Çıtır Annelerin Diyet Günlüğü

Hawarım özledik seni.Çok iyi gidiyordun oysaki.Hayırlısı ile gidip dön arkadaşım.Bu arada hep misafirin var senelerdir bir biz gelmedik biZde gelelim tam olsun :))

88 lim nerdesin canım?
1 tabak mantı çayla 3 bisküvi yedim.Dondyrmaya yine vakit ve yer kalmadı.Keşke sahur daki gibi az ve saglıklı yesem iftarda

Iyi geceler. Kizlar
Diyetle alakasiz ama kafamin cok karistigi bir konu var
Beni az cok taniyorsunuz size danismak istedim

Bi araba bulduk. Yarin aliyoruz insallah.
Bugun gittik kredi cektik.
Benim ustume. Bi kredi de onceden var. Neyse yarin parayi bankadan alacagiz vs.
Bu gece kiz kardesim tlf etti ve tam cektigim kredi kadar ellerine bi yerden para gectigini ve bana borc vermek istedigini soyledi.
Banka ile kredi ile ugrasma 2 sene sonra odersin dedi. Cok sevindim tabi.
Esimle konustum. Kesinlikle kabul edemem diyor .
Yarin obur gun yatirim yapmak ister para lazim olur cikartip veremeyebiliriz diyor.
Bir de eniste teklif etmesi uygundu diyor.
Simdi yanasmiyor esim. Iki kredi ve kres masrafi yine zor gunler beni bekliyor.

Siz olsaniz ne yapardiniz
Esim minnet etmek istemiyor.
Daha once esim amcasindan borc almisti kisa vadede parayi geri istedi ve kredi cekmek zorunda kalmistik. Yine aynisi olur diye korkuyor.

Btlkubra hayirli olsun Allah tamamina erdirsin
Banu papatya ebruli
Ucunuz de cok becerikli hatunlarsiniz masallah. Hem titiz hem maharetli
Ben buzluga hic visey atmiyorum. Iki sene once attim. Tatilde dolap bizulmus. Elektrik gitmis. Sonra temizlerken tiksindim atmiyorum.
Salca konserve kv yapiyor tarhana eriste annem yapiyor
Gecinip gidiyoruz.

Ebruli az yiyorsun guzelim taktir ediyorum. Bakalim yarin kilolar ne olacak
Bende umit yok.
Bugun de tutmuyordum ve bi tabak tatliyi geldim gittim yedim. Yarina ne olur bilmiyorum. Yarin oruclu olacagim insallah. Artik ramazani da yariladik. Biraz da oruc tutayim. 6 gun yedim. Bugun de misacirim vardi cok keyifli gecti.

Hawar hayirli yolculuklar . bizim de 6 gun sonra tatil maceramiz basliyor nasipse.

Ebrulim oglunun adi cikmis cok sevindim. Insallah cabuk alisir ve severek gider gelir krese. Vicdan yapma tatlim. Izin al gezin eglenin ama kendini uzme yetemiyorum diye. Her anne yetemiyorum duygusuna kapilir bu normal. Oglun artik buyuyor. Kucuk adam okullu oluyor.

88 lim yoksun nerdesin????
Hadekam benze durum bizde oldu.Ben verdim altın olarak 5 aylığına dedi.2.5 seneyi geçti .Eşim isteme dedikçe hep tartıştık yıprattık birbirimizi bu yüzden.Ve noldu altın olarak bana bir teşekkür edip degil para olarak eşime eksik olarak vermiş gerisini bi ara veririm demiş.Ve kötü oldum konuşmuyorum onlarla.Yani iyilik yapıp nankörlük gördüm .Ve para çarçur oldu. Bşdaha vermem kimseye Buda ders oldu bana.Yani tırnağın varsa kaşın derim canım! Isterler eşinin dediği gibi bu sefer kardeşinle kötü olursunuz .Bankadan Çek kafan rahat olsun.Rabbim ödeme kolaylığı verir nir şekilde inş.Evet teyzesi okullu olucak minigim istemiyor gitmek inş çok içimi sızlamaz benim

