Çıtır Annelerin Diyet Günlüğü

Kızlar bu arada metabolizmayı hızlandıran tarifleriniz ya da hafif yemek tarifleriniz varsa yazın paylaşalım olmaz mı???çok mu çok şey istemiş oluyorum sizden acaba:)))

Tünaydın kızlar, kızımı okula bıraktım, yemeğimi yerken size bakayım dedim.
Ebrucum, geçmiş olsun, vücudun o kadar koşturmacaya dayanamadı tabii. İşe gitmemen iyi olmuş, boşver dinlen bikaç gün, ihtiyacın vardı böyle bi izine. Anahtarı da vermedikleri için kızıyorum onlara. İdare etsinler bikaç gün.
Hadekacım geçmiş olsun. Hasta hasta çalışmak çok zor canım. Evde de bekleyen neneler var(altın kızlar) onlar da çocuklar da senin eline bakıyo. Allah kolaylık versin. İnş çabuk atlatırsın.
Zehracım hoşgeldin. Umarım tatilin güzel geçmiştir.
Kübracım, misafirlerin gelicekti, umarım güzel vakit geçiriyorsunuzdur. inş pasta börekleri fazla kaçırmamışsındır.
Nazlma, seni öyle iyi anlıyorum ki, bebekle uğraşmak kadar insanı yoran çok az şey vardır. Ben de çıldıracak gibi oluyorum. Yedirip içirmesi ayrı sorun, altını değiştirmesi, çok ağlaması ayrı bi sorun.İki çocukla uğraşmak çok daha zor. Allah kolaylıklar versin.
Nelsonum, geçmiş olsun, senin de mide rahatsızlığın vardı. İnş şimdi daha iyisindir. Bana gelince cumadan beri sürekli yedim. Dün dikkat etmeye başladım, daha kilo vermeyi geçtim artıda çıkmasam çok sevinicem.
Mevcanım kuzeninde güzel eğlenmişsiniz gerçekten, face te belli oluyodu. Artıda çıksan da toparlarsın sen. Akşam çok az yemekten kazanıyosun. Bu arada asansörler için çok sevindim cnm. Bundan sonra merdiven inip çıkmak yerine, zaman buldukça başka sporlar da yapıp daha fazla kilo verebilirsin.
Kevser sen nasılsın, Erva nasıl?
Hikoşum, inş internet biran önce gelir, yürüyüş yapabilmene sevindim canım. sizin mahallede öyle bi şansın yoktu. Cumaya kadar ne kadar kilo verirsin kimbilir bu yürüyüşlerle.
Sehraa' yla face te görüşüyoruz ama Papatyam ve Özgecim siz nerelerdesiniz , özledim sizleri.
Roseliz, geçmiş olsun yavruna canım, ne kadar dikkat etsen de olacağı varsa oluyo. İnş bi daha olmaz canım.
Lajoba sen nerelerdesin güzelim, çalışmalar nasıl gidiyo?
Sercan, sen nerelerdesin kız, yasak bitmedi mi daha?
Kızlar, yarış yapmaya karar vermişsiniz, çok özendim valla sizlere. O çok spor yaptığım günleri, az yediğim günleri, cuma sabahları heyecanla beklemeyi, ve tartıldıktan sonra güzel bi kahvaltı ziyafeti çekmeyi özledim. Yarışı bile özledim ama katılıp da kilo vermek isteyen arkadaşların hakkına girmek istemiyorum.

malum sıkı bir dietim yok benim,az yiyip sık yiyerek kilo vermeye çalışıyorum,

sabah:3 tane ev yapımı kurabiye

ara: kalın kesim 1 dilim ayva

öğlen: yarım kase çorba,4 yk kaşığı bulgur pilavı,azda bezelye,yoğurt,1 ince dilim ekmek

ara: 1 portakal

birazdan: yeşil çay+badem,beyaz leblebi

akşam: ya salata,ya turşu

spor olarakta: çamaşır katla,bm mak.toparla,3-4 parça ütü yap,vakit kalırsa evi süpür,ödev

