Çıtır Annelerin Diyet Günlüğü

Canım ben ebruliye de yazmıştım taylan kümeli diyetisyen yatmadan 2-3 saat önce yeme işini bırakın diyor
O kadar saat aç kalırsan vücut kıtlık alarmı veriyormuş sonra da yine uzun süre aç kalırım diye her şeyi depoluyor
Mevsimlerden roma adlı site de çok faydalı ben ordan çok şey öğrendim tavsiye ederim canım
En iyi aktivite de yürüyüş bence her yer çalışıyor çünkü
İnşallah haftaya üzülmezsin kilo verirsin canım

1 porsiyon 2 kepçe yemek demek

akşamları 1 meyve(kalorisi düşüğkolanlardan), haşlanmış karnıbahar brokolü( midede çok yer kaplıyorlar ama kalori değeri çok düşük: 100 gramları=35 kalori), bir bardak yoğurt ama yoğurtun suyundan da ilave et.sindirimi kolaylaştırıyormuş yoğurt suyu

yorgunluktan dır canım.bir bardak fazla yersen eski haline dönerssin

.kızlar benim yürüyüş bandım yok. dışarı çıkma şansım yoktu. ben evde çok hafif tempoda koştum.. mağlum iki kızım var.. evim de uzun bir koridor var. ölçtüm gidiş geliş 28 metre ediyordu.gidiş gelişimi bir tur sayarsak her gün en az 100 tur attım.(150 tur attığım günlerde oldu.) o da yaklaşık 30 dak etti. yani 1 saatte te 6 km ediyor. ben yarım saat koştuğum için 3 km civarına denk geliyor. bu sporun üzerine 30-40 dak aerobik yaptım. ya da kalori yakma odaklı plates yaptım.üzüerine 100 mekik çektim..evinizdeki imkanları değerlendirin kendinize imkan yaratın..

ben kilo vermeye devam etmek istiyorum. 3-4 kilo daha vermek istiyorum..mağlum 3-4 gündür bıraktım sporu. ama zayıflamak için spor gerekli..

tabiki zor oldu. ama insan kendine güvenirse inanırsa başarır

Canım inan seninle aynı kafadayız
benim koşu bandımı alalı iki sene oldu ondan önce ben de senin gibi evde odalarda koridorda koşardım yürürdüm
İnsan istdi mi önünde hiçbir şey duramazz
Üç kilometre çok iyi senin için ben de 3 km yol yürümeden bırakmam genelde
Olcekkkkk başarıcazzzzz nelsonnnnnn

Ebru yime yime , sonra daha çok kilo alırsınnn, yoldaş yapmma böyle hadş bu günde yemişsin de artık yarın yemeee

tabi sana diyomda bende dünden beri götürüyorum kekleri kurabiyeleri sabah kahvaltıda da yedimmm

Nelson teşekkü erderimm, ben genelde 4-5 yemek kaşoığı koyup onuda bir porsiyon olarak kabul ettim geçen hafta, bakayım 2 kepçe kaş yk denk gelecek

Papatya arkadaşlarda demiş akşam ,1 bardak süt, 1 kase yoğurt yada meyve yiyebilirsin, geryfurt yağ yakmaya yardımcıymış, hemd bağırsakları çalıştırıyor, ben önceki hafta yiyordum akşamları, sonra bir yerde okudum, düzenli ialç kullananlar yemesin ilacın etkisini sıfırlıyor diye, o yüzden bu hafta 1 defa falan yedimm, eyer düzenli kullandığıın bir ilaç yoksa öneririm

kızlar bende genelde dışarıda yürümeye çalışıyorumm, bu bana psikolojik olarakta iyi geliyor, hava kötü olursa yada çıkmazsam evde leslie yapıyorum, haftada 3 gün belediyenin açtığı pilates kursuna gidiyorum oraya giderkende yürüyorum ,evden 15 dk sürüyor, dönüşte genelde arbaya biniyorum arkadaşlarla hem saat biraz geç oluyor, hemde terli olduğum için, bu hafta salona 2 tane koşu bandı koymuşlardı, 15 dk koştum , yapabilirsem, biraz erken gidip orada koşmayı planlıyorum, dün yapamadık platesi hoca aradı işi varmış iptal bende eve gelip temizlik yaptım, sonrada misafir geldi zaten

Kizlar suan soklardayim bakın bir hafta sonu aldigim kaloriye
Burger kinge gidisim ve olanlar
Double whopper 1077 kalori
Patates kizartmasi kucuk 206
Kola kucuk 84 orta boy menude ama hepsinini icmiyorum.
Ve ardindan dondurma 131
Toplam kalori 1498 tabi bu sadece aksam yemeginde yenilenler
Ben daha yermiyim hic doueble fslan cok canim cekerse cocuk menusunyiycem artik
Bir sitede kalorilet vardi burgerinkini merak ettim iste sonuc

