Çıtır Annelerin Diyet Günlüğü

selam çıtırlarım şükür sınavı atlattım pek iyi geçtiği söylenemez ama bakalım hayırlısı artık
duşumu aldım yüzüme bakım yaptım yata
menüme gelirsek

öğlen sınav sonrası 3 dlm yumurtalı ekmek, 1 çatal reçel, 2-3 dlm peynir, dereotu, kendi kaynattığım şekersiz vişne suyu 1 bardak
öğleden sonra 3-4 dlm daha yumurtalı ekmek yedim biraz dereotu
şimdi de acıktım ama ne yesem ekmek yemeden az kalorili diye düşünüyorum daha yatmama çok var dayanamammm

sınavdan dönüşte yürüyerek geldim eve 50 dakika yürümüşüm gelir gelmez duşumu aldım kesemi yaptım, yüzüme maske yaptım, yatak odasını süpürdüm sildim sonra yemek yedim bu arada baya yağ yakmışımdır dimi :44:

şimdiiii nel ortiim sana gelirsek ekmek işini yine abartmışsın ama bugün bende abarttım yarın bomba menülerle dönelim olur muu bu arada bahçeli evde mi oturuyorsunuz bahçe işleri odun kırma falan stres atıyorsundur ne güzel

hafta sonları menüye dikkat etmek işkence gibi oluyor.
şu an tatlı diye kuduruyorum

eşim akşamüstü marketten bir sürü atıştırmalık aldı.
ve ben yiyemeyeceğim onlar yiyecek.
sanki mutfak bombalarla dolu gibi hissediyorum offff

selamgüzelim.. akşamı hafifi kaparıtsan harika canım.. ama ara ve ana öğün şaklinde beslenmeliyiz sanırm..

biz bahçeli evde otrmuyoruz tatlım..

eltimin yazlığı var. o bahçe ileri ile uğraşıyor..

bana da orada bir bahçe yaptık.. üç haftadır hafta sonu bir gün gidip tohum falan ekiyorum. ve aslında bahçe işlerinden hiç anlamam...

odunları da odun semaverinde çay demlemek için küçültüyorum.. zar zor.. o semaverdeki çaya bayılırım.. öyle güzel bir hafta sonu geçiriyıruz. yorucu oluyor ama güzelde oluyor...

Kizlar, oglan zor uyudu. Yatagini yatak odasina tasidik. Bugun hava guzeldi.
Balkonda oturduk. Galiba bana iyi gelmedi. Bogazim agriyor. Gicik gelmis gibi öksüresim geliyor. İnanilmaz halsizlik cöktü. Duşda aldim, is hastalanmam. En azindan daha fazla.
Oglandanda sifayi kapmis olablirm. Hastaliktan sonra bebisler huy degistirir ya bizimki nasil olacak bakalim.
Menumde.
Sabah 3kucuk dilim börek, salatalk, domates, 1dilim cavdar ekmegi, 1zeytin,
1kk peynir, bardak sekersizcay

Ara sekerli türk kahvesi, 1havuc

Ogle dürüm adana kebap , ayran

Aksam 3adet kurupasta, 1kk peynir, 2bardak yesil cay

Kizlarrr, bu kdaarrr. Cok iyi degil ama ...
Offff hastalaniyoruuuuuum

ayyy kızalr çok acıktım.. 2-3 dal marul attım ağzıma yok olmadı...

ama buğün yemeyeceğim ortağım lajoba sırf senin için

yaşil çay içeyim bariii

Günaydın kızlar.C tesi iş yemegi ordan annemdeydim ve annemde hiç yemedim.2:30 iş yemeginde yedikleriim yetti.Dün canımı sıkıan bişiler oldu hep aglamak geldi içimdenve agladımda.oglumka ıslka kek yaptıl 1 dl yedim ve 2-3 dl evde bırakıp bugün iş yerine getrdim.Menüler h sonu kaçamaklar olmuş ama nellllllllllllll 10 dl ekmek ölsem yiyemem kıs noluyor sana kendine gelllllllllllllllllllllll

günaydın kızlar:
inşallah güzel bir hafta olur. gerçi haftanın ortasında bir gün tatil var. bir es vermiş olucaz.
Nelson kız ne yaptın sen. bir günde 10 dilim ekmek yenir mi?
hikmet çok geçmiş olsun. şimdi nasıl oğlun. sen nasıl oldun...

