Çıtır Annelerin Diyet Günlüğü

Menüm.

Sabah ilik su,1dilim limon ve elma,tarcin

Kahvalti;: greyfut suyu , 1kk peynir, 3adet siyah zeytin, 20dala yakin maydanoz, 1dilim cavdar ekmegi, 1dilim kepek biskuvi uzeri recel.

Ara: 1kuru incir, 2k kayisi

Ogle: 6yemek kasigi ciger tantuni, 1dilim normal ekmek,
Bulguru suda hasladim, pilav gibi yedim.(yagsiz), salata

Ara: 1kuru incir, yarim ayva

Aksam:kaymakli tas kadayiff

S

Çıtırlarım iyi geceler hızlıca geçmişe baktım ne güzel muhebbetler dönmüş oh be dedim,yazmaj istediğin çok şey var ama takatim yok,dün akşam geç bi saatte kapım takıldı,inşaat pisliğini bırakıp sabahın bi körü hastaneye gittik,çıktığımda akşamın 5 i olmuştu o bölümden o bölüme derken yavrumda bende çok yorulduk üşüdük,eve gelmek ayrı bi çile , eeee geldim gazımız açılmış eve giren çıkan adamlar,inşaatın pisliği her yere dağıldı,yorgunum uykusuzum,sünizlerim azdı göz kapaklarımı açamıyorum,sabah regli oldum belim ağrıyor anlıycanız bitik bi haldeyim (( zehra yazdığın tüyolar çok iyi yarın tekrar okuycam,sehramm gelmene sevindim canım herşey yoluna girdi gibi gitme bir daha ve sabah büyük gün tartılıp moralimi bozmak istemiyorum bu hafta çok iyi menüler çıkardım ama regl ve kabız bitirdi beni

Boğazım yanıyor,aşağı eğilsem beynimden bir parça düşmüş gibi ağrı oluyor evi temizlemem lazım her yet battı ne yapıcam bilmiyorum,kızıma rapor çıkarttık,dokto fmf yi biliyorsun önemsiz bir hastalık ama kızına ömür boyu ilaç içmek zorunda olduğunu anlat lütfen dedi,biliyorum önemli bir hastalık deil ama ağlaya ağlaya aldım o raporu ben,herşey üst üste geliyor psikolojim yerle bir oldu nasıl toparlancam ben

Mevcanım çok geçmiş olsun canım inşallah bir an önce tedavini sonuç veir. Ben de bu aralar çok kötüyüm. Yaş gözümün ycunda sanki.
Sehram sana ihtiyacım var biliyor musun. Birinin bana çeki düzen vermesi gerek.

Mevcanım benim oğlumda bir yıldır ilaç kullanıyor. Daha ne kadar kullanacak bilmiyoruz. Ara sıra problem yaratıyor. Ne zamana jDar îçecepim şstemiyorhm diyor. Kızın umarım Olgun davranır. Allah yardımcın olsun
Hadi gözün Aydın kapın da takılmış. Temizliği düşünme olur gider
Sana da çok geçmiş olsun

