Çocuğum için geç mi kaldım

Geç konuşmanın sıkıntı olacağını zannetmem. Ayrıca ne kadar uğraşsanız da konuşmayabilirdi.
Benim ailem çalışıyordu, bakıcılar bakmış, öyle etkinlik, oyun, kreş yoktu bile. Sonuç;8 aylıkken konuşmuşum

Evet 30 aylık. Bikaç gün oldu başlayalı. Ben götürürsem yapıyor. Ama kendiliğinden çok nadir gidiyor. Acelemiz yok bakalım beze geri dönmeyi düşünmüyorum
Bence bir uzmandan fikir almakta yarar var. Çünkü onların önerdiği minik şeylerle bazen işler çok fazla hızlabiliyor.

Yiğenim 4 yaşında konuştu.normal demişti doktor

kendinize yüklenmeyin.. ben tv seyrettirmedim ilk oğluma 3 yaşındayken bile anca anne baba diyordu..
4 yaşından sonra ancak açıldı..

bütün yazılanları okumadım yazacaklarım daha önceden yazıldımı bilmiyorum okuduğum bölümden dolayı bu konuda birazcık bilgim var umarım yardımcı olabilirim:)
Eğer çocuk 2 yaşına geldiği halde hiç bir kelime kullanamıyor 3 yaşında kısa da olsa cümle kuramıyorsa dil gelişiminde bir gecikme var demektir ki siz anne demeye başladığını söylüyorsunuz burda tam olarak bir gecikme var denilemez ancak bir uzmana gidip yardım alabilirsin.Onun her anne dediğinde sizden karşılık bulursa tekrarlar ve süreklilik kazanır böylece çocuğunuz çıkardığı seslerin kendisini bir sonuca götürdüğünü keşfeder.Çocuk her anne dediğinde hemen ona yönelip gülümsemeniz ve hatta 'anne' 'anne' diye karşılık vermeniz sonucu sizinle çocuk arasında çağrışımı sağlayan bir bağ doğacaktır.Çocuğunuz daha çok küçük ona biraz zaman verin hiç bişey için geç değil onu da acele ettirmeyin ama siz azim ve gayretle ona kitaplar okuyun göz teması kurun ona model olun onu sosyalleştirmeye çalışın onunla oyunlar oynayın.eğer çocuk erkekse kızlara göre daha dil gelişimleri geriden gelebiliyor.
özetle no panik:))

Merhaba :) size moral verecek bir örnek de benim. 4 yaş civarında konuşmaya başlamışım annem de çok endişelenmiş benzer sebeplerle kendisine çok kızmış ama okumayı 6 yaşında okula başlamadan kendi kendime öğrendim ve çok başarılı bir öğrenci oldum hep. okullarımı derecelerle bitirdim şu an yüksek lisansımı tamamlamak üzereyim devam ettirmeyi de düşünüyorum. size tavsiyem her gün düzenli olarak ona kitap okuyun annem her gün kitap okumuş bana bıkmadan, resimli ilgi çekici kitaplar alın eline verin. harfleri tanısın. kitabı yırtsın, parçalasın önemli değil kitaplarla haşır neşir olsun. bazı çocuklar geç konuşuyor. bu hiçbir şeyin işareti değil inanın. sevgiler

Her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum hepsi benim için hem fikir hem öğüt hem de umut oldu. Alıntılarda problem yaşadığım için tek tek cevap veremiyorum kusura bakmayın.
Ay hatta annem hala şey der, biraz konuşkanımdır da acısını mı çıkarıyorsun acaba derdi özellikle ergenliğimde yeter sus nefessiz kaldın boş yere üzülmüşüm kaç sene derdi :) sizin de böyle tatlı anılarınız olacak iyi geceler