Kizlar bu arada spor olarak ne yapacagima karar verdim gunde 2000 kez ip atliycam ve mutlaka 100 mekik cekicem
İpi 200 kereden 5 set yapcam Sabah ve aksam olarsk
Mekigide gobegim oldugundan sart oldu cekmek gerek
Videodan duzenli yapabilcegimi hic sanmiyorum ama ipi bir sekilde yemek piserken bile atlarim benim surekli yapabilcegim birsey olmaliydi en mantiklisi bu geldi 1000 kez atladim bacaklarim yandi yandi ve terledim valla ates basti bakalim iyi sonuc alabilcekmiyim 1 ay denicem insallah

Bu hafta seninleyizzzz
Birbirimizi motive edelimmmmm
Spor yapalım az yiyeli mönülerimizi eleştirelim
Beni acımasızca eleştirrrrrrr hazırım buna
Haftanın sonunda bir kilo versek keşke ne güzel olurr
Bu hafta başka misafir almicam kardeşimin düğünü var 2 şubatta
Ne kadar zayıflasam kar bir sürü akraba
Ayyyy kız ne kadar kilo almışsın derse bunalıma girerim
Ne dersinnnn

Özge yoldaş sen ne yaptın... Aslında be kadar masum görünüyorlar değil mî
Hadi bana da spor bulalım....

Off kızlar uykum var ama oglumu uyutunca yattım.Bir saga bir sola(aklımdan evimi silseydim,şimdi çamaşrı makinası dduracak çamaşırları asıp yatsaydım vb.. şeyler)tabi uyku muyku kalmadı.Alışkın degilim sehra gibi öglen uyumaya alışmışım tempoya.500 ip atladım evi süpürdüm toz aldım.Kv aşagıda ögeln yemeklk hazırlamışlar.İnicem kekimide indireyim.Akşama inş. ogluş erken uyur bende 500 ipimi atlar duşumu alır misler gibi uyurum

Papatya, yazdıklarımı galiba okumuyorsun.Yorum ,beğeni de yok .
Olabilir senin tercihin.Demem o ki :
Eğer sana yazmamdan rahatsız oluyorsan YAZMAM.

yediklerimi düşünüp utancımdan foruma girip yazamıyodum ama bacılarım siz nettiniz ya millet coşmuş yemişte yemiş kendinize gelin bi silkelenin burası kim en çok kiloyu alır yerine dönmüş yaw bu hafta haftasonu yediklerimizi yakarak geçircez herade ben pazartesi menülerimi paylaşmaya başlıycam

tatmam tatlım ben buğün diyet yapmadım ama pazartesi başlamayı düşünüyordum. ama yarında başlayabilirim. birbirimze karşı sorumlu olursak daha dikkat ederiz. sen yaz ne pazar mı pazaertesimi başlıyalım. sıkı spor ve sıkı diyeteee

diyet yapmadım ama aklımda kaldığı kadarı ile yazayım

kalkınca: 1 şekerpare
sabah:yarım sahanda yumurta, domates, bir ince dilim kaşar peyniri, 2 dilim ekmek, 2 közlenmiş sivri biber
ara: 1 elma
tam öğle yemeği yemedim: 7-8 yaprak sarması, 1 şekerpare, bir sütlü nescafe
ara: 1 çay bardağı meyve suyu,3-4 tane bisküvi
akşam: ev yapımı iskender, 3 yk fırında karnıbahar, salata

Papatya, yazdıklarımı galiba okumuyorsun.Yorum ,beğeni de yok .
Olabilir senin tercihin.Demem o ki :
Eğer sana yazmamdan rahatsız oluyorsan YAZMAM.

canım ben anlayamadım ne oldu...
yorum yok beğeni yok derken ben beğenmemişim yorum yapmamışım demek istiyorsan. bu soruyu size sorduktan sonra bir kere pc'den girdim. onda da meyve yiyebileceğim için nasıl sevindiğimi gösterdim. sonra da telefondan özgeye iki satır yazdım. onu yazana kadar da şekilden şekile girdim.
beğeni diyorsan ben bunu pek alışkanlık haline getiremedim nedense...bundan sonra daha özenli davranırım...
ortada kırılacak bir durum yok...ama seni kırdıysam özür dilerim...
ayrıca tabiki rahatsız değilim yazmandan...neden rahatsız olayım ki....
verdiğin bilgiler ve güzel dileklerin için çok teşekkür ederim.

benim menüm;
10:00 domates, salatalık, biber, 4 dilim sucuk, 1 kk peynir, 2 zeytin, 3 dilim çavdar (yuuuhhhh dediğinizi duyar gibiyim)
13:30 bir portakal
14:30 3 yk bezelye (oğlumdan artan)
17:00 bir kase mercimek çorba, fırında yaptığım yemekten 5 adet köfte, 2 çatal patates, 5 adet biber, bolcana yoğurt
şu anda yeşilçay
19:30 da 2 mandalina yicem

ve sporrrrr.....
koçum oğlumdu ben yaptım o saydı, zaman tuttu, ağzında düdükle bana eşlik etti....

