- 23 Haziran 2013
- 5.202
- 3.825
- 448
- Konu Sahibi maviduvar1
-
- #17.141
günaydın canlarrr
bu sabah boğazım biraz agrıyarak ve hapşuruklarla uyandım.
ya saman nezlem başlıyor yada soğuk almışım. ki havalar da güzel. anlam veremedim
ve bugün kilo bildirim günü
ilk bildiri benden gelsiiiinnnnnnnn
tartı bana gülümsediii
başlangıç kilo:......93,5 (aralık)
geçen hafta:........77,3
bu hafta:.............75,8
bu hafta giden..:....1,5
toplamda giden:...17,7
boy: 1.78
hedef: önce 75 sonra 73
bu hafta birinci benim galibaaaaaaaaa;
geçen hafta cuma:69.2
bu cuma 67.7:)))))))))))))
giden 1500 gr:)
ayşeeee, wuuhuuuuu süpersinnn. tubiyle yaktınız ortalığı walla.D
Özledik tabi canımBen geldim canlarım. Nasılsınız. Beni özledinizmiben sizi çok özledim. Bu ara çokkk yoğunum. Malum yarın annemler gelicek hazırlik filan.yaötıklarımın resmini atarım kızlar yoruyor beni.onlarla işlerimi yetiştiremiyorumki. kızkardeşime pasta yapıcam şimdi..sipariş verdi kuzum...ayyy rüya görüyorum bazen sanki... yarın in şa Allah kilo bildirimi için gelicem..
Neyse canlar ben kaçar işlerimi yapiyim.öptüm sizleri seviyorum
iyi akşamlar canlarrr...
eşim akşam yemege gelmediği için yemek yapmadım. kızartma istedi Kenan
bende yemiş bulundum maalesef.
neyse artık sporla leslie ile yakmaya çalışcam.
bu saatten sonra birşey yemem.
günlük kalori bildirimimi yapayımmm
günlük alınması gereken: 1020 kalori
bugünkü aldıgım: 461 kalori
artan: 559 kalori :118:
Eki Görüntüle 1040938
bu koca göbek gidecek haydi sporatubi dikkat et çok az kalori alıyorsun
ben de kalori saymaya başladım
1150 cal almam gerekiyor ve ben o caloriyi alınca doymamış oluyorum bugün 960 cal aldım 110 cal spor yaptım.
en dikkat ettiğim gündü :)
yarından ümitli değilim
koca bir göbeğim var
arkadaşlarım bile fark etti göbek yapmışsın dediler.
inşallah bundan sonra toparlarım.
Çok geçmiş olsun canım.Büyük ihtimalle çikolata kistin patlamış..Benim eşimde öyleydi.Oglum olunca başladı yardımcı olmaya hafiften şimdi çalışıyorum die oluyor.Evdeyken evdesin zaten diyordu halbuki ev daha çok yoruyor insanı ama anlmaz bunlar.Zamanla erkekler oturuyor olgunlaşıyor.Iyi geceler kizlar yine yoktum kac gundur kacamak cok olunca yazmaya utandim
Beklenen adet 10 gun gecikmelide olsa dun oldum bugun sabahda cok kotu agrilarla uyandim adet sancisi degil dogum sancisi gibi cok kotuydu ilceye acile gittim saat 4.30 da cikolata kisti falan olabilir kadin doguma git dedi bi igne yapti raharltladim biraz
Kendi dr gittim dis gebelikten suphelendi cok sukur temiz cikti sonuc. Kist patlamasi olabilir dedi dier adet donemide bu kadar agrili olursa tekrar gel dedi
Su an bile baya sancim agri kesici daha fayda etmedi ins rahat uyurum
Suan tatli yiyorum ama napim esime cok sinir oldum karnim o kadar cok agriyodu ki kalkacak halim yoktu bi cay demle yanina da hazirlardan koyda yiyelim dedim kicini bile kaldirmadi ben yaptim kiza bak diyom ona da bakmiyo bide ukala ukala meyve getir de yiyim dedi getirdim yedi ama ben bi iyilesim ona napacagimi biliyorum simdi onla ugrasacak halim yok o gorur gununu
Esine yardim edin esleri tebrik ediyorum ellerinden öpüyorum valla elleri opulesiler onlar benimkiyle karsilastirinca valla cok sinir oldum ya
Favorim tubimmmmgünaydın canlarrr
ya saman nezlem başlıyor yada soğuk almışım. ki havalar da güzel. anlam veremedim
tartı bana gülümsediii
Canım öncelikle geçmiş olsun.Arkdaşlarında degii gibi ekmek çok tüketiyorsun.Bende öle bana bana yemeyi seviyorum ama bayadır kahvaltı dılında ekmek yemiyorum.akşam mide ağrısı cektim.. akşam yemeğini istifra ettim.. ğeri birşeyler yedim onuda istifrar ettim...
dün sabah :56,9 ğelmiştim,,
ama sabah..
