi salı da rapor alayım.
şaşırdı ne gerek var dedi
ailemi özledim dedim

pztesi mahkeme var
gitmem uygun olmaz
ama beni hiç anlamıyor eşim bu ara.

ben geldim kızlar.Dün pc den kitap okuma çabalarım devam ederken virüs yedim Zor girebiliyorum ( BİR SÜRÜ SAYFA AÇILIYOR İki akşamdır oglum aglayark eve giriyor.Ve 1 saat aglıyor yemek yemiycem diye.Anlam veremiyoruz.Bizede sofra haram oluyor.Eşim çok yüz veriyor bırak kendi haline sakinleşsin gelicek diyorum.Yok diyor gidiyor tamam yeme babacım vs çıldırtılar beni iki gecedir.Ve eşimin herakşam bişey çıkıyor ve ev çocuk bana kalıyor yine başa sardık.akşam 12 de geldi namaz kılıp oğlanı yanına yatırıp zorla uyuttum .Donra öptüm oglumu yanımda kalsın istedim çok bağırdım ona ama hep eşimin yüzünden ( Sabah arkadaşla evden kahvaltılık getirdik güzel nir kahvaltı ettik.Dün sabah çok hafif başladım cıs yok ama akşam ogluşa yaşatmalardan geç yedim ve çokkkk artıyım
Dün aç karınla ılık limonlu su
Sabah: 2 tane közlrnmiş kırmızı biber,1 avuç lor,1 dl ekmek
Ögle:2 köfte,1 kepçe makarna ,bol yeşillik
Ara:2 kivi
Akşam:2 karnıyarık ,4 yk pilav,2 kase cacık

Araser menün harika herzamanki gibi! Çocuklara geçmiş olsun.Zencifilli balık iyi geliyor ! Oğlunda inş.Resim sonavından başarı alır.

88 li dün gece sinirden aglıycaktım .Kolu yapmışım gibi bîr mutfağa bir oraya bacaklarım sızlıyordu .Aklıma den geldin.O nasıl yetişiyor sorun bende mi vs düşüncelere daldım beynimde konuştum durdum.Gerçi ben takıntılıyım.Başkon yıkadım akşam çm asım hiç yıkamadan asamam!Gibi birçok şeyde yastıklar bile düzenli dursun isterim( Menün süper ötesi veeeee onca işgüç yemek çm bm ve jillan ve yürüyüş yapma bunu bana kendimi aciz işe yaramaz hissedilen kız:) bu ne tempo ? Gece yattığım yeri bilmiyorum birde böyle olsam pöff bu sene yaşlandım mı ne ??
Hadekam: kıyamam özledin ama bu hafta eşininde sana ihtiyacı var.Onun açısından düşün birde.Sende başka hafta gidersin sıkma canını üzme kendini.Menündr çok güzel canım bu arada !!!!!!
Papatyam annemde bana kızar hep :)) sende onunla bol bol vakit geçir
Btlkbra : canım ya kıyamam minige( bu kda uzun ateş normal olamaz dimi Dr ne diyor?

EBRULİM NEŞE kaynağımızsın olumlu yorumlarına bayılıyorum.
canım 88li başka sen başkasın ben başkayım
o yetiştiriyor ben niye yetiştiremiyorum deme
herkesin hayatı başka
bir de sen çalışıyorsun. çalışma hayatı da çok şey alıp götürüyor bizden. tabi çok da zevkli.
ayrıca sen rahat olmayı öğrenene de k bu tempo devam edecek
çok çamaşır çok bulaşık
çok sil süpür işi yapıyorsun
bu dünyaya bu işleri yapalım diye gönderilmedik.
oğluna da üzüldüm yaaa küçük prens neden ağlayarak geliyor ki
mutlaka altında yatan bir sebep vardır.

öğleden sonra doktora gidiyorum kızlar çok kötüyüm (((

araser oğluşun resim sınavı iyi geçer inşallah.

88li canım dün vakit bulamamıştım bugün yazıyorum
5 kardeşiz ben en büyüğüm
bütün kardeşlerimin sorumluluğunu bana yüklerdi
kardeşlerimden biri hata yapsa bana kızardı ona niye bakmadım diye
şimdi içten içe kızıyorum
ben çok başarılıydım
benim küçüklerimin ise ders başarısı benim kadar değildi
onlara da ablan gibi çalışkan olacaksın diye baskı yaparlardı

çok kitap okurdum
kızardı
kitaplarını sobaya atıp yakacağım yeter diye

yazın evin tüm işini bize yaptırırdı
öğrenelim diye
ama erken yaşta çok sorumluluk aldım çok ezildim
aşırı sorumluluk sahibi biri olup çıktım.
bu iyi bir şey ama herkesin sorumluluğunu almalıyım gibi bi hisle yaşıyorum.
söz verince iki elim kanda olsa yapıyorum.
yapamayacak halde bile olsam yapıyorum.
bu da yıpratıcı oluyor.