Mev ve papatyam..okudum şimdi yazdıklarınızı..iç çektim şimdi zor yutkundum inanın..hemen hemen benzer durumlar yaşıyoruz,ama ben bugün şunu düşündüm dün malum kar vardı acayip istanbulda oğlumun okuluyla evim çok yakın arabayla değilde yürüyerek bırakayım dedim,bıraktım,kış lastikleri takılı değildi zaten ben korkuyla kayıp düşcem diye (hafif bi yokuş vardı iniş aşağı)bi baktım tekerlekli otomatik sandalyede sakat bi kız ama cin gibi bakıyor belli doğuştan..anneside arkadan ona yetişmeye çalışıyor..ibret bi anda tablo gibi çıktı karşıma..sonra dedimki sehraa sen Allahtan daha mı merhametlisin???!!sonra çok şükür Allahım dedim,diyeceğim o ki fmf yeğenim daha iki buçuk yaşında ilaç kullanmaya o da mahkum o atakları kolay geçirmesini sağlıyor ölene kadar ilaç dediğin şey onun yanında içilen bi sigaradan,içeceği belki lise zamanında masum bi likör yada bira(aile yaşantınızı bilmiyor atıyorum)yada kola veya evlerde kullandığımız kimyasallardan daha az karaciğeri yorar ve zarar verir doktorun dediğini söylüyorum..veya sen ben papatyam gözyaşı döktüğümüz şeye bak hiperaktibite yada her ne haltsa..tekerlekli sandalyeyi hızlı sürmesinden iyidir!!!!ah içim doldu dolduda gözümden taştı..bunun yanında biz varız kızlar,bu gerçeği değiştiremeyiz,biz mutlu ve enerjik olalımki onlara yetelim mutlu olduğumuz kiloda ol ma lı yız
Mevv evi boşver ya deli misin bi kadın alırsın yarın kapıcının karısı falan yokmu yarım gün ayarlıyabileceğin yada of kalsın bi gün ne var..insanoğlu işte soğuktan toton donuyordu şimdide inşaat pisliği diyosun o olmasa başka biley dicektim dicekTİK nankörüz nankör..

Hadeka
Bende calisyorum ama tam mesai degil,,icabi da gelemiyorum da diyebiliyorum,, gönüllü yaptigim bi calisma zaten 3 cocuk biri 2 yasinda ama sabah kalkar kalkmaz ilk önce spor yapiyorum..ama bence haftanin 7 günü sporda yapicak degiliz,,,3 gün yapsan yeter 24 saatin icinde illa bulursun bir vakit,iyi düsün:))

Mevcan gözünaydin kapi icin ama yorgun ve perisansin anliyorum ama acele etme temizlemek toparlamak icin biraz zamana ihtiyacin var ..insy arinda guzel bir sonuc alirsin moral olur

Ahh ahhh sehra ne guzel seyler yazmis katilmamak elde degil..kumanda elimizde kizlar...

Ne güzel yazmışsınız sehraa öle gerçekten insan oğlu nankör halimize şükretmeliyiz herşeyin daha kötüsü olabilir Allah korusun . Iyi yönden bakın herşeye lütfen pozitif olun kuantum kuantum kuantum ....

Hadeka: ne kaba insanlar var ya.Sinirlenmekte haklısın ama onlar çocuklarını düşünmüyorlarsa yapıcak bişi yok

SEhraa:seni anlıyorum ama geçmişe bakmadın anlaşılan.Bizlerde bu konudan dolayı yazmadığımızı izah ettik.Herkes anlayış içinde hallettik.Alıntı yapıyorum çünkü telden giriyorum ve gizli gizli yazdığım için ara ara molalarda yazdığım için alıntı yapıp fırsat oldukça yavaş yavaş cvp yazıp gönderiyorum.Aklımda kalmıyor bi tel çalıyor aklımdan gidiyor.Oglunun durumuna üzüldüdügünü anlayabiliyorum.Ne zaman uygunsa o zaman paylaş bizimle canım.Elimizden bişi gelmez ama burya yazınca rahatlarsın.Seni çok seviyorum ve güzel menülerinle esksi gibi aktif delüü sehrayı burda isyiroum o kaaaa

.Dogum gününde fazla durmadım 1 dl. pasta yedim.Anneme geçtim.Bişeye çok canım sıkıldı ve annem kavurma yiyordu.1 top ekmeğin içine koyup lüplettim iyi halt ettim.Sanki canımın sıkısı gitti mi hayır ee daha ne o zaman

Zayıflamak istiyor, bağışıklığım kuvvetlensin, bağırsaklarım düzenli çalışsın diyorsanız mercimeği sofranızdan eksik etmeyin.
Kurubaklagiller sağlıklı beslenmenin olmazsa olmazı. Hele mercimek tam bir şifa kaynağı. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ayça Kaya yeşil mercimeğin olağanaüstü özelliklerini şöyle sıraladı:

*İyi bir bitkisel protein kaynağıdır. Besinlerin ısı etkisi dediğimiz bir mekanizma ile metabolizma hızını hafif artırır. Sindirime bağlı harcanan enerji artacağı için kilo verme sürecinde harika etki gösterir.

