Çıtır Annelerin Diyet Günlüğü

Hayırlı geceler kızlar ben de tartışmayı unuttum.
Kübra hayırlı olsun çok sevindim.
Wisdom tatil havuz ramazanda süper olmuş.
Ebrulim güzel gidiyorsun da moral neden diplerde bu ara sende lanlamadim.
Sultanahmet te lsahur harika olur.
88li azmine hlala hayranım.
Mpasalllah sana.
Ramazan nedeniyle dikkat ediyordum.
Bu akşam misafirim vardı uç tulumba yedim. Evde herkes hasta. Durum kötü. Eşim ben çocuklar ateşler içinde yatıyoruz.
Yarına da misafir vlar bakalım hayırlısı.

çok geçmiş olsun canım. ben 3 haftadır deli gibi yedim, toparlamaya çalışıyorum. eşim bugün çok aç kaldık diye, akşama doğru markete gidelim, çiko alalım demeye başladı. yok dedim kızdım. akşama kadar aç kalıyoruz, 3 saate yatmış oluyoruz alma dedim, mutluyum :)

Selam kizlar
Bende gecen pazartesi eve geldim hastaliktan anca gozumu actim 12 igne yedim ve hala 5 tane daha var.. oglus tuvalet egitimine basladim bugun ikinci gunumuzdu, offf cok daraldim valla hem sahursuz otuc hem oglusu surekli wc gotur oturmak istemez iknaya ugras.. hayir yani ben bzini baglayim fiyorum onu da istemiyorcikarip atiyor napcaz bende sasirdim..
Kilom 58 lrrde devam ediyor ins ramazanda kilo almam

Wisdom yazliktayken basla canim tuvalet egitimine inan tek basina cok zorlanirsin acayip sabir istiyor bende tukendi nerdeyse.. ve bool bol denize gir benim yerime de ooohhh miss
Ebrus ins planiniz gercek olur iyi gelir sanada bunaldin baya.. bu arada o iki bikinili foto sana mi ait oyleyse ger kirmizi bikinili halin gayet iyi sen neyini begenmiyorsun kiii
Papatya valla iyi yapmissiniz yazliga gitmekle keyfini cikarin
88 li kiz ben bi tanesiyle inan su anda kafayi yrmek uzereyim wc isi pek zorladi beni ins cabuk alisir da o da bende rahatlariz.. masallah sana Rabbim dagina gore kar veriyor demek ki Allahim sabrimizi artirsin tuuum annelerin..
Hadeka gecmis olsun ben onca igneye ragmen duzelemeyince 7 penesilin verdi dr o toparladi beni, ins siz kisa zamanda atlatirsiniz
Areser Allah kabul etsin mukabrlnizi...

lajoba canım inan öyle. ilk oğlumda çok küçüktüm daha. tuvalet eğitimi diye bir şey olduğunu bile bilmeden, oğlumun bezini çıkarmıştım. tuvalete götürdüm, buraya yap annecim dedim. sonra gündüzleri bir daha hiç altına yapmadı.
ikinci öyle olmadı. zırt pırt anne çişim geldi diyordu, ben de koşa koşa tuvalete götürüyordum. bir gün yine gittik. çıktıktan sonra, önümden giderken, çişim geldi diyom, annem tuvalete götürüyor, çişim geldi diyom, annem tuvalete götürüyor diye tekrarlıyordu. aklı sıra dalga geçiyor o yaşında.. halıları kaldırmıştım. sanırım bir kaç gün sürdü. kızımı annem alıştırdı. 1,5 yaşını biraz geçmişti. sonraki oğlumu da doğumdan sonraya bırakmıştım, annem alıştırmaya başlamış; ama altında bez, zırt pırt wc götürüyordu, çocuğun gidecem demesini beklemeden. bana da vermiyordu çocuğu, sen şimdi bez bağlarsın diye. aldım bi gün sabah zorla, doğumdan 10 gün sonraydı sanırım, eve getirdim. bezini çıkardım, babası dedi buraya yap diye. akşam annem geldiğinde, anne benim çişim geldi diyordu. tabi annem şok :) arada hala kaçırıyor açıkçası ama genelde banyoda, ya da dışarda oluyor. inşallah bu küçük fıstıkta da zorlanmam çok.
aslında ramazanın geçmesini beklesen çok daha kolay olurdu senin için. bi de benimkiler sıcak sudan çok korkarlar. çiş yapınca da yıkıyorum ya, bak sıcak suyla yıkarım demiştim bir kaç kez. tekrar yapmasınlar bilerek diye. o da işe yaradı sanırım.