günaydın

yeni geldim işe çok kötüyüm

dün akşam üstü aşırı bi halsizlik ve bitkinlik başladı,kuaförle evimin arası 100 mt yürüyemedim dizlerim titredi eve zor attım kendimi,eşim güneş çarpmıştır temiz hava yordu seni ondandır dedi,hemen uzandım ama şiddetli bi baş dönmesi ve mide bulantım başladı,tuzlu bi ayran içip hemen yattım,

saat 2 gibi şiddetli bi baş dönmesi ile uyandım,midem ağzıma birikmiş banyoya fırladım ama resmen yer ayağımın altından kaydı,banyonun kapısının ağzında istifar etme ile yere yığılmam bir oldu,o 2 dk hatırlayamıyorum pek eşim kucağına alıp yatağa götürdü,hemen giyin hastaneye gidiyoruz dedi,abimler bana çok yakın oturuyor hemen onları aradı eşim, yiğenim atladı arabaya geldi,yiğenim bende yattı biz hastaneye gittik,

kusunca gözümün önü ışıdı ama çok halsizdim

gataya gittik,direk tansiyon ölçtü çok düşmüş 6-3 çıktı,serum bağlandı kan idrar verdim,kan değerlerim çok düşük çıktı,kan iğnesi ve bir sürü kan vitamin çinko mineral ilacı verdi,15 gün sonra kontrole gidicem kanda artış yoksa damardan kan vericekler,doktor akdeniz anemisi olma ihtimalin var bu değerlerle mutlaka ilaçlarını ve iğneni kullan artış yoksa kan bilimlerine sevk edicez dedi

tabi eşim hemen başladı,doktor bey çok zayıf akşamları yemek yemiyor,ağzına ekmek sürmüyor,bide spor yapıyor bla bla,

eve uğrayıp üstümü değiştirip işe geldim,işlerimi halledip eve gidicem birazdan

eşim yol boyu bağırdı yemek ye yemek zaten dal gibisin derdin ne dedi durdu,tamam akşamları yürü sıkılaşmak istiyorsun maden karışmam ama yemek yemediğini görürsem inan seni asla affetmem dedi,

moralim bozuk,bedenim bitik,başım halen hafiften dönüyor

üstümü giymeden tartıldım tartım kafayı yemiş
56-66 gösterdi

yarın yada perşembe izin alıcam 23 nisanda tatil 2 gün dinleniyim evde,ilaçlar ve iğne kilo yapıcak bende offff

bu hafta yememe biraz dikkat edicem,eşim aradı şimdi liste yap akşam alışveriş yapalım başlarım senin lıght ürünlerine dedi,

ortağım çok üzgünüm ama iyi deilim

mevcanım çok geçmiş olsun. güneş çarpmış olabilir. ben her yıl otele gittiğimde bi fenalaşırım. halsiz düşerim.
eşin haklı bence senin zaten kilo verecek yerin yok. aynı şeyi Nelson için de söylüyorum hep.
kendine dikkat et. bence bir süre diyete ara ver. spora devam et.
tekrar geçmiş olsun.

