Çıtır Annelerin Diyet Günlüğü

Merhaba kızlar
Mevcanım hadi bakalım hakkında hayırlısı. İnşallah en kısa zamanda güzel haberler alırı senden
Hikmet o ne güzel salıncak öyle.
Kübra neden bu kadar gecikti acaba reglin. Inşallah olumsuz bir şey yoktur
Ben bugün oruç değilim regl oldum. Bu yaz günlerini pek sevmiyorum herhalde. Herşeyi çokdüEnsiz oluyor . Spor bile yapamıyorum artık.
Okul varken sabah 06:30 da kalkıyor oğlanı okula gönderinde spor yapıyordum. Bugün 07:30 da kalktım spor yapacaktım güya elimi yüzümi yıkayım geri yattım. 1 saat daha uyudum. Beni spor yapamamam çok üzüyor. Vücudum salıyor hemen emeklerim boşa gidiyor.
Zaten geçen. Gün bir Kadın gördüm mağazada allahım bir zayıf bir zayıf üzerine giydiği hiç yakışmıyor. Tahta gibi. Aman dedim ben iyiyim. Fakat sporu bırakmamalıyım

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Slm citirlarim menum
Sahur
2 yagsiz tavada yapis mucver

Iftar
2 mucver
1 kepce mercimek corbasi
1 tahta kasik guvec
Salata

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Kübracım menünü beğendim. Ama çok az... Nasıl duruyorsunuz bu kadarcık yemekle...
Bir haftadır spor yapamıyordum a önce leslie 4 fast mile yaptım rahatladım
Kızlar ben artık kilovermek istemiyorum.
Bu şekilde kendimi iyi hissediyorum
Bundan sonraki hedefim 62-63 arasında kilomu korumak. Siz de dahil prkçok kişi bu şekilde iyi olduğumu söylüyor. Bu kiloda kalıp spor yaparak incelicem inşallah
Tabi bu arada bebek yapmazsam

Bugün daha iyiydim. Emirle oyalandım. Annecim ve teyzemler sahura(2:00) ordayız kısmetse dediler. Çok uykum var. Yarın işe de gidicem . Ama sahurda oturup onlarla sohbet edip yarın işe gitmemek isterdim. Eve alıştım özlemişim oglumu evimiAnnemi. Görünce yine üzülücem ama onu teselli edip güçlü duracağım.İnş bundan sonrası herşey yoluna girer.Geçmişe yarın işte bakarım inş

kzıale nasılsınız..

hikmetçiğim tatlım elimden geleni yaaıyorum amaiftardan sonra çok su içemiyorum..

ama içmeye gayret edeceğim..

sende kilo almadan dön adanaya..

mevcan tatlım yoğun kadın..umarım en kısa sürede işin olur...

kubracığım haber bekliyoruzz..hamile olmak istiyormusun bilmiyorum ama hakkında hayırlısı olsun..mneun süper tatlım..

lajobamm tatlım ev işi yap yap bitmiyor..günüm evi toplamakla geçiyor..ama gendede başaramıyorum..

papatyamm sen bebek yapmayımı düşünüyorsun....
ben mi yanlış anladım..

ebrulim misafirlerin geliyormuş.. gözün aydın...

1 ramazan :58.5- iftara yarım saat kala tartilmistim
2 ramazan:58.8-iftara 4 saat kala tartildim
3ramazan:58,3--iftara 2 saatkala tartıldım.

menum pekk iyi değil ama yazmalıyım..

sahur:1yumurta+1dilmpeynir+bol yeşiilkle salata+1dlmekmek+1cdviz+1kase çorba---d,yet,syenimin listesi böyle

akşam:yarım kase çorba
2kaşık mantar sote+
2yk pirinç üzeri kavrulmuş et
+bol salata+1bardak kola+
1dlm ekmek+2dlm karpuz+
3-4 tane zeytin+1dlm peynir+
3-4 tane hurma
3-5 tane tulumba tatlısı..

buğün diyet iftarı olmadı... komşum ile iftar yaptık.. iftarı ortak hazırayınca böyle oldu..