200 adet mekik
248 adet ip atlama

09.15
1 gevrek
Kk peynir
2 zeytin
2 catal recel 1 catal krempeynir
2 kurukayisi
Yesilcay
11.30
Nescafe
Karam bitter gofret (ebruuuu)
13.30
2 minnak mandalina
11 .badem
15.30
1 elma 3 kasik yogurt
18.40
1 kepce eriste corbası
5 yaprak sarma 3 lahana sarma
Yogurt
1 lokma ekmek

2000 ip atlama(baldirlarim yaniyoooorrr))
100 mekik

1 kg vermek için kaç saat yürümek gerekir
Yürüyerek kilo vermek sanıldığı kadar kolay bir şey değil. İnsanların ortalama bir tempo ile yürüyerek saatte 400 kalori verdiğini farz edersek 2 saatte 800 kalori, 4 saatte 1600 kalori 18 saatte ise 7200 kalori harcayacağı ortaya çıkmaktadır. Oysa bir kg vücuttaki yağ kütlesini eritmek için gerekli olan kalori miktarı da 7200 kaloridir. Dİğer bir deyişle 1 kilo zayıflamak için 18 saat yürüyüş yapmak gerekiyor. Tabi bunda yürüyüşün metabolizmayı hızlandırıcı etkisinin tüm güne yayılarak ortalama 200 kalori de fazladan enerji harcatmasını hesap etmiyoruz. Yani onu da hesaba katsak ortalama 12 saat yürümek gerektiği ortaya çıkıyor. Günde 1 saat yürüyüş yapan birisinin ayda 3 kilo zayıflama kilo verme olanağına kavuştuğu buradan ortaya çıkıyor.

Yürüyüşle zayıflama ve kilo vermenin faydaları

Yürümenin yürüyüş yapmanın veya Yürüyüşün faydaları ile hayatınıza birkaç yıl daha eklemek ister misiniz? Bunu düzenli olarak yapacağınız bir yürüyüş programı ile gerçekleştirebileceğinizi biliyor muydunuz? Basit ve güvenli olan ve sizi kolayca zayıflatacak yormayacak olan bu egzersizden öğreneceğiniz çok şey var!

Yürüyüş yapmak, yapabileceğiniz en basit ve en güvenli egzersiz çeşididir. Bu spor sizin kemiklerinizi güçlendirmenize, kilonuzu, kalp ve akciğer sağlığınızı kontrol altına almanıza yardımcı olacaktır. Araştırmalar haftada yaklaşık 20-25 kilometre yürüyen insanların yürüyüş yapmayan insanlara göre daha uzun yaşadıklarını kanıtlamıştır. Bunun yanında etkili bir zayıflama ve kilo kontrolü için yürüyüş yapmak gerçekten vücut için ihtiyacında ötesindedir.

Yürüyüşle İlgili Bazı Can Alıcı Bilgiler:

.. Yapacağınız yürüyüşünüzün her dakikası hayatınıza ortalama 1.5-2 dakika ekler. Buda sizin bir taşla iki kuş vurabileceğiniz anlamına gelir.

.. Her gün 20 dakika fazla yürüyüş yapmak yılda 7 kilo vermenizi sağlar.

.. Sadece 1 paket jelibon şekerini eritmeniz için bir futbol sahası kadar alanı yürümeniz gerekir. Bir dahaki sefere elinizi bir şeker tabağına daldırmadan önce bunu hatırlamalısınız. Çünkü etkili kilo vermek ve zayıflamak için yürüyüşün yanında yediklerinizi ve kalori kontrolünü de sağlamalısınız.

.. Günlük uzun, ritmik yürüyüşler yapmak kilo vermenin en iyi yoludur. (40 dakikalık yürüyüşünüzde maksimum kalp hızınızın %60 ile %65 değerleri arasında olduğu durumlarda.)

.. Kısa, hızlı yürüyüşler yapmak ise kalp ve akciğer sağlığınızı kontrol etmeniz için en iyi yoldur. ( 20-25 dakikalık yürüyüşünüzde kalp hızınızın %75 ile %85 arasında olduğu durumlarda.)

Yürüyüş Yapmanın Yararları

. Kalp ve akciğerlerin çalışma verimi arttırır.

. Fazla yağların yakılmasına yardımcı olur.

. Dinlenirken bile kilo vermeyi sağlayacak şekilde metabolizma hızınızı arttırır.

. Yeme isteğinin (İştahın) kontrol edilmesine yardımcı olur.

. Enerji verir.

. Stresten uzaklaşmaya yardımcı olur.

. Yaşlanmayı geciktirir.

. Kandaki kolesterol seviyesini azaltır.

. Yüksek tansiyonu düşürür.

. Şeker hastalığını kontrol etmeye ve önlemeye yardımcı olur.

. Göğüs, Prostat ve mide-barsak gibi bazı kanser türlerine karşı riski azaltır.

. Kalp krizi ve Felç gibi rahatsızlıklar için yardımcı rehabilitasyonu sağlar.

. Bağırsakların çalışmasını düzenler.

. Uyku düzenine yardımcı olur.

. Bacak ve kalça bölgesindeki kasların güçlenmesine yardımcı olur.

. Kemik güçlenmesini sağladığı gibi yaşlı kadınların kaderi gibi gözüken kemik erimesi riskini azaltır.

. Hareketsizliğe ya da kireçlenmeye bağlı olarak ortaya çıkan eklem sertliğini azaltır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…