Çıtır Annelerin Diyet Günlüğü

evet günlük almam gerekene kalori 1797
15 nisanda 60 kilo olmam için günlük 1106 kalori almam gerek.
bugün yiyeceklerimi ve yapacağım sporları (leslie 4 fast mil) girdim (akşam 6 yk kısır yediğimi farzettim) 672 kalori yapıyor.

ya kızlar bu arada

kardeşlerim dışında bir iki akraba geldi evime,canımı sıkan bir iki şey oldu,insanlar çok görgüsüz çocuklarının eline veriyorlar lokumu,pideyi evde gezdire gezdire yediriyorlar,ablamlarda bi şey deme sileriz boşver dedi ama dayanamadım bende,bi tabak versekte mutfakta yeseler hani böyle döke saça olmuyor dedim,surat astılar bana

ben kızıma suyu bile evin içide vermem gelir mutfakta içer

eşimde canını sıkma şu günde,görgü yok onlarda dedi ( kaynanamın zoru ile çağırdım o iki kişiyi)

düşünün ki klozetimin içi,kızımın yatağının içinden pide parçaları çıktı

birisi ben bozulunca erken kalktı,kayınvalidem ile uğurluyordum kapıda kusura bakma senin başını ağrıttım dedi,bende dayanamadım olsun napalım dedim eşimde iyi dedin hep annemin suçu seni yola görseler slm vermezler diyor,

bide sinir olduğum ben kadınlar arasında okutuyordum kuranı

bu salaklar kocaları ile gelmişler,söylediğim halde biz balkonda bekleriz dediler,tabi bende mecburen ayıp olmasın diye tüm kardeşlerimi çağırdım,ev oldu bi anda ana baba günü

offf çok öfkelendim bi ara

:) papatyam benim eşimde sebzeleri hiç sevmez..

bende her sebzeyi öyle iştahla yemem..kavurmalar soteler kızartmalar çok severim... şerbetli tatlılar.. hamur işleriii... oooyy bak acıktım şimdi...

ama kızlarım alışsın diye bu kış sebze yemeklerine ağırlık verdim.. birkaç sebze yemeğini çok severek yiyorlar.. pırasa -kabak gönüllü yiyorlar.. ama ben alışsınlar diye sık sık pişşiriyorum... karnıbahar brokölü haşlamalarnıa bayılıyorlar..yogurtlayıp koyuyorum bana bile bırakmıyorlar,,, lahana sarmasını ve ıspanağı iştahla yiyorlar.. ama alıştırana kadar mahvoldum.. eşimde yaşadığım sıkıntıyı onlarda yaşamak istemedim..

ben sebzelerin kızartılmış yada dolmalarını severimki onlarda mağlum çok kalorili...diyet ile kalorisi az yemek çeşitlerine odaklandım.. mecburennn...

çok dolmuşum ya

dün eşime dedimki,

ben evde bir daha kuran okutunca,

annemi ara,dayımı ara,amcamı ara,ablamlar geliyormu,ebem geliyormu dersen seni balkondan aşağı atarım

zaten kendi kardeşlerim ve yiğenlerim 20 kişiyiz konu komşu 30

annem öleli 12 yıl oldu,bugüne kadar hiçbirine gelmediler bundan sonrada bi daha aramam kimseyi

ben sadece kendi tarafımı çağırdım ilk başta,kayınvalidemi seçmedim onuda aradım,eltimde onda olunca onuda davet etmek zorunda kaldım ( biz kendi kardeşlerim aramzıda okuyacaktık sözde)

büyük görümcem dün eşimi aramış

mevcan benide aradı davet etti saolsun demiş,oysa ben çağırmamıştım,anlıycanız eşime lafı giydirmiş ama benim saf anlamamış akşam çok moralim bozuldu onun yüzünden,bende aldım teli aradım lafı sokacaktım eşime dayanamdım