Kizlar nasilsiniz anca gelebildim misafirlerim gitti mutfagi toparladim iyi oldu atlattim bunuda )
Kizlar fun 10.30 da kizim uyandi salla salla 2 ye kadar sonra kizim ayaklarimdayken uyuyakalmisim yerine yatirdim bende yattim sabah 6.50 de uyandi sinirlendim bagirdim kizima esimde bana bagirdi tartistik cok fena hem sabaha kadar uyuyo biseyden haberi yok hemde bana bagiriyo ( neyse kizimi saat 10 da uyuttum tekrar sadece yarim saat uyudu misafirler gelmeden yine uyuttum 1.30 saa uyudu iyi oldu ama herseye agliyo bu kiz yaa ben hamileyken cok aglamistim ondanmi acaba ??? Simdi oyuncak oynuyo bende uzandim
Sukranim cok kacirmamaya calistim ama bugun menu paylasmicam bide sonunda reql oldum kizlar oh cumaya rahatlicam

Destegin için saol canım . Yürüyüşü işe gidip gelirken yapıyorum onun dışında ne zaman nede dermanım yokinş Mart'ta ogluşum d günü ve eşimin yeğeninin nişanı var 52 olmak göbüşümü küçültmek istiyorum . Istediğin tarif zayıflamakla sporla ilgili paylaşım tabi yapabilirsin . İnş sende hedefine ulaşırsın

Sözde dinlenecektim😠ogluşa bilgisayarı açtım telden size bakıp uzanıyorum. Dr geldim evi topla süpürdüm balkon yıka çamaşır as topla markete git ogluşla kalkmayıçan kollarım koptu. BiraDan yemek hazırlamak için mutfağa giricem yine 😒bitmio tam arkamı dönüyorum su dökmüş oyuncaklarını atmış yok ev toplu durmuyo. Oyun oynayalım anne şükübe (süpürge) yapma otun oynayalım ama oyunda başarılı degilsin dedi😄Gül Gül mıncıkladım otun oynadık parka götürdüm. Kv götürmüo hep tv karşısında kıyamadım hasta oldugumu unutup bugün onu mutlu etmeye çalıştım.

Şüküm :saol canım. 2 gün vericikti ama yeniyşm bi sorun olmasın die sadece bugüne aldım. Dediğin gibi vücudum dayanmadı .ya hep sorulan zamanım yok biliosun.sonuç olarak baya kilo verdin fiziğinde değişti az değil verdigin kilo. Eşin bu başarımda ilgili değişiminle ilgili takdir övgü ne tepki verdi. Beden olarakta küçüldün pantolon feln bol geliyo dimi? Korumayı sordun ama yine zaman ayıramadum öZür diliyorum . Korumayı beceremedigim için sana bi öneride bulunamam üzgünüm5: inş sen yine abartıya kaçmadan benim gibi iltifatlara şımarıp tekrar yemeğe başlamazsan korursun canım inanıyorum sana.

MEV: menün güzel ama ekmekle pilav olmamış.ama Akşm yemiyorsun gerçi . Ya canım nasıl acıkmıuosun? 😳

Btlkbra: oglum kötü bişi yaptı bende bağırdım . Eşimde bana tabi. Çok kızıyorum sanki ben haksı yere bağırdım. Onun terbiyesi için kızdım. Ama onlar hep iyi bağırmayın izah eden koruyan taraf bizse kızan tRaf oluyoz😡

Merhaba çıtırlarım

Mevcan :evet bence gün kuruşunu yanından eksik etme diyete resmen yardımcı oluyor ben hep yeşil çayın yanında 4tane falan yiyorum

Nelson , hedeka ve şükran abla kızıma geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkürler ben hala atlatmış degilim o an gözümün önüne geliyo eşime söylemedim
Btl kübra : gibi bizde tartışırdık kesin çocuk konusuna çok hassas bi öksğrse üşşüttğn falan diyor kaynanam gibi valla hiç aratmıyo bütün ceremeyi biz çekeriz onlar bide yetmemiş gibi bize çene yaparlar.

