Çıtır Annelerin Diyet Günlüğü

Haber yok canım daha bi 10-15 gun beklemem lazım haber olursa ilk sizi bilgilendirirm merak etme canım....

Btlkbra Allah tamamına erdirsin saglikla canım.
Ebru buradayım canım. Kendime nazar değdirdim herhalde.midemden şikayetçiyim.yatıyorum neredeyse akşama kadar dünden beri.kilo da veremedigimi hissediyorum böyle. Yarına 64 leri görsem sevineceğim.

Btlkübra hayırlı olsun inşallah.
sağlıkla kucağına almayı nasip etsin rabbim

slm arkadaşlar ben yeni katıldım kadınlar kulubüne diyet konusunda bende yardım almak istiyorum sizlerden

Araser sağol canım begenmene sevindim.Ama iftardada fazla yemiycem.Tek çeşit sonra istedigim tatlıdan yiycem.
Yeni gelen arkadaş hoşgelmişsin.Kendinden bahseder misin?Bebegin kaç aylık?Kilo boy?
Banum bende öyle iftarda normal akşam yemegimden daha az yememe ragmen kuzu yemiş gibi şişkinlik oluyor.Maden suyunun içine limon sıkıp iç canım.

Öglen resmen sandlayede uyuyordum.Eşimde hiç gece uyuyamıyor.Noldu bize böyle.Öglen gelen uyku neden akşam gelmiyor.Akşama aktardan uyku yapan bitki çaylarından alıcam.

Ayesıla hoşgeldin.
Ebru benim mide zaten gidik te ben ite kaka götürüyorum ramazanı işte. Buna şükür.
Pazara gittim. Vişne ve çilek aldım recellik.onları yıkayıp ayiklayıp dondurucuya attım. Yaprak aldım. Salamurasiz kavanozluyorum ben.mis gibi kokusu bile içinde kalıyor. Onları yaydim biraz yumusasinlar diye.
dolabi temizle yerlestir derken aksam oldu neredeyse.
geçen hafta bezelye almıştım. Bu hafta yoktu pazarda.haftaya bulursam 5 kilo kadar alip atarım dondurucuya.
Kış hazırlıkları başladı yavaştan.
Tarhana yapmak istiyorum bu yaz.inşallah bir terslik olmaz da yaparim.biraz da salça yapmak istiyorum.kuşburnu marmeladı da lazım, çok sağlikli.anam daha tursular var.ne çok işim oluyormuş benim yazin yahu.yazınca farkettim.

Yavaştan bayram temizliğine de basladim. Perdelerimi yıkayıp ütüleyip asiyorum.son günlere kalmasın. Sadece yatak odam kaldı. Son hafta mutfağı ayrıntılı temizlerim.dolaplar falan haftada bir elden geçiyor zaten.son güne genel temizlik ve camlar kalır. Onlar da yarim gün zaten.
2 gün önceden sarma ve baklavayı da halledersem sıkışmam inşallah.
Sizler de planlar nasıl kızlar.

Banucum okudukça ben yoruldum. Ne çok şey yapıyorsun. Ben de yazayım.
Yaprak ve bezelye işini hallettim.
Bu sene reçel yapmasam diyorum. Bizim evde reçel pek yenmiyor. Ben de bilmiyorum nasıl yapıldığını. Çileği alıp ayıklıyorum. Şekere yatırıyorum. Yardımcım kaynatıyor. Kaynatma kısmını yapamıyorum ben.
Kışlık taze fasülye, barbunya ve dolmalık biner koyacağım.
Bayramdan sonra bi hafta Köyde kalacağım. Patlıcan köLüyorum orada. Odun Ateşi'nde. Onu da koyarım buzluğa. Fasülye ve biber kuruturum.
Allah razı olsun salça tarhana işlerini annem hallediyor.
Temizlik işine gelince ben bayramda burada olmuyorum hiç. Bayram temizliği tatlı işim olmuyor.
Tatile gitmeden halıları yıkamaya göndereceğim.
TemiLiği de yardımcıma yaptıracağım extra Ücret ödeyerek. Yada bi temizlik Firması ile anlaşacağım. Şimdilik planlarım bunlar.

