Çıtır Annelerin Diyet Günlüğü

kızlarrrrr yüreğim sızlarrrrr
bugün ilk defa su içmedim sabah
ve tartıldım 59 geldim
kızım için o kadar çok uyanıyorum ki emzirince de içim yanıyor ben en az 1 litre bitiriyorum geceden
yani su içmeden hiç tartılamıyorum
cumayı bekleyemedim görünce hemen paylaştımmm

dün kızımı üç kere uyuttuktan sonra odasına götürebildim
ve 25 dakika merdiven inip çıktım
160 mekik çektim

Kizlar Tlfu Kac kere elime aliyorum kizim aglayip biraktiriyo cok simarik oldu bu aralar beresini takip takip yanima geliyo elimden tutuyo cekistiriyo gezmeye gidicekmis cani sıkıliyo gezenti kizimin
Ebrucum benim kizim istahsizinda istahsizi gunde 2 kasik corbayla gezdigini bilirim ve cok hareketli sute guveniyo kendisi
Cok sinir bozucu bi durum yememeleri gercekten cok vicdan yapiyorum ama yemeyince yemiyo 9.5kilo suanda yeni yeni yemeye basladiBakalim
9 ayda cidden cok gecmis uyum saglamakta zorluk cekmesi cok normal benim de sutum cok yariyodu 5 6 aylikken bogum bogum kollari vardi dr 4 aylikken gecirdi ek gidaya ben 6 aylikken gecse falan demistim sen yavas yavas ver bisi olmaz dedi ve puturlu cok rahat yedi zorluk cekmedim bu yuzden 2. Sen kendi tecrubene gore davranursin canim
Minik kelebek ne guzel ogluna masallah 41 kere kac yasinda oglusun
Zorisİm buldum zaman su gibi gecsin de esin hemen gelsin canim okurken gulumsettin beni kizin kucucuk ama marifeti buyuk annesini korkutmus nasi basedicek diye

Son düzenleme:
Haklısın canım ne diyelim tecrübesizlik ilk oluşunun verdigi korku ay bogulur ay kusar ay yutamazSenin oglun ne kadarlık?
Kız olmayan şeyi aklıma sokma:18:Yok ya olamazBu arada 59 görmene çok sevindim
Gezenti deseneAma haklılar evde sıkıldılar bu kış.oglumda bakkala çıkartıyorum hava alsın diye elimden kaçıyor eve girmek istemiyor.Az kaldı yaza aaaaa bu nedemek bizim işi sıkı tutmamız gerek demek:18:2. mi:18:Bende anneme kv 2. 4 aylıkken ekmek hatta lahmacun yedirmeye başlıycam korkmıycam diyorum

Kızlar uyumuşum oglumla.Kardeşim geldi hemen acele kesme(ev yapımı erişte)yaptım.Ama kalorisini keşke yemeden önce görseymişim

Benide alıştırdın papatyam her sabah tartılır oldumDiyetisyenler tv de haftada 1 tartılın diyor.Bu sabah güzel bir rakam görüdminş. cumya daha da güzelini görürüm:18:

geri sayım yapalımmıııııııııııı durun önce menü yazımde güme gitmeyüvesinnn
bugün
sabah 6buçuk iki ılıkyeşilçaylı kayısı 5adet badem
9da bir buçuk kk peynir 1buçuk çavdar 1yumurta 7zeytin domates salatlık çay
12de iki kk peynir bir ısırık kepek ekmeği(yarım dilim kadardı)
14.00de bir tabak etli kapuska
uyudum biraz çok yorgundum işbaşı yapınca tatilden sonra yorucu oluyor
17.00 birbuçuk kepek ekmek arası tulum peyniri bir avuç beyaz leblebi
akşamda az tavuk ve kapuskaynan kapatcam 9da ise bir kaşık yoğurtnan portakal yicem

dün ise

sabah uyanınca iki kayısı
9da bir yum birbuçuk peynir 1buçuk çavdar 7zeytin salatalık çay
ara bir portakal
öğle bir orta 14.00iki yumurta iki çavdar
17.00 bir kase tarhana iki kaşık bulgur
9DA bir portakal çeyrek muz

