Çocuğuma Kızan Veli

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Adam iki tokat atsaydı çocuğa, kız annelerinin içlerinin yağı eritecekti. Çünkü potansiyel sapık yetiştiriyoruz erkek anneleri olarak.Neyse artık bir dahaki sefere
Ben de erkek annesiyim konuyu kız anneleri hassas olarak yorumlamayın lütfen. Sadece kendinizi adamın yerine koymayı deneyin.

Çok açıklayıcı ve net bir yorum. Teşekkür ederim

Haklısınız ama dört yaşındaki çocuk bilebilir mi yani anlayabilir mi bunu? Anne değilim sadece bana bilemez gibi geliyor.

Anlık tepki verebileceğini kabul edin mesela yada çocuğunuzun sınırları bilmediğini.
Yabancıların kendine kızamayacağını tabi öğretin ama her zaman haklı olmadığını da bilsin.
Çocuğum sınırlarını biliyor Merak etmeyin siz. Bunlar arkadaşlar ve içeride oynuyorlar. Eğitimci bir kişinin anlık tepkilerini kabul etmiyorum.

Son düzenleme:
Yav dört yaşındalar dört. Mıncırmış derken de ne bileyim kolunu sıkmıştır falan tamam yapmasın zaten konu sahibi de aslan oğlum bir daha mıncır dememiş ki. Ben olsam kızmazdım karşı taraf gibi, el kadar çocuğa bağırmazdım. Çocuk bunlar güreşir de tepişir de ne bileyim ben mi gamsızım?

Kaldı ki anaokulunda benim oğlum da sıkıntı yaşadı ama ben müdahil olmadım öğretmeni halletti. Veliyle bile muhatap olmadım. Gerçekten zarar verecek bir şey yaptıysa zaten konuşulur ama yine çocukla değil aileyle.

Ben de erkek annesiyim konuyu kız anneleri hassas olarak yorumlamayın lütfen. Sadece kendinizi adamın yerine koymayı deneyin.
Adam tehdit eder gibi konuşmus. Burada çocuğun muhatabi erkek ve daha korkutucu olmuştur bu yüzden. Yoksa anne ya da babalık iç gudusu ile uyarmak isteyebilir tabii ki. Ama karşıdakinin 4 yaşında olduğunu unutmadan.

Zaten çocuk anlamaz ve korkar muhtemelen. Ne gereksiz bir aksiyon yapmış karşı taraf öf

Haklısınız ama dört yaşındaki çocuk bilebilir mi yani anlayabilir mi bunu? Anne değilim sadece bana bilemez gibi geliyor.

Anlayabilir, benim kizim neredeyse 5 yaşinda ve herşeyi anliyor. Ha sadece şu var, dürtü kontrolü bizim kadar iyi değil. Aniden birşeylerde yapiyorlar. Ne zaman yaramazlik yaptiklarini gayet biliyorlar :)

Ben olsam konuşurdum vala ne münasebet kızacak oğluma ağzına scrdımm onun çünkü o çocuk korkup okula girmek istemeyebilirdi hoş değil

O kadar değil yaa. Dur sakin ol bu kadar fevrilik de doğru değil ki.
Nasıl değil çocuk buu.. ben baskasının çocugunada hiç kıyamam kızmam.. kendi çocugumada yapılmasını asla istemem varsa sorun bana söylesinler ben konusayım çocuğa kızmak ne yaa

Zor bir durum ama velinin ne yapması gerekirdi sizce?
Zaten yardımcı öğretmen ordaymış çocukları içeri alıp durumu istişare edebilirlerdi. Çocuklara yansıtılacak kadar bir olay yok. Kaldı ki bunlar arkadaşlar bugün birbirlerini görmediler. Oğlum zarar vermiş olsa anlık refleks derim kızmış derim.

Şimdi aslında herkes kendince haklı. Ancak bazı konularda beyaz ve siyah değildir her şey. Arada griler de vardır. Ve bence bu konuda da griler var.

4-5 yaşındaki çocukların dürtülerini kontrol edebilmeleri bizim kadar mümkün olmayabilir tabi ki, ama evet doğru, kimse istemez çocuğuna temas edilmesini.

Zaten konu sahibi de ne var canım dokunduysa mıncırdıysa demiyor.

Onun kızdığı şey, 4 yaşındaki bir çocuğa kocaman adamın kızması.

Çocuklar hatalı davrandıklarında elbette uyarılmalılar, ancak bunu uygun kişiler yapmalıdır.

Velinin orada çocuğu azarlaması hoş değil.

Ben olsam dürüst olayım gerçekten “ canım noldu, neden sıktın arkadaşının kolunu “ derdim yemin ederim.

Sonra da öğretmene bildirir aradan çekilirdim.

Ki bahsi geçen çocuğu da gerçekten tanıyorum, asla şiddet eğilimi olan birisi değil. Çok naif ve nazik bi çocuk.

Ama dediğim gibi herkesin evladı kendine.

Karşı taraf endişelenmekte haklı, ama uyarma şekli bu olmamalıydı bence.

Çünkü herkes denk olduğu kişiyle, akranıyla iletişim kurmalıdır.

Kocaman bir adam el kadar çocuğu azarlamamalı.

Öğretmenlere ve uygun kişilere bırakmalı bu işi.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…