çok geldi yediklerim istifrar ettim..

üzerine 2ykmantar sote+1soda+3tane hurma+2tane tulumba+1dlm pide yedim..

karışık oldu
ama yediklerim böylee ne yapayım...

Ebrucum Allah yardımcın olsun. Oğluna sarıl inşallah kolaylıkla atlatırsınız
Nelson ben yıllardır düşünüyorum da oğlumun doğumunda yaşadığım sorunlar nedeniyle cesaret edemiyorum. Ölümden döndük ikimizde. zaten biliyorsunuz erken doğdu ve düşük kilolu idi. Çok zor günler geçirdik. Uzun zaman atamadım üstümden. Doktorumda pek sıcak balmadı. Ölürsem oğlum ne olacak diye hep iteledim bu düşünceyi. Şimdi yeniden hortladı içimde. Her türlü riski göze alıp yapsam mı diyorum. Sadece oğlum için istiyorum ama. Diyelim ki bebek de ben de sağ salim çıktık. Oğlumla arasında 10 yaş olaxak çok fazla ne kadar kardeş olurlar birbirlerine bilemiyorum.
Kafam çok karışık.

papatyamdaha önce alatmışsın busorunu hatırlıyorum..

2.gebelikte de aynı sorunla karşılamşa oranın yüzde100 mü yoksa olmama olasılığında varmı bilmiyprum..

eğerböyle bunun cevabını sen biliyorsan
ilk oğlun ile arasında 10 yaşolmasını hiç sorun etme..

belki farklı zamanlardaa çocukluk ergenlik zamanlarını geçirecekler ama ne olursa olsunlar onlar kardeş olacak.. yaş farkı onların kardeşlik duygusunu tatmasına engel olmayacakalr..

yakın yaş daki kardeşler gibi onlara kavga edecekler anlaşamayacaklar.. ama birsıkıntıda kenetlenecekler..

2. gebelikte hayat riskin ne bilmiyorum... bu rahatsızlığı önceden engeleyebiliyorlar mı bilmiyorum..bu konularda kararını verdi isen kardeş arasındaki yaş farkını sorun etme güzelim..

bu benim düşüncem..

eğer kendime güvenim olsa 4 çocuk yapardım...
bizz 3 kardeşiz ve o kadar azız ki.

Son düzenleme:
Gunaydin citirlarim kizimin uyku duzeni bozuldu yine 5.30 da kalkti resmen benim gozumden uyku akiyo kizi uyutunca bende uyucam yoksa bugun aksam olmaz bana
Nelsinn canim kusura bakmayin sonucu yazdim saniyodum kan tahlili negatif cikti doktoda adet sokturucu verdi bikac gun daha beklicem egerki reql olmazsam baslicam ilaca 2.cocugu bende istiyorum tabi ama kizim daha kucuk ona kiyamam canim
Papatyam inan iftarda yediklerim bile o kadar cok geliyoki bana bugun sahur bile yapmadim 😊

Merhaba canım
Hayır %100 değil. 80 civarında. Bu da çok büyük bir risk. Offff bilemiyorum. Düşünüyorum şimdi bir bebeğim olsa 6 ay kadar evde olurum. Oğlum okula gidiyor nasılsa. Evde yardımcım da var. İşimde de en üst basamağa gelmiş olacağım. Yani oğkumdaki gibi temizlik yemek ve kariyer kaygım olmayacak. Daha yayıla yayıla daha bilinçli daha zevkle büyütüyüm. Bunları düşününce tamam....
Eeeee ya bana birşey olursa, ya ölürsem... Zaten durumum riskli bir de yaşım arttığı için onun riski var...
Sonra kendime otur oturduğun yerde diyorum. O riskin içinde oğlumu sapasağlam verdiler elime. Şükürsüz olma diyorum. Bu durumu kabullen. Sonuçta kendi isteğiyle tek çocuk yapanlar car. Oğlum ileride anlat beni diyorum.
Kendime Ekim'e kadar düre verdim. Ve Ocak ayına kadar hamile kaldım kaldım yoksa kapatacağım bu defteri.
10 yaş da çok be Nelsonum... Biti üniversiteye giderken öteki ilkokula gidecek düşünsene...
Kızlar bu mübarek ayda dua edin ne olur hayırlısı oldun...