Papatyam biz de evde olmazdik eskiden bayramlarda.memlekete tayin çikana kadar böyle ne yapalım. Anne baba olmayinca bayramlar buruk geçse de evlatlarimiz için gülüyoruz.onlarda güzel bayram anıları bırakmak istiyorum.

Allah rahmet eylesin Banucum.
Aslında ben bayramları hiç sevmiyorum. Elimde bi bavul kapı kapı dolaşmak zor geliyor. Eşimin öz babası 5 üvey babası 10 kardeş. Kv de 5 kardeş. Ve bunlar aynı ilçenin farklı Köylerinde. Benim babam 10 annem 7 kardeş. Çok yorucu oluyor benim için. Hepsine gitmiyoruz zaten ama Lafı dedikodusu bitmiyor. Gelmediler uğramadılar diye.

Papatya bayram sevdiklerinle olmak demek bence şu ahir ömrümüzde.sevdiklerine sarıl digerlerini gözardı et gitsin.
Ebru ben de kızları yatirdim.esim nöbette.yatsiyi kılıp azicik keyif etme hayalindeyim.bir tabak kiraz yıkadim.dolapta beni bekliyorlar.kac gündür canim istiyor yemeye fırsat olmuyordu.öpüyorum hepinizi. iyi geceler.

Banucum doğru diyorsun canım ama her gittiğin yerde ayrı bi laf, ayrı bi bakış.
Eşimin ailesinde benim işimden dolayı bana farklı bakıyorlar. Mesela çayımı doldurmaya mutfağa gitmediysem, ya da yemek hazırlanırken Yardım etmediysem ( muhabbete dalıyorum bazen ) hemen havalı, şımarık vs oluyorum. Onları küçümsüyor oluyorum. Bayramlarda geriliyorum yani.

merhaba kızlar bu aralar giremedim misafirlerim vardı yatılı millet denize girmeye geliyor bende aralarda dolanıyorum, tabi diyetmiyet hak getire oruçta tutmuyorum yedikçe yedim misafirlerle, cumartesi sabahta yola çıkacağız memlekete doğru, uzun bir süre yokum ağustosun sonunda anca gelirim, nete pek giremem oralarda ben dönene kadar verin kilocuklarınızı benim pek ümidim yok kendim ile ilgili ama umarım bende daha fazla almam

bu aralar sizden uzak kalsam da seviyorum sizleri kızlar
kendinize çok iyi bakın

B Btlkubra canım hayırlı olsun

Bayramları hiç sevmem ben çocukluğumdan kalma ( Ama oglum olduktan sonra ona gelenek görenek aile kavramı ziyaret vs olması için mutlu olmaya çalışıyorum .Bayramlar hep buruktur bana hep geçip bitsin isterim
Banum maşallah ne çok iş yapmışsın .Ben regl olucam son hafta o zaman perde kapı mutfak vs Derince yapmayı düşünüyorum.Arife günü kv oluyoruz onun evi temizlerim.Kışlık çok yaprfım evdeyken kızlar bilir.Ama şimdi biraz bezelye,kesme(erişte),bol domates sosu(rendesi)yapmayı düşünüyorum.Reçeli sadece ben yedigim için hazır azıcık canım çektikçe alıyorum.Rabbim saglık versin ağız taduyla yememizi nasip etsin inşallah .

Kızlar bu arada oğlumun kaydı çıkmış listede çok mutlu oldum.Eylülde kreş maceramız başlıyor.O hafta izin kullansam ben kötü olucam onu bırakıp bütün gün evde olmak istemiyorum .Babası bulunsun istiyorum .Ben okula başlamdan alayım hergün gezeyim ogluşla istiyorum .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…