annem bana hiç çocuk olduğumu hissettirmedi
sanki ben hep yetişkindim
onun dert ortağıydım arkadaşıydım ama henüz bunları yaşarken 7-8 yaşlarındaydım

bizi evde yalnız bırakıp giderdi
bazen gezmeye
bazen de işi olurdu
ben asla çocuklarımı evde tek bırakıp gitmem. ben 6 bi küçüğüm 4.5 daha küçüğü 1 yaşlarındaydı bıraktığında
nasıl olur diyorum hala
ya yangın çıksa ya bişey içseydik
gibi şeyler düşünüp kızıyorum içten içe
anne olunca anladım bu sorunları o zaman gördüm açıkçası

birşeyi yapmamı istediğincde çok ciddi baskı yapardı
yapmazsam da ağlamaya başlar sen beni sevmiyorsun hayatta zaten hep cefa çektim
sende böyle yap
gibi duygusala bağlardı
günlerce konuşmazdı ve ben istediğini yapmaya mecbur kalırdım
annem benimle barışsın diye.

kiminle arkadaşlık ettiğimle hiç ilgilenmedi
hep güvendi ama fazla güvendi
hata yapabilirdim
birçok ortama girdim
Allahın inayeti ile korundum diyorum.

bir de bizi çok seven bir annem var amaaaaa
çok rahat bir kadındır.
mesela iki doğum yaptım gelmedi
kv gelir nasıl olsa dedi.
çok üzüldüm

bi derdim oluyor sen başının çaresine bakarsın bu dert sana vız gelir havasında
ben de insanım ağaç kovuğundan çıkmadım ki
sen benim annemsin
azıcık şefkat göster
hep güçlü olmak zorunda kalmayayım

canım acıdığında gözyaşlarımı kimse görmesin diye kaçarak oradan uzaklaşmayayım
. gizli köşelerde ağlamayayım.
senin kollarında ağlayayım ama yok olmaz. ben güçlüyüm.
annem çok güçlü çocuklar yetiştirdi.

emeğini ödeyemem.
Allah razı olsun diyorum hep
ama çocuk yetiştirmek çok özen istiyor.
güveneceksin seveceksin koruyup kollayacaksın ama sıkmayacaksın
kendi tercihlerini yaşayacak
fakat kontrol edeceksin.

işte beş çocuklu annem
tabi sen öyle değilsindir ama
varsa kendine ders çıkarabileceklerin onlara dikkat et
evlat çok kıymetli. cennet meyvesi onlar
kıymet bilmeli.

Kızlar cok Sağolun Güzel dilekleriniz için şuan sınavda bende bekliyorum cok heyecanlandı yavrum yaaa aslında çok rahattır ama bu sefer başka bir heyecan vardı inşallah güzel heyecanı durmuştur güzel geçer sınav dualarınızı bekliyorum

HADEKAM sAĞOL CANIM hepimiz farklı şehir karakter meslek ve bambaka hayatlar yaşıyoruz ama çok ortak noktalarla buluştuk burda.Ne garip dimi hepimiz ayrı bir tat katıyoruzÇok güzel ifade etmişsin kendini canım.Sanki çogu yerde kendi annemi okudum.Arkadaşlarım oyun oynarken yada bir yere gidecekken ben bütün sorumlulugu annem tarafından zorla omuzlayıp kardeşlerime bakıyordum.Çocuklugumu en çokta gençligimi yaşamadım.Hep küçük anne ev işi vs camdan izledim arkadaşlarımı.Çok kızıyorum hep anneme.Ama inancım kuvvetliydi ve şansıma iyi bir eş seçip onunla yaşadım gezmdim gördüm giyindim yedim....ögretti herşeyi törpüledi beni ailemden çokkkkkkkkkkk emegi var bende.Annemde hep ikinci plana attı evlenriken ve hala öyle kv gelsin ayıp olur,o bulunsun vss erkek annesine yakışır deyip geri çekti kendini.EEEE kv tarafaın ekemegine bal sürdü tabi ama arkam hep boştu.Ben kendim ezildikçe güçlendim lafı yedikçe dik durdum vs... İşte ççok çocuk iyi kardeş yada hayırlı evlat anlamına gelmiyor.Tek olanda öyle tabi.Evlatlarımızın yüregine merhameti vijdan tohumlarını ekmeliyiz.inş. bizler hayırlı anne ve babalar onlarda hayırlı evlat olurlar

Araser sonuçları merakla bekliyoruz
winnnnnnnnnnnn nerdesin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…