Benim ogrencim vardi oyle. Psikolog gecikmis konusma sendromu tanisi koymustu. Cocugun 3 yasinda tek cikardigi kelimeler annis baba ve her seye "na" derdi. Normal ders disinda ders veriyordum. Kitaptaki resimleri gostererek hikaye okuyordum daha sonra hikayedeki olaylari bastan tekrarluyordum o da hareketlerle anlatmaya calisiyordu. Resimli kartlarla calisiyorduk kartlardaki nesneleri soruyordum hareketler ve seslerle cevap veriyordu. 2013 eylulden once dogduysa milli egitime bagli bagimsiz anaokuluna ya da ozel bir krese yazdirabilirsiniz durumu belirtirseniz ogretmen de yardimci olacaktir. Tabi once bir doktora goturun bu durumun nedenini ve ne yapmaniz gerektigini o soyler size

Benim kizim 2 bucuk yasindan sonra yavas yavas kknusmaya basladi.baya gecikti konusmasi herkes de niye konusmuyor diyordu ama ben baska bir gerilik olmadigini bildigimden hic takmadim.su an 7 yasinda cok basarili gayet de guzel konusuyor.nedense oglum da ayni oldu.su an 3 yasinda daha konusali bir kac ay oldu.bunu takmayin kafaniza .illa cizgifilm izledigi icin degildir.ne ilgisiz anneler var hic kotu hissetmeyin.ama bundan sonrasi icin daha bilincli olmaya calisirsaniz tabi cocugunuz icin de ne guzel olur

Kndinizi boşuna uzmeyin. Benim oğlum 3 yaşını bitirmişti anne, baba kelimesinin dışında hi konuşmuyordu. Doktoru, duyuyorsa konuşur, aileyi araştır mutlaka geç konuşan vardır ailede demişti.
O sene köye gitmiştik, hayvanlarla hasır nesir olmuştu. İstanbula döndükten bir hafta sonra "baba bak eşek" diye cümle kurmuştu. O günden sonrada susmadi.
Yani her an sakiyabilir evladıniz üzülmeyin.

2.5 yasinda daha yasi kücük oldugu icin yastilari ile ayni konusmada ayni seviye ye gelecegini düsünüyorum uzman degilim ama öyle düsünüyorum. Cocugunuza tv izletmeyin telefon vesaire eline vermeyin. Cok güzel oyunlar var oynuya bileceginiz cocugunuzla parka gidin bol bol orada yasitlari ile oynasin. Bende endiseliyim biraz benim cocugum 18 aylik oda nerdeyse hic konusmuyor konusuyor birseyler söylüyor ama ne dddigini anliyamiyorum onun yasindaki cocuklar cok daha fazla kelime söyliyebiliyor. Bende tv izletmiyorum sadece bazen haftada bir belki müyik aciyorum onlarda videolu onlari seyrediyor ama haftada bir belki. Ya da cocugunuzu krese verin. Eminimki krese baskarsa iki ays kadar cok fazla kelime ögrenir

bişey istediği zaman istediği şeyi düzgün kelimelerle değilse bile sesli olarak ifade etmek zorunda bırakın. mesela su istedi diyelim yada oyuncak.. eliyle gösterdiğinde aaa bunu mu istiyosun al bakalım yapma. başlarda düzgün söyleyemeyecek sadece kendini ifade etmek zorunda kalacak ve eğer siz o ifade ettiğinde istediği nesneyi verirken o nesnenin adıyla cümle kurarsanız zamanla buna da alışacaktır. ama Herşeyden önce imkanınız varsa rehabilitasyon merkezlerine gitmenizi tavsiye ederim. H HayatBuysaUstuKalsin

acilen kreş tavsiye ederim, bir arkadaşımın aynı sorunu buşekildeçözümlendi

Yaşı daha küçük hanımefendi, sık sık arkadaş gruplarıyla oyun oynamasını sağlayın. Çocuk en iyi oyunla öğrenir. Ve ona stresinizi yansıtmayın,kimseyle kıyaslamayın,eleştirileri duymayın bol bol konuşun onla model alıyor çünkü,benim 4 yaş öğrencim vardı çocuk konuşmaya üşeniyordu çok tv izlemiş tel ve tabletten oyun oynamış nedeni oydu herşey yoluna girer merak etmeyin

cnm erkek cocukları genlerinden midir nedir gec konuşuyorlar kızlara göre panik yok bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…