Çıtır Annelerin Diyet Günlüğü

papatyam kullandığım ilaçlar içinde oda var canım ama fayda etmiyor,ağız içi aftı daha çabuk geçerdi ama dilimde çıkınca canımdan can gitti,dediğin gibi tüm damaklarım dişlerim ağrıyor su içsem canım yanıyor,ha şu an ağrım daha hafif ama işim gereği bol bol konuşuyorum ve belli bir zaman sonra sızı başlıyor

selam kızlar...
dün sadece meyve olarak düşünmüştüm ama herşeyden yedim aslında... ama ekmek yemedim.
kısıtladım yiyeceklerimi...

bu sabah aynı saatte 83.5 çıktım

dün 84.4 düm...

sporla da desteklemeye çalışıyorum.
tartıda daha az görmeye devam

Lajoba : saol canım😊
Tubi: şok diyetle verip şok şekilde geri alırsın canım. En iyi yavaş ama kalıcı sglklı kilo ver

canımcım ben bu diyeti oğlum 3 aylıkken de yapmıştım.
ve 4 aydır hiç üzerine kilo almadım.
neden bilmiyorum ama kalıcı olarak verdim 5 kiloyu.

şimdi kesin kurallı tek tip yapmıcam. yedimlerimi kısıtlayarak. ekmek ve hamur işine çok yüklenmeden vermek istiyorum.
bakalım hedef kiloma nekdar zamanda ulaşıcam

tubilosh tek tip diyetlerde vücut su ve kas kaybediyor diye biliyorum.
verdiğin kıloyu geri almaman da güzel.

kevserciğim en umutsuz vaka kendimi görüyorum buna rağmen tablo yapacak olmana en çok ben sevindim.

vaktim olsa ben yapayım diyeceğim ama sizi zor takip ediyorum.
çok acıktım.

sabah kahvaltıyı erken saatte yapıyorum.
önceden 7.15te kalkardım giyinir çıkardım şimdi 6.30da kalkıp kahvaltı hazırlıyorum
kahvaltı yapıp öyle çıkıyorum. ninelerin zoruyla kahvaltı yapıyorum içimden gelmeyerek.

beni babaannem büyüttü onunla aramızda çok güzel bir iletişim var çok da severim.
ananem de iyidir ama bizi pek sevmezdi yani sevgisini gösteremezdi hala da öyle.
şimdi ikisi birlikte gelince bu fark iyice ortaya çıktı.
ben de üzülüyorum ananem kendini yalnız hissetmesin diye ona daha çok yakınlık göstermeye çalışıyorum.
babaannemi de gizli gizli seviyorum.
buna rağmen ananem herşeye laf sokuyor bağırıyor kızıyor.
yaşlıdır diyip eşim de ben de alttan alıyoruz.
bugün gelişlerinin 4. günü ama sürekli babaanneme sarıyor.
çok üzülüyorum. karışşmayayım diyorum zor tutuyorum kendimi.
tatlı tatlı anlatıyorum kızıyor.

bu süreç benim için biraz zor olacak sanki.

keşke babaannem tek gelseydi diyorum sürekli içimden.
eşim de destek sabret diyor.

keyfini çıkarmak varken yaşlılığın neden huysuzluk yapmayı seçiyor anlamıyorum.
evde etraflarında 4 dönüyorum.
gözlerinin içine bakıyorum. çocuklarımla bile çok ilgilenemiyorum yeterince.
bugün biraz sinirim bozuk. uzun oldu kusura bakmayın.

Sehrammm ğlunun iyiye gitmesine sevindim ama hala bana çiçek gönermedin😒😞

Mevcanım : off nie eziyet ediyon kendi e de gitseydin keşke. Gel sen kocakarı ilacımı yap.sirkenin içine tuz atıp gargara yap. Zararıda yok hem.