.bu midem beni mahvedecek..
streslenince sindinmiyor..ellerimde şişlik var hissediyoum...
aslında cumartesi sabah tartılıp o kilomu bildirimden saymak istedim ama size böyle demeye çekindim...
başlanğıç:60,6
ğeçen hafta:57,4
bu afta:57,5
ğidin--- yok
ğelen:100
hedef:55
kilo veen yada koruyan herkesi tebrki ediyorum.. benim ğisi veremeyenler haftaya veririrz inşallah...
günaydın kızlar nasılsınızzzz aslında cuma günleir tartılmıyorum ama dayanaadım çıktım tartıya
69.4 uzun zman sonra 6 ları gördüm
herkes iyidir inşşşş öperim hepinizii
bence ilk gördügün rakam dogrugünaydın
berbat bi rakam gördüm
2 hafta önce 62.3
bu sabah 63.2
dün akşam koca bir gaz kütlesi ile tartıldığımda bile daha zayıftım,sabah tuvalete çıkmama rağmen daha fazla geldim anlamadım ben bu işi
ilk tartıya çıktığımda 61 kilo gösterdi,tekrar çıktım 63.2
bu hafta full dikkat ettim,spor yaptım her akşam deli gibii iş yaptım,haftasonu olmak üzere hep aç yattım
şu an karnım midem dümdüz ama kilom aşırı fazla
ya tartıda bir sorun var yada bende,reglimde bitti şişte deilim
akşam eşim olmazsa yeni pil alsın pzt tekrar tartılayım,
spora yavaştan başlamıştım asılsam iyi olacak,belkide boşa üzülüyorum tartı sorunlu bilemiyorum
geçen haftayla aynısın olsun korumuşsun.Keşke bende senin görüntünde olsam göbegim gitse kilom aynı kalsanazlma gözün aydın canım. allah sağ salim kavuşturur inşallah.
tubiloss önce geçmiş olsun dicem... sonra da kocaman bir tebrik....maşallah.....
Nelson çok geçmiş olsun. arkadaşına mı stres yaptın. üzülme canım. merak etme bir iki güne ilkk günkü acı kalmayacak. sonra yavaş yavaş alışacaksın. ben bu konuda maalesef çok tecrübeliyim...
benim bildirim gelsin....
başlangıç: 67,2
geçen hafta: bilmiyorum bildirim yapmamıştım...
bu hafta: 62,6
toplam giden: 4,6 kilo
hedefim aslında 60 idi ama ben vazgeçtim artık...
