Ben de erkek annesiyim konuyu kız anneleri hassas olarak yorumlamayın lütfen. Sadece kendinizi adamın yerine koymayı deneyin.Adam iki tokat atsaydı çocuğa, kız annelerinin içlerinin yağı eritecekti. Çünkü potansiyel sapık yetiştiriyoruz erkek anneleri olarak.Neyse artık bir dahaki sefere
Ne yapayım velisi olmayan 4 yaşındaki çocuğu mu korkutayım?Ben de erkek annesiyim konuyu kız anneleri hassas olarak yorumlamayın lütfen. Sadece kendinizi adamın yerine koymayı deneyin.
Çok açıklayıcı ve net bir yorum. Teşekkür ederimşimdilik öğretmene bırakın ama olayı bırakmamyın öğretmenden size geribildirim vermesini isteyin.
tekrarı halinde kendiniz devreye girersiniz.
burada iki yanlış var (ben de bir süre öğretmen olarak çalıştım okul ortamının yabancısı değilim.)
birincisi, hiç bir şekilde bir yetişkin küçük çocuğa böyle bağırmamalı
ikincisi, bir veli olaya müdahale edecekse bunu çocukla değil diğer veli ile halletmeli.
öğretmen rolü bazen bi yapışıyor sanki tüm çocuklar onun öğrenciyimiş gibi her şeye müdahale ediliyor bu da doğru değil.
çocuğunuza olayı anlayabileceği şekliyle anlatmanız uygun olur. o kişinin ona bağırmaya hakkı olmadığını ve bu konuda sizin gerekli uyarının yapılmasını sağlayacağınızı bilmeli. gelen geçen bana bağırabilir diye bi algısı olmamalı.
Iki tarafta hatali. Oğlun ile konuş ve adamin bağirmasi doğru olmadiğini anlat. Ancak onunda diğer çocuğu mincirmasida doğru değil. Burda sen bile bahane buluyorsun "heycandan" diye. Hayir değil. O yaşta, karşidaki kişiyi onun isteği dişinda ellemesinin yanliş olduğunu bilsin.
Öğretmen müdür konuşcakmiş zaten. Sanirim adam birden ani tepki verdi. Hani devamli bişey olsa, şiddet küfür olsa tabiki sonuna kadar gidin derdim.
Ancak şu durumda hiç gerekli değil.
Anlık tepki verebileceğini kabul edin mesela yada çocuğunuzun sınırları bilmediğini.Ne yapayım velisi olmayan 4 yaşındaki çocuğu mu korkutayım?
Çocuğum sınırlarını biliyor Merak etmeyin siz. Bunlar arkadaşlar ve içeride oynuyorlar. Eğitimci bir kişinin anlık tepkilerini kabul etmiyorum.Anlık tepki verebileceğini kabul edin mesela yada çocuğunuzun sınırları bilmediğini.
Yabancıların kendine kızamayacağını tabi öğretin ama her zaman haklı olmadığını da bilsin.
Kaldı ki anaokulunda benim oğlum da sıkıntı yaşadı ama ben müdahil olmadım öğretmeni halletti. Veliyle bile muhatap olmadım. Gerçekten zarar verecek bir şey yaptıysa zaten konuşulur ama yine çocukla değil aileyle.Yav dört yaşındalar dört. Mıncırmış derken de ne bileyim kolunu sıkmıştır falan tamam yapmasın zaten konu sahibi de aslan oğlum bir daha mıncır dememiş ki. Ben olsam kızmazdım karşı taraf gibi, el kadar çocuğa bağırmazdım. Çocuk bunlar güreşir de tepişir de ne bileyim ben mi gamsızım?
