Çıtır Annelerin Diyet Günlüğü

Kıxlar selamlar. . Buralardayım sizleri okuyorum. Oglan da az uyudu bugün. Onunla uğraş dur .. saglık ocagına gittim v... kaşıntılarım başlayınca. Duramaz oldum ilaç fitil krem verdi yarına geçer diye umuyorum .
Areses evladının sınavı iyi geçmiştir inşallah.
Ebruş farklı şehirlerde farklı hayatlar ve haklısın ortak Özellikler cok .. ki anlaşabiliyoruz. Bu da beni mutlu ediyor.

Hadekam cocukluğun nasıl geçmiş öyle .. hep sorumluluk hep sorumluluk. Güzel tarafı sen evlatlarına öyle davranmicagından eminim
Biz 4kardeşiz. Bende son cocugum ..
babam tarafından bolca şımartıldım. Her istedigim oldu. Annem guatr ı varsı hep etrafta terör estiren bir kadındı. Abimle aramzda 5 yaş vardı cok kavga ederdik. Haliyle annemden cok dayak yedim .
Ama yine de güzeldi cocuk luğum.
Benim kötü olan genç kızlıga adım attığım senelerdi. 17 yaşında babamı kaybedince herşey kötüye gitti.
Annem daha sinirli agresif . Hep mutsuz bir kadın .. hep bana duygu sömürü sü yapardı. Ne liseye gttgimi anladım ne dersaneye.. Cünkü dersler bitince eve gitmeye zorlandım. Annem yalnız kalmasın diye
ruh halim benim de kötüydü hiç mutlu olamayan bir kız idim. 2 senelik gelebilcek Üniv yazdırmadılar bana .. ablamın eşinin yanına Muhasebe bürosuna gitmeye zorladı lar. 300 tl ye calısıordm yol içinde.
Mutsuzluguma mutsuzluk katılmıştı. Sonra eşimle tanıştım evlendim. Onunla tanıştıktan sonra mutluluğu gerçek anlamıyla yaşadım.
Ay ne konuştum he. Siz anlatınca yazmak geldi içimden.
Ama hep içimde bir soru babam ölmeseydi bunları yaşarmıydım. Belki de Üniv gider meslek sahibi olurdum kimbilir .. Bu soru hep kafamdadır cevabını bilemeden

canların tesekkur ederim
Wisdom babanı erken kaybetmissin be guzelim
Ebrulim senin temizlik aşkının nereden hatıra olduğu simdi anlasıldı
Araser nasıl geçti ben de mrk ettim

Bugün kadın doğuma gittim
Spiral kaymıs
Cıkardı
Cok agrım vardı bugun
Bisey batıyordu
Simdi ağrı var batma hissi geçti.
Kan tahlili verdim bi de
sonucunu merak ediyorum
Vucudumuzun sesini dinlemek guzelmis
Resmen bedenimdeki ağrı beni korudu.

Eşim az önce gitti şimdi bm yerleştirip çm attım.Ogluşu banyoya soktum.keuif mi yapsam yoksa mutfak dolaplarını mı silsem bilemedim.Yemek yapmayacağım kesinnnnn!

Iyi Akşamlar kızlar oğlum gayet iyi çıktı Sınavdan heyecanı gitmişti önlerine bir kitap, cay bardağı, Şişe ve bir ekmek koymuşlar en zor ekmekti dedi.... Ama mutluydu onun için bir deneyim oldu... Yarın kızım müzik Alanında girecek Haziran'ın ilk haftası açıklanacak galiba

Herbirimizin ayrı ayrı hikayeleri var bu hayatta yaşadığı zorluklar var bende annemi erken yaşta kaybettim 15 yaşındaydım hiç beklemediğimiz bir ölüm oldu... Ben daha dogmamışken annem çektiği eziyetler sonucunda kayınvalide, kayınpeder, kalabalık bir aile kayınlar, görümce bir evde olunca eziyetler sonunda sinir hastası oldu bizlerle nerdeyse hiç ilgilenmezdi bitlenirdim onu bile Babacığım temizlerdi...evle hiç ilgilenmezdi ben de küçücük aklımla evi toparlamaya temizlemeye çalışırdım: ne cok özenirdim arkadaslarımı anneleri götürürdü alışverişe olsun okula olsun... benimle hep Babacığım ilgilenirdi benim de hiç anne kız ilişkim olmadı anlayacağınız .... Bide abla kız KARDEŞ eksikliği vardı belki bir ablam olsaydı toparladı bizi iki abim var....

