Çıtır Annelerin Diyet Günlüğü

Papatyam sagol. Ebrum sen de.
Rabbim ramazan hurmetine yardim etsin. Hayirli insanlarla karsilastirsin.
Ebrum ya pide ya makarna secmelisin.
Papatyam spor cok guzel masallah. Eylul ekim gibi fiyatlar da dusuyor aslinda ama esimin sabri yok
Ebrum cok yukleniyorsun yine kendine. Yarin keyifli bir gun olur insallah. Yarin Aydina gidiyoruz baklim kismetse.

Ramazanda regl olmyi hic sevmiyorum. Bu saate kadar esime eslik ettim. Yarin da ac ac dolasirim. Ama borclaniyoruz. Su mubarek gunlerde tutabilseydim hepsini keskeeeee

koşturuyorum ebrucum. okuyorum, yazmaya fırsat kalmadan ya eşim çağırıyor, ya kızım ağlıyor. papatyaya da cevap yazacaktım diğer konudan, yarım kalmış. dün erkenden çocuklara gittim. annem ikisini alıp cumaya gitmiş. ikisi de yeni gelmiş eve( kuran kursuna gidiyorlardı, anahtarları var). ben de giderken bi ton ıvır zıvır aldım sevinsinler diye. onları alıp eşimin iş yerine geçtik az bir işi varmış. sonrasında annemin de aynı yerde olduğunu öğrendik. toplandık hep beraber çocukların bayıldığı bi avm var. mall of ist. oraya gittik. daha görür görmez sevinç çığlıkları atıyorlar. orda hep beraber patene bindik. ben de dahil. akşama kadar yürüdüm anlayacağınız. sonra da dışarda iftar yaptık. bi çorba içtim. 3 parçadan da tadımlık aldım. bu sabah 69,3 tüm. ama acayip açtı karnım.
M maviduvar1 canım benim büyük oğlum kitap düşkünü. yalnız kalmak için sürekli kitap okuyor. öyle ki beni deli edecek duruma geliyor bazen. o da asosyal oldu, kimseyle oynayamıyor. sürekli mükemmeli arıyor, o öyle olmaz böyle diye diye kaçırıyor etrafındakileri. bi de çok olgun bi çocuk belki de ondan anlaşamıyor yaşıtlarıyla. büyüklerle çok güzel anlaşıyor ama ara sıra benimle ark olmak istemiyorlar falan diyor, içim gidiyor. yaşıtlarıyla bir değil, farkındayım. yani o yaşlardakiler genelde yaramazlık peşinde. saçma geliyor sanırım ona :) ben de ona taktım bu aralar :)
ben de ödev dışında hiç ders çalışmazdım açıkçası. çoğu zaman deli gibi ders çalışan arkadaşlarımdan yüksek alırdım okulda dinleyerek. demek ki yetiyor. üstüne düşme.
banusultan canım geçmiş olsun.
ebruli1820 tatlım okuldan çok aileyle ilgili o. sıkma canını. ilkokul öğretmenini araştır, iyi birisine ver. gerisi hallolur. sonuçta ilkokulda da var etkinlik vs. herşeyi öğrenir merak etme. ama ne olur her işini yapıp, onu kendine muhtaç bırakma. misal kendi ayakkabısını giysin, kıyafetlerini giysin. takıldığı yerde yardımcı ol bırak. sen yedirmeye çalışma. ne biliyim. sanki bana çok düşkün bir anne gibi geliyorsun ondan yazıyorum. belki de dikkat ediyorsun :) oğlumun sınıfında bi çocuk vardı. annesi herşeyini yapmaya alıştırmış, kendi montunu dahi giyemiyormuş. veliler konuşurken duymuştum. annesi de: ne yapsın çocuk hep ben giydiriyorum, evin en küçüğü o demişti. yani çocuklara iyilik yapmaya çalışırken, onlara zarar vermeyelim :)
hadeka tatlım çok hayırlı bir iş yapıyorsun insanları iftara davet ederek. ben ne yemek ne temizlik. ara verdim işlere ramazan boyu. kızım sağolsun.. evet çok eksi çıktım çok şükür. inşallah 68 görebilirim bugün. sahur yaptım ama açım hala.
menüleri de paylaşıp yatayım bari. çok uykum var
dün sahur: salatalık, yoğurt,yumurta
iftar: sebze çorbası, tadımlık sofradakilerden, yarım bardak ayran
2lt su, 5-6 saat yürüdüm sanırım, 5-10dk da çocuklarla paten. dilim damağıma yapıştı. akşam 38 beden beyaz bi pantolon aldım. inşallah olur yakında :)
bugün sahur: 2 yumurta, domates, salatalık, yoğurt, peynir, 1 kaşık yulaf ezmesi(ekmek yemediğim için yulaf yiyorum)

