- 26 Eylül 2013
- 1.832
- 2.513
- 358
- Konu Sahibi kackaloribu
-
Toplu alıntı yaptım Arkadaşlar herkese tek tek yazamıyorum Özür diliyorum oğluma uyutma işlemi yapılarak yani ameliyathane ortamında dolgu yapılacağı için her hastanede yok. özel yerde de bu çok masraflı bir işlem.Bu yüzden yüksek fiyat çıkıyor. cürükleri temizlenecek dolgu yapılacak ama uyutulması gerekiyor işlem bu . çevredeki hastanelere de baktık Kırıkkale vesaire yakın illerdeki Bütün devlet Hastaneleri'nin dişlerine sorduk. onlar da aynı şekilde her yer bir yıl sıra sonra sira veriyor. bir yıl değilse bile dört beş ay kesinlikle var hepsinde. ben nereye başvuracağım ne yapacağımı şaşırdım sabahlara kadar uyuyamıyo benim yavrum diş ağrısından artık.. çaresizlik ne zor kafayı yicem artık.
hangi hastane biliyor musubuzBir arkadaşım sedasyon demişti sanirim o yöntemle 3.5 yaşındaki kızına dolgu yaptırdı. Anlattığı bilinç açık ama izin veriyormuş yapılan işleme.800 tl gibi bir ücret ödedi 4 ay once
anestezi yapacaklar. bi dünya test yaptılar bunun için kalbine falan bi dünya şeye baktılar. bize söylenen bu bende istemiyorum anestezi almasını ama başka yol yokkiHanimefendi çocuklara hele de sizin oğlunuz yaşındaki çocuklara tamamen uyutularak diş tedavisi yapılmaz. Anesteziden bahsediyorsunuz. Çocuklara sedasyonla dis tedavisi uygulanır. Daha iyi bilenler buyursun bir de onlar baksınlar.
Kıyamam kızıma gözlerim doldu okurkenKızlar can sıkıntısıyla karmaşık ya da yanlış yazarsam şimdiden özür diliyorum.
4bucuk yaşında oğlum var. Dış çürüğü başladı bikac ay evvel. Devlet hastanesi , özel hastane, dış hekimleri gezdik durduk.
Bu sırada çürük büyüdü. Oğlum durmadığı için dolgu yapılamıyor uyutmadan.
Uyutma işlemine özele gittik 5 bin lerden aşağı bulamıyoruz. Yokki vereyim o parayı. Bankada kredi vermiyor..
Devlette 1 yıl öteye sıra veriyorlar. en son 3 hafta önce Ankara da Devlet hastanesinin birinde tanıdık bulduk. Kasım ayının ortasına sıra alabildik. Uyutarak dolgu yapılacak 2 büyük çürük ve temizlenecek dişler için.
Neyse iyiydi hoştu buna da sevinmiştim ama 5 gündür ne gece ne gündüz uykusu var. Sürekli disi ağrıyor. Neler yapıyorum geçmiyor. Gerçekten artık napacagimi şaşırdım. doktora gidiyoruz dolgu yapamadığı için oğlum izin vermediği için bise yapamıyoruz kavga kıyamet. ben ağlıyorum oğlum ağlıyor. yani artık nefes alamıyorum..
Şimdi yine Oğlum kolumda ağlıyor. 2 dakika geçiyor ağrısı sonra yine başlıyor. Ben artık ne yapacağım o kadar şaşırdım ki . Bilemiyorum yani bir çocuğun dişini uyutarak yaptırmak Devlet Hastanesi'nde bu kadar uzun olmamalı. 4 yaşında bir çocuk 5 gündür Ağrı çekiyor. imkanım olsa ben de zaten götüreceğim ozele o 5 bin lirayı vereceğim doktora yaptıracağım bu çocuğumun dişini. ben de istemem çocuğumun böyle bir ağrı çekmesini . artık ne yapacağımı şaşırdım. uykusuzluğun gözü kör olsun gerçekten umrumda değil uyumamak ama bu çocuğumun böyle ağlaması dişim ağrıyor annecim gerçekten çok ağrıyor diye bana yalvarması , ilaçlarla çözemem artık zoruma gidiyor . bu da yine bi iç döküşüm olsun..