Hikoooo ne zaman baglanıcak net arayalım kızalım böle olmaz ki paraya gelince alıyorlar

Ebruuu : sana yılın annesi ödülünü vermek istiyorum iş güç yorgunluk bi yana gem bize yetiş hem oğlana on parmağında on marifet

Nazlıma benim de kızım çık zayıf kim görse bu kız neden zayıf diyor boyu biraz uzun ondan olsa gerek öle dediklerinde ben çok üzülüyorum iyi bakamıyormutum acaba diye 8 aylık boy 7.5 kilo 7 buçuk bilmiyom Dr herhangi bişi demiyor ama gelde bunu etrafa anlat hele eşimin teyzeleri ne veriyorsun çocuğa yok sunu yap ver şunu al ver çıldırıyorum o zaman.

Menüm
4 gün kurusu yeşilçay

Sabah
Tamtahıllı iki dilim arası ezine ve bir ince dilimsalam lı tost

Ara : yarım portakal

Öğlen: gün kurulu yulaflı yogurt

Ara 4 fındık

Akşam
Sebzeli et yahnisi salata yogurt

Önemli değil Ebrum, ne kadar yoğun olduğunu biliyorum, sorun değil. Ayrıca kilo koruyabilmek hiç de kolay değilmiş. netten baktım.
kilo verenlerin sadece % 2 si koruyabiliyormuş maalesef. Ben de bundan korkuyorum. Sen de kilo korumada başarısızım diye düşünme lütfen. Gerçekten çok zormuş korumak.

Bu arada kilo verdiğim için birçok övgüler aldım ve çok mutlu oldum. Eşim yalnızca bi kerecik aferin, incecik olmuşsun, gitgide zayıflıyosun dedi. yeni kıyafetler almamız lazım artık değişik değişik dedi. eski giysilerim de üzerimden düşüyo. İlk evlendiğim sene giydiğim pantolonların içine girebiliyorum ama göbeğim yüzünden fermuarı kapanmıyo ne yazık ki. Bi tek göbeğimden kurtulamadım.
Bundan sonra da göbeğimi ve basenlerimi incelticek sporlar yapmam lazım. Fotoğraf yükliycem ama eşimin cep telefonu ile çekilenler topiğe eklenemiyo. çok denedim olmadı. Benim cebimde de yeni halimin fotosu yok. eşime çektirince yüklerim.

Iyi alşamlar kızlar
Üstümde bir ağırlık var sanıyorum hasta oluyorum elim kolum kalkmıyor yerinden
Diyete de devam etmeye çalışıyorum ama çok da kasmıyorum kendimi
Mesela öğlen kıymalı pide yedim ama akşam yemek yemedim . Az sonra cennet elması yiyeceğim .
Geçmişi okuyamadım son sayfada ebrunun yazdıklarını gördüm . Geçmiş olsun. Her zamn diyorum çocuklarınızın bu zamanlarını kıymetini bilin

zehram cnm evet ekmek olmadi ama oglen yemek yemiyincen soktum agzima hemen ekmek kabukku fasulye taze fasulyenin kurutulmus hali biz cankiriliyiz teyzemler koyden gonderdilerr cok seviyorummm kahvaltida bile yerizz

ebrum gecmiisss olsunnn

roselizim gecmis olsun sana ve kizina cnm ne yapalim ne kadar korrsak koralim dusuyorlar ben 2 aylikken dusurtmustum kizimi o korku cok kotu bisey ya onu oyle yerde gormekhemen dr gitmistik allahtan hic bisey cikmadi menun de harikaA