Canim aslinda benim hiiic niyetim yoktu su anda hem hastayim hem oruc ama velet durmadi ki annemlerden geldigimden beri bi bakiyorum bezi cikarmis atmis annecim bezini baglayalim diyorum yok istemiyor wc gidelim diyorum ilk gun gidiyordu ama o kadar sik gidiyoruz ki tuvalete sikildi artik oyunu tv yi birakip tuvalete gitmek istemiyor oturmuyor zaten hazirluksiz basladik lazimlik falan yok bi yanim birak sonraya kalsin fiyor bi yanim basladin artik 10 gun sabret alisacak nasilsa diyor.. amaaan pek foluyum anlayacagin cok konustum hakkini helal et canim..

ALLAH sabır versin canım. gerçekten çok zor. babası falan dese, böyle biraz kızarak. işe yaramaz mı ki

Onca koşturmacaya 1 de uyudu kuzum.Başım yeni geçti yatmayayım dedim.Hocayı dinliyorum davulcuyu gördüm ilk kez.Rabbim böyle nice hayırlı ramazanlara eriştirsin bizi.Şimdi bişiler hazırlıycam.Siz napıyonuz bakim

ben de dünkü fiyaskodan sonra yatmak istemedim. şimdilik ayakta forumlara bakıyorum. bir konuda biri bebek aldırma konusunda kararsızım yazmıştı. ben de: bende beş tane var, endişelenme aldırma falan yazmıştım. topa tuttular resmen yaa. sanki ben halimden şikayetçiymişim gibi. yatmıştım içim rahat etmedi. kalkıp onlara mesaj yazacaktım, silindi. neyse her şeyde bir hayır var. sanırım susmak daha iyi

Onca koşturmacaya 1 de uyudu kuzum.Başım yeni geçti yatmayayım dedim.Hocayı dinliyorum davulcuyu gördüm ilk kez.Rabbim böyle nice hayırlı ramazanlara eriştirsin bizi.Şimdi bişiler hazırlıycam.Siz napıyonuz bakim

Hadekam geçmiş olsun canım hasta hasta birde misafir ağırlıyorsun .Öyle dönemsel bir buhran geçirdim:) İnş haftaya Cumartesi sahur yapmak istiyoruz maneviyat dolu oralar.

Lajobam kıymam sana geçmiş olsun.Bu yıl çok hasta olduk hepimiz .İnş .Hastalıklar uğramasın bizlere.Wc eğitimi çok ayrıntılı ve sabır isteyen bişi.Her anne ve çocuğa görese farklılık gösterir.Ben formları okumuştum .5. Gün küçük tam anlamıyla 17. Gün Büyğk tamamlayıp 17 gün ev wc ikilisinden kurtulup dışarı atmıştım kendimi .Yazdı halıları kaldırdım Alez aldım yatağa (2 kere kaçırıfı uykusunda) ,Balkonda hep suyla oynadık , her wc söylediğinde 1 bonibon verdim ödül olarak.Büyük olanda zorlandık karşı olamama rağmen lazımlık alıp tv karşında anlamadan yapmıştı :) güle güle dedik el salladık şarkılar söyledik....Bolllll sabırrrrr gerektiriyor.Telim hiç boş kalmadı:) Ama Buda emzirmeyi bırakma gibi ikinci zorlu bir dönem ve Buda onun gibi bitip geçicek canım.
88 li bende salata çorba yemek aramıyorum daa dogrusu yiyemiyom.Ama tatlısız asla :) Helal olsun sana yürüyüşe devam ve Sahursuz oruç !! Rabbim tutabilme gücü versin inş.bizlere
Btlkbram canım güzel haberler alırsın inş
Banummmm nasıl oldunuz iyileştiniz mi?
Araser sen nasılsın canım?

ben de tatlı hiç istemiyorum. eşim yedi tadına bile bakmadım. çok yediğimde canım tatlı da istiyor. eğer hata yapıp tatlı yersem de durduramıyorum kendimi. her şey bir lokma tatlı birşeyin tadına bakmamla başlıyor ve günlerce poşetler dolusu çiko yiyorum. aslında midem de bulanıyor, istemiyorum ama yine de yiyorum, kendimi engelleyemiyorum. belki troiddendir bilmiyorum. o yüzden tadına bakmadan devam şimdilik :) Sultanahmet çok güzel yaa. gidin bence de. sahura bizin mümkün değil de, belki bi iftar yaparız orda. eşim önceki gün demişti sultanahmet köftecisine gidelim istersen diye. iftara az kaldı diye vaz geçtik. ramazan çadırı gibi kuyruk oluyor orda :) yine de o kalabalık çok güzel :)

Kalabalık oluyor ama ezan ve sonrası yapılan dua...Bir sürü din kardeşi hep bir ağızdan âmin demek....Çok güzeldi işe girmeden önce gitmiştik .İnş yine gideriz.Camiler doluydu herkes birbirine hazır su alıp döküyordu abdest almak için.Gazete kağıdının yanında sana namaz kılmak için yer açan insanlar....

hiç gidemedim ben yaa özendim bak şimdi. aslında iftara gidip sabahlayabiliriz belki ama eşim pek yanaşmaz. pek bi düşkün bu aralar uykusuna.