Hadekam aydına gezmeye mi gidiyorsunuz?
88LİM menğlerin harika.Onca çocuk az uyku çok tempo ve artı yürüyüşlere nasıl daynıyorsun azıcık yemekle?Ben olsam hergün bayılırdımHaklısın çocuk konusunda bazen bende yanlış oldugunu düşünmüyor degilim.Ama annem kardeşlerimden hiç beni şımartmadı yada fırsatı olmadı.Babaenne dede okula götürdü vs....Ben çocuklugunu yaşasın şımarsın sevgiye ilgiye bogulsun özel oldugunu hissetsin istiyorum bu yüzden sanırım.Yada pedagogun dedigi gibi işe gittigim için vijdan yapıp kendim yedirmek eksiklerimi kapatma çabası........Yada tek çocuk ikinci olursa istesemde kendimide paralasam bu kadar ilgilenemem yapamam gibime geliyor.İşte öyle canım sen birde babayı görsen ben yanında uzak akrabası gibi kalıyorum

çok tatlısın ebrucum ya.. demek uzak akrabası kalıyorsun
ben şimdi ufaklığı alıştırdım, düşünce kalkıp elini sirkeliyor. eskiden ağlıyordu. kendimi umursamaz sevgisiz bi anne gibi hissetmeye başladım

Direk ev geldim..Sil süpür toz al çm as balkon wc yıka ....şimdi bitti anneme gidicektim.Oda oglumu gezdirmeye çıkarmış keyfi iyi sıcakta oruçlu gelme işlerini hallet yada uyu dedi.Yapsam mutfak dolapları kapılar var ütü var ama dilim damağım kuruduOnlarıda regl olunca birgünde yaparım şimdi yatayım belki uyurum

88 lim olur mu öyle şey.Karnında taşımak bakıp büyütmek uykusuz geceler kendini ertelemek en büyük annelik zaten.Yani herkes fedakar bir şekilde!öyle düşünme seninkiler hayata okula çevreye arkadaşa daha çabuk atılacak benimki belki pısırık yetişecek ama elimde degil ki işe başlamdan bin beterdim kimseye 1 kere seum yediğim hariç bırakmadım .Şimdi eskiye nazaran daha relaxım ama 4 saattir onun yanında olmayıp temizlik yapılım bile Vijdanımı konuşturup duruyor

Aydina aravba bakmaya gidecektik. Araba hasarliymis son anda ogrenip gitmedik. Biz bi turlualamiyoruz araba yaaa.

Reglle birlkte~ cok sacma yedim bugun. Midem cok kotu

Sbh cocuklardan kalan patates kizartma
Bir porsiyon meyve
Bi eti browni
Yarim kase sutlac
Avuc ici kadar haslanmis tavuk
Iki kasik kakaolu puding

Ne kotu bi menuuuuuuu araliklarla bunlari yedim yaaaa
Duzgun bi yemek yesem boyle olmazdi yada tatli krizindeyim.

hayırlı geceler kızlar...
ebrucum rahatla biraz. demekle olmayacak biliyorum ama... ben 4 saat için 6 aylık kuzumu bile bırakıyorum anneme. yedirip içiriyor, benden iyi bakıyor valla. seni gördükçe biraz utanıyorum kendimden

hadekacım eşimin işi yüzünden bi çıktık eve giremedik bi türlü... gezdik dolaştık çoluk çocuk. onlar çok mutlu oldular. değer canlarıma... 4. de büyük oğluma rakip geliyor maşallah barekallah.o da çok akıllı uslu bi çocuk. diğerleri o kadar olmasa da idare eder. ben asıl minikten çok çekicem sanırım. şimdiden 1 dk yalnız duramıyor, hep ağlıyor

bugün hep evdeydim nerdeyse. markete gittik sadece. eşim pasta aldı kendine. çok canım çekti. tadına bakarsam bitiririm diye yemedim. halbuki almadan önce kendine kadar al demiştim. o da kalanı çocuklara götürürüz demişti, iftardan sonra kalkamadı yerinden. pasta kaldı, aklımda pastada kaldı
iftar: çorba, ayran, 1 köfte
su: 2lt spor: yarım saat yürüyüş