soğuk konuştu benimle,bende aptala yatım ay şöyle oldu ay böyle oldu dedim

nelsonum bende sebze sevmiyorum ya,heleki haşlama türü asla yiyemem

ıspanak yerim biraz

karnıbaharı yumurtalı kızartma şeklinde

bide kıymalı dolma biber

offf hepside kalori deposu

tubiloshh -tatlım ortağın olmasada yarış .. ben senin ortağın gibi takip edeceğim.. eliştireveğim hesap soracağım amaaaaaa senden daha çok kilo vereceğim.. dost muyum düşmanmıyım anlamadımmmm.. olur muuuu

mevcan yorulmusun ama değmişşş.. insanın siniirni bozan kişiler elbet olur kafana takma.. çoçugun yatağındaki pide ye neyse dedim ama klozeti okuyunca yuhh dedimmmmmm.. allah sabır versin canımm.. eşin seni desteklemiş allahtan

benim ğelen bir misafirin çoçuğuda kakasına kapıya sürmüştü.. bir anne çoçugu vcden çıkınca bakmazmı.. birde wc işini kendisinin halledemeyeceğini bilmiyorsaa...

bende kv sinir oldum hafta sonu. bak yemek vereceksen bana 3-4 ğün önceden haber et dedim.. hafta sonu işim oluyor ona ğöre ayarlayım.. tut sen cumartesi sabahı banada değil eşime habber veriyor pazar yemek vereceğizdiye.. pazarda ğününm vardı.. sinir oldum ama neyse dedim.. ğittim kalabalık iş iş yap çay doldur bitmedi...biri ayranı dökmüş halının üzerine..eşime diyorki halı battı eşiimde sanırım yıkamaya mı gönde dedi neyse.. kv eşim canın sağ olsun anne yıkar demiyorsunda deyince sinirlerim bozuldu(yıkadım da önce birkaç kez ama sadece iş için sayğı gösterilmezki insana) dedimki ben evimekileri bile halıcıya ğönderiyorum.. eskidenmiş yıkamam şimdi ğücüm yetmiyor dedim.. kv bozuldu ama bozulsun ne yapayım.. cenazede yemekte totomuzu yırtık ama daha kusur daha kusur buluyor..uyardığım halde son dak yemek çıkardı ki bu sayğımıı...sonrada hürmet bekme..

papatyam as ye kısırı... ğitmez o kaloriler yoksaa

Son düzenleme:
nelsonum bende sebze sevmiyorum ya,heleki haşlama türü asla yiyemem

ıspanak yerim biraz

karnıbaharı yumurtalı kızartma şeklinde

bide kıymalı dolma biber

offf hepside kalori deposu

evet tatlım bende sebzelerin bol kalorili hallerini severdim ama ne yapayım unuttum karnıyarığı -karnıbahar kızartmasını.. mecburennnnnn

sekerpareeem warimmmm, gecen hafta da warim dedim. Sen yoklardaydin.
Bu hftam yogun gecicek.
İns gr larr giderrr..
Hafta sonu bende yedim wallas

off nelsonum herkes ayrı bi hava,insanlarmı rahat yoksa bizmi çok ayrıntıcıyız bilemiyorum

aynı mevzu yeni evliyken bizdede vardı,çok yıkadım halısını 8 senedir kendiminki ile beraber onun halılarınıda veriyorum yıkamaya,kurtuldum şükür

o sizin misafirde ne rahat öyle,tuvalet bilmeyen çocuk tek başına yollanırmı pess

Mew, allah kabul etsin. Hafta sonun yorucu ama guzel bi o kadar da snirlern bzulmus bi halde gecmis.
Hiccc sıkma canini.. bende sewmem oyle gezerek yiyen cocuklari. Ogretmemiz gerek ..