Günaydın kızlar
Gece muhabbetin dibine vurulmuş. Maşallah.
Kızlar ben deniz kenarında değilim. Yayla gibi bi yerdeyim. Sanırım yaArken telefonun kelime düzeltme özelliğinin kurbanı olmuşum. Kusura bakmayın. Yazın ailem daha serin olduğu için gelir buraya. Memleketim zaten burası. Çocukluğumun geçtiği yer. Kışı. Da şehirde yaşıyorlar.
Oruca alıştım artık sanırım. Yarın işe başlayacağım. Bakalım çalışırken nasıl olacak. Allah verir sabrını inşallqh.

kızlar size yazmıştuım ya köye gidicem çekmeyebilir o yüzden çekmedi haliyle giremedim bende siteye ama not aldım hepsini yazıcam aşağıya şimdi :)
perşembe iftarda:
1 kase mercimek çorbası,1 yemek k. etli patates yemeği,salata azcık sütlaç 2 parça pide 2 bardak çay nescafe 1.5 litre su
cuma sahurda:
3 dilim kepekli ekmek,1 haşlanmış yumurta,4 zeytin,peynir domates salatalık 2 bardak çay 2 büyük bardak su.
cuma iftarda:
1 kase tel şehriye çorbası2 yemek kaşığı yeşil mercimek bol yeşillik salata,10 kiraz 3 parça pide,2 gıdım cips,3 bardak şekersiz çay türkkahvesi 1 litre su.
cumartesi sahurda:
3 dilim kepekli ekmek,1 yumurta domates salatalık 1 bardak çay yarım litre su
cumartesi iftarda:
2 yemek kaşığı kurufasulye,1 kaşık bakla,salata,2 parça pide,1 avuç dut 1 avuç kiraz 1 avuç çam fıstığı,2 ısırık çikolata,2 bardak çay yarım litre su.
pazar sahurda:2 parça pide 2 ısırık börek tadına baktım sadece mideme dokandığı için 1 yumurta,zeytin,peynir 2 bardak çay yarım litre su menülerim bunlar kızlar çok dikkat ettim oruca da alıştım az yemeyede alıştım :)
bu sabah geldik köyden gelir gelmez tartıldım gitmeden önce 67.9 dum sabah 66.2 çıktım :) çok sevindirikoldum :) inşallah bayrama kadar 4 kilo kadar veririm

Kızlar, gece muhabbeti süprr gitmiş. Önceki gece de ben yazmıştım kimse yoktu. Neyse bı geceye inşallah katılırım aranıza.
Bugün Oruc değilim. Içimde acı pişmanlık ama yazlık yere de geldik. Buraya da eşlik etmesem olmucak. Bi gün tutup bi gün tutmicam. Allahım affetsin beni.
Havuz a gittik öglen cok güzeldi. Burda hava inanılmaz esiyor. Kapı pencere kapalı oturuyoruz. Anlıcagınız daha Yaz gelmedi buraya. Oruc tutanca hiç susamıyorm.
Inş Yarında böyle güzel olur hava.

Hadeka lajobam geçmiş olsun tatlışlarım.
Bende hala atlatamadm. Burnum hala akıyor. İyileşemedim gitti. Oglum iyi şükür. Hasta olmasın diye uzun giydiriyrm .

Ebruş iyiye gidiyosun ohh cok şükür ..

88 li yazını okumak İyi geliyor bana.
5 cocuk la engin bilgilerinden faydalanmak güzel oluyor .. bende burda tuvalet egitimi ne başlıcam . Lagzımlıgı evde unutmuşum. KP evden getiricek yarın. Korkuyorum .. daha derdini net anlatamıyor. Kv bana güç verir sanırım . Ahh ahh.
Emmeyi kendi kendine bırakmıştı sorun yaşamamıştık. Şimdi bi uyurken emzik kullanıyor. Onu bırakırken de zorlanıcaz . Ay evimize döndüğümüzde tuvalet ve emzik sorunsalı ortadan kalkar inşallah.
Dua edin neolur bana.

Oglan uyudu .. kv ler markete gitti .. bende evi silim. Cok öpüldünüz kızlar

Papatyam kucuk tatil iyi geçmiştir size. Yayla bende cok severm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…