Sahur uno light ekmk 1 kk beyaz peynir 2 zeytin yarim yumurta salata suuuuu

Sagol ebrulim
Esim de minnet etmeyelim dedi. Sanirim yarin krediyi cekip arabayi uzerine alacak esim. Bir kere agzi yandi.
Ben de krediye girmeyelim daralmayalim istedim . biz odemeyi tam ve istenen zamanda yapariz o konuda sorun olmazdi ama erken isterlerse sorun yasardik.
Tirnagimiz kadar kasiyacagiz basimizi.

Sabah cuma. Simdiden hayirli cumalar. Araba aliyoruz. Oruca basliyorum. Ne guzel bir cuma : )
Sizi seviyorum kizlar

Iili wisdom neredesiniz kizlar

burdayım ebrum yettim gariii :) gezmekten vakit bulamıyorum. giriyorum, okuyup beğeniyorum hooop kızım ağlıyor, eşim alıyor bilgisayarı ya da dışarı gidiyoruz.
B Btlkubra tatlım hayırlı olsun inşallah
hadeka canım biz her türlü krediden uzak kalmaya çalışıyoruz. sonuçta faiz alan da veren de ALLAH ve rasulune savaş açmış diyor ayette. bize çok dediler çocuklar var, ev alamazsınız vs diye. herkesten ufak ufak borç aldık. ödeme niyetiyle borç alanın kefili ALLAH tır diye bi hadis var. aynen öyle oldu. isteyip de parasını ödeyemediğimiz bi insan yok. yüklü miktar borçlar aldık, hep ödedik ALLAH ın izniyle. evimizi de aldık borcumuz bile kalmadı(sadece tokiye var aslında onun parasını da kapatabiliriz de ben istemedim) araba parası da hazır sayılır. o yüzden bana sorarsan kesinlikle kredi almamanı öneririm, her şey çok daha kolay oluyor. yoksa beş çocuk ve normal bi maaşla anca geçinirdik, belki ufak bi evin kredisini ödeyebilirdik. ama biz almamayı tercih ettiğimizden(diye düşünüyorum), ALLAH da bize fazlasıyla verdi. 20 yıl çalışıp hiç harcamadan biriktirsem bu kadar birikim yapamazdık. benim fikrim hazır önünüze fırsat gelmişken borç almanız yönünde. ileride sorun olmaması için de aldığınız parayı ve ödeme tarihini aranızda yazın. hatta karşı tarafın içi rahat olsun diye senet de yapabilirsiniz. uzun yıllardır borç serüveni olan biri olarak yazıyorum :)yine de sen bilirsin..

ebrum eşimle benimsediğimiz bi yöntem var. sadece vazgeçebileceğimiz miktarları borç olarak veriyoruz. yani ödemese de bu kadarmış karakteri deyip geçiyoruz. yüklü miktarları hiç borç vermedik ama çok aldık :) hepsini de gününden önce ödedik. keşke insanlar ödemeyecekleri borçları almasalar da, borç müessesi gelişse. insanlar borç vermekten öyle korkar olmuşlar ki... çoğu daha önce senin yaşadığın gibi acı tecrübeler yaşamış olduğundan... ALLAH bizleri hayırlı insanlarla karşılaştırsın....

Kızlar Netim cok az.. Ayın 9 unda yenilecek. Okuyup cıkıyorm .. Yazlıkta herşey yolunda. Içimde beni kemiren kücük bir konu var. Onda da Şeytanı dinlememeye çalışıyorum ama bazen olmuyor. Dua edin bana. Öpüldünüz

Hayırlı cumalar kızlar.....
Hadekam Hayırlısı olsun arabanız şimdiden kazsız belasız kullanın inş.Sahur menünde gayet iyi!!!
88 lim bu devirde borç zor bir durum ve kredisiz birşeyler olmuyor malesef(tatbi yapabilene yani size bravo)Misal ben içimden hakkımı helal etmedim ee noldu kredi çekmedi benden aldı ama zamanında vermedi ve eksik verdigi için helal etmiyorum kul hakkıma girdi diyorum içimden.Nolcak şimdi?Evladımın rızkını yedi kendi mal sahibi oldu benim evladımın altınları çarçur oldu.Allah bunu affeder mi peki?Keşke kredi çekseydi dinimizce olan küslük olmazdı aramızda ve kul hakkına(en büyük günahlardan biri)girmemiş olurdu dimi...!!!!!!!!!