*Bitkisel karbonhidrat kaynağıdır. Yani vücuda kaliteli şeker verir. Zayıflarken beslenmede günlük alınan kalori azaltılır. Eğer kişi tek yönlü besleniyorsa yeterli şeker alamadığı için buna bağlı halsizlik, yorgunluk, bitkinlik yaşayabibilir. Oysa salatalarına ekleyeceği 2 yemek kaşığı kadar haşlanmış yeşil mercimek vücuda yeterli şekeri verir ve diyete bağlı bu semptomların görülme durumu azalır.

*Lif kaynağıdır. Lifler bitkilerin hücre duvarında olan bileşenlerdir. Beslenme ile mideye girdiklerinde şişerler ve hacim oluştururlar. Bu durumda da az yemeye bağlı acıkma hissi azalır yani daha tok kalarak diyete uyum süreci kolaylaşır. Mercimek bağırsaklarda ilerlerken bağırsak hareketlerini artırır. Iyi bir metabolizma iyi bir boşaltım sisteminden geçer. Boşaltım sisteminin iyileşmesi zayıflamayı kolaylaştırır.

*Mercimek vücutta kısmi östrojen etkisi gösteren ilaç gibi bir besindir. Menopoz semptomlarını hafifletir. Meme, rahim kanseri gibi hormon bağımlı kanserlerden korur. Ancak bu hastalıkların tanısını alan hastaların bu yiyecekten kaçınmasında fayda var, çünkü kısmi östrojen etkisi bu hastalıklara iyi gelmez.

*İyi bir demir kaynağıdır aynı zamanda. Özellikle yumurta veya kıyma ile birlikte pişirilmesi demir açısından daha da zenginleştirir. Yanında bol limonlu bir salata ile tüketilmesi demirin vücutta daha iyi kullanılmasını sağlar.

*Potasyum oranı yüksektir. Bu özelliği tansiyonu düşürür ve dengeler. Kiloya bağlı tansiyonu olanlarda çok etkilidir. Hem zayıflatır hem tansiyonu düşürür.

*Kolesterol içeriği sıfır olan bir protein olduğu için kolesterol yüksekliği olanlar güvenle kullanabilir.