Nel, tarhana corbasi 290kaloriymis. Allah snirlerm bzulduu yaaaaa bidaha yemeden once bakip oyle yiyip yemicegme karar wericiğimmmm:26:

ben evimde bir kere birşeyler okuttum o da komşularımla günüm vardı. hafta içi yapıyordu onlar ben yetişirsem katılıyorsum. bana hafta sonu geldiler. onlar okudu. sırf kv ve tayfasından onu da çağır bunu da çağır demesinden korkuyorum ki zaten sıkar biraz. daha önce de dediğim gibi biz birbirimize çok az cümle kurarız.
nelsonum ben lahanayı çok severim oğlumda sever. karnabaharın kızartması, kabağın mücveri dolması. ama pırasaya bir türlü ısınamadım.
benim oğlum zaten çok yemek seçiyor. eti bile zorla yiyor. ama köfteye tavuğa balığa hayır demez. et sert geliyor herhalde.
az yicem kısır yarın o rakamı 61,8 den düşük rakamcıkları görmek istiyorum tartıda.

mevcanım üzme kendini allah kabul etsin. görgüsüz insan çok maalesef. bir kere bir arkadaşa haber verdik akşam oturmaya gittik. tuvalette orkid kağıdı vardı. kadının kendi evinde. ayyyy bak gene fena oldum...benim kv bir iki laf sokmuştu bana zamanında. yok komşular sormuş senin gelin pek gelmiyor demiş. o da akşamları gelip evimi temizliyor gündüz çalışıyor demiş. la havle...
ben kendi evimi temizlemiyom onu mu temizlicem...
tuba biz hepimiz ortak oluruz sana üzülme

sekerpareeem warimmmm, gecen hafta da warim dedim. Sen yoklardaydin.
Bu hftam yogun gecicek.
İns gr larr giderrr..
Hafta sonu bende yedim wallas

ttalım evet ğeçen hafta facia ğibiydi bana.. yemek yemekten diyet yapamadım ama bu hafta bomba ğibiyim.. haberin olsun..şimdiden ğitti kilolarım haberin olsun..

valla millet bur tuhaf.. neler var ya.. çalışan arkadaşlarında çoçukları var bir sürü çoçuk oluyor ama hiç öyle bir sıkıntı yaşamadım onlarla..valla evimin işini zor hallediyorum.. borç içinde kv bizi yüz üstü bırkakıp ğikmişti.. yıllar oluyor ğerçi ama şimdi anlıyorum.. kendime hiç değer vermemişim.. ben kendimi yırtıncada kv hiç değer vermemiş,,,ğeçti neyse...

ye ğüzelim yee.. al kalorilerii...

aayy o ne ya .. insan evi bir ğözden ğeçirmezmi misafir ğelekemiş... ne pis insanlar var...
bir kerede bir yere ğitmiştim ğüne.. ev leş ğibiı yapış yapış.bıcak olmadık yerdee.. tuhaf pis ayy dşündüm yine tüylerim diken diken olduu. hiçbirşey yemedim içmedim ama eve ğelince iğrendiğimdem 2 ğün hasta yattım...bende çok temiz değğilim ama o kadarda değil demi...

tatlım seni seviyorum ya.. bu hafta ğüzel olacakkk..ğüven kendineee

Son düzenleme:
selam hiç geçmişe bakmadımm çok yorgunum valla haftaa ya yorgun başladım
valla ptesi sendromuyla geldim ofise ama ofisi su başmış dün
allahtan heryeri kuutup temzilemişlerrdi sadece dagınıktı

selam kızlar
wuuuhuuu ortalık kızışmış ha herkes en çok kiloyu ben verecem diyor ama ben lafa değil icraata bakarım en çok ben vereceğim boşuna heveslenmeyin ne - deyim ne de + da haftasonu kalori saymadan kafama göre yedim hatta kızartma bile ama abartmadan böylece kilo orumuşum bakalım cumaya neler olacak :44:

misafir konusunda bende sinir olurum o eline ekmek falan verip evde gezdire gezdire yedirenlere hele ki kendi evinde yap canım kimsenin karıştığı yok ta misafir olaarak gittiğin yerde yaptırma öyle hele de benim misafirimsen hiiiç yaptırma valla sinir olurum demi ama yaa

nelson bekliyorum canım eleştirilerini sayende çoook kilo vercem gözün üzerimde olsun benim de gözüm sizin üzerinizde

Son düzenleme:
Nasılsınız arkadaşlar?Sabah dalmışız uyumuşuz çok şükür ve güzel uyandı .Ama yine halsizleşti uyudu yarım saat oldu uyuyalı ama öksürük uyutmuyor kiNeşesi yerine gelse bende yarın gözüm arkada kalmadan işe gitsem.Ymeklerimi yaptım kahvemi içtim uyanmazsa çamışır katlıycam.Uyuyasım yok kafam sersem gibi. Uyursam başım ağrır biliyorum.Hava çok güzel iyi olsada parka götürsem ama yatmak istiyor hep kuzum.