kızlar aslında biraz moralsizim çünkü 15tatilde annemin ailemin ablamların ısrarlarına dayanamayıp yedimde yedim dışarlarda evlerde davetlerde..adet oldum cumartesi günüde..adetliyim ve korkumdan tartıya çıkmadım bile.ama cumadan kaçış yok biliyorum ve hazırlamaya çalışıyorum kendimi acı gerçeklere..(bide bugün spor salonuna gittim kapalıydı hoca ile başlayacağım diyordumya ıphonumda bozuldu onca para dök iki kere arıza verdi ya mahkemeye vercem sonunda appleı vicdansız adamlar yeni telefon da vermiyorlar ama benden kaynaklı çünkü oğlumun elinde hep düşürüyor ediyor suç bulmamam gerek kalbini bozma sehraa
neyse hocayıda arayamadım yani.en kötü ihtimal kötü değid gerçi bizimde belediyenin açtığı bayanlara pilates aerobik falan kurs var ona yazılayım diyorum aslında geri sayım la beraber olmalydı bu işler ama napim pazar akşamı geldim ben..bide adetliyken sizede öyle olurmu bilmem ama ben biraz yoğun oluyorum o yüzden hareketleri yaparken bir huysuz oluyorum alt taraf pek b güven vermiyor bana çok afedersinizama bahane değil bunlar..arabamda bakımda iki gündür..yani işte böyle paylaşmka istedim ya ne yazdığımıda hatırlamıyorum yazdım i,şte

kızlar yaza az kaldı kendinize gelin göz attım geçmişe yok künefe yok ayva tatlısı yok kurufasülye yanına köfte yok zırt yok pırt yok dırt..ben şunu biliyorum ki bi anda kilo alınmaz bi andada verilmez..yazın kavurucu ssıcağında gönül rahatlığıyla bir bardak mandalina sunny içmeyeceksem karpuz peynir ekmek yemeyeceksem mangal ı korkakorka yiceksem yemem şimdi arkadaş yemeyelim yaaaa tutalım şu boğazı.nerde kalmıştıkkkk kaldı 9777 papatyaaa hadi yönlendir benii.60 mı 100 mü nelsonnnn de hadi
bu arada bebeklerin kilo muhabbeti olmuş
bir iki cümle etmeden geçemeyeceğim
kanserden sonra yayılan en büyük hastalık şeker ve obezite
bu forumda bulunma amacımız iğrenç yağadan kurtulup sağlığımıza kavuşmak..
yawrularımız kilolu olunca sağlıklı olcek deyü bişey yok.kursaklarından iki lokmageçse ondaki vitamin ve mineralleri depolayacak bünyeye sahip yaratmış allah kıtlık açlık vb durumlarda..bizim 6öğün yeme sebebimiz bu zati.dolayısıynnnannnnbenim 130 kilodan 70 kiloya binbir emekle inmiş bir yeğenemim var fastfood kültürüyle yetişen onun gibi olcana 50 kilo olsaydı hiç yemeseydi diyen bi ablaya sahibim.
tabiki sizi anlıyorum bende anneyim benimde oğlumun yemediği günler oldu ama ama hiç üzülmedim desem yeridir.yer bir gün dedim saldım çünkü önümdeki acu gerçeğin farkındaydım soararım size illa yaşamalı mı insan bu tarz tecrübeleri.. ders alınmalı bence diyim sizee
bide küçük tavsiye tatilde ayça kayayı dinledim belki sizede denk gldi bende yaparım bunu.
alternatif sunmayın yawrulara yemiyorsa götürün sonra tekrar aynı şeyi getrin getir götür yapın ama alternatif yaratmayın farklı kobinler deneeyin topçuklar mantı gibi görünümlü şeyler be de böyle oyunlar yaparım gerçekten ve faydasını gördüm diyebilirim..yazdıklarımı biraz dağınık yazdım ama velakin idare edin kızçelerrr

