Boyle tepki verenlerin ya cocugu yok ya da tuzlari kuru: )
Bazi cocuklar terorist gibi valla.. cocuk kendini savunmayip ogretmene deyincede devam ediyolar yani. Kimse siddeti savunmuyo burda.. ama vuranada vururum kimse kusura bakmasin. Onlarinki can bizimki patlican mi: )yok onlar minnoş anneler ve minnoş anne adayları.
yalnız herkes çocuğunu böyle ponçik yetiştirmiyor.
hele çocukları ilk okula bir başlasın.
Bizde oğlum da bu tarz problemler yaşadık özellikle kreşin ilk yılında.
Biz her defasında öğretmenine söylemesi gerektiğini söyledik ancak öğretmende şikayet etmeyin diye sınıfta sürekli söylüyormuş. Bu defa öğretmeni ile konuştuk durum böyle böyle biz size yönlendiriyoruz diye.
O sene bu işi bir şekilde hallettik. Yani vuran çocuğu çocuğumdan uzak tutmayı sağladık.
Anasınıfında da yaşadık. o zaman çok üzülmüştüm.esimle bu konuda Hatta farklı düşündük. Biz sürekli anlattık. Öğretmeni ile görüştük. Öğretmen öğrenci ile görüştü. Yine çözüm olmayınca ben gittim Anaokulu'nun müdürü ile konuştum.
Onlar da sürekli herkese vuran çocuğun ailesi ile iletişime geçtiler. Ben sadece bu çocuk için okula üç dört kere gittim konuşmaya.Çocuk vurma huyunu neredeyse tamamen bitirdi.
Ama ben hiçbir zaman oğluma Vur demedim. Öğretmenine söylemesini O da olmazsa bize söylemesi gerektiğini bizim bir şekilde bu soruna halledeceğimizi söyledik.
Vurana vur demeyi doğru bulmuyorum. Benim çocuğum da vurur o çocuk da kafasını sıraya vurur betona vurur çok ciddi sonuçlar doğurabilir. Üstelik vurma işini alışkanlık haline getirebilir. Sürekli konuşarak sorunların çözülebileceğini küçük yaşlardan itibaren empoze edilmeli.
Ancak 4 yaşındaki bir çocuk için yapmanız gereken devamlı öğretmeni ile iletişim halinde Olmaktır diye düşünüyorum. Ne olursa olsun çocuğunuzun ruhuna şiddet tohumları ekmeyin.
Bu arada Oğlum 2 yıldır karete yapıyor. Kimsenin başına gelmesin de Yani yarın öbür gün sokakta serseri vs yanaşır diye de Güçlü bir çocuk olsun istiyorum
oyy minnoşum benim kıyamam ona. hele bir çalışmaya başlayayım kendini savunamayan tüm çocukların arkasında ben olacağım.benım kızım da cok dayak yıyor ya
kızım bırı sana vurmaya calıstıgında ordan kos kaç veya ımdaaaattt dıye avazın cıktıgı kadar bagır dıyorum ama sessız sessız ıcıne ıcıne aglıyor karsısındakı vurmaya devam edıyor bu durmus aglıyor kenara pusuyor yavrum
konuyu takıpteyım
benım kızım da cok dayak yıyor ya
kızım bırı sana vurmaya calıstıgında ordan kos kaç veya ımdaaaattt dıye avazın cıktıgı kadar bagır dıyorum ama sessız sessız ıcıne ıcıne aglıyor karsısındakı vurmaya devam edıyor bu durmus aglıyor kenara pusuyor yavrum
konuyu takıpteyım
Bızde bunu yasadık , 2.sınıfta. Baska sınıfın çocukları oğlumu dovmustu baya tekme fılan yere düşürerek. Bız tabı esım ben annem okula gıttık hemen. Cocukları tespıt ettık ve öğretmene bıldırdım ben karışmak ıstemedım aama sans o ya okuldan dönerken oğlumla döven gruptan bır çocuk ve annesiyle karşılaştık. Ayak ustu olanı bıtenı anlattım kadın bana senın oğlunda bısey yapmıştır dedı once, daha sonra ben cok sıkıştırıp uzerıne gıdınce ve oğlumda konusunca kabullendı. Ogluma onun oğluna tokat atmasını soyledı. Oglum atmak ıstemedı bende musade etmedim . Savcılıga verecegım sızı dedım , benım dovmedıgımı kalkıp başka bırı dövemez dedım baya tartıştık sızde arkalıyorsunuz dedım , ne bıcım bır aılesınız fılan deıdm. Sanırım ben kadını bu kadar sıkıştırınca kadın kendı çocuğuna donup okkalı bır tokat attı. Icım bır garıp oldu ne yalan soylıyım . Bogazıma dızıldı ondan sonrası ,Herkesin evladı kendine kıymetli.