Hadeka: canım menün çok hoşuma gitti inan😊hım anane babane olayına değinirsek bende babanemi çok severdim yanında büyüdüm onunla uyurdum ama kader bizi ayırdı😞ölüm değil ama bazı olaylar bizi ayırdı görülmüyoruz 😓ananem uzaktı kaç senede bir götürdük ve sevmezdik. Ve yine kadar onu bie yakın getirdi ve şuan hep onu görüyorum mecburen ama aklım ruhum gizli içinde babaanneme kıGınlıgımın yanında sevgimde var. Küs ölmek korktuğun gibi sonumuUnda bu olacağını biliyorum içim acıya acıya😔ya işte böle aklıma geldi sen yazınca gözlerim doldu özlem hissettim off kötü oldum şimdiaglayasım var 😥

Papatyam bende sporla eski pantolonlarıma girebilirim inş ama hep inş maş ortada bi çaba yok 😡

Zehram: menün güzelama ufak bişiler var.tahinin kalorisi görsen yemezsin canım. Benden söylemesi :)) bi ara oglum pekmez tahin Pepe'nin oğluma verirken yerdim amanizi beni uyarmıştı yemedim ama tabi arada olur . Pastada olmamış kabak olabilir bişi demiyorum. Evet bakımlı olmak insanı moralmen kendine getiriyor :))

ebrulim hadekam menüme yaptığınız değerli yorumlardan ötürü çok mutlu olyorum teşekkür ederim ama fikrinizi almak istediğim bişey var kızlar ya ben emziriyorum ya sütüm azalmasın istiyorum ama sanki azaldı gibi geliyor 1.si sütümün azaldığını veya arttığını nasıl anlarım oğlum doyuyor sanırım çünkü emdikten sonra ağlamıyor doyduğunu düşünüyorum bu yüzden.. 2.si de sütümü azaltmadan hatta artırarak nasıl kilo verecem ben yaa ne yemeliyim ne yememeliym ne kadar yemeliym?.. geçen yıl hamileliğimin 5-6. ayına kadar çok az yerdim hatta nerdeyse hiç yemezdim ekmeği falan 3-4 güne anca sulu bi yemek olursa falan yerdim.. ama şimdi az yemeye çalışıyorum hatta sofradan şöyle tam doyarak kalktığım nerdeyse olmadı buraya başladığımdan beri, kilo veriyorum evet emzirmenin eminim faydası vardır ama hakkaten az yemeye çalışıyorum eskiye oranla.. neyse zamanla bu açlık hissim gider değil mii midem tekrar küçülür ve az yiyince doyarım dimiii?? ayy çok açım bea herşeyi yemek istiyorum özellikle de canım acayip tatlı pasta istiyo ama sabredeceğim yemeyeceğim.. uzun oldu kızlar kusura bakmayın..
bu arada 2 kilo verdim ama inceldim hakkaten ya kıyafetlerim bol olmaya başladı şimdiden bu beni mutlu ediyor ama bu hafta henüz - olmadım hiç heeep + lardayım

Son düzenleme:
mevcan canım aynı ilaçtan bahsetmiyoruz sanırım. benim dediğim kulak çubuğu şeklinde. ilacı yaraya sürdün mü sütünde kireç gibi beyaz bir tabaka oluşuyor. sonra da hiç acımıyor. ben bu şlacı ağzımın neresinde çıkarsa çıksın yanak dil diş kökü heryere sürüyorum. bir tek dilimin taaa kökünde çıkarsa oaraya yetişemiyorum.

ben de hep inşallah diyorum. gidecek bu kılolar.
canım babaannenle barışmanı çok isterim. büyükler hata yapıyor bazen ama affetmek lazım. olay nedir bilemem ama.
canım biz de doymadan kalkıyoruz ama sen süt yapıcı yiyecekleri daha çok tercih edebilirsin bence.
bol su soğan bulgur aklıma başka gelmedi.

tubilosh tek tip diyetlerde vücut su ve kas kaybediyor diye biliyorum.
verdiğin kıloyu geri almaman da güzel.
.

hmm su ve kasdan gidiyor demek öylemi?
hamur işi ve tatlıyı kesersem vericem de, eşim sağolsun her sabah poaça börek alıp gelio

sabah 1 elma yedim ve 1 tane patatesli milföy
şimdi oğluşuma bişeyler hazırlarken 2 bebe bisküvisi ve biraz süt içtim.
böyle diyet olurmu yeaa hamur işini kesemiyorum bir türlü...