Winn noldu merak ettim canım.9 unada çok varmış yaw.

ebrucum zaten onlar gibi borç alıp ödemeyenler yüzünden herkes kredi alıyor. bize de çok dediler ama kredi çekmektense almamayı tercih ettik. sonrasında imkan olunca borç aldık yine. ödeyecek insanlar kredi çekiyor, ödemeyecekler borç alıyor. ne büyük saçmalık... borç alıp ödemeyenler, sadece girdikleri kul hakkıyla kalmıyor, üstelik borç veren kişinin tekrar vermemesine sebep oluyor. insan bi kere borç verip zora düşünce, tekrar vermek istemiyor haliyle... rızkı veren ALLAH canım. şöyle düşün o insan görünürde malını azaltmış olsa da, RABBİM evinin bereketini arttırır, başka bir yerden rızık kapısı açar, senin rızkın yine seni bulur. senden aldığı para onu zengin etmez, seni fakir etmez. sen belki görmezsin ama mutlaka çıkar o para ondan. bu dünyada çıkmazsa bunun ahireti var. hiç üzme kendini bitanem. ALLAH her daim iyi insanlarla karşılaştırsın hepimizi... diğerlerine de hidayet versin. inşallah yaptıkları hatanın farkına varırlar bi gün...

Merhaba kızlar
Hadeka hayırlı olsun canım.
Evet kabul ediyorum kredide faiz olunca eve bereketsizlik veriyor. Ama ben yine de kimseden borç almak Yada kimseye borç vermek istemiyorum.
Birinden borç alsam ona karşı samimi olamam. Mesela tatile gidecek olsam o kişinin aklına gelir. Bak bak bana borcu var ama tatile gidiyor diye.
Eylül gibi araba alacağım. Bayağı yüklü bi para. Çevremde alabileceğim insanlar var ama ben kredi çekmeyi tercih ediyorum.

Selam çanlar cumaniz mübarek olsun dünkü sahurum
2 dilim ekmek zeytin peynir 3 hurma çay
İftarda
Bi tabak çorba 3 çatal makarna 4 çatal patates kızartması iftardan sonra dışarı çıktık eşim ve çocuklarıyla bizim eve biraz uzak bi yere yürüyerek kafeye gittik tam bir buçuk saat gidiş dönüş yuruduk bi kahve ictik geç olduğu için fazla oturamadik :)

Kızlar bu arada tesbihatım çok uzun bu seferki .Ya bari çekiyorum niyet ettim bir şeye olduda.Bitirmem lazım .Çeken özelden bana sayı olarak yazarsanız sevinirim.
ZUzum menülerin gayet iyi bakalım bu akşam kaç görüceksin.?Akşam eşim waffle yiyelim dedi çay demledim hemen baya bir kaloriye hayır demiş oldum.Çok zayıfladın yeter ye artık diyo ama onca emegi yiyip çöpe atamam dimi