Döven çocukların anaları hiiiç üzerine alınmıyor valla.
Aaa öyle mi yapmış, çocuktur öyle der geçer, kendi çocukları dayak yemediği için.
Valla kızlarıma kısasa kısas öğretiyorum.
Hiçbir zaman kavgayı siz başlatmayın diyorum. Amaaaa iteni it, bağırana bağır, vurana vur diyorum.
Sus, karışma dedikçe bizim çocuklar ezilirken diğerleri zorbaya dönüşüyor.
Ben kızlarımı döğüş sanatı kurslarına göndereceğim.Bızde bunu yasadık , 2.sınıfta. Baska sınıfın çocukları oğlumu dovmustu baya tekme fılan yere düşürerek. Bız tabı esım ben annem okula gıttık hemen. Cocukları tespıt ettık ve öğretmene bıldırdım ben karışmak ıstemedım aama sans o ya okuldan dönerken oğlumla döven gruptan bır çocuk ve annesiyle karşılaştık. Ayak ustu olanı bıtenı anlattım kadın bana senın oğlunda bısey yapmıştır dedı once, daha sonra ben cok sıkıştırıp uzerıne gıdınce ve oğlumda konusunca kabullendı. Ogluma onun oğluna tokat atmasını soyledı. Oglum atmak ıstemedı bende musade etmedim . Savcılıga verecegım sızı dedım , benım dovmedıgımı kalkıp başka bırı dövemez dedım baya tartıştık sızde arkalıyorsunuz dedım , ne bıcım bır aılesınız fılan deıdm. Sanırım ben kadını bu kadar sıkıştırınca kadın kendı çocuğuna donup okkalı bır tokat attı. Icım bır garıp oldu ne yalan soylıyım . Bogazıma dızıldı ondan sonrası ,
Bır daha olmadı ama çocuklar sureklı mücadele ıcınde sınıfta , ve benım gıbı hassas cocugu olanların durumu su oluyor. Çocuk oyle ya da böyle bır sebepten ona vuruluyorsa sonrakı derse kendını toparlıyamıyor ıcerlıyor. Bunu kabul etmek ıstemıyorum. Ancak ben dovus derslerı aldırmıyorum , daha duzgun arkadaşlar edınmesı ıcın spora gonderıyorum . A okuldakı durumlar cok degısmıyor sımdı seneye ortaokula başlayacak orada bızı neler bekliyor bılmıyorum.
Bırı bana dese kı oğlun kızıma veya oğluma vurmuş fılan gıbı sıkayet etseler ben asla ınanmam , cunku asla ılk vuran o olmaz bılıyorum bunu. Oglum ornek ogrencı secılıyor bu bır tesellımı kendını korusada secılmese onur belgesı fılan almasa keske
Onlarin ailelerinin burada ne isi var? Cogu cocugunda bir problem oldugunu düşünmüyor. Hatta cocuklarini bile isteye böyle yetistirenler var. Benim oğlum herkesi dover diye boburlenen anneler gördüm.Buradaki herkesin yavrusu naifse , peki vuran çocuklar nerede ?
Oysaki 3 çocuktan ikisi öyle artık. Hem cin hem şiddet yanlisi.
Birazda onlar yazsın . Çünkü asıl çözüm onlarda.
Onlarin ailelerinin burada ne isi var? Cogu cocugunda bir problem oldugunu düşünmüyor. Hatta cocuklarini bile isteye böyle yetistirenler var. Benim oğlum herkesi dover diye boburlenen anneler gördüm.
Onlar kafalarını kuma gomup hayatlarina devam ediyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?