Bir de bunlara ek olarak 36 yaşında hamilelik nasıl olur nasıl geçer...koca kadın oldum. Bir taraftan da diyorum ki amannnn boşver alıştık rahata oğlan büyüdü geziyoruz tozuyoruz. 10 yıl aradan sonra uykusuzluk bez emzirme uğraşırır mı...
Kızlar benim hayırlısı olsun diyene değil gerçekten kendini benim yetime koyupcevap verilmesine ihtiyacım var...
Bu hafta pdikoloğa anlatacağım
Bir taraftan seneye bu zamanlar hamile olsam... Yeni bir can yeni bir nefes... Heyecan tapıyorum
Ifffff bilmiyorum...

Papatya senin yerinde olsam cok iyi dusunurdm. Eksileri artilari iyi dusun. Cok zor bir karar

Canim dinlen iyice.
Annenin yaninda da guclu olmaya calis.
İyi bakin kendinize

Mustafa Berk Canim Oğlumuz

kızlar günaydın

sizi burayı çok ihmal ediyorum,okuyorum ama inanın yazacak vaktim yok,muhasebe bölümündeyim genelde bil.başına oturmuyorum pek

herkes yazmak istediklerim var ama kafamı toparlayamıyorum,

eprum oğlun nasıl oldu

nelsonum seni görmek çok güzel

papatyam ah ah

34 yaşındayım kızım 7, ikinci çocuğu çok istediğim halde maddi ve manevi şeyler yüzünden yapamadım,şimdi kuruma geçince çocuk yapayım diyorum ama oda en az 2 yıl,yaşım oluyor o zaman 36,benim sağlık sorunum yok ama genlerimizden ötürü sıkıntılı bir hamilelik geçiriyorum,bebeğimi kaybetme riskim de var , ilk bebeğimi 15 günlükken kaybettim şimdi hamile kalsam onuda kaybetme riskim var,yaşadığım psikolojik travma cabası,

tahlilleri tetkikleri anlatmama gerek yok sanırım

anlıyacağın senden bi farkım yok benimde kafam karışık ama çocukta istiyorum,kızım yanlız kalmasın şu dünyada diyorum

nelsonum bizde 7 kardeşiz,bi 7 daha olsa hayır demezmişim valla

yaş farkı çok olunca sıkıntı ama benim en büyük kardeşimle 20 yaş var aramda

ama 10 ve altı olan kardeşlerimle çok daha samimiyim,kavgada ediyorum,geziyorumda

hikom tatil nası gidiyor

kubram dönmedin daha dimi

lajobam sen nasılsın kuzum okuyorum ama unutuyorum herşeyi

ve ben

iftarda çok kaçırmıyorum

sonrasında spor yapıyorum

eve gelince duş alıp meyve yiyip yatıyorum

sahurda sadece su içip diş fırçalıyorum

tartılmıyorum cuma regli olcam feci şişim

dünki menüm de

koca bi tabak çorba,5-6 çatal pirinç pilavı,4-5 fırın patates,minicik pide,bol salata,yoğurt

çayın yanında 2 minik browni

1 şeftali 4 kiraz

papatyam rsik olarak kararına birşey diyemem ama bence yaş olarak 36 çok değil..

cevremde 37 snde hamile bir bayan var..3,5 aylık hamile, küçük çocuğu 9 yaşında..

iş arkadaşım 36 sında hamile kalmaya çalışıyor ilk çocuğu 5. sınıfa geçti..10-11 yaşlarında bir oğlu var..

tmm 10 yıl ara çok olabilir senin için ama 2, çocuğu istiyorsan bunu düşünme bence ..
çünkü bu sebepten yapmazsan ilerde içinde hep uhde olarak kalacak..