sukrann abla cok iyizz cok sujr ervamda iyi oynayip duuyoruzz cadimllaaa

hikommm valla arayak ya cabuk gelsin nett doverimmm onlarii haaa

ben bu aksam yemeginde kacirdim birazcikkk menumu kizimdan zaman bulursam yazarim tabletii elimden alip duruyorrr cadi oldu iyice anasinin bitanesii:))

kubram biz basen tartisiyoruz ervam yuzundeb gece uymayinca bazen banada geliyorlar offlayinca kizinca bana da esim kiziyorrr ama artik kizmiyorum kizima ne biliyim tam uykumdan uyanincaa ingaaaa diye bises ama o dusunuyorumm allahimm o sesine olurum diyorum ve benim uyju gidiyorr onun aglamasina bile sukrediyorum cunku saglikli ve bitanecik yavrum var olmayanlarda var
oo uymuyan bebegi durmadan bebegi isteyen o kadar cok insan var kii halimize sukrediyorummm allahim isten herkeze hayirli saglikli bi evlat versinn

selam çıtırlar.. papatyamın da dediği gibi benim de üzerimde bi ağırlık var atamıyorum bi türlü.. ders çalışamıyorum moralim bozuluyo.. oğlum hareketlendi eee haliyle büyüyecek zamanla ama ona bile canım sıkılıyo.. hemencecik büyüdü die, bazen etrafı dağıtınca bi de bunla uğraşıyorum die gece uyanıyo sabaha kadar uyutmuyo... bu aralar herşeye takıyorum evden de çıkamıyoruz hava soğuk.. hafta sonu eşimin amcasına gitmiştik arabaşı yapmışlardı.. orda halasının bi gelini de benden 7 ay önce doğum yapmıştı kızı benim oğlum kadar falan, biraz ufak tefek ama minyon tipli şirince bi kız.. kadın delirtti beni ya küçücük kıza vuruyo bak senden küçük çocuk ama senden kilolu falan die.. kızlar lütfen çocuklarınıza yemiyo die kızmayın evet belki akranlarına göre ufak tefek olabilirler ama bu yapısal olabilir, bazı çocuklar ergenlikte birden atılıyorlar.. belki de sizin stresiniz çocuğa da geçiyordur ve yemek istemiyordur.. kendinize ve bebişlerinize iyi bakın hepinizi öpüyorum içimi döktüm bende yaa 3 gündür srekli aklıma geliyo sinir oluyodm..
şükran abla sağol beni sormuşsun çalışamıyorum fazla.. nette çok zaman kaybettiğimi farkettim o yüzden face hesabımı bile dondurdum sanırım buraya da daha az bakmam gerekiyor.. inşallah bu çalışmamla 90 üzeri bi puan alabilirim ama giderek umudumu da kaybediyorum.. dua edin bana..

Menüm

Kahvaltı 1 kk beyaz peynir * 1 yemek kaşığı kıyma
6 zeytin * çay* 2 dl ekmek

Öğlen 7 kaşık etli kuru fasulye* 5 kaşık pilav

ara 1 elma * 1 kupa çay

Akşam 1 kepçe kurufasulye* salata
2 dl ekmek

su 1.5 lt
spor 50 mekik* 3 mil leslie* gün içinde sayısız göbeğimi içime çekme hareketi
,

lajoba senin bölüm ne merak ettim inş. 90 üzeri bir puan alırsın. Ben 70 i geçebilecekmiyim bana çok zor gibi geliyor 2 defa denedim ama başaramadım en yükseği 68.827 di galiba aöf 4 yıllık işletme bitirdim alt yapı yok malesef memurluk puanları da yüksek olamıcak gibi geldiği için çok çakılşma azmi de kalmadı eşim sordukça iyice soğuyor gibiyim.