ama dünya gözüyle şu tartıda 61,6 ı görmek istiyorum. gördüğüm en düşük rakam 61,8
Tabii yapıcaksın canım.Çok haklısın ama inan bak 10 gündrü dondurma yiycem erteliyorum.Ama eskisi gibi bi süre hiç cıss yemsem verrim dogru söylüyorsunebrucumm haddim olmayarak bir yorumd abulunmak istiyorum
şimdi kalorisi hesabı yapıyorsun ama hep cısslar var menünde en son menünü baz alarak konuşuyorum
daha öncede demiştim bir kez kalori hesabı evet iyi ama bunda herşeyi yiyebilirisn manasında degil aslında
atıyorum 500 cal bir tatlı ile 500 cal tavuk salatayı aynı kefeye koyamayız. biri protein yaglarımızı eritip tok tutarken
digeri şeker kan şekeirmizi yükselterek kilo vermemizi yavaşlatır
yine kalori hesabı yap ama cısları çıkart hayatından yani kalorisini hesaplayıp hergün çikolata yemek zayıflaayacagımız anlamına gelmiyor
1500 caloriik saglıklı bir diyet listesi ile zayıflarsın ama 1000 cal cıslarla dolu bir liste ile zayıflamak mümkünd egil
bende 2 haftdır yeidkleirmi kaba taslak hesaplıyorum ama şuna dikkat eidyorum günlük protein ve kh alımımı dengede tutmaya çalışıyorum
benim günlük 2 dlm ekmek hakkım var kendi bünyem çözdüm fazlasını tüketirsme yaramıyor bunu bazen öglene kaydırıp diyet bsükivi yiyorum
bazende akşama müsli yiyorum süt ile brilikte
yani sanada demek istediigm evet kalorisi hesaplıyorsun ama menünde cıslarda oldugu için kilo verme hızın düşük olabilir
hoş bana göre gayet iyi ve ideal bir kilodasın ama sen zayıflamak istediign için yorum yaptım yoksa hiç gerek bile yok bence cnm
Çıtırlar ım günaydin.nasılsınız.geçmişi okuyamadımm.çok yoğunum.kilo veren ve koruyan her kesi tebrik ederim. .tartida fazla çıkanlar üzülmeyin.kararlı oldukdan sonra gitmiyib ne yapıcak kilocuklar...bildrim
Başlanğıc.68.1
Geçen hafta.52.8
Şimdi 52
Giden 800 qr.
Toplam giden 16.100
Hedef 50
Boy 164
Öpdüm sizler i koca man
haklısın:26:tubim,masumm tebrik ederim çıtırlarım
eprum,masumun msjı çok doğru geldi bana,bu topiğe geldiğimde patır patır kilo veriyordun ama dietini hiç ihmal etmiyordun canım
papatyam bende inat ettim 58-56 arası olucam diye,aslında derdim benimde incelmek umarım sporla beraber hemen sıkılaşırım
nelsonum vücudumuz tuhaf oyunlar oynuyor bize,yada cuma stresimi bilemiyorum,dediğim gibi akşam koca bir gaz kütlesi ile tartıldığımda çok daha zayıftım,sabah tuvalete çıkmama rağmen aylardır görmediğim bir rakam gördüm,umarım tartım bozuktur
olmuyor nelsonum ama olucak başaralım ve yaza güzel rahat girelim istedigimizi yiyelim rahat rahat:13:papatyam evet çok taktım kafaya.. biraz kırğınlık var.. boşa mıydı onca zaman diyorum.. hayatımızın sonuna kadar dost kalabilirdik ama.. şite..
masum ne ğüzel yazmışşın canım.. kalori hesabı konusunda yazdıkların çuok acıklayıcı..
mevcan tatlım tartının bozuk olma olasılığı var. yene pille tartıl birde.. kasların şişmişde olabilir.. bilememdim ki..
didemciğim ben 12 yıllık evliyim daha yeni yeni birşelere yardım ediyor.. ama devamı ğelecek inşallah.. sakin ol.. huyun değişmesi yıllarını alır.. birde erkekler 10 yıllık evlilikten sonra eşlerinin değerini daha iyi anlıyorlar.. sabırlı ol değişicekti..
nazlm hariasın ğüzelim.. tebrikler..
tubisim tebrikler canım..
ebrum diyete daha çok dikkat edersek bir aylık isimiz var...
korumakta bir başarı canım inan en aza indrimiş halim bu yoksa tatlıdan vazgeçemiyorumgünaydın kızlar
tubi maşallah canım süpersin emeğinin karşılığını alıyorsunsenin menüleri iyice bi inceleyim ben kızz ne yedin ne içtin merak ettim şimdi
nazlıma canım gözün aydın kavuşuyorsun sonunda ailene, keyfini çıkar bu mutlu günlerininkilo konusunda da mevcanın dediği gibi istikrarlısın süpersin
ebrucuum valla masum doğru söylemiş kalori hesaplamak da kafi değil illaki cısslardan uzak durmak gerek ama benim için namümkün bişey bu ne yapcaz böleee
nelson güzelim sende sıkma canını dostluklar kolay kurulmuyor ama çok kolay yıkılıyor şu genç yaşımda çok iyi öğrendim bunudüşünmemeye çalış kendine dikkat et sonuçta arkadaşın dostun da olsa senden çocuklarından ve ailenden daha önemli değil.. kiloyu da kafana takma haftaya inş daha çok verirsin telafi edersin..