selam kizlar
Hayirli bereketli cumalar..
Ebruus burdayim canim, okuyorum da yazmaya firsat kalmadan hep biseyler cikiyor.. wc egitimi iyi gidiyor simfilik arada kaciriyor tv oyun vs dalinca ama ilk gunlerdeki stresim kalmadi sukur..
3 gundur reglden dolayi oruc da tutmuyotum yedikce yiyorum, o kadar yememe ragmen acikiyorum oruca nasil dayanmisim anlamiyorum.. velhasil bugun artilarla geldim araniza
bugun aksam esimin okuldan biri davet etmis oraya gidecegiz, aslinda esim gelme ben tek gideyim sikilirsin falan dedi de ben evdede sikiliyorum zaten gelecegim dedim zorla gidiyorum..
Esimde tutturdu bizde kv kaynimlar amcalar falan hep davet edelim bi gun, bi gunde arkadaslari falan cagiralim diye ama sadece bekarlari cagiracagim okuldan arkadaslarini.. geri kalanina disarda davet verelim dedim.. yok sen sevabini alamazsin falan dedi ama olsun dedim yoksa ben kimseyi cagiramam
Bu arada esimin isle ilgili onemli bi durum vardi ecen hafta olumsuz karar cikmisti bu hafta tekrar gorusuldu kuruldan olumlu karar cikti cok sukur bu stresi de attik o yuzden kalabalik bi iftar daveti vermeyi kabul etti disarda.. biraz fazla paramiz gidecek ama napalim saglik olsun..
Benden boyle iste kizlar karisik ve uzun oldu kusura bakmayin
Bide kilo bilfirimi yapayim sonra size yazayim
Gecen hafta 57.8
Bugun 58.8
Gelen 1000
Yinede 58 lerde olmak guzel

Kubracim hayirli olsun gozun aydin canim, Allahim harlisiyla kucagina almayi da nasip etsin..

Hadeka aslinda kardesinin karakterine ve samimiyet durumunuza gore alabilirdin parayi.. ama aranizda sorunlar varsa ve suresinden once isteme ihtimalleri varsa sonradan kotu olacaginiza kredi cekin canim.. bizimde esimin abilerine ve babasina bedelli eskerligin borcu var ve iki yil icinde oderiz dedik ki iki yildan da kisa surecek buyuk ihtimalle ama uzun da surse cok ihtiyaclari olmadigi surece onlar istemzler o yuzden simdiye kadar ne zaman paraya ihtiyacimiz oldu onlardan aliyoruz cok sukur.. Allahim comert insanlarla karsilastirsin cumlemizi.. Arabanizda hayirli olsun simdiden kazasiz brladiz gulr gule kullanin...

Ebrucuk oglusun ismi cikmis demek basliycak eylulde krese.. simdi gitmek istemese bile orda arkadaslari olunca sevcektir eminim uzme kendini.. ahhh uykusuzluk bende de var sahurdan once uyursam sahurdan sonra uykum kaciyor uyumazsam uykuduzluga dayanamiyorum ins ramazan bitince duzene girecek tekrar uykularimiz.. gerci ben bayramda 1 ay annemle gitmeyi planliyorum da hayirlisi bakalim..

Banu mas ellerine saglik ne cok sey yapiyorsun.. Allah kolaylik bereket versin

Papatya hayirlisi olsun canim, brnde nerde olursak olalim esimle oglumla olunca rahat oluyorum.. oglusla ilgili topige cevap yazacaktim ama gerek kalmadi sanirim sen sikmama karari almissin zaten, ins kendiliginden okuma sevgisi, dini egilimi gelisir bosuna stres yapmamis olursun..

Areser hakkinda hayirlisi olsun canim, sonucu bende merak ettim.. ama Rabbim bir evlat daha nasip ederse emin ol rizkini da beraberinde gonderir belki ilk ikisinden bile cok bereketli olur, o yuzden maddiyati takma kafana..

Wisdom oglun hazirsa hemen basla derim canim wc egitimine.. alisinca acayip kolaylik oluyor hep cocuk da gun boyu cisli pis bir bezle dolasmiyor rahat oluyor..

Kizlar tesekkur ederiz. Bugun krediyi cektik. Devir teslim islemleri plaka vs halledildi. Simdi is araba surmeye geldi :)
Kiz kardesim cok comert gonlu boldur. Ama esinden cekindik. Yarin obur gun yatirim yapmak isterse bizim yuzumuzden dara dusmesin dedik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…