sizin menülere bir göz atayım bakiim :26:

Slm citirlarim nerelerdesiniz bugun nerdeyse kimse ugramamis hikmet kevser sukran kizlarr nerdesiniz mevcanim sende bi gorunup kacmissin nelson bayadir gelmiyo zaten ozgede ugramamis pazartesi sendorumumu oldunuz kizlar :)))

Ben geldim. Net gitmisti, dunden bu yana.
Menu listemi aksama paylasirim, misafirlerim war.
Oglan ayagimda uyuyor.
Diyet guzel gidiyordu.
Taa ki, baklava yedim, 1tanee ..
Öğlen yemek yememiştim.
Aksama daha hafif yicem.
Sabah tartida guzel gordum. Gecen haftaya göre.
Sizi sewiyorum.
Gece yazarim.
Allaha emanet olun.

Hikomm h.geldin cano 1 tane baklavadann biseycik olmazz cnm bi daha yersen doverimmm:))) gece seni beklicem cano esim gecci full netteyim konusuruz bol bol

çıtır annelerim sizleri okumaya fırsat buldukça okuyorum... ama birşeyler yazacak zaman mı bulamıyorum yada diyetten uzaklaştım diye yazmıyormuyum. yada yaşadığım stresler mi ağır başıyor bilemiyorum.. ama hep aklımdasınız ve az çok okuyorum sizleri...

hafta sonu kızkardeşimin eşi büyük bir kaza geçirdi..p*azargünü hep onun yanında idik... allah yaşatmak isterse ömürvarsa kazane kadar byüyük olursa olsun yaşıyor insan.. 13-15 takla atan arabasından çok şükür sağ sağlım çıkmış... ametliyat oldu.. çok şükür hasar kalmayacak...

hayat öyle bir yaşam mücadelesi ki neler yaşıyor insanlar... sadece çıkarılacak bir ders görüyorum hayatan... elimizdekilerin kıymetinibilmeiyiz... ve bir anlıktır hayat bir varız bir yokuz...insanları üzmek kadar saçma birşey yoktur hayatta.. tabi bu olayları unutunca bende çoğu kez üzüyorum birlerini ki bu üzme işinede en yakınlarımdan başlıyorum...ne acı değil mi?

sanırım bu cuma gününden sonra diyete geri başlayabilirim.ama tamda karar vermiş değilim.... çünkü böylede kendimi mutsuz hissediyorum.. diyet yapıp kilo veremeyincede mutsuz oluyorum.. bunun ortası yok sanırım....

papatyam namaz konusunda aynı şeyleri düşünüyorum.. öyle uzun süre namaz kılmadım.. ama sürekli namaz kılmak en çok istediğim şey.. ama öylebirhalegeldikkigünde beşkereokunan ezan sesi bile yüreğimizeetkietmiyor...dua konusunda zaman zaman bende senin gibi düşünsemde dua etmekten vazgeçince allaha sığınmakta tamamen vazgeçmiş olmazmıyız...namaz konusunda keşke namazımı hiç aksatmadan kılabilsem... namaz kadar huzur veren birşey yok.. ve yüreğimizdekği o manevi eksiği sadece namaz karşılayabilir... ne aşk ne para ne de eşya.. herşey bir noktada yetersiz kalıyor....namaza çok başaldım ama hiç devam edemedim.. ama inşallah birgün bunu çözeceğim... ve düzenli kabul kılan namazlar kılacağım allahın izni ile.. papatyam devamlı kolalım namzlarımızı.. en azından müsait olduğuımuzdaki vakitleri kaçırmayalım....giyimkonusnda bende açık giyiniyorum..ama bunun namaza engel olduğunu düşünmüğyrum...

birde şikayetçi olduğum bir konum daha var.. kendimi ot gibi yaşıyor olarak görüyorum.. iş ev arasında mekik dokuyorum.. dışarıdan bakınca yoğun bir tempo.. ama daha da birşeyler yapabilirim diye düşünüyorum... zamanı daha da verimli kullanmak istiyorum.. kitap okumak istiyorum ama boş boş oturmayı tercih ediyorum... gündemdeki filmleri sinemadan olmasa bile netten takip edebilirm diyorum yapamıyorum..bir haberleri bile doğru düzgün izlemiyorum...kendimi odun gibi hissediyom.. bu onuda daha çok özen göstereceğim...

