- Konu Sahibi maviduvar1
-
- #1.041
26 yaşındayım.Evliyim.22 aylık bir oğluşum var.Boyum:1.58 felan.Çok hareketliyim çocuk oldugundan beri helede.64 ile hamle kalıp 82 ile doguma girdim.Dogumdan bir hafta sonra 77 diydim.Sonra 70 oldum.65-67 de takkılı kaldım.Ve kadınlar kulubüne katıldım.En son 52.3 gördüm300 gr veremedim iradesizligimden ve 2 kiloyu geri aldım.İşte böyle canım eee ne dersin bu zavallının haline
merhaba tatlım.. öncelikle bebişin için acil şifalar
kısaca yazdığın bilgilerine şöyle bir göz gezdirdimde. aslında kilo vermem bir kaç küçük ayrıntıda saklı. çünkü hayatında bir sürü avantajların var. bunlar ne mi?
1- yaşın mesala. 26 yaş çok güzel. 30 yaştan sonra insanın metabolizması biraz daha yavaşlıyor(ben 30 yaşındayım ondan tecrübe ile sabittir)
2- evli olmak. diyeceksinki ne alaka: bir evin eşin ve çocuğun var. bu da sana ekstra bir iş demek. ev işi çamaşır ütü.. herşeyi yapman gerekenden daha çok yapıyorsun. durmadan çocuk tarafından dağıtılan ve kirletilen bir evin var. buda evi toplamak ve temizlemek demektirki: buda sana fazla kalori yaktırırı(ama temizlik yapıyorum diye fazladan yemek yememelisin)
3- hamilelik kilondan bahsetmişsin. ben iki hamilelik gördüm ilkinde 60 dan 85 e kadar çıktım. ve eski kiloma dönmemle hamile kalmam bir oldu bu kez 60 dan 87 ye çıktım. tabi iki ocuk olunda diyete spora hiç gerek kalmadan 63 e kadar düştüm. (sütüm çok olsun diye fazladan hiç yemek yemedim. ben zaten çok yemek ve ekmek tüketen biriyim her zaman ki gibi yedim). ve çocuklar ana okuluna başlayınca kilolar hızla yükseldi...hiçbir zaman zayıf olan biri değildim.. sana gelelim. senin bebeğini dünyana getirmenin üzerinden sadece 22 ay geçmiş. zaten bir doğumdan sonra vucut 2 yılda kendine geliyor. bu demekki yıllardır üzerinde kalan kalıcı bir kilon yok. çabuk gelen kilolar cabuk gider. bu da senin avantajın..
4- uyguladığın diyet kaçamaklarını saymazsak genelde güzel
7000-7500 kalori 1 kiloya eşit. yani 1 kilo vermek için 7000 kalori az beslenmeli ya da 7000 kalori yi yakacak fazladan kalori harcamalısın.şu linke tıklayarak hangi aktivvite kaç dakikada kaç kalori yaktırı hesaplarsın8 hergün ne kadar kalori yaktım buradan bakıp hesap ettim):
Kalori Hesaplama
şöylede açıklaya blirim. günlük almam gereken kalori ortalama 2000 di. ama ben 1200-1500 arası diyet yaptım.yani 500-600 kalori eksik beslendim. ve günlük 400-500 arası kalori yaktıracak spor yaptım. yani günlük 1000-1200 arası kalori eksiği yarattımki gerekli kaloriyi harcaması için vucudumdaki yağlar kullanılsın.
ve yanlışlarına gelelim
arkadaşlarında değinmiş sporun yeterli değil.
günlük en az 30-45 dak tempolu bir şekilde spor yapmalısın. aerobik - step - ip atlamak(toplamdaen az 20-30 dak) -yüzmek.bunlar çook kalori yaktıran sporlar. lesie ile yürümek kalori yakımında yeterli değil.onu yaptığın sporlara ilave olarak yapman kilo vermeni kolaylaştırır. mekik oklava ise bölgesel zayıflamanı sağlar. o hareketlerini de sporlardan sonra yapmalısın. her gün aynı sporu yapmaktan sıkılıyorsan değişik ama tempılu sporları yapabilirsin. platese gelince ben ebru şallının plates video larından en çok kalori yaktıran ağır platesi yaptım. ama ara sıra hergün değil.ve günlük yaptığın sporları o gönderdiğim liknte bak. kaç kalori yakıyorsun günlük hesapla. ama günlük ilerini bu hesaplamanın dışında tut. sadece zayıflama amaçlı yaptığın sporlar hesapla...daha çok motive olursun.
Ebru Şallı İle Pilates (Plates) - 27.11.2012
ve en büyük sorun kaçamakların.
kural şu: ya kaçamak yapmayacaksın ya da yaptığın kaçamağın kalori değerini hesaplayıp onu yakacak ekstra spor yapacaksın..
ve eğer kaçamak yapacaksan kalorisi düşük olanı tercih edeceksin.. bunları ben 28 gün boyunca yaptm ve 5 kilo verdim. ben yemek yemeyi çok seven biriyim.hamur işleri yemek yapmak beni mutlu eder. evde bunların hepsi tükenmiyor ve mağlum ben yiyorum çoğunu... ve şimdiye kadar en uzun süren diyetim 4 gün sürmüştü.. ama insan isterse ve kendine inanırsa başarır.
ebruli inan bu hafta bu dediklerimi yap başarırsın
haftada 500-1000 garm arası kilo vemek normal
bu söylediklerimi sende biliyorsun. ben sadece hatırlatmak istedim.azmin elinde hiçbirşey kurtulmaz