Çocuğumu nasıl yetiştirebilirim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İçinizdeki aşağılık kompleksini döktüyseniz gidebilirsiniz zira sizin anladığınız gibi brşey yok ortada, buraya kv nin mi kendi istediğim ismimi koymalıyım deseydim eminim ona ne yazacaktınız
Aşağılık kompleksi mi ?

Yazdıklarınızı bir okusanıza kimin komplekste olduğu apaçık ortada ..

Neyi sindiremediginizi daha anlayamadık..Gerçi Tüm ırkçıliğinizla kin kusuyorsunuz ama..
Allah sonunuzu hayır etsin.

Vatansever kısmı eşimden bağımsız benim 2. Sorum gibi birşey, çocuklar okulda ders olarak görerek sıkılabiliyorlar marşlarımızdan vs
Herkes ders olarak gördü bence sıkılmadık çoğumuz en azından hatta mutlu olduk eglendık.Ben pek sıkılan bir çocuk görmedim ben.

Endişelenmeyın de bence endişeniz kayınvalidenizin kürtçe ad koyma dusuncesıyle artmıs benve yersiz sakin olun lütfen

Bu yazdığını konu sahibesinin bir ben mi anlayamadım ya aydınlat beni lütfen @MissCherryBlossom
Yani eşim ve aikesi de vatanını sever. Vatansever yetiştirme isteğim ayrı bi soruydu demek istedi. Ama açıkçası ben inanmadım. Benim hiç okulda marş dinleye dinleye çocuğum sıkılır mı vatan hayini olur mu gibi bi endişem olmadı. Neden olsun ki? Büyük ihtimal tepki çektiği için laf değişti. :)

Hanımefendi konu başlığınız: çocuğumu nasıl yetiştiririm. Derdiniz de, çocuğunuzun başka bir kültürden iz taşımaması çünkü o kültürü sevmiyorsunuz, istemiyorsunuz belli ki. O zaman çözüm net: O kültürden biriyle evlenmezsiniz, çocuk yetiştirmezsiniz olur biter. Evlenirken aklınız nerdeydi?

Bu yazdığını konu sahibesinin bir ben mi anlayamadım ya aydınlat beni lütfen @MissCherryBlossom

O kısım "çevir kazı yanmasın" kısmı.
Konuda "vatansever yetiştirmek istiyorum, ailem uzakta, korkarım ki daha çok eşimin ailesiyle zaman geçirecek" demiş.
Tepki alınca okuldaki marşa geldi konu.

Sakıncalı konular bunlar.
Tek diyeceğim, türkçe diye bildiğiniz isimlerin çoğu arapça, farsça kökenli.
Öz türkçe isimleri de anlamayan her insan komik bulup, dalga konusu yapıyor.
Doğmamış çocuğa don biçecek kadar hassasiyetiniz varsa, şimdiden eşinizle isteklerinizi konuşun.
Eğer uyuşmuyorsanız ortada bebek yokken ayrılırsınız.

Eşim Kürt, ben kaç göbek bilemiyorum Istanbulluyum. Eşimi tanıdığım günden itibaren ki 15lerimde filandım, şayet hayatıma girerse neler olabileceğini biliyordum ve buna göre davrandım.
Kusura bakmayın fakat siz eşinizi dün tanımış gibi davranıyorsunuz. Ya da onun kültürünu tamamen yok saymak istiyorsunuz.

Kızımın cinsiyeti belli olduğu andan itibaren deli bir heyecanla beklemeye başladılar. Aşıretin tek kız torunu diye ortalığı inlettiler oralı olmadim. Isimler yolladılar, yurtdışından isim analizleri yaptırdılar ( ne mana ise?) teşekkür edip kulak ardı ettim. Sadece eşime özellikle istediği bir isim olup olmadığını sordum. Onun seçtiği isim Arapça. Bir de benim kendi seçtiğim isim var 4 dilde anlamı olan. Bu iki isim olacak dedim kimse de sesini çıkarmadı.

Kültüre gelirsek dogal olarak karma kültürle büyüyor. Birkac kelime Kürtce biliyor. Ben de konuşabiliyor olsam belki daha fazlasını öğrenirdi. Bir yandan da yabancı dil öğretmeye çalışıyorum. Zaten kendisi bebek olduğu için henüz siyasetten anlamıyor.

