Çıtır Annelerin Diyet Günlüğü

1 yumurta, 2 dilim ekmek,5 zeytin 1 kk peynir
Ara bi portakal
Öğle bi kase yogurt 3 kasık pirasa 4 kasık tarhana
Ara 6 tane çubuk kraker
Aksam yarım porsiyon bulgur pilavı
Az salata,2 kasık yogurt
5-6 kasık patlıcan kavurma

canim Allah kavuştursun .... Bigun bile bana cok zor geliyor.... Gerçi 2 guncukmus..,
bebis uslu dururda ins kolay geçer
bugun yediğin mamalar iyiymis
bu arada sen yinede illaki bi çorba yap....
sanirim bi cogumuz boyleyiz... Kendimize yemek yapmıyoruz

Son düzenleme:

ayy evet belki kolay bi tarhana yaparım yarın bilemiyorum aslında evde güzelim ıspanak var ama kv olmadan kızım yaptırmaz
bakicez anacımmm
sen öyle kaşık kaşık doyuyorsun değil mi canım
aman aç klama
kızım huysuzlandı galiba uykusu var onu biraz oyalayıp gece uykusuna yatırmaya çalışıcam canım ben çıkıyorum
kızım uyuyunca yine girerim görüşürüz

sabah: ballı tarçınlı çay, 1 yumurta, yarım dilim ekmek, bir lokma köy peyniri
ara: bitki çayı, şekersiz neskafe
öğle: yarımdan biraz fazla patates oturtma, yarım porsiyon pirinç pilavı,1 dilim ekmek
ara:: su ile hazırlanmış bir bardak salep
ara: 3 ince dilim ekmek, 30-40 gr kadar haşlanmış kırmızı et
akşam: yarım porsiyon yoğurtlu mantı(sosu ve yağı yok), yine yoğurtlu bir porsiyon çorba, havuç salata,4 yk fırın sütlaç

buğün toplamda 60 dak yürüdüm
2 dakika ip atladım..250 tane
100 mekik.

sporları çıkınca kalan kalorilerim----1334

kendimi çok yorgun hissediyorum..iş yoruyor sanırım. buğün başka spor yapamayacağım..

şimdide yeşil çayımı içiyorum. yatmadan önce de ballı tarçınlı çayımı içeceğim

Son düzenleme:
zorisimbuldum allah kavuştursun canım. inşallah bebişin de fazla huysuzluk etmez da su gibi akıp geçer...
hawar canım bizim de en büyük problemimiz yeme..yemiyor yemiyor işte...onda ki iştahsızlık bende olsa keşke. dal gibi olurdum
verdiğiniz linklere baktım. ben de yaparım diye sık kullanılanlara ekledim.
menümü yazayım:;

07:00 küçük bir muz
07:30 domates, salatalık, 1 kk peynir, 2 zeytin, 2 ceviz, bir dilim ekmek
10:00 yarım avuç beyaz leblebi
10:30 tek şekerli nescafe
11:30 yine yarım avuç beyaz leblebi
12:30 makarna tavuk diye birşey. 3-4 yk makarnanın üzerine tavuk ızgarayı dilimlemişler....
15:00 bir elma
18:00 2 yk kuru fasülye, 2 yk pilav, 4 adet köfte

akşam fazla oldu biliyorum ama bu hafta istediğimden az az yeme taktiğini deniyorum...
içimde kalmayacak şekilde yemeye özen gösteriyorum...
bugün spor yok...dedim ya haftada 3-4 gün spor yapıcam diye...
20 dakikayı izliyorum bir taraftan...

BUGÜN:Aç karınla 2 bardak sıcak su,1 kaşık bal
10:30=1dl. kızarmış çavdar,4 çatal krem peynir,3 zeytin
12:00=eti karam gurme
14:45=3 çiçek karnıbahar(haşladım)3 kaşık yogurt
16:00=yeşilçay,1 portakal,3 hoşbeş:26:
19:30=3 kaşık fırında tavuklu bezeleye,2 kaşık pilav,2 kaşık yogurt
22:00=yarım ayva tatlısı,yeşilçay

Spor:
ev temizligi
10dk pilates

Karam yiycktim ve hakkımı ondan yana kullanmıştım.Güne güzel başlamıştım.Ama sorun gün güzel başlayıp kötüleşiyorBacaklarım özellikle sag bacem çok kötü agrıyor.Oglumu sallayamadım.Arabayla turladık uyudu.Şimdi agrı kesici içtim.40 DK yapsam nolcam acaba.Pilatesi hergün mü yoksa haftada 3-4 kere mi yapmak gerekiyor kızlar?

1220.30 cal sporu düşünce:1137.10 cal
Daha eşime ütü yapıcam
Sehraa ,hani dönmüştün hani menün