papatyam senin zaten tartıda da pek fazlan yok ki kafana takasın yani hedefe 1-2 kilon kalmış ama vücudun sıkılaştığı için bence sen hedefinden de zayıf görünüyorsun bu sıkılaşmanın darısı da bizee
mevcan tartında bi sorun olabilir canım takılma fazla yarın sabah bi daha tartılırsın daha doğru bi sonuç alırsın olmadı bi damacana su tart bakalım tartında bi sorun mu var..
didemdefne canım ya geçmiş olsun eşin içinde ne desem ki ben bile burdan sinir oldum valla ama değişir inş canım zamanla.. benim eşim sağolsun çok yardımcı olur hastayken ama herkes bir değil işte..
masum gözün aydın canım 6 ları görmüşsün darısı 5 lere inş
daha da unuttuğum kızlar varsa kusura bakmayın kilo verenleri tebrik ederim kilo veremeyenler de üzülmesin önümüzdeki haftala bakcaz artık
şimddiii sıra bende
geçen hafta 65.3
bugün 65.3
ne gelen vaaar ne giden
kızlar, oğlan gecenin 3bucugunda kalktı. ağlamaktan harap oldu yavrum. büyük ihtimal dişden böyle oldu.
üst dişi cıkıcak cok zorluyor oğlişimi.
benimde sinirler gerildi , bağırdım çocuğuma. sonradan cok pişman oldum ama napim sinirlerim cok gerilmişti.
annemde yardımcı oldu ama uyumadı sabaha kadar. annemde sabah 7 gibi aldı oğlanı , salona gittii. 9 a kadar uyumuşum.
sağolsun. ama uyu uyan yapa yapa beynim ağrıyor. çok halsizim. şimdi uyuyor bebeğim. uyansında seviyim bebeğimi. vicdanım sızlıyor.
kiloya gelince de dün eczanede tartıldım. ayakkabı kot kalın ceketle 76 geldi. bir de tok karnınaydım. hashas tartı değildi.
canım cok sıkıldı ... o kadar yemelerime 75 oldum kesin.küsürünü bilmiorm amaa.
tartısız da hiçç tadı yok kii
tubiiii hayraaan kaldım sanaaa...
senden azimle bugun full dikkat ediceeem olmuyor boylee..
ahhahh bende bi zamanlar senin gibiydimmm yaa.. gr lar kilolar havada uçuşuyordu.
masummm, çinareeee harikasınız sizde kızlar..
mew, nel, ebruuu kızlarrr sıkmayın canınızııı...aşırı diyet yapmamızdan vücuda artık işlemiyor.
farklı takdikler uygulamamız gerekiyor. kendimizeee gelmemiz gerekiyor.
eliff, ne almışsın ne vermişsin o da güzel.
Hikmetim evde tartılırsın moralini bozma boş vere.Zaman zaman hepimiz çocuklarımıza bagırabiliyoruz sonra pişman oluyoruz.Uykusuzluk sinir yapıyor insanız dayanamadıgımız yerler zamanlar olabiliyor.Uyanınca bol bol sev oyna için rahatlar canım.
aynen öyle canım tarihe geçcez ortimle:)sende moralini bozma sakın bende bugün annemlerin yanına gitcem muhtemelen 2 gün sonra döndüğümde artıda çıkarım ama mühim değil boşver veremeyen arkadaşlar üzülmeyin verirsin eminim ben sabretmemiz lazım
maşallah canım güzel vermişsin emeğinin karşılığını almışsıngünaydın canlarrr
tartı bana gülümsediii
bendensingünaydın kızlar.Dün akşam 1.5 saat temzilik 30 dk spor yapmama ragmen h içinden fazla çıktımAnlamıyorum bana ne kalori ne ayça kaya hiç biişi çare olmuyor Patır patır kilo vermeyi özledim
Başlangıç:59.8
geçen hafta:58.5
bu hafta:58.4
Hedef:26 nisanda 52 olmak
ya geçen hafta reglle aynıyım 100 gr mı verdim.1 kere kalorimi aştım.Offffkeyfim kaçtı
canım stres yapma midene kendine zarar veriyorsun. herşeyi oluruna bırak zamana bırak.akşam mide ağrısı cektim.. akşam yemeğini istifra ettim.. ğeri birşeyler yedim onuda istifrar ettim...
dün sabah :56,9 ğelmiştim,,
ama sabah..