canımcım gıda mühendisliği mezunuyum.. 2010 da hazırlanmıştım ama o zaman şubatta başlamış ve gece gündüz çalışmıştım bi de dershane desteğim vardı 82 küsür puan aldım.. atanamadım.. maalesef bizim kaderimiz de böyle işte alım az olunca yüksek de alsan atanamıyorsun bu sefer hedefim 90 üzeri almak ama hem ev hem çocuk bi de eşimin desteksizliği ile nasıl olacak bilmiyorum acayip moralim bozuluyo ve atanmayı bi iş sahibi olmayı kendi ayaklarım üzerinde durmayı şimdiye kadar öğrenim hayatım boyunca verdiğim tüm emeklerin ve ailemin emeklerinin boşa gitmesini istemiyorum.. ama nasıl olacak onu da bilmiyorum.. eğer eşin destek oluyorsa ki anladığım kadarıyla o senden çok istiyor atanmanı 9:) bence sende azmet çünkü 70 üzeri bi puan almak çok da zor değil hatta çocuğunu kv falan bırakacak birisi varsa dershaneye git 2. dönem için.. çok yararı olacaktır.. oyyyy buraya yazdım ya rahatladım biraz ya kimseyle konuşamıyorum patlıycak gibiydim.. Allah yardımcımız olsun ve çalışma azmi versin..amiiiiiinnnnn

roseliz: canım ya utandırdın beni.Keeşke mükemmel bi anne olabilsem ama değilim.Bende kızıyorum bağırıyorum ama mükemmel değilim.Ama yine de böyle gördüğün için saolbu ardaa menü menü değil bayılmamak ayakta durmak için atıştırmışsın gibi

Lajoba:beni oğlumda ek gıdaya geçtik geçeli yemedi.Oturup saatlerce agladıgımı bilerim.Kafamı duvara vurunca ağzını açardı ve ben o kaşığı ağzına alsın die kafamı çok kez duvara vurduğumu bilirimDışarıdan biri izlese güler die düşünürdüm.Yaptıgım akrabanık kalmazdı ki hala öyle.SEVdigi şeyler var tabi eskiye nazaran ama hep anlatarak komiklik yemeği süsleme felan yaparak yediriyorum.mutfak masası oyun masası ggibi ama napim yeterki yesin diyorum.Vurmak çözüm değil bende biri vurunca içim parça parça oluyor.Çok acımasızca buluyorum.

şüküm: kv 30 kilo vermiş 5 sene korumuş.Sonra herkes bak 5 sene dir almıyosun ye artık demiş günlerde felan.Başlamış yemeye ve 40 kilo geri almış3 sene içinde.koruyamam die kendini şartlandırma.Bende o %2 lik kısımda olabilim de emi arkadaşaım.Bu arada menülerine ve resimlere baylıyorum.Bende resim çekiyom ama öğlen unutuorum kalıyor öle tel sadece sabah resimleri var

ne güzel spora başlamışsın inş. hiç bırakmazsın.Oruçlarınıda Allah kabul etsin.Aslında benimde tutmam lazım hamilelik emzirme borçlarım var.
Eşim bazen uyutuyor oyun oynayıp ilgileniyor o ara iş yapıyorum zaten.Dün akşam saolsun avm götürmüş 1 saat uyumuşum.İş konusu diosan aman yardım etmesin ev daha bi batar
yardım olarak ogluşa bakar oyalar oynar onun dışında bi marifeti yok.Aksine dağınık bebek gibi arkasını toplarım
Saol canım ilaçlar inş iyi gelir
aynen canıtm annneyiz mecburuz.Bugün görsen hasret dedim ama bu özlemek değil hyemete şuanda sırtımda kafamda yok bişiye bakınmamı temzilik yapmamı istemiyor.Yeme konusunu hiç söylemeyeyim.dr bugün kilosu normalin altında dedi.Oysa bebekken aşırı kiloluydu ek gıdaya geçince herşey bozuldu.3 YAŞINA GİRİCEK 2 kilo napalım çok ağladım ama büyüyünce elbet yiyecek dedim ve eskisi gibi ağlamıyorum.Saaglıklı olsunlar zayıf olsunlar napalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…