Ogliş sagolsun bu saatte uyandirdi beni . Ayagimda tekrar uyudu, sizlere bakmak istedim.
Alinganlik yaparak sizlere haksizlik ettigimin farkindayim. Cumlelerim kimi zaman hatta her zaman karisik yaziyor olabilirim. Dogru sizlerde haklisiniz, karisik cumleleri okumakta zorlaniyorsunuz. Ama su var, ben yazarken sanki siz karsimdaymişsiniz gibi, ya da sizin benim anlattigim konuyu zaten biliyormuşsunuz gibi yaziyordum. Bu da kelimelerin karismasina ve anlamamaniza neden oluyordu. Siz arkadas olarak benim iyiligim icin soylediniz. Bundan sonra oyle karisik yazmicagimi bilmenizi isterim. Geyik muhabbetimizi diger topikden sürdürürüz. Diyetin disina cikan muhabbetler abartili olmamali. Haklisiniz. Hi gonlüm kirildi ama az gercekten. Bir anda o tepkiler moralimii bozdu. Neyse ben sizleri gercekten cok seviyorum. Hepinizi ayri ayrii.. bunu unutmayin yeter.
Kizlar, tv dan diyetle ilgili ne bilgiler aldim. Hepsini bir defterim var ,oraya yazdim.
Yarin parca parca yazarim. Sabah programlarinda hep sagikli beslenme ya da diyetle ilgili cok guzel bilgiler veriyorlar. Hayran kaliyorum. Uygulamaya gelince bazen es geciyorum.
Ama ozellikle ayvayi denemenizi isterim. Lif kaynagi tok tutuyor muhtesem gercekten.
Size gelinceee,,
Sehra, gitme konusunu kafandan sil lutfen. Tamam, duzeldim iste. Eskisi gibi sataşmani istiyorum bana.. kiz bana olurmuu. Sehra ne guzel yazmissin. Gercegi biz degistiremeyiz diye. Ah ah, keske bundan tam 1yil once tanisaydim sizi. Ne acilar cektim, ne agitlar döktüm. Hicbir sey olani degistirmedi. Evet halimize sükürler olsun. Evlatlarimiz saglikli, bi yeri eksik degil. Sabah sabah moralmen tuhaf bir haldeyim. Sozlerin kendime gelmemi sagladi.
Mev, kapinin takilmasina coksewindim. Artik rahat uyuyacaksin demekki. Bu iyi bir haber.
Gunun geri kalani cok yorucu gecmis, hersey ust uste gelmis. Bende de oyle oluyor. Sorunlar hastalik ust uste geliyor. Kizina da durrumu en iyi olumlu sekilde anlatacagindan eminim. Umarim sabah tartida + cikmazsin.
Papatya, oglunun durumu hakkinda bilgim yok ama gecmis olsun. O icmek istemeyince eminim sen cok uzuluyorsundur. Ama sende elinden geleni yapiyorsundur. Toparlanma hepiimizin ihtiyaci olan birsey. Umarim kisa zamanda kendine gelirsin, hepimiz geliriz ins.
Gul, bu kuantum yani olumlana o kadar iyi birsey ki.. her zaman yapmaya calisiyorum. Herseyin iyisini düsünüyorum.
Hadeka, isin zormus. İnsanlara laf anlatmak hele ki kaba insanlra laf anlatmak cok zordur. Sanki sen evladinin kotulugu icin ariyorsun. Allahim ne hallere dustük. Yardim etsin oyle kaba insanlara.
Ebruuu, tek pastayla kurtulmana cok sewindm. Logusayken 3gunde bir buton pastayi bitiriyordum. Sabah sabah canim cekmedi degil hani. Hüpletmekde iyi yapmamissn, yememen gerekiyordu. Dun aksam yemek yerine tatli yemek gibi. Sabah tarti beni ins husrana ugratmaz

Günaydın kızlar
Kahvaltıyı hazırladım. Oğlanı uyandırmış okula göndercem sonra kendim hazırlanıp çıkacağım. Sehram yazdıklarına okukda pc den cevap yazıcam rahat rahat. Kilo bildirimi yapmak istiyorum. Bu hafta pek iyi değildim. Salı günü regl olucam. Ama ablacım ki bu işin sırrı hafta sonu da dikkat etmek. Akşam 5 de diyetisyen randevum var. Bakalım ne diyecek
Başlangıç 67.2
Geçen hafta 63
Bu hafta 63.4
Giden yok
Gelen 400
Toplam giden 3.8
Aslında bu hafta 62 li bir rakam görmeyi umut ediyordum. Bu hafta wc problemi de yaşadım onu da soracağım bakalım ne diyecek

Günaydın çıtırlarım,yazdıklarınız bana çok moral oldu sehrammm nasılda haklısın canım yaptığım nankörlük ama anne yüreği her şeyde kanıyor işte,papatyam.zehra,hkmt çok çok teşekkür ederim kızlar iyiki varsınız

Cuma geleneği bozulmasın diye tartıldım,koca bir karın,regli belirtisi gelip kendi gelmeyen ben ve kabızımın bilmem kaçıncı günündeki bağırsaklarım,mucize benim için geçen hafta 60. Bugün. 59.9. Şaka gibi ben 2 kilo fazla beklerken 100 gram eksik çıktım,pantolonun düğmesi kavuşmuyor,dün hastanede sabah yediğim poğaça,öğlen yediğim su böreği akşam yediğim pide yanına 100 gram alarak gitmiş şaka gibi