Adam tehdit eder gibi konuşmus. Burada çocuğun muhatabi erkek ve daha korkutucu olmuştur bu yüzden. Yoksa anne ya da babalık iç gudusu ile uyarmak isteyebilir tabii ki. Ama karşıdakinin 4 yaşında olduğunu unutmadan.Ben de erkek annesiyim konuyu kız anneleri hassas olarak yorumlamayın lütfen. Sadece kendinizi adamın yerine koymayı deneyin.
Adamı eğitimci olarak kabul ediyorsanız ( kızını okula bırakırken) çocuğunuzu uyarmasına hiç takılmamalısınız benceÇocuğum sınırlarını biliyor Meral etmeyin siz. Bunlar arkadaşlar ve içeride oynuyorlar. Eğitimci bir kişinin anlık tepkilerini kabul etmiyorum.
Yav tamam sensin kardeşim haklısın Okey.Adamı eğitimci olarak kabul ediyorsanız ( kızını okula bırakırken) çocuğunuzu uyarmasına hiç takılmamalısınız bence
Kaldı ki anaokulunda benim oğlum da sıkıntı yaşadı ama ben müdahil olmadım öğretmeni halletti. Veliyle bile muhatap olmadım. Gerçekten zarar verecek bir şey yaptıysa zaten konuşulur ama yine çocukla değil aileyle.
Korkmuş zaten babayı görünce direk atlamış kucağına ve anlatmış durumu.Zaten çocuk anlamaz ve korkar muhtemelen. Ne gereksiz bir aksiyon yapmış karşı taraf öf
Haklısınız ama dört yaşındaki çocuk bilebilir mi yani anlayabilir mi bunu? Anne değilim sadece bana bilemez gibi geliyor.
Ben olsam konuşurdum vala ne münasebet kızacak oğlumaMerhaba KKnın güzide üyeleri
Sorunum şu; Oğlum ( 4 yaş) anaokuluna gidiyor. Bir sabah babası bıraktıktan sonra başka bir veli kızını getiriyor bizimki de kolunu tutup mıncırıyor onu görünce heyecanlanıp. Veli (ERKEK )dönüp oğluma " bir daha kızıma dokunmayacaksın, bir daha sıkmayacaksın" diyerek kızıyor. Bu esnada yardımcı öğretmen olayı görüyor me müdahale ediyor. Bu olay için okuldan beni aramadılar. Eşim oğlumu alırken daha sınıfım içinden bağırmaya başlamış "baba x babası bana kızdı böyle böyle dedi" diye. Yardımcı öğretmene sorunca olayı tam görmediğini gerekli müdahale yaptığını söylemiş.
Ben bu olayı duyunca sınıf öğretmeninin aradım ve durumu sordum. Veli ile konuşacağını durumun yanlış olduğunu söyledi ve bu veli o okulda öğretmenmiş.
Şimdi sorum şu ben bu veli ile karşılaştığımda konuşmalı mıyım yoksa öğretmene mi bırakmalıyım ? Çünkü inanılmaz sinirim bozuldu. Oğlum iki gün bunu anlattı ve baya korkmuş.
O kadar değil yaa. Dur sakin ol bu kadar fevrilik de doğru değil ki.Ben olsam konuşurdum vala ne münasebet kızacak oğlumaağzına scrdımm onun çünkü o çocuk korkup okula girmek istemeyebilirdi hoş değil
Nasıl değil çocuk buu.. ben baskasının çocugunada hiç kıyamam kızmam.. kendi çocugumada yapılmasını asla istemem varsa sorun bana söylesinler ben konusayım çocuğa kızmak ne yaaO kadar değil yaa. Dur sakin ol bu kadar fevrilik de doğru değil ki.
Zaten yardımcı öğretmen ordaymış çocukları içeri alıp durumu istişare edebilirlerdi. Çocuklara yansıtılacak kadar bir olay yok. Kaldı ki bunlar arkadaşlar bugün birbirlerini görmediler. Oğlum zarar vermiş olsa anlık refleks derim kızmış derim.Zor bir durum ama velinin ne yapması gerekirdi sizce?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?