Canım noldu sana böyle:44atates zaten ekmek demek hem pilav hem ekmek.Sonra aralarda ekmek yiyorsun hemde 3 dlVe mantıBugün çok agır olmuşSen kendine bak dersen ben zaten iradesizim ama sen öyle degilsin degildin ve yine öyle iradeli ol.Bunca spor zaten anca yediklerini yakmaya çalışmış

kendimi çok yorgun hissediyorum kızlarr
tatilden sonra işe başlayınca böyle oluyor, haftaya alışırım sanırım,bide kızım çok gerdi beni akşam akşam, bize vurup duruyor nerden alıştıysa, eşimin pcde işi vardı o yüzden o biraz gerildi, bu defa kzııım daha çok gerildi, bende yarın için yemek yapıyordum kızma bakıcıya veriyorum ya yemeğinide pişirip veriyorum, işimi biritince saat 11:15 olmuştu uyutayım dedim ağladı ağladı altını değiştirtirtmedi falan derken bende bir bağırış tabi sus bus benimki kortktu yavrum biraz sakinleşinceçok pişman oldum bu defa aldım kucağımda sallayarak uyutayım dedim, abana şirinlik yapmaya başlıyınca başladım ağlamayaaaa, ama duygusal gelgitler yaşadım 1 saat içinde, ama hala vijdan azabı çekiyorumm

ebru menünde çok cıss var ama kalori olarak iyi,
papatya menünü beğendimmm
minikkelebek ve zor isim buldum sizin menülerinizide beğendimm
nelson bencede çok abartmışsın ne ettin kız sen öylee, bir ara çok az yiyordun, şimdide çok yiyorsunn

menüme gelince
sabah 10:00 2,5 dilim uno denge light, 8 yeşil zeutin, köy peyniri, 1.5 kaşık pekmez
öğlen 5yk kuru fasulye, 3 yk pirinç pilavı, 2 kornişon turşu
ara 1 armut
akşam 19:00 6 yk kıymalı karnıbahar, bolca salata
ara yarım geryfurt

2 fincan yeşil çay, 1,5 lt su
80dk yürüyüş

ben yatar kızlar herkese iyi gecelerrr

amin canım sağ ol

haklısın canım.. ne deseniz haklısınız.

bendede dün akşam çok yorgunluk vardı. sanırım işe başlamaya vucüdumuz alışmadı. bir kaç gün sonra bu tempolu halimize alışırız umarım.

evet canım yine abarttım, her sabah dikkat etmeye çalışarak güne başlıyorum. işten eve ğidince çıldırmış gibi birşeyler yemeye başlıyorum. gece vicdan azabı çekiyorum. sabah yine dikkat etmeye çalışıyorum. ama olmuyor, iradem gitti.. ama eninde sonunda bu yeme düzenimi düzeltmem lazım...nasıl olacak bilmiyorum..

Kızlar oglum 7 buçutkta kalktı.Ama şimdi kahvaltı ediyoruz.Daha dogrusu ben migde bulantısından,oglumda iştahsız tüküren yemeyen bi çocuk oldugu için tırtıklıyoruz sadece.Acaba ayva tatlısındaki gıda boyasımı tarçın mı migdemi bulandrdı.İnş. başka bişiden degildir:18:yok yok degildir

Bizde oglumla bi güzel kahvaltımızı yaptık... Bizde de iştahın masallahi var...
meyve bile dogratti bana... Anne ondanda getir sundanda getir herseyden getir dedi

meyve bile dogratti bana... Anne ondanda getir sundanda getir herseyden getir dedi

Ayyyne güzel.Bende o günleri görebilcek miyimOglum 4 kilo dogdu tosuncuktu.Bacakları kat kattı ve sütüm çok fazla yarıyorddu.Dr. obez olmasın diye bi türlü ek gıdaya geçtirmedi.Bu yüzden 9 ayda başladıgımız için çocuk istemedi pütürlü sournu onu çok zor aştık.Şimdide bildiklerini yiyiyor.Örn:muz elma seviyor ama digerlerini agzına koymuyor.Farklı bi gece maması alınca yemiyorCanları saglıkları yerinde dursunda varsın yemesinler napim.Bu sabah ilk kez götüne vurdum ikimizde agladık sonraZorla saatlerce önünde duruyor.DR. sütüm gelmiyor diye aglayarak giderdim.Şimdide bu çocuk bişi yemiyor.Yaşıtları köfte herşey yiyor bizimkisi bebek gibi diye aglıyorumO da tatsada 1 kase yemese de 3 kaık yesede vitamin alsın yeter diyor.Ama o tospam gitti çırpı bacak geldi yerine

Canım herseyin orta yolu en güzeli ... Benimkide tosbikti 6 aya kadar istahida güzeldi bebekken ama 5. Ayda tattırmaya başladım 6. Ayda ek gıdaya...9. Aya kadar hiç ek gıda verilmez mı bebeğe bu ara bunu çık duyar oldum... Sonrada cocuklar yemek yemez oluyorlar.. Doktorlar iyi hoş Allah eksikliklerini göstermesin ama illa ki hepimizin doğruları olmalı tecrubelerle...
valla benim işimde cok zor...oğlum su an ideal kiloda ama 1 kilo filan alırsa üstüne çıkacak... Elimden geldiğince yediklerini dengelemeye calisiyorum cok yediyse istese de vermiyorum... Anne küsdüm sana diyo o zaman...

canım yağ yakan çaylarını içmeye devam et
yemek yedim aman Allah ım kilo yapacak mantığını at
sporumu yaptım yediysem yakmışımdır diye düşün
beynimiz vücudumuza emrediyor unutma bak
bir de bence internette iştah kesici tarifler çay ya da karışımlar var senin onlara ihtiyacın var bi araştır

canım sabah bulantılarıysa dikkat et
son adet gününü bi hesapla bence
çünkü hem yemek istersin o malum günlerde hem miden bulanır

kız maşallah de çocuklar küçükken tombul oluyor
boy atmaya başlayınca zayıflıyorlar genelde
ama ailede tombulluk varsa tabi o zaman dikkat et canım

Yani öyle cok tombull yok ...)anası hariç)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…