Çocuğumu nasıl yetiştirebilirim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Dilinden, kültüründen rahatsız olduğunuz, kendisinin yada ailesinin vatanseverliğinden suphe adamla neden evlendiniz diye sorarlar insana.

Kürtçe konuşmakta ayıp değil Kürtçe isim koymakta çünkü eşiniz Kürt, aslı bu yani siz ne kadar değilmiş gibi davranmaya çalışsanız da bu.

Madem eşinizle evlendiniz, aslına kültürüne, diline saygı duymak zorundasınız.

Sizin gibi sığ düşünen ve sevmeyi bilmeyen birinin yetiştirdiği vatansever çocuktansa,
Kürtçe adı olan, çok kültürlü ortamda yetişmiş, herkesi kucaklayabilen ve kökleri ile gurur duyan çocuğu bin kere tercih ederim

Geniş bir coğrafyada; yüzyıllardır iç içe yaşamış, kulturel olarak dinden de etkilenmis bilmem kac milletiz.
Isimlerimizin kac tanesi türkçe zannediyorsunuz?
Yahu bu ülkenin kurucusu Mustafa Kemal :)
Türkçe mi? Alperen olsa daha mi vatansever olacakti?

Karadenizliyim. Doğunun pek çok yerini gezdim.
Gitmediğim yerler ilk gidilecek listemde.
Fahri diyarbakirliyim kendimce
Ben böyle gönlü geniş insanlar görmedim.
Masadaki ekmeği paylaşmayı bırakın, kendileri yemez yedirirler.
Diyarbakır'da ulu camide 2 mezhep imamı vardı, çok etkilenmiştim. Yanyana iki cemaat.
Böyle bir zenginlik olabilir mi?
Her yerin iyisi kötüsü var
Doğunun da öyle.

Bu durum şimdi mi aklınıza geldi?Sanki eşinizle yeni tanışmış gibisiniz.Ayrıca kürtçe çok güzel isimler var.anlamı güzel olduktan sonra ne olucak.vatansever yetiştirmekten bahsetmişsiniz.Eşinizin ailesi vatansever değil mi ya da terörist mi?? Neden evlendiniz eğer öylelerse.Eğer gayet normal vatansever doğulu bir ailelerse sizin insanlara saygı duymayan ve ırkçı biri olduğunuzu düşünüyorum.Eşinizi seven biriyseniz ikinizin kültürünün de iyi yönlerini öğrenen bir çocuk yetiştirmek isterdiniz.

Dogu da yasayan insanlar vatansever değil mi bir tek siz mi vatansever siniz madem bu kadar sevmiyorsunuz onları ki bu çok belli neden evlendiniz eşinizle bilmiyor muydunuz bunları?

Eşim kurt...
Anadilini çok iyi konuşur.
Ben cerkezim maalesef dilimi bilmiyorum..benim için büyük bir kayıp.
Oğlumuz oldu.
Adini Ömer Berzan koyduk.
Ömer benim koyduğum ısim eşim de Berzan koydu...
Ismi ile yaşasın un salsın yavrum...
Takılmayın bunlara.
Ben özellikle bir kürtçe ismi olsun aslını bilsin istedim..
Keşke çerkezce bilse idim ve çerkezce bir ismi de olsa idi.

Şimdi ne yazsam yanlış olur...
Niye evlendiniz ozaman? Başından bilmiyormuydunuz adamin kürt olduğunu?
Benim nişanlım italyan- herhalde cocuklarim italyanca öğrenecek, isimleri (iki isim düşünüyoruz) italyanca olacak, italyan kültürünü vs. Taniyacaklar.
Yani evlenmeden önce bunlari bilmek icin medyum olmaya gerek yok.

Ne alaka?
Herkes anadilini yaşar ve yaşatır.
Ben Ağrıda yaşıyorum.
Türkçe konusulmuyor kolay kolay.
Ben bile bazen kürtçe selâmlasiyorum vs.
Sonuçta burada yaşayan halkın dili bu ve bu şekilde kendilerini ifade ediyorlar.
Eşim 6. Sınıfta türkçe öğrenmiş ve türkçe kendini ifade ederken bazen tıkanıyor ki akici bir türkçesi vardır. Şivesi ise hiç yoktur. Ona rağmen eşim bile zorlanıyor ise halk daha da zorlanır çünkü okuma yazması bile yok çoğunun.
Ben öğretmenim ve hususi kürtçe öğreniyorum ki çocuklarla iletişim kurabileyim.
Ben dilin çeşitlilik olduğuna inanıyorum ve insanların dillerine bu kadar bagli olmalarına hayranım...
Destekliyorum da...

Aşırı sacma bir yorum olmuş.

Kürtçe isim koymanız çocuğunuzun vatansever yetişmesine engel değil. Ne alaka? Madem böyle bir düşünceye sahiptiniz, bu kadar duyarlısınız, ne diye Türk biriyle evlenmediniz? Madem evlendiniz, çocuk sadece sizin değil, babasının da söz hakkı olmalı.

Bir sürü Arapça, İbranice vb. kökenli isim varken Kürtçe isim olması da çok tuhaf bir durum değil. Ben sonuna kadar Türkçe isimden yanayım, kendi çocuğumun ismi de öyle olacak. Ama Türk olduğum için böyle. Kürt kökenli birinden benimki gibi bir Türkçe duyarlılığı niye bekleyeyim ki?

Ablacım lütfen sen bu psikoloji ile çocuk sahibi olma. Doğmamışı bırak ne zaman ana rahmine düşeceği belli olmayan bebek için isim derdine düşmüşsün. Ama dert sadece isim değil doğduktan sonra kaynananın gelmesi, gitmesi, çocuğa istemediğin şeyleri yapmaya çalışması olacak.
Ve ben senin bunları kaldırabileceğini düşünmüyorum. Ben de kaynanadan nefret ediyorum ama seninki takıntı boyutuna gelmiş. Önce tedavi olup bu takıntından kurtulman gerek.

Babası Kürt olduğu için olabilir mi mesela ?

Bu kadar tahammülsüzsen niye gidip doğuluyla evlendin? O insanların o kadar ekmeğini yedim suyunu içtim bir kötülüklerini görmedim. Kendi akrabamın yapmayacağı kadar iyilik gördüm. Her milletin içinde iyisi var kötüsü var, teröristliği de vatan severliği de belli bir ırka özgü zannediyorsan yanılıyorsun. Türk olup devlet düşmanı olanları da görüyoruz polislerimizi vatandaşlarımızı nasıl katlettiler 15 Temmuz da? Bu sığ düşüncelerden umarım kurtulursun.

Her kürt aile çocuğunun ismini kürtçe koymuyor. Ya da her Türk çocuğuna Türkçe isim koymuyor. Kullandığımız çoğu isim Arapça mesela. Siz batıda yaşıyorsanız zaten çocuğunuz Türk arkadaşları, çevresiyle bu kültüre ait büyüyecek. Evlenmeden bunları düşünmeniz lazımdı. Mutlaka karşı taraftan da bir şeyler alacak. Benim eşim de doğulu ve önceden bunları konuştuk. Biz Türk Dili ve kültürüyle büyümesine karar verdik.

3. şahıslar gibi bahsetmişsiniz ama eşinizin ana dili o da sonuçta.
Yine vatansever yetiştirin tabi ki. Eşinizle konuşun bu konuları ama. O ne diyor?
Nasil yani esiniz ailesi ayrimci yapida mi da vatan sever yetistirmek istiyorsunuz. Dogu bati ayrimi mi yapiyorlar ki bana hic öyle gelmedi kv niz iki ismi bile kabul etmiş bakinsaniza

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…