kızlar merhaba
sizi ara telefondan okudum. o nedenle şimdi alıntı yapmadan aklımda kalanlara cevap vermeye çalışacağım.
iştahlı çocuklardan behsedilmiş. ben deki o nesilden değil. zaten birşey varmış gibi 7,5 aylıkken 1900 gramcık çıktı geldi. hiçbir zmaan iştahlı olmadı. ama felaket meyve yer. günde durdurmasam 10 adet elmayı sömürür. ne bulursa meyve namına. öğütür ama yemek yemeyi sevmez.
bizde idare ediyoruz işte...
ebrucum ben her sabah tartlıyorum. bu şekilde gram verdiysem yada aldıysam bir gün öncesinde neler yaptığımı düşünerek vücudumu anlamaya çalışıyorum. sadece cumaları tartıldığımda örneğin salı günü bir hesap yapıyordum ama cuma 3 gün var bugün yiyeyim de yarın yemeyeyim diye...
şimdi ertesi günün heyecanıyla fazla yemiyorum.
sehracım bence cuma başlasın gün saymamız. 3 ay olabilir belki. 15 mayısta biter. 15 mayısa kadar herkes hedef kilosuna ulaşmaya çalışsın. daha önce ulaşırsak süper olur tabiki...
sehracım ben bu hafta stilimi değiştirdim biraz. istediğim herşeyden kalori vs gözetmeksizin azıcık da olsa yiyorum. akşam yemekten sonra bir meyve yiyorum ki 23:00 sularında kedi gibi mutfak köşelerinde sürünmüyorum. hergün tartıldığım için de biliyorum bu yöntem şimdilik ben de işe yarıyor.
sporu da hergün aypmak için kasmıyorum kendimi. haftada 3-4 gün yapıcam dedi. dün yapmadım mesela. içim de gayet rahatı. bugün belki yaparım. acayip yorgunum. bacaklarım tutumuyor resmen yorgunluktan. pazartesiden pazara 3-4 gün yapılacak spor bundan sonra. böylelikle bıkkınlık yapmıcak ben de yani umarım...
ayrıca kalori falan da saymıcam. her yemeğin üstünde kalori niyetine rakam görmeye başlamıştım.
menüm:
07:00 küçük bir muz
07:30 2 dilim tam tahıllı, 1 k peynir, 3-4 zeytin
11:00 yarım avuç beyaz leblebi
12:30 bir kepçe ezogelin çorba, bir porsiyon kuzu şiş, avuç içi kadar lavaş, salata
15:00 bir elma
17:00 parmak büyüklüğünde 3 adet galeta
18:00 1 tabak bezelya, 3-4 makarna, salata
19:30 bir kivi
şu anda yarım avuç leblebi

Son düzenleme:
merhaba kızlar, sehraa hoşgeldin canım menülerin güzell beğendimm
ebru cumaya hayırlı haberlerini bnekliyoruz
ben sanırım bu hafta artı çıkacam 2 gündür dikkat ediyorum ama sanırım toparlıyamıyacam, neyse sabah bir tatılayım diyorumm bende 2 güne bir tartılıyorumm

yemek mevzuları bende 4 aylıkken ,başladım az az yoğurtla meyve suyula falan, ama yinede her şeyi yemiyor bazı günler çok yiyor bazı günler hiç yemiyor pek anlıyamıyorum, ama kilosu ve boyu ortalama gidiyor, 10 aya kadar çok tombuldu kat kat bacaklar el bileklrindeki boğumlara bayılıyordum, ama hareketlenmeye başlıyınca gitti hepsi, sehraa haklı çok yiyipte sonra bizim gibi uğraşmasınlar demi

menümü yazayımm
sabah 09.25 2.5 dilim uno denge light, 1 kk köy peyniri, 2 yk pekmez, 9 zeytin
ara 1 portakal
öğlen 12:15 6 yk zeytinyağlı kereviz, yarım kase yoğurt, 1 dilim uno denge light
ara 3 eti kepekli bisküvi
akşam 18:30 5 yk kıymalı karnıbahar, bol salata
ara yarım greyfurt, 2 avuç beyaz leblebi