.bu midem beni mahvedecek..
streslenince sindinmiyor..ellerimde şişlik var hissediyoum...
aslında cumartesi sabah tartılıp o kilomu bildirimden saymak istedim ama size böyle demeye çekindim...
başlanğıç:60,6
ğeçen hafta:57,4
bu afta:57,5
ğidin--- yok
ğelen:100
hedef:55
kilo veen yada koruyan herkesi tebrki ediyorum.. benim ğisi veremeyenler haftaya veririrz inşallah...
tebrikler canım pazara daha da eksi çıkacaksın gibi geliyor.günaydın kızlar nasılsınızzzz aslında cuma günleir tartılmıyorum ama dayanaadım çıktım tartıya
69.4 uzun zman sonra 6 ları gördüm
herkes iyidir inşşşş öperim hepinizii
papatya sen sporla ciddi anlamda inceldin zaten bir de tartıda 60 görseydin tam olacaktı. inşallah o günler de tez zamanda gelir.nazlma gözün aydın canım. allah sağ salim kavuşturur inşallah.
tubiloss önce geçmiş olsun dicem... sonra da kocaman bir tebrik....maşallah.....
Nelson çok geçmiş olsun. arkadaşına mı stres yaptın. üzülme canım. merak etme bir iki güne ilkk günkü acı kalmayacak. sonra yavaş yavaş alışacaksın. ben bu konuda maalesef çok tecrübeliyim...
benim bildirim gelsin....
başlangıç: 67,2
geçen hafta: bilmiyorum bildirim yapmamıştım...
bu hafta: 62,6
toplam giden: 4,6 kilo
hedefim aslında 60 idi ama ben vazgeçtim artık...
ama dünya gözüyle şu tartıda 61,6 ı görmek istiyorum. gördüğüm en düşük rakam 61,8
nazlım hem istikrarlısın hem de başarılı tebrikler canım darısı başımızaaaaaÇıtırlar ım günaydin.nasılsınız.geçmişi okuyamadımm.çok yoğunum.kilo veren ve koruyan her kesi tebrik ederim. .tartida fazla çıkanlar üzülmeyin.kararlı oldukdan sonra gitmiyib ne yapıcak kilocuklar...bildrim
Başlanğıc.68.1
Geçen hafta.52.8
Şimdi 52
Giden 800 qr.
Toplam giden 16.100
Hedef 50
Boy 164
Öpdüm sizler i koca man
En az kaloriyi kim alıcak.Grup olarak yarışalım ne dersiniz.Motivasyonu düşürmek yok.Spor mutlaka yapılmalı her gün.
çok güzel vermişsin canım tubi ve sen gurur kaynağımızsınız bu hafta.bu hafta birinci benim galibaaaaaaaaa;
inşallah canım. ama zor değil. yeterki kararlı ol.
bende veremem sanıyordum. ama hamd olsun 76 ları gördüm.
aralık ta 95 kilo civarındaydım.
bekle 73 ben geliyorumm
Özledik tabi canımAnnenle bol bol tadını çıkar zamının.Resimleri bekliyoruz.
bu koca göbek gidecek haydi spora
Çok geçmiş olsun canım.Büyük ihtimalle çikolata kistin patlamış..Benim eşimde öyleydi.Oglum olunca başladı yardımcı olmaya hafiften şimdi çalışıyorum die oluyor.Evdeyken evdesin zaten diyordu halbuki ev daha çok yoruyor insanı ama anlmaz bunlar.Zamanla erkekler oturuyor olgunlaşıyor.
Favorim tubimmmmbravo tubiimm bu hafta seninle yarışmak istiyorum hırs yaptım bak şimdi :13:
Canım öncelikle geçmiş olsun.Arkdaşlarında degii gibi ekmek çok tüketiyorsun.Bende öle bana bana yemeyi seviyorum ama bayadır kahvaltı dılında ekmek yemiyorum.100 bişi degil haftaya ve ondan sonraki haftalarda yaza kadar hedefimizde olucaz inş.
tebrik ederim canım.Görünmüosun ?
bence ilk gördügün rakam dogruBu kadar almış olamazsın hem.