Gelelim diyete dün:

sabah:1 dl.çavdar,kk peynir,4 zeytin,1 yumurta sarısı,domates salatalık ,çay
ögle:ıhlamur,1 dl.kek(kek yaptık ama yaparken hiç mutlu olmadı sıkıldım anne dedi)
akşam:1 tabak çorba,karışık salata,4 yk yoğurt

kalorisini hesaplayıp yazarım.

Merhaba kızlar, kızımı okula götürdüm, oğlumu da uyuttum. Yemeğimi yiyorum. Oğlumun ateşi geçti çok şükür. Ama kvler haberim olmadan pazara götürmüşler cumartesi. Hem de hasta hasta pazarda yürütmüşler. Bi de grip oldu şimdi. Öksürüğü de arttı. Çok sinirlendim ama bişey demedim. Artık onlarla yüzgöz olmaktan bıktım. Görüşmeyim uzak kalayım diyorum ama onlar ısrarla bulaşıyo bana, çağırıyo. Cahil insanlara senelerce laf anlatsanız da sabit fikirli olunca bişey değişmez. En iyisi oğluma bakmamalarıymış aslında. Bakmış halleri böyleyse...

Ebrucum çok geçmiş olsun canım. Hiç kıyamam oğluşuna. Sen o hallerini anlatınca gözlerim doldu. İşten izin alman iyi olmuş. Sen daha iyi bakar toparlarsın oğluşunu.

Mevcan, Nelson, Allah kabul etsin mevlidlerinizi. Öyle misafirlere ben de sinir oluyorum. Ayrıca bozulmaya da hiç hakları yok. İnsan azıcık gözetir, kontrol eder çocuğunu.

Papatyam inş bu cuma 61 ve daha altını görürsün. Ben bu kalori işine pek sardıramadım ya. Bazı besinlerin ölçüleri benim yediklerimden fazla, bazıları da az. Benim yediğim miktarlarla kalori sepetindeki miktarlar örtüşmüyor. Atıyorum bi porsiyondan daha az çorba yemişim. Ama ölçüde 1 porsiyon yazıyo. kafamdan kaloriyi yarıya indir. Ekle , çıkar, benim pek vaktim olmuyo. Bu hafta da deneyim de bırakıcam, yine eski usül devam edicem.

Nelsonum, haklısın canım, çocuk ve aile sorunları derken can sıkıntısından yedim içtim 15 gün. Öyle devam etti gitti. Haftasonu da bugün de yedim, içtim. Kızımın beslenme listesinde haftanın iki günü, kek, börek ve poğaça var. İşim zor. Buzluğa atıp saklayım diyorum ama 1-2 dilim hüplettikten sonra buzluğa atıyorum. Kendimi zor tutar oldum artık. Noldu bana böyle. Aşırı gidersem bana kızın. Çok hırslıydım. Hepinizle iddialaşıyodum. Sporlarımı yapıyodum. İnş eski halimi geri kazanırım canım.

Ortağım Devkule sen nerelerdesdin? Hiç sesin çıkmıyo.
Diğer kızlar, hepinizi öpüyorum, yemek yapıcam, evi temizliycem. Sabahtan temizledim ama oğlum o haliyle bırakmıyo ki. Görüşürüz kızlar.

Selam kizlar, basmda feci agriyor. Hawa da guseldi sukur oglisle gttik. Malzemelerin eksikleri aldik.
Suan sipam uyuyor. Bende ponpon yaptim, foto gelsinnn

Kagitlar kucuk diye kucuk oldu malesef..
Dewam fotolar geleck.
Optm herkesi

ben senin ortin oliiim şekerim zaten benimde yok gibi 2 gündür giremedim eşimle evi boyadık kendi işimizi kendşmiz hallettik bitti şükür...Ama canım çıktı yaaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…