Neyseki karşıma Allah eşimi çıkardı onu ve ailesini cok şey ögrendim onlardan Allah razı olsun annem yoktu annem oldu, ablam yoktu ablası gerçekten ablam oldu çok sahip çıktılar bana... Babacıgımı da 23 yadında kaybettim

Bugün ki menümü paylaşıyım
Sabah
2 dilim lıgt ekmek , 1 haşlanmış yumurta, peynir zeytin domates
Öğlen :
2 küçük etli biber dolma, 2 kasık yoğurt
Aksam
1 kutu ton Balığı, 1 dilim tahıllı ekmek, 2 Çatal barbunya

2 litre su içmişimdir,, şimdi de cay ve dizi keyfi yapıyorum

Menü kotu ama bugün ben de kotuyum
Hala agrım var
Sbh bi dlm cavdr ekm
Bi iki çatal peynir ve bi yumurta
Ogle turlu ve bi servis k makarna ylgurt
Sekersiz türk kahve

Ara bi dilim kek.iki sarma

Aksam yoğurtlu biber bi dlm ekmk
Yarım tabak makarna yağsız sossuz
Niye yedim ben de bilmiyorum

İki kare bitter cay

Wisdom canım alerjin mi var

Araser sen de zor bi hayat yasamıssın.
Çocukların çok yetenekli masallAh.
Sanatsal yönü gelişmiş cocuklar
Kime benzemisler merak ettim

Araser seninde zor bir hayatın olmuş ( sınav dünyası ve sabırla sınanıyoruz hepimiz bazı acılar yaşıyoruz .Seninde Allah ikinci bir anne baba ile yüzünü güldürmüş.Ve dikkat ederseniz çoğumuzun annesi sinirleri yıprandık .Örnek olmalı bizlere.Napıyıruz kafaya tokadan başka bişi takmıyoruz ! Bizler evlatlarımıza beynen bedenen saglıklı mutlu gülen ilgili merhametli anneler oluyıruz! Bizi evimizi etkileyen olumsuz kişilere saygısızlık cazgırlık yapmadan sessizce mesafeli oluyıruz .Kimsenin yuvamızı etkilemesine izin vermiyoruz!
Bu arada menün Harika bu hafta ben berbattım.Haftaya bol meyve yogurt sebzelerle örnek menülerimle dönücem :))

Hadekam menün olmamış.Bende ekmegi fazla kaçırdım( Daha iyi olucaz haftaya inşallah dimi:))
Araser ne güzel bir yetenekleri vr Rabbim güzel başarılı günlerini göstersin.Oglum resimi hiç sevmiyor .Boyama yaptık iki boyadı sıkıldım, kolum ağrıdı , parmaklarım yoruldu :)) Bende büyürkende ilgisi yönünde onu kurslara göndermek çok isterim

canım ben 1 gün temizlik yapmaktansa 10 tane çocuk olsa bakarım inşallah. öylesine nefret ediyorum ki ev işinden. mecburiyetten yapıyorum, yakın zamanda da evişleri için birini tutmayı düşünüyorum zaten. evden kaçmak için çalışmayı bile düşünüyorum; ama anca seneye... eskiden ben de herşeyin dörtdörtlük olmasını istiyordum. 3. çocuktan sonra sadece sinirlerimi yıprattığına karar verdim. şimdi dağınıklığı pek takmıyorum, evim temiz yine de darmadağın. misafir gelecekse ya da çocuklar annemdeyse topluyorum. bazen de çocuklardan yardım istiyorum.

bu arada dün ben de sinirden ağladım. önceki akşam çocuklara her istediklerini fazlasıyla aldık, sabah çocuklara eşyalarını ve pet şişeleri toplamalarını söyleyip ekmek almaya gittim. döndüğümde bi baktım hiçbirşeyi toplamadıkları gibi bi de elleriyle şerbetli tatlı yemişler sonra da yere falan dökmüşler, bir yerlere dokunmuşlar. geldiğimde mutfağı topluyorum yerler yapış yapış. masanın üstündekiler öyle. biraz topladım baktım içeride çocuklar hiç bir şey yapmıyor. oturdum ağladım, kalktım işime devam ediyorum en büyük oğlum geldi, yardım etmeye çalışıyor sesini çıkarmadan. bi de ufaklık geldi(2,5 yaşındaki). anne bak bana ben sana yadım ediyoyum diyor. güler misin ağlar mısın?