Gunaydin citirlarim kizim saolsun 6.30da uyandi ama ben 7.30 aldim kucagima yataginda oyun oynamis kuzum
Mevcanim kapinin takilmasina sevindim canim kizin icinde en iyi tarafindan bak luften sonucta tedavisi olmayan bisey hem bizim bilmedigimiz caresiz o kadar hastalik varki hatta bi ornek veriyim annemin instagramdan bi arkadasinin 2 cocugu varmis ve cocuklarin butun vucudu yani aklina gelen butun yerleri acik yara icindeymis ve o kadin hergun 2 cocugunuda bastan asagi bepantol krem varya onu surup sargi beziyle sariyomus ve 1 cocuga hergun 3 tup fln gidiyomus ve ailenin durumu yok imstagrama msj yazmis krem ve gazli bez yardimi yapabilirmisuliniz diye cunku baska tedavi yok dusun o yuzden kizinin cok onemli bi hastaligi yok ve tedavisi var canim hem omur boyu ilac kullamak zorunda olan bir suru kisi var trioidi hastalari bile kullaniyo sehra papatya kizlar evet soz konusu yavrulariniz ne kadarda olsa uzuluyosunuz canim ama iyi yonunden bakin luften :))

Hikmetim buraya yazmana sevindim zaten yaziyodun ama sanki biraz sogumussun gibi hissetmistim ama ole degilmis bu beni mutlu etti cunku bizde seni cok seviyoruz
Papatya sen o 400 gr hafta sonu veririsin canim
Mevcanim sen kizina uzuldun o yuzden eksidesin vucut bole bisey iste aslinda sizi anliyorum cunku ben hipertrioidi oldugumu ogrendigimde annemde babamda 1 haftada 5 kilo vermislerdi duaun nasil uzuldulerse ama ilac kullandim bende canim.sen demek istedimi anladin eminim😚😜

Günaydın arkadaşlar aceleyle tartılmayı unuttum. Kilo bildirimimi yarın yapArım. İnş kilo vermiştir. Yoksa bunun pişmanlığını yazın çok çekicez😞
Artık yapmam gerekenler:
Gül'ün dediği gibi yemeği yavaş tmeye ve en az 13 kere ağzımda etene kadar çiğnemek.2 çevirip yutuyordum. Oglum oldugunda kazandım bu gözlüye yeme alışkanlığını ama dünden beri Saolsun Gül'ün yazısını uyguluyorum.
Muhakkak uyku gözümden aksada leslie mekik oklava duş alıp cupp yatağa:)
Akşm yemek değil çorba salata. Yada Ogluşu doyurup saati geç oldu deyip meyve tabağı yapıp tv karşısında meyve yemek.
HAYIR kelimesini eskisi gibi tekrar hayata geçirmek. Gün içinde gelen müşterilerden tatlı ikramlarına dokunmadan dağıtmak veya masadan kaldırmak .

Günaydin kizlarr

Bugün cok guzel bir gün olsun ins

Sabah heyecanla tartiya kostum ama galiba pili bitti loooo looo zehraaaa yaziyo:)) 10 da kizimla krese oyun oynamaya gidicez yolumun uzerinde varsa alirim yoksa ögleden sonra cikar alirim..kilo bildirimim gecikicek biraz
Bilginize efenimm

Günaydın kızlar, kilo bildirimim

Geçen hafta 57.1

Bu sabah

56.1
Giden 1000
Hedef kilo 55

Çok şükür, yeniden 56'yım, akşam umutsuzdum yine. Tv de diyetisyenler sağlıklı kilo verme ayda 3-4 kilodur diyolardı, ben de dalga geçiyodum çok az bi rakam bu diye ama şimdi haftada 500 gr bile versem çok seviniyorum. Kilo veren veremeyen, koruyan herkese tebrikler.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…