papatyam güneş çarpmış olabilir,doktorda bir sürü gerekçe saydı ama kan değerim çok düşük çıkınca direk kana bağladı bitkinliğimi,

aslına şöyle bir bakarsam 10 aydır nerdeyse hiç dinlenemedim,evi taşıdım ardında işi taşıdım,kızım hastanede yattı evime hırsız girdi,üzerine yaşadığım stres yüzünden tüm vücudumda yaralar çıktı,işim yoğun evim öyle kaynanam malum bi gün ordayım bi gün burda,kızımın ödevleri testleri

sık sık grip olmamdan belliydi bi yerden patlak verecek olmam eşim hep derdi hık diye kalıcan bi gün

bu hafta kendimi dinlemeye çektim kilom umrumda deil tartımda yok zaten,ekmekte yiycem baklavada,2 günde dinlenirsem süper olucak

mevcan geçmiş olsun canım sağlık herşeyden önemli boşver diyeti falan ilaçlarını kullan birazda spor yaptın mı tamamdır kasma kendini

nelll sakın ekmek yemee marul dilediğin kadar ye açlığını bastır ama ekmek cıksss bugün itibarı ile hem bana hem sana günlük 4 dilim ekmek kotası koyalım olur mu daha fazla yememeye çalışalım veya senin için hadi bu sayıyı 5 e çıkarabiliriz birden bire de ekmeksiz bırakmayalım seni ha gayret güzelim vereceğin 1-2 kilo aslında bence onu da vermesen olur ama hadi sen vermek istiyorsun, o zaman biraz gayret etmen gerek yoksa boşuna kilo verecem diyet yapıyorum die ortalarda dolaşmanın bi anlamı yok o yüzden şimdiii hırslaan ve bomba menülerle sporlarla bana eşlik et bu haftanın birincisi galibi biz olalım

bende sabah 9 da 1 yumurta-1kaşık un-3 kaşık sütten pankek yaptım 4 e böldüm 3 parçasını yedim ve 1 mandalinanın yarısı, 1 dlm peynir
şimdi biraz acıktım yeşillik yerim biraz bi de kahve içerim

Merhaba kizlar, cok bitik durumdayim. Oglan gece guzel uyudu ama surekli uyandim.
Ustunu aciyordu surekli. Suan zor uyudu. Yatagina yatirim, uzanicam. Gozlerimin alti cökmüş. Midem dun dumduzdu, bugun şiş. Anlamadim gitti. Kocis tartiya pil almadi hala.
Hastayiz diye bende cikamiyorum. Eskiden ayakta sallanmaya bayilirdi. Simdi nasil agliyor gorseniz. Sabrimi zorluyor oglan. İyicw yaramaz oldu. Sabah yesilcay ictim, yaninada 2kucuk kurabiye,
Oglen ispanakli salata yapar yerim yine. İcine d yesilmercimek hmmm super oluyor.
Mew gecmis olsun canim. Havalar mahfediyor insani.

kizlar nasilsiniz mevcanim cok gecmis olsun canim esin hakli kendine dikkat etmen lazim vucudun toparlansin biraz birak diyeti fln dinlen kendine iyi bak
hikos gecmis olsun
kizlar benimde iki gundur basim agriyo havalardan sanirim bide sinirliyim boyle ruzgarli havalar benim ruh halimi cok etkiliyo kiz uyuyo aksam ustu yuruyuse cikicam sonra kv ile avm ye gideriz biseyler alcam kendime diyete devam hepinizi optum

mevcan çok geçmiş olsun canım seninki güneş çarpması değil bence
artık vücudun daha fazla dayanamamış. ama ilaç ve ğne takviyesi ile toparlarsın inşallah.
eşini dinle bence.
boyun kaç kılona göre nasıl merak ettim.

ne güzel bir hobi edinmişsin çok sevdim.
ben bahçe işlerinden anlamam anca gezeyim yiyeyim içeyim

ekmekler çok olmuş güzelim
benim listemde günde 2 dilim uno liğht çavdarlı ekmek var. o da öyle ince kiiii sanki yok :)

hikmet sana da oğluşa da geçmiş olsun.
benim de bademcikler balon oldu bugün.

dün gece de tatlı yemedim. inşallah ben eve gidene kadar yok ederler.

bu arada dün akşam saat 10 gibi 1 porsiyon kısır yedim ama boool yeşillikliydi yani içindeki bulgur sayısı yeşillik sayısından azdı diyebilirim

hikmetcim oğluşuna geçmiş olsun o uyuyunca sen de dinlen canım halsiz kalma eşinin oğluşunun sana ihtiyacı var

hadeka zordur eminim sıfır kaçamak ama sağlığın için diren canım.. inş bi süre sonra daha kolay gelecektir diyetine uyman..