Son düzenleme:
Adam kurt mu yani? Kurtle ilgisi yokki bunun. Esimde bende turkuz diye hic bi farkimiz yok mu dersin? Oyle cok uc farklar varki.. kokenden kaygilanmak yerine kocanin kisiligine bak.. mesela yalanci mi? Verdigi sozu yerine getirir mi? Vs vs. Yoksa kizinin adi zilan olnys zisan olmus ne fark eder?

Bende uykusuzluktan beynim mi yandı marşlar ne alaka diye düşündüm durdum

Yorumlama yeteceğinize bakın, kafanızda ne düşündüyseniz bu insan onu anlatmak istedi oluyor, başlığın nedeni son paragrafımda anlatılıyor, vatansever yetiştirmek ve neler yapmak vs, ilk paragrafımda kv nin sözleri istemediğim şeyler, kafanız güzelmiş arada kullanın

O kısım "çevir kazı yanmasın" kısmı.
Konuda "vatansever yetiştirmek istiyorum, ailem uzakta, korkarım ki daha çok eşimin ailesiyle zaman geçirecek" demiş.
Tepki alınca okuldaki marşa geldi konu.
Bende uykusuzluktan beynim mi yandı marşlar ne alaka diye düşündüm durdum cevaplar için teşekkürler hanımlar

Genel olarak kadın evlendiği adamın kültürüne dahil olur
Onun için evlenmeden 1000 defa düşünmeli

Eksik var anlatımınızda.
Onlar bizimle aynı şehirde olacağı için onların kültürleriyle büyüyecek diyor öncesinde vatansever vs devreye gidiyor, dolayısıyla anlam cherry nin yazdığına çıkıyor.
Ve dahası, eşinin ailesini vatanını sevmemekle itham etmiş oluyor.

Belki gerçekten sevmiyorlar. Konu sahibinin bi bildiği olabilir. Ama bu durumda da o aileye neden gelin gittin sorusu ortaya çıkıyor.

İçinizdeki aşağılık kompleksini döktüyseniz gidebilirsiniz zira sizin anladığınız gibi brşey yok ortada, buraya kv nin mi kendi istediğim ismimi koymalıyım deseydim eminim ona ne yazacaktınız
Keşke öyle yazsaydınız zira düşünce tarzınızı hiç hoş karşılamadım. Konu kv istediği isim şeklinde olsaydı tamamen başka bişey konuşuyor olurduk. Yazdıklarınızdan eşinizin kültürüne, ana diline saygı duymadığınız anlaşılıyor. Nasıl yorum yapalım istediğiniz şekilde söyleyin de ona göre yazalım.

Cok yanlis düşünüyosun hem turk ismi olsun hem tek isim olsun. Bari iki ismi kabul et ikisi de olsun bencil davranma. Diger konu onlarin ailesine ayak uydurur korkun varsa evlenmicektin sevince evlenir evlenince kabul eder oldugu gibi insan. Ben ahlat liyim esim samsunlu oglum tabiki babasina benzicek. Ama gelelim ki kürt oldugum icin benden de almis bi seyler. Sen evladina kürt ismi de koysan turk ismi de koysan karakterini degistiremezsin. Melikşah koyduk tam bir türk ismi ikinci de benim istedigim olur. Icinde oldugun aileyi oldugu gibi sevmeye calis. Hayat butun renkleriyle yasarsan guzel. Ben kürt sen turk guzel kardesim.. uzun oldu hakkinizi helal edinn..

Belki gerçekten sevmiyorlar. Konu sahibinin bi bildiği olabilir. Ama bu durumda da o aileye neden gelin gittin sorusu ortaya çıkıyor.
Aynen öyle.
Hatta, aileye gelin gitmedin, eşin öyle biri değil kendine benziyor vs.
O zaman bu endişe niye?
Çocuk yok, hamilelik yok, düşünce yok.
Her türlü ortamı germe amaçlı açılmış bir konu bence, topluca grilere bürüneceğiz.

Evlenirken eşinin gerçek ismini biliyor mu diye sorsan daha yerinde olurdu
Evlenmiş için evlenirse insanlar böyle her gün kendine bir sorun yaratabilir çok normal.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…