Ergen yaşlarımızda kırk yaşını geçenleri ‘artık gereksiz’ sayardık. “Kırkını geçenleri tamam, kenara ayıracaksın.” Kenara ayırıp ne yapacaktık, bilmiyorum.

Kırkına geldiğimizde bunları unutmuştuk bile. 1970’lerdi, toplumsal mücadelelerin içindeydik. Sonra, ellili yaşlar geldi, 1980 dönemiydi. 12 Eylülleri yaşıyorduk.

Dünya bilgi toplumuna geçiyordu. Türkiye Evren-Özal dönemini yaşıyordu.
E tipi Türkiye yaratılmıştı.
E tipi hapishaneler.

E tipi gençlik.
E tipi aydınlar.

E tipi insanlar.

Suçlular, suçlananlar, suçlanacaklar... 60’lı yaşlar 1990 Türkiye’siydi. Amerikan dünyası egemen oluyordu. Küresel kapitalizm yeni bir döneme giriyordu. Bütün dünya tek pazar oluyordu. İnsan ise ya müşteri ya satıcı. Doğrusu, hem müşteri hem satıcı oluyordu. İnsanın metalaşma süreci gerçekleşiyordu. Marx bir kez daha haklı çıkmıştı.
2000 yılına gelirken “70 yaşımda olacağım” diye yazmıştım.
Şimdi 2010. 80 yaşıma mı girdim?

Şaka olmalı... *** Gerçekte kaç yaşındasınız?

Sokrates’i okudunuzsa yaşınız 2500 olmalıdır.

Galile’yi biliyorsanız 800 yaşındasınız.

Beethoven’i seviyorsanız 240 yaşındasınız.

Endüstri çağını anlıyorsanız 300 yıl ekleyin.
Tarım kültürünü biliyorsanız yaşınıza 10 bin yıl daha katın.
Gerçekte kaç yaşındasınız? Nüfus kâğıdınıza bakarsanız yanılırsınız, gerçekle ilgisi yoktur.

Gerçek, aklınızın yaşıdır.

Gerçek, bilincinizin yaşıdır.

Gerçek, duygularınızın yaşıdır.

Gerçek, yaşadıklarınızın yaşıdır.

Gerçek, anladıklarınızın yaşıdır.

Gerçek, yaptıklarınızın yaşıdır.

Gerçek yaşınızı merak ediyor musunuz?

Yaşadıklarınızdan ne anladığınızı sorun.
Yaşamınızı sorgulayın.

Sokrates’i yaşam rehberiniz yapın.
Gerçek yaşınızı mı soruyorsunuz?
Umutlarınıza bakın.

Kararlarınıza bakın.

Yaşama sevincinize bakın.

Neden yaşamak istediğinize bakın.

Yapmak istediklerinize bakın.

İradenize bakın.

Dünyaya bakın. Dünyanın geleceğine bakın.

O geleceğe ne katabileceğinize bakın.

Gerçek yaşınızı göreceksiniz...