2 fincan yeşil çay , 2,5lt su
ve sıkı durun kızlar 100dk yürüyüşş hatta 110 ama son 10 dk ama o 10 dk saymıyorum 5 dk markette geçti diğer 5 dk yavaş yavaş yürüdümm

yediklerim 1232 kalori , sporda 528 kalori

Sehracim hosgeldin tekrar iyi menulerle baslangici yaptin Nacizane fikrim 60 gun olmasi bence iyi bi zaman
Hawarcm benim kizimda 1 gun geliyo 1 tabagi bitiriyo 1 gun 1 kasik alip daha da yemiyo ben de cozemedim biz de kahvalti hic yok peynirin kirintisina tahammulu yok yumurtada tavada olurs 1 2 catal yer balmis pekmezmis yemez ins. 3 4 yasinda yapar bulamac veriyodum bebekken artik onuda yemiyo ama sebze yemegi ne versen yer napalim oldugu kadar iste
Ebru hadi sevindim kirarsin seytanin bacagini ins. Bu cuma
Kizceler bu arada kanal d deki merhamet dizisini izledim ve cok cok begendim var mi baska bakan merak ettim hurremciler bakamamistir gerci

Kızlar benim oğlum 28 aylık ... Ayy bizde de yemiceksin kavgası var... Babası ver yesin diyor ama ben cocuğumun yarininida düşünüyorum ... Hepinizin aklında sisko bi cocuk oluştu belki ama öyle degil :)(şimdilik tabi) biraz da kizlar cocuğun tabiatiyla alakalı... Canınızı fazla sıkmayın ... Bu konuyla ilgili bi doktor dinlemiştim korkmayın cocuğunuz acliktan ölmez diyordu... Mutlaka yicektir....haklısınız ama hastayken 2 gün yemese yemiyo yemiyo diyorum cok üzülüyorum ... Anneyiz iste...kafaya takacak bisiler buluyoruz illa ki

slm arkadaşlar.. sabahın 6 sından beri ayaktayım. eve geldim yine oturamadım.alışverişe gittik o da bayağı uzun sürdü..yemek hazırla ye bulaşıkları topla daha yeni pc nin başına oturdum.. önce menümü yazayım sonra yazdıklarınız okuyacağım.

sabah:1 kase sütlaç
ara: 1 su ile hazırlanmış salep, karışık bitki çayı
öğle:1 yk kavrulmuş kıyma, çeyrek porsiyon kızartma(üzerine 3-4 yk yoğurtla yedim), 2 yk bulgur pilavı, 2 lokma beyaz et, salata
ara: yeşil çay
ara(17,00): küçük bir kase sütlaç
akşam: çeyrek tost(yemek hazırlanırken açlıkdan dayamamayıp ağzıma attım)--1 dilim kepekli ekmek,fırında balık , yağsız salata, 2 dilim fırında pişmiş patates,

alış verişe arabayla gittik ama bir kaç market dolaşınca 2 saati geçti..

sporlarım: 60 dak yürümek
toplamda 2 saat alış veriş yapmak sürdü ama ben 1 saat olarak hesaplattım...

kalan kalorilerim...1150 kalori

çok şey yemiş gibi görünebilirm ama çoğu tadımlıkdı,

Kızlar TRT de Ayça Kaya var... Ben bu doktoru cok seviyorum ya

tatşım sen deyince kadının diyet önerilerine baktım. güzeldi. videolarınıda izledim insana güven veriyor. bir diyetini deneyebiliriz diye düşündüm.

evet canım bitki çaylatrımı içiyorum aksatmadan. elimden geldiğince.. sanırım çok yememin sebebi suyu içmeyi bırakmışım farkına varmadan. günlük 2-3 bardak su ancak içtiğimi fark ettim. suyu çoğaltınca yememde azalacak diye umuyorum ve yarım 2 litre su içiyorum.