Annemde güzel bir iftar geçirdik .Oglumu baya gezdirmiş yorulmuş ama uyumak istemiyor .Şimdi uyutuyorum .Karın videosunu yapıcam.Uykumuda aldım eşim gelsin sahura kadar oturup keyif yapıcaz.
Iftar :2 dl pide,yoğurtlu biber,1 kepçe çorba, salata ,1 dl kadayıf,yarım bardak kola.
Ana yemeklerden yemek istemedi canım.

Hadekam aslında az az tadımlık yemişsin ama 1 tabak sebze yemegi 1 kase yogurt yesek daha doyurucu ve az kalorili beslenmiş olucaz.Ama oluyor arada regl Ramazan nedeniyle gözümüz aç oluyor sanırım.

88 lim yok kuzum ya öyle düşünme .Sen mecburiyetten bırakıyorsun diger çocuklar okulun vs ...Benim annemde çok Gğzel bakar koşturur oynatır bende yemediklerini yedirir.Çok eğlenmiş çocuk o oyalanıyor ama ben içimi kemiriyorum.2 tane olursa şayet bende büyüğünü bırakıp işimi yaparım yada küçüğü bırakıp büyüğünün okulu vs ilgilenirim .Senin bırakman gayet doğal canım !!!Çok az yiyorsun WİNNnnn bak kuşluk senden 88 liye geçti :)) bravo valla pastaya hayır demiş ve çok az yemişsin.Sen vermiycende ben mi vericem kiloyu :))
Pideye dur deme vakti.Çavdar aldım eşim pide ben çavdar sahurda bakalım:)

yine bırakmazdım ebrum ama çocuklar 8de kursa gidiyor. ben zaten 5te yatıyorum. gece benim minik de uyutmuyor. aç susuz hiç halim kalmıyor. zaten son saatler sürekli yatıyorum eşime bırakıp. 5dk durmadan yine ağlıyor. yanıma alıp emziriyorum ama bende derman kalmıyor. çocuklar olsa yemekleri, kıyafetleri, kavgaları... bu yorgunlukla onlara kızmak istemiyorum. böyle idare ediyoruz şimdilik.

Eşim uyuyakaldı geç saate kadar çalıştı .Dizi izledim 100 tam mekik çektim şimdi sahur yapıyoruz

88 lim bak gördüm mü az uyku çok fedakarlık 5 çocuğa annelik yapmak ....Sen zoru başarıyorsun arkadaşım 5 tane pırlanta gibi maneviyatı kuvvetli evlatlar yetiştiriyorsun daha ne olsun!!!

afiyet olsun ebruşum. inşallah hepimizin evlatları öyle olur canım benim

benim de kafama birşeyler takıldı uyuyamadım yine. badem cevize sardım. günlerdir ilk defa tıka basa doydum. akşam yemediğim pastadan da yedim az bir şey. pek de pişman sayılmam. günlük 400-500 cal oluyordu yediklerim. o da haliyle yetmiyor bana. iki üç günde bir de böyle cozutup zararsız birşeylerden bol miktarda yiyorum. sanırım bünyem istiyor. hem hareket hem bebek emzirmek bi de troid... vücut iflas etmesin iyice

bu arada bugün evdeki 38beden pantolonların çoğunu denedim. hepsi de oldu çok şükür. geçen gün aldığım pantolon normal oldu üstüme. etiketini çıkarmadım ben de gidip 36yla değiştiricem inşallah. eşim bi de olmaz o sana diyordu. bugün ben de giydim giydim çıktım karşısına. bu small bu 38 beden bu 28 beden diye. baya zayıflamışsın diyor. evde bol rahat şeyler giyince farketmedi herhalde. en son da onun pantolonunu deneyip aradaki boşluğu gösterdim. çok kilo alıyorsun sen de yeme artık diye. pek umrunda değil gibi...