aslında ben de sana çok özeniyorum açıkçası. hep senin kadar toplu ve düzenli olmak isterdim. ki normalde öyleydim bir zamanlar. şimdi elimden gelmiyor, hayattan soğudum. boş vaktim olsa da yapmak istemiyorum çünkü 10dk da batırıyorlar evi. ben de boş vakitlerimi kendime ayırıyorum. film seyrederken koltukta sızıp kalıyorum çoğu zaman; çünkü gece 12de yatıp, 5:30 da kalkıyorum. eğer uyusam bu saatlerde depresyona giriyorum. hiç vakit kalmıyor bana. uykumdan ödün verdim bende. böyle daha sağlıklı hissediyorum kendimi.

annen bir çok konuda benim anneme benziyor okurken duygulandım. annem pek ev işi yaptırmazdı bana zaten evlenene kadar okudum ve kardeşim de yok. bayram sabahları iş yap deiğinde de kavga ederdik. her bayrama kavgalı girer barışırdık. o da bana aşırı güvenirdi. ben de hala düşünürüm nasıl olur diye. 6-7 yaşlarında defalarca kaybolmuştum, dolaşır dolaşır hep aynı yere çıkardım ne hikmetse. sonra ordan eve dönerdim. 4. sınıfa giderken pazarda çiçek satmışlığım var( fazla para harcıyormuşum o zamanlar, annem paranın nasıl kazanıldığını görmemi istemiş, benden tek kr bile almadı, hepsiyle dondurma alırdım) o zamanlar da ALLAH korumuş beni. 14 yaşında teyzem vefat etti, annem cenazeye gitti, ben de okuldan sonra oraya gittim. telefonum yok gitiğim yer de çok uzak ve tekin bir yer değil. son durağa kadar gitmişim ineceğim yeri bulamayıp. orada bir sürü minübüs şoförü. ödüm kopmuştu. sonra bir şekilde buldum evi. diyorum ya ALLAH yardım ediyor işte. ama ben bu durumdan pek rahatsız değildim o zamanlar, her ne kadar şimdi saçma gelse de...
sorumluluğu 3 büyük paylaşıyor genelde evde bebek bakımına kızım yardım ediyor. oğlumunkine çocuklar. onlar yardım etmese başa çıkmak çok zor olur benim için. ama yardım etmediklerinde de kızmam. ya başkasından isterim ya kendim yaparım. bi şekilde idare diyoruz ama dediklerini dikkate alacağım. teşekkür ederim yazdığın için

benim de babam 13 yaşındayken vefat etti. henüz 41 yaşındaydı. annem çok ama çok güçlü bir kadın. hiç yokluğunu eksikliğini hissettirmedi bana. tabi onun olmamasının verdiği eksiklik başka. ama yine de yaşıma göre çok çok iyi atlattım çok şükür. hatta ertesi sene lise sınavına girdim ve istediğim liselerden birini kazandım. hatta annemin en çok istediğini, eve en yakın olanı :) annemin hakkını ödeyemem kesinlikle.

dün diş ağrısında nöleceğimi sandım kızlar yaa. cuma randevum vardı ama dayanamıyorum. aradım, bugün izin günüymüş. ağrı kesici attım dün bir sürü. öğlen yine dışarı çıkasım geldi yine ama ufak oğlum yürümüyor gezmeye gidince. kucağımda diğeri var diye kucağıma da alamıyorum. ben de annemi aradım yine bakar mısın diye. sağolsun işi yoksa hiç reddetmez. aldı oğlumu. diğerleri de okula. aldık kızları fatih e gittik. gezdik baya bi. kendime kıyafet alacaktım ama yine beğenemedim hiç bir şey. bi de bizim buradaki avm ye bakayım dedim burda da beğenemedim. eşime diyorum başka bir kadın olsa ellerin poşetlerle dönüyordun eve. ben niye hiç bir şey beğenemiyorum o da diyor iyi ya işte. kötü bir şey değil ki

ya ben niye böyleyim bilmiyorum kızlar yaa. o kadar zor beğenirim ki.... beğendiğim şeyi yıllar yılı tutarım elimde... oooooof of. kendimden bıktım. başak burcu olmanın sonucu herhalde

veeee dünkü menüm
06:00 3 hurma, 100ml kadar ayran
10:00 2 yumurta, 1 domates, kk peynir
14:00 4 tane ince ızgara köfte, yarım dl ekmek, 1bardak ayran
16:00 bi ısırık cevizli sucuk
17:00 yarım magnum
19:30 eve geldim açlıktan ölüyorum. 1 kase yoğurt ve 3 hurma yedim

akşam eşim yürüyüşe çıkarmadıbugün yeterince yürüdük diye. sabah jillian yapmıştım. 2-3 saat de yürüdük işte.