kübra sanada geçmiş olsun canım benimde bu ara hep baş ağrısı var ama benimki boynumdan kaynaklanıyor muhtemelen çünkü boynumun başımla birleştiği yerde müthiş bi ağrı oluyor bi de boyun düzleşmesi var bende.. rüzgardan koru canım kendini hasta olma kızçeni de öp benim için

mevcan ğüzelim cok ğeçmiş olsun..

dikkat et ğüzelim..

koşturmaca yorgunluk bizden sonraları çıkıyor üzerine...

umarım tez ğünde iyileşirsin..

biraz eşinin sözünü dinle ğüzelim..

evet kızlar ekmeği abarttım farkındayım.. ara öğünler olmayıncı insan çok acıkıyor.. hızlı yiyor.

hadeka kendemi mutfakta neler yesem diye dolanırken buluyorum..hadekam hafta sonu iyi oldu benim eicin.. yeşillklerimi yerken daha mutlu olurum sanırım.. bamya fasulye ektim.. umarım çıkar.. çıkarsa çok mutlu olacağım..

ebrulim hhafta sonunu iyi ğeçirmişşin..bana ğöre muhteşem.. hatta...

papatyam nasılsın ğüzelim . spora başladınmı... ekmeğe daha cok dikka etmeliyim evet...

lajoba koydugun ekmek kotasını bügün biraz aştım ama yarın daha uyacağım canım...

sabah iyi bir kahvaltı yapmıştım ama midemi üşütmüsüm sanırım ğeri istifrar ettim..onlar ğitti diye kalorilerini hesaplatmayacağım..

akşama menümü yazarım.. inşallah iyi olur...akşam ekmek yememliyim.. kotamı çoktan doldurdum zaten...

hikmetçiğim çok ğeçmiş olsun.. sabret ğüzelim..

kübracığım ğeçmiş olsun.. bende sevmezdim bulanık havalrı.. ama bunu anlatan küçük bir hikaye okuyunca daha ılımlı bakıyorum bulanık havalara.. en azından kendimi çok kasmıyorum...

yediklerim şimdiden 900 kalori...akşama ne yapacaksam..

midem çok kötü ilaç aldım.. halsizlik var üşüyorum... eve ğidip hemen yatmak istiyorum.. ama bir sürü işim var.. dr ğitmeliyim.. kuaföre.. markete.. hava buz gibi .. üşüyorum...

Hep yeme istegii varrrrrrrr

bugün:

sabah :2 dl ekmek.1 dl peynir,2 dl domates

ara:1 çay

ögle:1 karnıyarık,1 dl ekmek,4 kaşık yogurt,4 yk bulgur pilavı

ara:çay,1 dl ıslak kek

ara:yeşilçay,1 form domatesli kraker(62 cal)

akşam:yarım tabak(pasta tabagı)barbunya,karışık salata

işe gidiş geliş yürüyüş:40 dk

kalori hesaplamadım ama geçmiştir kesin.yemekten sonra ogluşu kapının önünde gezdireyim.Onun peşinde koşturmuş olurum .Daha bugün regl oldum anlayamadım ilaçlardan sanırım günüm degişti:44:

ortimde yok bu hafta sonu dügün ve ebn yerimde sayıyorum.Açlık diyetine başlasam anca o paklar beni

nel:canım geçmiş olsun .şu pis bogazımızı tutamıyourz.Burdaki kızlar diyet yapmadıkları halde benden az yiyolar

mev:geçmiş olsun canım eşin haklı vücudun iyi bencede.Sadece yürü abur cubur yemek kafii.

hiko:havayer degişimi ogluşu huzursuz etmiştir.Dikkat et kendini salma oglunun sana ihtiyacı var

lajoba:inş sınavının sonucu iyi olur canım.