Selamlar çıtırlar.
ne kaynattınız bu kadar bakayım.
88 li maşallah sana.6 aylık bebekle 38 beden süper canım.
Benim de toparlanmam lazım artık ya.
dün akşam komşularla geleneksel iftar programimiz vardı. Biraz fazla kaçırdım sohbet arasında. Restaurant dönüşü cocuklari yatirip semaver keyfi yaptık bahçede.hafiften bir de yaz yağmuru yağdı. Sahura kadar muhabbet güzeldi.
iftar fazla kaçinca sahuru hafif gecireyim dedim eşim patates kızartmıs süpriz yapmış bana.biraz yedim artik.1dlm ekmek çok az vişne reçeli ve çayla kapattım günu.akşama Allah kerim.

88Li az oz yiyorsun badem cevizden bisey olmaz canim
Ebruli de sen de iyi annesiniz. Kafanizi bulandirmayin. Herkesin sartlari imkanlari hassasiyetleri farkli sadece. Allah evlatlarimiza hayirli uzun omur versin. Bugun daha bisey yemedim. Insallah cozutmam.

Ebrulim esin uyumus ama insallah sen film keyfi yapmissindir.
Burada ciddi soguk var masallah. Dun bayagi yagdi ve hava buz gibi oldu. Cam kapi acmiyorum.

Bugun sokakta tum komsularla iftar var. Kola reklamlarindaki gibi cok uzun bir masa etrafinda toplanacagiz cok hos oluyor.

Banusultan ramazanda daha kolay dikkat ediliyor bunu firsata cevirmelisin bence.

Merhaba kızlar
Dün akşam eşimle kavga ettik. Komşular yüzünden.
Bugün oruç değilim. Regl olacağım. Yani bugüne dek öğle Namazını bile kılamayacak kadar şaşmadı. Inşallah bugün de Şaşmaz. Çok üzülürdüm yoksa.
Ebrucum biz fazla düşkünüz çocuklara. Iyi mi kötü mü tartışılır ama bence kötü. Evliliği Eşleri sosyal hayatlarımızı askıya alıyoruz hep.
İşimiZ Gereği bizim çok sık Yurtdışına çıkmamız gerekir. Kendimizi geliştirmek açısından. Kimse çık diye zorlamaz. Benim arkadaşlarım Gözlerini kırpmadan çocukları bırakıp farklı zaman dilimleri için gidiyorlar. Arkadaşım 40 günlük bebeğini bırakıp 15 günlüğüne Brezilya'ya gitti mesela. Ama ben yapmadım yapamadım. Ben 3-4 yıldır gitmeye başladım. O da eşim ve çocuğumu da götürüyorum yanımda.
İnşallah onlar için en iyisini yapabiliriz.

Ogluşun sevgi senfonisiyle uyandım ...çiçek Annem...bal annem...canım annemmmm :) ütü yapmayı planlıyorum ve yemek tabisi .

Papatyam Haklısın canım ama yapımız böyle napalım .komşu için neden tartıştınız ki?

Hadekam ayyy ne güzel mahalle sofrasında iftar keyfi demek.Hala kaldı mı böyle komşuluklar?
Banum sizde Hadekam gibi mahalle iftarı yapmışsınız ne güzel? Kalabalık ve sohbetle yeniliyor zaten canım.Tamam aklıma yazdım vermezsen kızıcam :)

88lim azıcık yemişsin pastadan hem az yiyorsun zaten bili olmaz canım afiyet olsun.6 aylık bebek ve 5. Çocukla 36 beden harikaaaaaaaaa!!!!!!Ben tek çocukla bir yaz 36 giyebildim bravo sana cabım

Iki cocukla 38 bedenim. Hic 36 olacak gibi durmuyorum. Bu regl bitse de ramazana ggeri donsem. Kontrolluydum orucla
Iftarda dikkat sahurda canim istemiyordu.
Bugun 400 gr fazla ciktim.
Ebrulim senin muzik senfonisi yapan oglusun yanaklarini yerim ben. Ne tatli masallah.

Ilk defa katilacagim sokak iftarina. Ben calistigim icin pek komsuluk yapamadim. Bir iki kisiyi taniyorum ama guzel olacak. Gecen sene de oldu. Esim hasta yatiyordu g idemedik.

Papatya ne guzel regl sasmiyor. Insallah bugun de sasmaz. Benimki duzene giremediiki aydir bekliyorum bakalim.

Is yapanlara kolay gelsin. Canim hic is istemiyor. Kitap okuyorum. Cocuklar esim uyuyor kafa dinleme saatim .
Temmuzun 8inde memlekete gitmeye karar verdik. Agustos 15te doneriz. Insallah oradan sonra da bi deniz kum gunes tatili yapsak super olacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…