Hayırlı sabahlar kızlar.Aabah ezanında dibi kalan nutella kaşıklanır tartı feci bir rakam gördüm.Erken geldik arkadaşla çavdar peynir vs aldık kahvaltı ediceZ.Ama akşam yemek yerken saate bakmadan keyifle yemek yemek pek bir güzeldi:))iş yapmadan oturmakta öyle :))

Kızlar Günaydın ..
Sabah işe eşimi gönderdikten sonra mis gibi sade Türk Kahvesi yaptım.. yeni bir kitaba başladım .. Ayşe Kulin umut .. ne zamandır kitaplıkta duruyordu. Bi zaman bakıp hoşuma gitmemişti. Ama şimdi niye daha önce okumadım diyorum. Oglum video izlerken bende kahve içip kitap okudum.
Bugün kendimi cok iyi hissediyorum. Kaşıntım dışında .. Hadekam mantar oluşmuş ya. Iki güne tam geçer.
Dün börek yaptım Kocişe valla süperdi.

http://nurlumutfakta.blogspot.com.tr/2012/09/pratik-borcam-boregi.html?m=1

Borcamda yaptım ve soda lı enfesti .. iki dilim kaldı .. kahvaltıda onu yerim walla. Ay cnm cekti. Akşam da iki dlm yemiştim.

Kızlar ben spor yapmak için iyice genişlemeyi mi bekliyorum acaba.
Ne bekliyorum yani ..
Poffff

88 li yürüyüş spor Harikasın walla

Areser inş ileride bnm oglumun da ilgi alanında resim müzik olur.
Senin fotolu menülerin güzeldi walla.

Ebruş nutella mı yidinnn. . Ay evde olsa şuan affetmezdim yeminle

merhaba kızlar
@wisdom çok güzel bir kitap hatta o kitap bi serinin 2. kitabı. ilk kitabının adı veda. keyifli okumalar.
burada herkesin hayatının bir yanı hep eksik kalmış.
ben eğitimci bir anne babanın kızıyım. bi kızkardeşim var. areser ile aynı memlekette yaşıyor. kızkardeşimle meslektaşız. o da benim yaptığım işi yapıyor.
çok şükür annem babam sağ.
ben 13 yaşında iken daha iyi bir eğitim için 18 saat uzaklıkta bi okula gittim. 4 yıl yatılı okudum. benim hayatımın en zor kısmı idi.
yatılı okumak çok zor. aileden ayrı kalmak bayramlarda gelememek.
annem babam çok iyidir. ama annem bayram sabahlarında çok sinirli olurdu. bize çok bağırırdı. ben şimdi allah affetsin ama bayramlardan nefret ederim. o nedenle bayram temizliği bayram alışverişi falan bana çok saçma geliyor.
inşallah oğlumun ruhunda böyle izler kalmıyordur.
annesini babasını kaybeden sizlere de başsağlığı diliyorum.

KIZLAR 88LİNİN ricası üzerine yazdım
herkes hayatın çemberinden geçerken neler yaşamış
anne babanın kaybedilmesi en acısı olsa gerek
Allah rahmet eylesin vefat edenlere.

bu sabah +200 ile uyandım
dünkü menü berbattı
bu sabah iyi başladım bakalım günü güzel tamamlamak ümidiyle

akşama misafirlerim gelecek
dün kek yaptım
bugün okula getirdim
evde yenmesin diye
bugün de ikram yapmayacağım
sade çay ve yanına kuruyemiş düşünüyorum

yarın kandil
bol bol dua edelim
yarın da arkadaşlarımı çağırmayı planlıyorum bakalım
hep birlikte dua edelim istiyorum.

buradaki arkadaşlardan da dua istiyorum
pazartesi mahkememiz var.

herşey için dua edelim lütfen :)

wisdom börek harika görünüyor :)
afiyet olsun
kaşıntın geçer inşallah tez zamanda
ben de 14 gün fitil ve antibiyotik kullanacağım şimdi

wisdom01 kızzzz o börekler ne öyleeee ohhh afiyet olsun yarasın Dicem ama demiyorummm......
hadeka çım hakkında hayırlısı olsun Rabbim işlerinizde kolaylık versin inşallah güzel sonuçlarla çıkarsınız mahkemeden.....

Hadi arkadaslarrr toparlanalım artık güzel menüler yazalım birbirimizi motive edelim biz burada niye toplandık unutmayalım sabahları + lar yerine - lerle uyanalım valla bak ne güzel bir diyete girdim beni de yoldan cıkaracaksınızzz.....kızacam ama sizeeeee hadi hadiiiii
ebruli1820 bu eşli yarışma olayını tekrar yapalım canım o biraz motive ediyordu bizi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…