Kızlar merhaba. Kızımı okula, eşimi de işe gönderdim. Oğlum da uyumuştu ama tam size yazarken uyandı. Dün pek dikkat etmedim yediklerime. Görümcemler geldi kahvaltıya. Onlarla kahvaltı yapayım istedim. Sonra da hep birlikte bize yakın olan deniz manzaralı tepeye gittik yürüyüşe. Öğleden sonra da eşim ve çocuklarla sahile doğru gittik. bir iki saat de orda yürüyüş.. Yediklerimi yakmışımdır herhalde.

Mevcanım çok geçmiş olsun canım. Bence de diyet yapma şimdilik. Hiçbişey sağlığından daha önemli değil. Sen çıtır bi hatunsun zaten. Ye, iç, kendine bak. Topla kendini. Bence hemen yarın kullanmalısın iznini. çarşambayla birleştirir bi güzel istirahat edersin. perşembeyi bekleme bile.

Papatyam, gezi fotolarına bayıldım. Ne güzel yerler. Bayağı stres atıp kendine gelmişsindir.

Ebrum bize çok yakına gelmişsin geçenlerde. Az bi zaman bulup topiği okuyunca gördüm ve şaşırdım. Hayvanat bahçesi bize arabayla 5 dk uzaklıkta. önceden bilebilseydim misafir ederdik sizi. inş tekrar gelebilirsiniz.

Lajoba sen nasılsın canım?

Kevser, nerelerdesin kız, gerçi dün görüştük ama topiğe yazmıyosun pek. Gel paylaş menülerini yine düğünlere kadar verelim kilocuklarımızı. Kuzenimin düğünü 18 mayıstaymış. O zamana kadar 55 olmam lazım benim de.

Ortağım Nazlmam, önemli değil canım, ben de dün fazla kaçırdım ama haftaiçi toparlıycam inş. Gör bak. Size yazdıktan sonra spor yapıcam hemen. Akşam çocuk uyuyunca spor yapıcam diyorum ama feci uyku bastırıyo. En iyisi işlerimi erkenden halledip gündüz spor yapmak. İnş biz kazanıcaz canım.

Nelsonum, ikimiz de ekmeği azaltalım canım. Ben de buraya yazmadığım sürede hergün sadece bir öğünde 4-5 dl ekmek yemişimdir. Sporla sıkılaşıyoruz veya tartıda ekside çıkabiliyoruz ama göbeğimiz kolay kolay erimiyo. Ben buraya yazar yazmaz birden azalttım. Kolay olmadı, doymuyorum ama zamanla az yedikçe midemizin küçüldüğünü düşünüyorum.

Hikom oğluna da sana da geçmiş olsun, nasıl oldunuz? İstanbuldan sonra Adanaya dönerken hava değişikliği yaşadınız. İyi gelmedi size sanırım. Ama bunun dışında inş iyi geçmiştir ablanlarda bir ay. İstanbulda foto çekildiyseniz ablan faceden paylaşsa ne güzel olurdu. Burda paylaştıklarını gördüm ama oğlum yüzünden cevap yazamadım. İncecik durmuşsun kotun içinde, yedim demene rağmen.

Hadekacım evde atıştırmalık olunca ben de kolay kolay duramam. Pek eve sokmamaya çalışıyorum. Eşimle alışverişe gidince şerbetli tatlı alalım mı dedi yok dedim, tekrar sordu alalım istersen diye almaaa dedim. tatlı reyonundaki kız güldü bize. Alırsak bittim ben çünkü. regl günüm de yaklaşıyo zaten.
Eşine söyle aburcubur almasın, canı isterse de dışarda yesin.

Sehraa sen nerelerdesin yine, ben geldim sen gittin güzelim, nasılsın?

Kübracım geçmiş olsun. Kızın uyuyunca sen de uyu, yarım saat bile uyusan başağrısını alır. Yürüyüş de alışveriş de sinirine iyi gelir.

Didem, Ayşe, Tubiloshh sizler nerelrdesiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…