geçen haftayla aynısın olsun korumuşsun.Keşke bende senin görüntünde olsam göbegim gitse kilom aynı kalsa
Tabii yapıcaksın canım.Çok haklısın ama inan bak 10 gündrü dondurma yiycem erteliyorum.Ama eskisi gibi bi süre hiç cıss yemsem verrim dogru söylüyorsun
haklısın:26:
olmuyor nelsonum ama olucak başaralım ve yaza güzel rahat girelim istedigimizi yiyelim rahat rahat:13:
korumakta bir başarı canım inan en aza indrimiş halim bu yoksa tatlıdan vazgeçemiyorum:26:
bravo ayşem.Senin bebek kaç aylıktı:44:
En az kaloriyi kim alıcak.Grup olarak yarışalım ne dersiniz.Motivasyonu düşürmek yok.Spor mutlaka yapılmalı her gün.
maşallah canım güzel vermişsin emeğinin karşılığını almışsın
bendensin
canım stres yapma midene kendine zarar veriyorsun. herşeyi oluruna bırak zamana bırak.
tebrikler canım pazara daha da eksi çıkacaksın gibi geliyor.
papatya sen sporla ciddi anlamda inceldin zaten bir de tartıda 60 görseydin tam olacaktı. inşallah o günler de tez zamanda gelir.
nazlım hem istikrarlısın hem de başarılı tebrikler canım darısı başımızaaaaa
gözün aydın diyeyim şimdiden
2.5 aylık teyzesi topiğe geldiğimde 1 ayını geçmişti o zaman tam 72.5 tum şimdi 67.7 arada 4800 gr varrrr:)))))Özledik tabi canımAnnenle bol bol tadını çıkar zamının.Resimleri bekliyoruz.
bu koca göbek gidecek haydi spora
Çok geçmiş olsun canım.Büyük ihtimalle çikolata kistin patlamış..Benim eşimde öyleydi.Oglum olunca başladı yardımcı olmaya hafiften şimdi çalışıyorum die oluyor.Evdeyken evdesin zaten diyordu halbuki ev daha çok yoruyor insanı ama anlmaz bunlar.Zamanla erkekler oturuyor olgunlaşıyor.
Favorim tubimmmmbravo tubiimm bu hafta seninle yarışmak istiyorum hırs yaptım bak şimdi :13:
Canım öncelikle geçmiş olsun.Arkdaşlarında degii gibi ekmek çok tüketiyorsun.Bende öle bana bana yemeyi seviyorum ama bayadır kahvaltı dılında ekmek yemiyorum.100 bişi degil haftaya ve ondan sonraki haftalarda yaza kadar hedefimizde olucaz inş.
tebrik ederim canım.Görünmüosun ?
bence ilk gördügün rakam dogruBu kadar almış olamazsın hem.
geçen haftayla aynısın olsun korumuşsun.Keşke bende senin görüntünde olsam göbegim gitse kilom aynı kalsa
Tabii yapıcaksın canım.Çok haklısın ama inan bak 10 gündrü dondurma yiycem erteliyorum.Ama eskisi gibi bi süre hiç cıss yemsem verrim dogru söylüyorsun
haklısın:26:
olmuyor nelsonum ama olucak başaralım ve yaza güzel rahat girelim istedigimizi yiyelim rahat rahat:13:
korumakta bir başarı canım inan en aza indrimiş halim bu yoksa tatlıdan vazgeçemiyorum:26:
bravo ayşem.Senin bebek kaç aylıktı:44:
arkadaşla stres yapmamaya çalışıcağım.. kendime ve aileme zarar veriyorm ki aile daha önemli bence..
bu hafta yarışa varım.. iddialıyim.....
ayşe kayra ve tubisss 1500 gram ha.. tebrikler ğüzellerim.. darısı bana...ben 1500 verince 1 kilom kalacak hedefime ulaşmaya...o ğünleri ğörürüm inşallah...
canım kilon az kaldığı için zor gidior dayannnnn az kaldı
sağol canım darısı hepinize:) bu arada 18 kilonun nerdeyse yarısına gelmişim 8 i gitti 10 u kaldı inşallah o 10 kiloda beni zorlamadan giderrrr:))))))ayşeciğim canım.. illaki ğidecek.. ben nelson ki kafaya koydgum her şeyi yapan ben...bunuda başaracağım..
inanıyorum kendime...ama sen muhteşem vermissin tebrikler canım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?