7 yaşındaki oğlum 4 yaşında başladı diş tedavisine.
3 yılda 4/5 dolgu ve birkaç kanal yapıldı.
Hepsi de uyanık ve sedasyonsuz.
Ben kendim diş tedavisine ya da kan aldırmaya falAn giderken yanımda götürür bunların sağlık açısından gerekli olduğunu falan anlatırdım ki o şekilde alıştı.
Bir de doktora güvenecek çocuk.
En son oğluma bir dolgu bir kanal yapıldı toplam 15 dakika sürdü ve doktor hekimlik hayatımda bir çocuğa 15 dakika 2 işlem yaptığım için 100 tl indirim verdi , çocuğa oyuncak alın falan dedi epey güldük
Malesef genetik oluyor. Benim de o yaşta kizim.var. bebeklikten bu yana dikkat etmemize rağmen çürük var.Ah yazık günah ya
Bazı çocuk fevri oluyor .
Dünya tatlısı bayan bi dişçi bulsanız belki ona açar ağzını??
Ay çekseler o da mı olmuyor ya?
Benim ağzımda genetik bi süt dişi var dolgulu, diğerini ben küçükken çekmişlerdi mesela, yani anımsıyorum hala... yani affedin çok bilgili değilim ama3-4 sene sonra yerine diş gelmeyecek mi? Hızlıca çekilse en azından acısı dinerdi?
Büyük konuşmak haddime değil , daha benimki de ufacık belki bizde de aynı şeyler yaşanacak ama biraz erkek değil mi bu çürükler için? Genetik mi , yoksa size fırçalatmıyor mu?
Niye soruyorum çünkü bugün bu iki dişi yaptırırsınız önümüzdeki ay yeni iki çürük çıkar yine aynı çile...
çok çok geçmiş olsun ya, of diş ağrısı da ne beter bişeydir. Zaten 2 sene önceye kadar dişleri çıkartacak diye o kadar çile çekmiş şimdi çürükle sınanıyor
Hangi sehirdesiniz?
Benim bir erkek kardeşim var, 5 yaşındaki halini anlatayım:
Bir çocuk düşünün,
Aşı yapıldığında yapıştırılan o küçük bant kendi kendine düşene kadar dokunmayıp o kolu kullanmayan.
Bir çocuk düşünün, yanlışlıkla bir yeri çizilse o cizik geçene kadar orayı asla hic bir yere degdirmeyen.
Yanlışlıkla dilini ısırsa 3 gün yemek yemeyen,
Durumun vehametini anlayın diye yazıyorum :)
10000 örnek yazarım .
Bir çocuk dis hekimi 4 dolgu yaptı buna gikini çıkarmadan..
Hatta annem sünnetini de siz yapacaksınız derdi
Buyuksehirdeyseniz çocuk dis hekimi bulun.
Çocuk Diş hekimine de götürdük maalesef olmadi. durmadı.. Onun için hiçbir şey yapamıyorlar her muayenehanede zaten uyutma işlemi olmadığı için her Doktor da olmuyor.Kıyamam kızıma gözlerim doldu okurkenyakınlarda başka bir şehre goturseniz, veya borç alacak bir yakininiz varsa borç alsanız? Allah acil şifa versin kuzucuga
Hayır orada dis var mıydı bilmiyodmkackaloribu 19 mayis hastanesiyle görüştünüz mü?
hangi hastane biliyor musubuz
evet varHayır orada dis var mıydı bilmiyodm
Nane yaği cocuklarda allah korusun ölüme kadR götürüyor cok zararlıNe kadar doğru olur bilmem ama geçen sene 20 lik dişinden aglarken,bir yakınım yanağına nane yağı sur dedi. Sürdüm ağrı beş dakikaya geçmişti,cocuklara uygulanır mı bilmem bir arastirinzworun sorusturun,hala dua ederim o yakinima dış ağrısı beter,Allah şifa versin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?