ERDAL ATABEK --

merhaba kızlar
dün tekrar geleceğim dedim nitekim tekrar geldim ama ne yazdıklarımı gönderebildim ne de okumanızı istediğim yazıyı kopyalayıp yapıştırabildim.. neyseki bugün aylar sonra bilgisayarı açtım tabletten yapamadığım herşeyi yapayım diyorum kapatmadan..
akşama yemege davetliyiz yemek derdim yok yani o yüzden dün yetiştiremediğim bikaç işim var onları yapayım diyorum ama eşime kızgınım yapmak da istemiyorum çünkü hergün hergün onun arkasını toplamaktan sıkıldım, yoruldum.. neyse yinede negatif değilim pozitifim kızıyorum ama yinede gidip işlerimi yapcam ona kızıp kendimden ödün vermeyeceğim.. :) amaan karışık duygular içerisindeyim bakmayın siz bana.. :)

papatyam
1. si 36 yaş çok değil zaten şimdilerde çogu bayan ilk çocuğunu 30undan sonra doğuruyor takılma yaşına bence..
2. si %80 risk çok görünüyor ama %20 umut da az sayılmaz bence..
3. sü bazen güzel şeylere ulaşmak için risk almak gerekir, bool dua ile aşılamayack zorluk yok buna inanırım ben herzaman..
4. sü oğlun kardeşi olmasada seni sevecektir, seni anlayacaktır ama hep yarım kalacaktır bunu da hesaba kat bence.. zor gününde yanında herzaman arkadaş eş dost bulabilecekmidir sence???
5. si sen kendini nasıl hissedeceksin hamile kalsan sağlıklı bişekilde bebeğini kucağına alsan ya da çocuk fikrinden vazgeçip tek çocukla yola devam etsen?? bunu da iyice düşün

ben olsam senin yerine çok korkardım eminim ki hatta gecelerce sırf bu korkudan dolayı ağlardım ama denemek isterdim galiba.. hem 10 yıl öncenin tıp bilgisiyle şimdi birmi canım derdim kendime.. aralarında çok yaş farkı olacak ama benimle kardeşim arasında 20 yaş farkı var belki arkadaş gibi olamayız ama ona ikinci bi anne olabilirim derdini dinler yardımcı olabilirim.. kötülüklerden var gücümle koruyabilirim.. böyle işte.. Allahım hakkında hayırlısını nasip etsin, olursa eğer 2. bebeğini de sağlıklı bi şekilde al kucağına dua edeceğim sana da canım benim.. üzülme..

merhabalar son yazılanları görünce yazmak istedim kızım 8,5 yaşındayken ikinciye hamile kalmaya karar verdim şimdi 10 aylık bi oğluşum var 9 yaş fark var iyikide yapmışım iyikide dogurmuşum diyorum 33 yaşında doğum yaptım ilk hamileliğimle ikinci arasında fark tabiki vardı ilkinde hiç vitamin almazken ikincide 4-5 tane vitamin aldım sağlam dişlerim bile kırıldı hamilelik boyunca ilk bebeğimi normal dogum yaparken ikinci sezaryanla oldu saglıklı olsunlarda normali sezaryani yok bu işin şu an hem çalışıp hem bebek hem okula giden bir çocuk evet çok yoruluyorum bunalıyorum ama oğluşumun bi gülümsemesi mis gibi kokusu bitiriyor herşeyi eşim yardımcı olsa herşey daha rahat olacakta o konuya hiç girmiyorum neyse onun dışında daha erken yapsaydım diyorum demesine ama ne kızım ne eşim ne ben daha öncesi hazır değildik şimdi evin maskotu oldu ablası çok yardımcı bana sağolsun ilerde inşallah paylaşımlarıda güzel olur

Son düzenleme:

canım benim çevremdeki birçok kişi 35-36 da daha ilk bebeklerini yapıyorlar okul kariyer yeni evlilik derken bide ilk yıllar olmayınca yaş anca oluyor.yaşa takılma ama önce bi saglık taramasından geçmeni tafsiye ederim.ilkindeki acamilik olmadıgı için 2. daha kolay büyütülüyor daha rahat oluyorsun evet yorucu bezen bunaltabiliyorda yardımcın yoksa eger ama tek çocuk ilerde çok sıkıntı kendini oğlunun yerine koy bence düşünsene kötü gününde de iyi gününde de bi kardeş ister insan yaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…