çok güzel tatlım .. oh oh ver bakalım kiloları. cuma sabahı da inşallah yüzün gülsün cnm

sehraa canım 100 değil 60 dan geriye sayalım.. hem 3 ayda bir çok kilo verilir.

hem süre kısa olunca daha çok gayrete geliriz. ama sen yazmadın diye ben geri sayıma başlamadın sandım.amacımız 6 kg değil mi. ayda 2 kilo mu vereceğiz..bence geri kalan zamanda da kilomuzu korumaya çalışırız.. gelsin yaz gelsin tatil. gelsin deniz ve gelsin çıtır anneler ve bikiniler elimden geldiğince dikkat ettim ama geri sayım başlamadı diyemi bilmem bir sürü kaçamağım oldu...
sehra sehraa 60 dan geriye sayalımmm

az önce yorgunluktan ellerim titriyordu. size yazarken çok zorlanmıştım. ama ben buna rağmen 3 mil leslie yaptım. bu haftaki 2. sporumu da halletim.
özgecim bende izlemnek istiyordum o diziyi ama fragmanlarında çocukların sefaleti vardı. ben çocukların o şekild eoıld. dizilere dayanamıyorum. hürreme de çok bağlı değilim. az önce spor yaparken açıktı izledim. hani güzel diyorsan on kere tekrarı çıkar izleyeyim.
nelson menünü beğendim. dediğin gibi çok şey yemişsin gibi görünüyor da tadımlık diyorsan...
hawar senin menünde her zamanki gibi güzel...

harikasın canım ya süpersin tebriklerr

Ayda 8 Kilo Verdiren Beslenme Listesi

1.BESLENME LİSTESİ

SABAH : Bir dilim çavdar ekmeği , bir kibrit kutusu kadar peynir, tere, maydonoz,limon

ÖĞLEN : Bir dilim ekmek, bir tavuk baget veya 3 köfte, 1 kase yoğurt

İKİNDİ : Bir yağsız tost, bir ayran, bir büyük portakal

AKŞAM : Bir kasee çorba veya bir dilim ekmek, 6 kaşık etsiz sebze yemeği,salata,yoğurt

2.BESLENME LİSTESİ:

SABAH: 1bardak süt, 4 müsli, 1 portakal

ÖĞLE: 1 dilim ekmek, 6 kaşık etsiz sebze yemeği, salata yoğurt

İKİNDİ: 1 bardak süt, 4 erik, 10 badem

AKŞAM: 1 kase çorba, yoğurt, salata

KIZLAR ZAYIFLAMAK İSTİYORSUNUZ EGER SUYU BAŞ TACINIZ YAPMANIZ GEREKİYOR YANİ MUTLAKA 3 LİTRE SU İÇMEMİZ LAZIM
kızlar ÖĞLEN yemeyinde doktorun dediyine göre sadece tavuk ve köfte deyil balık ve yumurta bile yiye biliriz
----------------------------------------------------------------------------------

Dr. Ayça Kaya/ 1 haftada 3.5 kg diyeti

Sabah (Saat 07.30-08.00 gibi)
1 dilim peynir ya da 1 tane yumurta
2 dilim ekmek (kepekli ekmek ya da çavdar ekmeği olabilir)
Bolca maydanoz, roka, dereotu, tere
3-4 zeytin
Şekersiz çay

Ara ( Saat 10.00 gibi)
1 çay bardağı süt (istenirse süt yerine yoğurt da tercih edilebilir. Sütün içine azıcık kahve koyarsanız içerdiği kafein nedeniyle metabolizmanın hızlanmasına etkisi olacağını söyledi)

Öğle
Izgara et (Sabah yumurta yenmediyse yumurta da olabilir)
1-2 dilim ekmek
Bol salata
1 bardak ayran

İkindi
1 bardak yoğurt
2 kaşık yulaf
1 meyve (Öğle yemeğinde doymadıysanız meyveyi öğle yemeğinin ardından da yiyebilirsiniz)

Akşam
1 kase çorba
4-5 kaşık zeytinyağlı yemek
1 kase yoğurt
1 meyve

Beraberinde en az 8 bardak su içilmesi öneriliyor, hatta 12 bardak içilebilirse çok çok daha iyi.

Son düzenleme:

teşekkür ederim güzelim buğün düne göre daha iyi bir menü oldu inşallahh yarın daha güzel olacakkkk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…