Son düzenleme:
Slm citirlarim nerelerdesiniz bugun nerdeyse kimse ugramamis hikmet kevser sukran kizlarr nerdesiniz mevcanim sende bi gorunup kacmissin nelson bayadir gelmiyo zaten ozgede ugramamis pazartesi sendorumumu oldunuz kizlar :)))
a.selam cnm ya evin isi spor vs derken. Giremedimm nasilsunn

Kubra cnm bnde birakiyorum oynasin mutlu olsunnn :)) bnde kizmam kizama ki prensesim bnm o bi kizsam bana karsilik veriyor baba diye homurdaniyooo:)) amn cnm her sy saglik daginiklikda toplanir ev isi de yapilir
ebrumm cnm nasilsin evet bakimli olmak insana muthis bi mutlluk katiyoo insan kendini cok iyi hissediyor

Lajoba cnm kocaelin neresinde yasamistiniz

Sehra cnm hos geldin oglunun iyi gitmesine sevindimm papatyamin da oglusu iyiye gider insallah
Nelsonumm cnm hos geldinnn allahim korumus cnm cok cok gecmis olsun bi kac oluyo bnm esimde kaza gecirdi cok sukr atlattij o gunleri

Ebu kiz bisey sorucam hanj sen oklava ceviryorsun ya nasil yapiyorsunn ve de yapmakk istiyorummm

Maydonoz kuru icin uyurdaginiz icin tsk ederim vazgectimm bnde hic birsey bebegimden onemli degilll

Ayyyy havanin rehavetimi var kizlar nedir bu bir uyusukluk bir uyusukluk ki sormayin

Sabah
1 fincan cay , 1 dilim börek

Ara
Ceyrek pomelo

Ögle
2 dilim firinda patates ve yogurt

Aksam
Balkabagi corbasi

Spor
Henüz yapmadim ,,ama dusunuyorum yapinca yazarim

merhabalar

bende tazeanneyim ve çıtıranne olmak istiyorum. 4 ay 1 haftalık bir oğlum var dünyanın en güzel mucizesi evet ama artık aynaya baktıkça kendimi mutlu hissetmek istiyorum.ve bana destek olacak yeri geldiğinde kızacak dur diyecek arkadaşlar arıyorum.aranızda banada yer varmıdır acaba

Menüm
Kahvaltı 2 dl ekmekten yağsız tost
1 kk beyaz peynir* şekersiz çay
1 tatlı kaşığı bal

ara special k

Öğlen 6 kaşık pırasa yemeği* 4 kaşık makarna

Akşam 1 bardak ayran * 5 kaşık kısır ( az yağla, az salçayla, kızlar kısır kalorili mi değil mi bilmiyorum
cıss kategorisine giriyosa beni eleştirin)

ara special k

su 2.5 lt
spor 150 ip atlama* 1 mil leslie* 15 dk step

Dün:
Sabah yok
Öggle : 4adet icli kofte , Salata, tursu
Ara: 1bardak greyfut suyu
Aksam: Brokoli, karnibahar hasladim, ustune yogurt ve pul biber yedim.
Ara: portakal
Spor leslie 1

Bugün:
Sabah 1dilim köy ekmegi , peynir, 4adet yesil zeytin, yeşil çay
Ara: 1bardak greyfut suyu, 1avuc kavrulmus yer fistigi
Ögle yook
Ara 1bardak cay,1dilim baklava
Aksam 2yemek kasigi makarna, domates soslu, ayran, tursu
Ara biseee yemegi düşünmüyorum.

Spor daha yapmadim, yaparsam yazarim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…